10 seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris

Der er virkelig mange ting at se i den franske hovedstad, men der er nogle seværdigheder i Paris, som at du bare SKAL se under dit ophold i byernes by.


Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er Paris’ vartegn og et absolut must-see når du er i byen! Det 321 meter høje tårn var ved åbningen den højeste bygning i verden, men den er for længst overgået. Inden du tager op i de svimlende højder, bør du gå ind under tårnet og kigge op på det imponerende bygningsværk. Du kan besøge tre forskellige etager i Eiffeltårnet, ved hjælp af en elevator. Det er også muligt, at tage trapperne op til de to første etager. Fra toppen af Eiffeltårnet er der en fantastisk udsigt over Paris og på en klar dag kan man se 67 km væk. Det populære tårn besøges af ca. syv millioner mennesker hvert år og køen til toppen kan være afsindigt lang! På en klar dag kan du komme til, at stå i kø i flere timer, men du kan springe køen over ved at købe din billet hjemmefra. Hver aften efter mørkets frembrud tændes lysene i tårnet og der kommer et smukt lysshow hver gang klokken slår hel.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Eiffeltårnet - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Triumfbuen

For enden af Champs Élysées ligger Triumfbuen, som er et af Paris’ mest berømte seværdigheder. Det imponerende bygningsværk blev opført af Napoleon som en hyldest til den franske hær. Under Triumfbuen står den ukendte soldats grav, hvor der brænder en evig flamme til minde om dem der døde under 1. verdenskrig. Den evige flamme tændes hver aften kl. 18.30. Hvis du tager trapperne eller elevatoren op til toppen af Triumfbuen, får du en fantastisk udsigt over det omkringliggende område fra 50 meters højde. Rundkørslen rundt om Triumfbuen er verdens travleste rundkørsel, så du bør bruge den underjordiske passage som du finder for enden af Champs Élysées.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Triumfbuen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Louvre

Det største og måske mest kendte musem i verden ligger centralt i Paris. Museets mest berømte værk er Leonardo da Vincis verdensberømte maleri af Mona Lisa. Derudover står den berømte Venus fra Milo skulptur ligeledes på Louvre. Museet er inddelt i otte forskellige afdelinger, hvor der bl.a. kan findes malerier, skulpturer, antikviteter, kunsthåndværk og meget mere fra forskellige lande. Louvre er så stort, at du umuligt kan nå, at se det hele på en enkelt dag. Det siges, at hvis du kigger seks sekunder på hver ting, vil det tage over to uger at se det hele på museet. Det anbefales, at du bestiller billet i forvejen, for at undgå den lange kø ved indgangen.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Louvre - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Notre Dame

De fleste kender nok Notre Dame fra filmen og bogen ”Klokkerne fra Notre Dame”. Den katolske kirke stod færdig i 1345 efter næsten 200 års arbejde og er dermed en af de ældste bygninger i Paris. Kirken er et smukt syn både indeni og udenpå. Det er gratis at besøge Notre Dame, men det koster dog lidt at komme op i tårnet.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris -Notre Dame - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Sacré Coeur

Sacré Coeur ligger højt over byen på Montmartre’s bakketop. Foran den katolske kirke er der en fantastisk udsigt over hele Paris! Tag trapperne op til den hvide kirke, hvor der er gratis entre, og oplev den indeni med sine mange mosaikker og statuer. En tur op i kirkens kuppel giver også en fantastisk udsigt over Paris.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Sacre Coeur - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Disneyland

Eventyrlige Disneyland ligger 32 kilometer udenfor Paris og er især velegnet til børn og teenagere. Disneyland består af to temaparker, Disneyland Park og Walt Disney Studios Park, hvoraf Disneyland Park er den mest populære. Der kører både bus og tog fra Paris og direkte til parkens indgang.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Disneyland - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Sejltur på Seinen

En sejltur på Seinen, floden der løber gennem Paris, er en god måde at opleve byen på. De fleste sejlture tager omkring en time, hvor båden sejler forbi nogle af byens største seværdigheder, herunder Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre osv. Mange af bådene holder ind ved de store seværdigheder, hvor man kan stige af og på båden. Der er også mange selskaber som tilbyder aftensejlture, hvor man kan spise aftensmad og nyde byens romantiske stemning under stjernerne.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Sejltur på Seinen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Champs Élysées

Den verdensberømte boulevard er et sandt shopping mekka med dyre mærkevareforretninger som Gucci, Gaultier, Chanel osv. Bilforretninger, caféer, teatre, sportsforretninger og meget mere holder også til på Champs Élysées. Boulevardens kendetegn er den storeslåede Triumfbue.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Champs Elysees - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Versailles Slottet

Det storslåede slot ligger ca. 20 kilometer uden for Paris i byen Versailles. Slottet blev bygget af Solkongen Ludvig d. 14 og er det største og mest berømte slot i hele Frankrig. Derudover er det på UNESCOs verdensarvsliste og er et af de mest overdådige slotte i verden. Inde på slottet kan du se den overdådige indretning og uden for er der en imponerende og stor have.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Versailles Slottet - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay ligger i en nedlagt banegård og huser verdens største samling af impressionistisk kunst. De fleste af malerierne på museet er lavet af franske kunstnere såsom Monet, Van Gogh og Manet. Musée d’Orsay er det perfekte valg, hvis du er bare lidt kunstinteresseret.

Seværdigheder du bare SKAL se når du er i Paris - Musee d'Orsay - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.