20 must see seværdigheder i Berlin

(Dette indlæg indeholder reklame links og annoncer)

Tysklands hovedstad har været meget betydningsfuld gennem historien og er fuld af sjæl og charme. Der er virkelig mange spændende oplevelser i Berlin og det kan være svært at vælge, hvad man skal nå at se. Men her får du en liste med 20 must see seværdigheder i Berlin, som at du bestemt ikke bør gå glip af.


Brandenburger Tor

For enden af Unter den Linden står Brandenburger Tor, som er den mest imponerende og sidste bevarede byport i Berlin. Byporten har været Berlins vartegn i mere end 200 år og har både overlevet 2. verdenskrig samt Berlinmurens oprindelse og fald. Under Den Kolde Krig var byporten et symbol på den delte by og fungerede som toldsted for handlende, der ønskede at bringe deres varer ind i byen. I dag er Brandenburger Tor blevet et absolut must see i Berlin og pladsen er fuld af turister og gadekunstnere.

Must see seværdigheder i Berlin - Brandenburger Tor - www.rejsdiglykkelig.dk

 

East Side Gallery

East Side Gallery er 1,3 kilometer lang og er dermed det længste tilbageværende stykke af Berlinmuren samt verdens længste friluftsgalleri. Den østlige side af muren er udsmykket med 106 malerier, der er blevet malet af kunstnere fra hele verden. Værk nr. 66, ”Himlen over Berlin”, er lavet af Karina Bjerregaard og Lotte Haubart, som er to danske kunstnere.

 

Berliner Dom

Den smukke og fredfyldte domkirke stod færdig i 1905 og er Berlins største. Kirken blev ramt af bomber under 2. verdenskrig og genopbygningen stod først færdig i 2002. Når du besøger Berliner Dom, skal du huske at tage op i kirkens tårn og besøge krypten med den kongelige familie. Der afholdes regelmæssigt koncerter, gudstjenester og andre kulturelle arrangementer i kirken.

Must see seværdigheder i Berlin - Berliner Dom - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Museumsøen

Museumsøen er Berlins ældste museumskompleks og byder på fem verdensberømte museer herunder Pergamon museet, Altes Museum, Neues Museum, Altes Nationalgalerie og Bode Museum. Museerne blev bygget i perioden 1824-1930 og byder på spændende kunst og kultur gennem 6.000 år. Museumsøen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er et must see.

 

Siegessäule

Den 67 m høje sejrssøjle er et minde om sejrene over Danmark, Østrig og Frankrig. Søjlen er lavet i granit og bærer præg af 2. verdenskrig. På toppen af Siegessäule står den gyldne 8,3 m høje og 35 tons tunge sejrsgudinde, Guld-Else. Man kan besøge søjlen gennem fire tunneller under vejen. For at komme op til udsigtsplatformen under den gyldne statue, skal du bestige en stejl spiraltrappe med 285 trin.


Berliner Fernsehturm

Det 368 meter høje TV-tårn er en af Berlins største seværdigheder og byder på en fantastisk panoramaudsigt. Tårnets hurtige elevator tager dig op til kuplen i omkring 200 meters højde på blot 40 sekunder. Her kan du nøjes med at nyde udsigten eller spise middag på den populære restaurant, hvor det kan være en god ide at bestille et bord på forhånd. Restaurantens gulv drejer rundt og på en halv time, har du fået en smuk 360 graders udsigt over Berlin.

Must see seværdigheder i Berlin - Berliner Fernsehturm- www.rejsdiglykkelig.dk

 

Grosser Tiergarten

Byens største og mest kendte park er 212 hektar og er Berlins svar på Central Park. Den store park er et skønt åndehul med enorme græsplæner, skove, søer og skulpture. Grosser Tiergarten krydses af flere veje med Strasse des 17. juni som hovedvejen, hvor den store rundkørsel med Siegessäule også befinder sig.

 

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt er Berlins smukkeste plads og blev bygget i slutningen af det 17. århundrede. Pladsen er omringet af tre storslåede bygninger, herunder to protestantiske kirker og en koncertsal. Store dele af Gendarmenmarkt blev ødelagt under 2. verdenskrig, men blev genopført mange år efter.

 

DDR Museum

DDR Museum viser hvordan det daglige liv i østtyskland fungerede under DDR tiden. Her kan du lære masser om den tyske historie på en levende, interaktiv og legende måde. Det er tilladt at røre ved alt på museet, lige fra at sidde i sofaerne til at åbne skufferne. Museet er ikke så stort, men det er bestemt et besøg værd.

Oversete seværdigheder i Berlin - DDR Museum - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Alexanderplatz

Den centrale plads er en af de mest berømte og livligste pladser i Berlin med masser af butikker, restauranter og attraktioner i gåafstand. Alexanderplatz er også en af Berlins vigtigste trafikknudepunkter og har alle former for offentlig transport. Pladsen domineres af byens høje tv-tårn og et 10 meter højt verdensur, som viser tiden i alle verdens lande.

 

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie var den mest kendte grænseovergang mellem det østlige og vestlige Berlin under Den Kolde Krig. Det er dog bare et kopi af den originale barak, eftersom at den originale er udstillet på Allierten Museum. Foran Checkpoint Charlie står der to grænsevagter, der er klædt i en russisk uniform og en amerikansk uniform. Du bør også besøge Checkpoint Charlie Museum/Mauermusem, der har en omfattende samling af billeder, film, avisudklip og meget mere fra Berlinmurens historie.

Must see seværdigheder i Berlin - Checkpoint Charlie - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Kaiser Wilhelm Kirche

Den særprægede kirke er et af Berlins vartegn og et minde om krigens ødelæggelse og meningsløshed. Kirken var oprindeligt stor med seks tårne og mange udsmykninger, men blev ødelagt under et britisk bombetogt under 2. verdenskrig. Man valgte som sagt at bevare ruinerne som et mindesmærke, men opførte et nyt kirkerum og kirketårn på hver side af ruinerne. Du kan både besøge den nye kirke og den gamle kirke, som har en mindesal med kirkens historie, gamle mosaikker, symboler for krig og fred osv.

 

Potsdamer Platz

Potsdamer Platz er et trafikalt knudepunkt og var faktisk et af Europas mest travle steder før krigen. Der var så mange mennesker og trafik, at Europas første lyskryds blev sat op her. Under 2. verdenskrig blev pladsen bombet og senere blev Berlinmuren bygget tværs gennem pladsen, hvilket gjorde den til et øde grænseområde. Efter krigen genopstod Potsdamer Platz og er nu fuld af glashøjhuse og moderne arkitektur med butikscentre, biografer, restauranter, kontorer og boligområder. Nogle af pladsens mest markante og populære bygninger er Sony Center og Panoramapunkt.¨

 

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen

Et gammelt STASI-fængsel, hvor politiske modstandere blev indsat og tortureret psykisk med isolation, søvnberøvelse og trusler mod familiemedlemmer. Bygningerne og inventaret er næsten intakt og giver et skræmmende indblik i livet bag tremmer. Det er kun muligt at besøge fængslet på guidede rundture, men det er virkelig spændende! Det er nemlig tidligere fanger, der viser turisterne rundt i STASI-fængslet og fortæller skræmmende historier om det forfærdelige fængsel.

Must see seværdigheder i Berlin - Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Pergamonmuseet

Pergamonmuseet ligger på Museumsøen og er et af Berlins mest besøgte museer. Her kan du se arkæologiske fund fra gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantinske kulturer i mellemøsten. Et af de mest imponerende udstiller er Pergamonalteret, som dog er lukket indtil 2019 på grund af ombygning. Derudover er Istharporten fra Babylon og udstillingen med islamisk kunst også meget populære.

 

Holocaust Memorial

Holocaust Memorial er et mindesmærke til ære for de 6 millioner dræbte jøder i Europa under 2. verdenskrig. Mindesmærket består af 2.711 betonpiller i forskellige højder, som dækker et område på omkring 19.000 kvadratmeter. Under mindesmærket ligger der et besøgscenter, som dokumenterer historien om de forfulgte jøder. Her kan du bl.a. se navnene på nogle af de dræbte jøder, deres livshistorie og lære mere om forfølgelsen. Holocaust Memorial er bestemt også et must see i Berlin.

Must see seværdigheder i Berlin - Holocaust Memorial - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Gedenkstätte Berliner Mauer

Gedenkstätte Berliner Mauer er et mindesmærke for Berlinmuren, som er placeret i et 1,3 kilometer langt parkområde. Mindesmærket har et 220 meter intakt stykke af Berlinmuren med indermur og vagttårne samt rustne metalstænger fra Berlinmurens inderside. Derudover er der også en udendørs fotoudstilling bl.a. med historier om flugtforsøg gennem tunnelerne og et besøgscenter, hvor du kan fordybe dig i historien om Berlinmuren.

 

Kurfürstendamm

Kurfürstendamm eller Ku’damm er Berlins mest populære shoppinggade og er et must see. Gaden strækker sig over 3,5 kilometer og har masser af store varehuse, butikker, restauranter og hoteller. Kurfürstendamm huser også Europas største stormagasin, KaDeWe, som har et sortiment på over 380.000 varer. Gaden er et sandt shoppingmekka med noget til enhver smag.

Reichstag

Reichstag/Rigsdagsbygningen har dannet rammen om store politiske begivenheder og er et af Berlins mest historiske vartegn. Det er nemlig Tysklands parlamentsbygning og huser den tyske regering. Reichstags imponerende kuppel er meget populær og giver en smuk 360 graders udsigt over Berlin. Det er gratis at besøge Reichstag, men det kræver at du er registreret i forvejen.

Must see seværdigheder i Berlin - Reichtag - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Topographie des Terrors

Topographie des Terrors er et museum, der dokumenterer nazisternes hersken før og under 2. verdenskrig. Museet er placeret på samme sted, som det tidligere hovedkvarter for Gestapo og SS lå. Her blev der truffet skræmmende beslutninger om jødeforfølgelse, terror og mord på en af de mest frygtede adresser i hele verden. Den gamle bygning blev bombet væk, men kældermuren og noget af Berlinmuren er der stadig. Museet har et lille besøgscenter og en imponerende udendørs udstilling med masser af informationer om nazisternes hærgen.


Har du stadig ikke fået nok af Berlin? Så kan du læse mere om Berlins lidt oversete seværdigheder her. Du kan også købe en lommebog fra Lonely Planet med masser af oplevelser og tips til Berlin her.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.