9 Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Rejsdiglykkelig.dk

Den hollandske hovedstad er en charmerende by med sine mange kanaler og husbåde. Mange forbinder Amsterdam med de berømte coffeshops, men byen byder på meget mere end blot det. Herunder får du en liste med de bedste oplevelser i Amsterdam, som at du bestemt ikke bør gå glip af.

Bedste oplevelser i Amsterdam - Rejsdiglykkelig.dk


Anne Franks hus

Anne Franks hus er den mest populære seværdighed i Amsterdam og er selvfølgelig et must see. Det var her Anne Frank og hendes familie gemte sig for nazisternes jødeudryddelse, indtil de blev afsløret og anbragt på koncentrationslejre. Museet viser bl.a. familiens skjulested, hvor Anne Frank skrev sin verdensberømte dagbog, der fortæller en barsk historie om livet som jøde under Anden Verdenskrig. Hvis du skal besøge Anne Franks hus er det en meget god idé, at bestille billetterne på forhånd. Jeg fik desværre ikke selv set museet, for køen var uendelig lang og jeg havde ikke bestilt billetter på forhånd. Det var virkelig træls, så husk det endelig.

 

Museumplein

Museumspladsen er en åben park og plads, der huser nogle af Amsterdams største museer. Pladsen byder på Van Gogh Museum, Rijksmuseum, Stedelijk Museum og Diamond Museum. Derudover byder pladsen også på koncerthuset, Concertgebouw og en stor grøn græsplæne, der indbyder til en afslappende pause midt i Amsterdam.Sejltur på Amsterdams kanaler

En sejltur på Amsterdams berømte kanaler giver et bedre indblik i byen som helhed. Der findes mange forskellige sejlture både om dagen og om aftenen. Min kæreste og jeg tog ind til et billetkontor og sagde, at vi ønskede at komme på en sejltur om dagen og så fandt ekspedienten en sejltur med Lovers Canal Cruise. Turen varede en times tid og kaptajnen sejlede forbi nogle af Amsterdams store seværdigheder, imens en lydguide fortalte om de forskellige ting. Du kan også købe en dagsbillet, der giver dig mulighed for at hoppe på og af bestemte kanalbåde hele dagen.

Bedste oplevelser i Amsterdam - Kanalrundfart - Rejsdiglykkelig.dk

 

De Pijp og Albert Cuyp Market

De Pijp er et hyggeligt område i Amsterdam og er fyldt med restauranter, caféer og barer. Kvarteret er perfekt, hvis du trænger til noget lækkert mad, da udvalget af spisesteder er stort. Hver dag, undtagen om søndagen, holdes det store Albert Cuyp Marked i bydelen. Markedet byder på over 300 boder og der sælges både mad, tøj, souvenirs og meget mere.

 

Vondelpark

Den store park er den mest populære i Holland og er en dejlig oase midt i storbyen. Vondelpark er fyldt med skulpturer, vandløb, søer, legeområder, en open-air scene og meget mere. Parken er især fyldt om sommeren, hvor turister og hollændere tager til parken, for at slappe af på en græsplæne under skyggen fra træerne.

 

Red Light District

Et meget specielt område i Amsterdam fyldt med farverige neonlys, røde lygter, sexshops og prostituerede der står og viser sig frem i vinduerne ind til bordellerne. Det er som sagt et meget specielt område, men det er en af Amsterdams mest populære oplevelser og der findes flere guidede ture til Red Light District. Jeg var på en gratis guidet rundtur i Amsterdam og her kom vi også hurtigt forbi Red Light District, så det kan være en god mulighed for at se det. Kvarteret byder selvfølgelig også på barer, caféer og restauranter, men det er måske ikke lige her, man har lyst til at nyde en familiemiddag. Selvom at Red Light District er grænseoverskridende er det stadig et must see i Amsterdam.

Bedste oplevelser i Amsterdam - Red Light District - Rejsdiglykkelig.dk

 

Cykeltur

Amsterdam er en af de mest cykelvenlige byer i verden og det er både nemt og hyggeligt, at opleve byen fra en cykel. Der findes mange forskellige steder rundt omkring i Amsterdam, hvor du kan leje en cykel. Den hollandske hovedstad har de samme regler for cyklister, som at vi har i Danmark. Det er nemt at komme rundt og der er masser af cykelstier og trafiklys specielt lavet til cyklister.

 

Jordaan

Det charmerende kvarter har tidligere været et fattigt arbejderkvarter, men har udviklet sig til at være et eftertragtet område i dag. Jordaan er en smuk og hyggelig bydel med smalle gader, kanaler, caféer, kunstgallerier og special butikker.Guidet rundtur

En guidet rundtur er den perfekte måde til at se Amsterdam. Der findes mange forskellige ture rundt omkring i byen. Jeg var på en gratis rundtur, hvor guiden fortalte om nogle af Amsterdams største seværdigheder. Du kan læse mere om den gratis guidede rundtur her.

Bedste oplevelser i Amsterdam - Guidet rundtur - Rejsdiglykkelig.dk


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.