Guide til Universal Studios Hollywood

Senest opdateret: 14.04.2019

Guide til Universal Studios Hollywood - Rejsdiglykkelig.dk

Universal Studios Hollywood er et af de ældste og mest berømte filmstudier i USA. Selskabet står bag hundredevis af verdenskendte film og TV-serier såsom Fast and the Furious, Minions, Desperate Housewives, Fifty Shades, American Pie og Jurassic Park. Men Universal Studios er også en forlystelsespark med spændende shows og imponerende forlystelser, der tager dig med direkte ind i en filmscene.

Det er ikke ligefrem billigt at besøge Universal Studios Hollywood, men du får virkelig noget for pengene! Det er uden tvivl et absolut must see i Los Angeles og det er en stor oplevelse for både børn og voksne. Hvis du planlægger et besøg i den berømte forlystelsespark og filmstudie, så kan du få hjælp, tips og tricks til besøget her. Jeg har nemlig lavet en guide til Universal Studios Hollywood, som kan være medvirkende til, at du får den perfekte dag i filmverdenen.


Guide til Universal Studios Hollywood - Globusen - Rejsdiglykkelig.dk


Forlystelser i Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood er opdelt i Upper Lot og Lower Lot, som er forbundet til hinanden ved hjælp af en lang række rulletrapper. Der er flere forskellige temaverdener og de er virkelig gennemførte ned til mindste detalje! Parkens forlystelser tager dig med direkte ind i en filmscene fra din yndlingsfilm – eller sådan føltes det i hvert fald. De fleste forlystelser består nemlig af 3D- og 4D oplevelser med gennemførte effekter såsom lyd, luft, vand, varme og rystelser. Så grib chancen og hop med direkte ind i en scene fra Transformers, Minions, Simpsons eller noget helt fjerde.

Det virker måske lidt åndsvagt, at tilbringe en hel dag med primært 3D- og 4D oplevelser. Men bare vent og se, for du vil blive forbløffet den ene gang efter den anden. Du vil hurtigt føle, at du står direkte i en filmscene, når en stor edderkop fra Harry Potters magiske univers savler dig i ansigtet. Eller når du bliver kastet rundt af en robot fra Transformers, og mærker både rystelser og varme fra en eksplosion.

Guide til Universal Studios Hollywood - Forlystelser - Rejsdiglykkelig.dk

Men der er også andre slags forlystelser i parken såsom to rutsjebaner, hvoraf Revenge of the Mummy er den med mest fart på. Du kan også tage med ind i Ricks verden i The Walking Dead og flygte fra de uhyggelige zombier. Det er ret ulækkert når zombierne begynder, at række ud efter dig og løbe efter dig!

Det lyder måske ikke af meget, men der er faktisk kun omkring 10 forlystelser i Universal Studios Hollywood. Jeg kan tydeligt huske min skuffelse, da jeg trådte ind i parken for første gang og fik stukket et kort over stedet i hånden. Jeg kunne slet ikke forestille mig hvordan, at vi skulle få en hel dag til at gå derinde. Men tiden fløj afsted og pludselig havde vi været der i over 12 timer.

Guide til Universal Studios Forlystelser i parken - Rejsdiglykkelig.dk

 

Shows i Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood har også en række spændende shows – nærmere bestemt 3 store af slagsen. Parkens shows har altid været nogle af de bedste attraktioner, og de burde være et must see for enhver besøgende. De forskellige shows bliver vist flere gange i løbet af dagen og varer cirka 20-25 minutter. Du kan se hvornår det næste show starter på de store skærme, som står rundt omkring i parken. Hvis du gerne vil se alle shows, så er det en god idé, at planlægge din dag udfra dem og prøve forlystelserne i ventetiden.
Det mest populære show i Universal Studios Hollywood er WaterWorld, som er et actionfyldt stunt-show med kampscener, ild, vand og eksplosioner. Hvis du nogensinde har drømt om, at se en actionfilm live, så er det hvert fald nu du har chancen. Men du bør være opmærksom på, at der bliver sprøjtet med meget vand i de såkaldte splash-zones. Hvis du ikke ønsker at være drivvåd, så skal du undgå disse områder eller sætte dig helt omme bagved. Skuespillerne er nemlig ikke blege for, at tømme spande med vand over tilskuerne.

Guide til Universal Studios Hollywood - Shows - Rejsdiglykkelig.dk

Du kan også opleve Special Effects Showet, som giver tilskuerne et helt særligt indblik i hvordan special effekter bliver skabt. Kom bag kulisserne og lær mere om hemmelighederne bag filmskabelse og se ægte Hollywood-stuntmænd i action. Hvis du altid har undret dig over, hvordan de laver 3D-film eller animationsfilm, så kan du få svaret her. Du får nemlig chancen for, at møde Ted og se hvordan han er blevet skabt. Men du kan også møde monstre, se hvordan de laver blodige optagelser og opleve stuntmænd med ild i sig. Showet er især et stort hit blandt voksne og teenagere, men det kan være lidt uhyggeligt for små børn.

Det sidste show i parken er Universal’s Animal Actors, som er et sjovt og imponerende show med ægte Hollywood dyr. Her kan du opleve hvordan dyrene har lært tricks til, at kunne være med i en film. Showet er mest fokuseret på Hollywood-hundende, men der er også katte, fugle og ja endda høns, grise og mus. Du får chancen for, at møde verdensberømte dyr såsom uglerne fra Harry Potter og hunden fra Men in Black. Det er meget imponerende, at de kan få dyrene til at gøre alle de ting og det er en sjov oplevelse – især for børn.

Guide til Universal Studios Hollywood - Shows i parken - Rejsdiglykkelig.dk

 

Studio Tour

Den verdensberømte Studio Tour er det helt store højdepunkt i Universal Studios Hollywood og er et absolut must! Så hop på sporvognen og tag med ind i Universals aktive filmstudie med kæmpestore kulisser fra berømte film og TV-serier. Du kommer bl.a. forbi gaden fra Desperate Housewives, Bates Motel fra Psycho, flystyrtet fra War of the Worlds og gaderne i New York. Men du kommer også til at opleve en pludselig oversvømmelse, falsk regn, hajen fra Dødens Gab og biler fra Fast and the Furious.

Universals Studio Tour inkluderer også King Kong 360 3-D, som er verdens største 3D-oplevelse opført på en 360 graders skærm. Du bliver fanget midt i en skræmmende kamp mellem King Kong og en kæmpestor T-Rex. Det er meget intenst og du føler hurtigt, at du sidder midt i kampen med alle lydene, vinden, vandet og rystelserne. Sporvognen kommer også forbi Fast & Furious – Supercharged, som er endnu en vild 3D-oplevelse. Du befinder dig pludselig midt i en biljagt fra Fast and the Furious sammen med Vin Diesel og resten af crewet. Du bliver opslugt af hvor virkeligt det føles, men det bliver også opført på verdens mest ekspansive 360-graders skærme.

Guide til Universal Studios Hollywood - Studio Tour - Rejsdiglykkelig.dk

Sidst men ikke mindst, kan du opleve et simuleret jordskælv i San Francisco. Jeg er dog lidt i tvivl om det stadig er der, eftersom at det var lukket sidste gang jeg var der. Men det kan jo også bare skyldes, at det blev brugt til optagelserne af en film. Når sporvognen kører ind i kulissen fra en metrostation virker alt stille og roligt, indtil at jorden begynder af ryste. Det simulerede jordskælv er målt til 8,3 på Richterskalaen og får metrostationen til at kollapse. Selvom at det hele bliver kaotisk og jorden styrter sammen, så nulstiller kulissen sig selv på blot 15 sekunder og er klar til næste sporvogn.

Undervejs på turen fortæller en guide om de forskellige kulisser og giver spændende informationer. De fleste guider lever sig for alvor ind i rollen, og medvirker til en endnu mere spændende tur. Men der er desværre også få guider, som virkelig er kedelige og mumler helt vildt. Hvis du vil have den bedste oplevelse af Universals Studio Tour skal du undgå, at sidde i de forreste vogne. Det kan nemlig være svært, at få det hele med i dem. De fleste af højdepunkterne på turen kommer til venstre for vognen, og det kan derfor anbefales at sidde i venstre side. Turen tager cirka 60 minutter og er selvfølgelig inkluderet i din billet til Universal Studios Hollywood.

Guide til Universal Studios Hollywood - Studietur - Rejsdiglykkelig.dk

 

Universal CityWalk

Når aftenen falder på og forlystelserne lukker, så må du ikke glemme at tage forbi Universal CityWalk. Gaden ligger i forlængelse af Universal Studios Hollywood og er et stort udendørs underholdningsområde med neonlys, spisesteder, barer, souvenirbutikker og biografer. Brug lidt tid på at nyde stemningen, få sent aftensmad, høre live musik eller købe en souvenir. Det er gratis at besøge Universal CityWalk og du kan sagtens besøge det, uden at besøge Universal Studios.

Guide til Universal Studios Hollywood - Universal CityWalk - Rejsdiglykkelig.dk

 

Billetter til Universal Studios Hollywood

Det er ikke ligefrem billigt at besøge Universal Studios Hollywood, men det er altså alle pengene værd. Billetpriserne varierer meget alt efter hvilken dag du besøger parken. Det er billigst i hverdagene og dyrest i weekenderne samt sommerferieperioden. En almindelig endagsbillet for voksne koster mellem $109-$129 online. Der er ikke mange penge, at spare på en børnebillet og du skal forvente, at den kun er $6 billigere end voksenbilletten. Det er dog gratis for børn under 2 år, men der er ikke mange forlystelser for dem.

Det er en god idé at købe billetterne online, da det koster $10-$30 ekstra, hvis du køber dem ved indgangen. Udover at spare penge ved at forudbestille billetterne, så sparer du også meget tid, som at du ellers ville have brugt på køen ved billetkontoret. Men bemærk at det kræver, at I ved, hvilken dag I præcis skal besøge parken. Der er også mulighed for, at købe en 2-dages billet til cirka $149-$169 for en voksenbillet. De to besøg skal foregå indenfor en periode på 7 dage.
Skal du besøge Universal Studios i højsæsonen og gider du ikke bruge flere timer på, at stå i den ene kø efter den anden? Så kan du med fordel købe en Universal Express Billet, som giver dig lov til, at komme foran i køen én gang ved hver forlystelse og show. Men det er en dyr fornøjelse og en voksenbillet koster mellem $179-$259 online. Du kan også købe billetten ved indgangen, men det er $10 dyrere og der er kun et begrænset antal. Mange anbefaler Express billetten, hvis du vil nå det hele på én dag. Men bare rolig, det kan altså sagtens lade sig gøre med en almindelig endagsbillet – også i højsæson. Det kræver blot den rette planlægning. Hvis du vil have den ultimative (og ekstremt dyre) oplevelse, så kan du købe en VIP Experience billet, som bl.a. inkluderer en personlig guidet tur, Front of Line Pass og frokost.

Guide til Universal Studios Hollywood - VIP - Rejsdiglykkelig.dk

 

Transport til Universal Studios Hollywood

Der er to muligheder for, at komme til parken og den ene er i en udlejningsbil imens den anden er offentlig transport. Hvis du har en udlejningsbil, så kan du finde gode parkeringsmuligheder ved Universal Studios. Den billigste parkering koster $25 for en hel dag og ligger i en okay gåafstand fra selve parken. Du kan også vælge, at parkere et par minutter tættere på parken eller benytte valet parking, men prisen stiger markant. Husk at køre i god tid, da trafikken i Los Angeles kan være meget hektisk om morgenen og eftermiddagen.

En anden mulighed er offentlig transport, og der kører regelmæssigt metroer og busser, som stopper nær parken. Det kan anbefales at tage med Metros Red Line og stå af ved Universal City. Herfra skal du gå over en hævet gangbro, som fører ned til et busstoppested lidt længere nede af gaden. Hvert 10-15 minut ankommer der nemlig en gratis shuttle bus, som fører dig direkte til Universal Studios og Universal CityWalk. Shuttle bussen kører hver dag fra kl. 07.00 om morgenen og indtil 2 timer efter parken er lukket.

Guide til Universal Studios Hollywood - Transport til parken - Rejsdiglykkelig.dk

 

Planlæg din dag i Universal Studios Hollywood

Det kan være en god idé, at planlægge din dag i Universal Studios Hollywood og dermed få det meste ud af besøget. Hvis du har muligheden for det, bør du undgå sommerperioden, skoleferier og weekender, som er de mest travle tidspunkter. Selvom at du måske besøger parken i højsæson, så behøver du ikke være nervøs. Det er nemlig muligt, at nå det hele på én enkelt dag ved hjælp af den rette planlægning.

Det bedste tip til at undgå lange køer er, at ankomme lidt før Universal Studios Hollywood overhovedet åbner. Husk at medregne ekstra tid til kørsel, parkering, security og indgangen. Hvis du ankommer tidligt kan du nemlig gå direkte ind i de fleste forlystelser uden ventetid. Det er først omkring middag, at der for alvor begynder at komme massive menneskemængder ind i parken. Og så kan du altså nemt risikere, at stå i kø i 90 minutter til f.eks. Harry Potter and the Forbidden Journey.

Eftersom at The Wizarding World of Harry Potter er uhyre populær, så bør du gå derhen som det første om morgenen. Det kan blive meget overfyldt senere på dagen og det er med, at undgå de lange køer og få mere tid til andre ting. Det anbefales at springe over Ollivander’s Wand Shop Show, hvis du ikke er hardcore Harry Potter-fan. Det er egentligt bare et show, som går ud på at købe tryllestave og du vil spilde værdifuld tid.

Guide til Universal Studios Hollywood - Æslet fra Shrek - Rejsdiglykkelig.dk

Herefter kan du vælge, at tage rulletrapperne ned til Lower Lot og prøve Transformers, Jurrassic Park og Revenge of the Mummy. Der er nemlig et stykke derned og det har en tendens til, at være dødt om morgenen. Du undgår dermed lange køer og kan gå direkte ind i forlystelserne. Forlystelser såsom Simpsons og Despicable Me skaber ofte lange køer tidligt på dagen, eftersom at de ligger nær parkens indgang. Hvis du ikke når dem inden de lange køer, så kan du også prøve dem i slutningen af dagen, når køerne aftager. Husk at undgå rulletrapperne mellem Upper Lot og Lower Lot for mange gange, da det sagtens kan tage 10-15 minutter hver gang. Det kan blive udmattende og tager værdifuld tid.

Parkens verdensberømte Studio Tour er et absolut must og tager omkring 60 minutter. Det anbefales at tage på turen, når ventetiderne til andre forlystelser er lange, temperaturen er høj og dine ben mangler en pause. Men husk på, at turen lukker før selve parken, og du må virkelig ikke gå glip af den!
Det er en god idé, at planlægge din dag udfra de forskellige shows. Forlystelserne kører nemlig konstant, men det gør parkens shows ikke. De starter som regel først om formiddagen og det vil give dig tid til, at prøve nogle af de andre forlystelser inden. Der er flest shows om eftermiddagen og det er en god idé, at ankomme omkring 15 minutter før det starter. Du kan se hvornår de forskellige shows starter på de mange skærme, som er sat op rundt omkring i parken. Det er også her du kan se, hvor lang ventetid der er på forlystelserne.

Guide til Universal Studios Hollywood - Planlæg dit besøg - Rejsdiglykkelig.dk

Så nåede vi til slutningen af denne guide til Universal Studios Hollywood og den blev lidt længere end forventet. Er jeg kommet ind på alle dine spørgsmål eller syntes du der mangler noget? Du er velkommen til, at skrive i kommentarfeltet nederst på siden. Glem heller ikke at besøge Universal Studios Hollywoods officielle website.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

No Comments

Leave a Comment