Mine bedste oplevelser i Alanya

Jeg har været i Alanya tre gange indenfor de seneste 5 år, og vil derfor dele nogen af mine bedste oplevelser med jer.

Min første rejse til Alanya var i 2012, hvor jeg boede 1 uge på Grand Kaptan Hotel i udkanten af byen. Stedet tog virkelig mit hjerte, hvorefter jeg vendte tilbage på samme hotel i 2014, dog i 2 uger denne gang. I 2015 måtte jeg desværre bo på et andet hotel, for at få den billigste ferie. Her boede jeg mere centralt i byen på Hotel Narcis i 1 uge.

Parasailing efter en speedbåd:

Det her må være min bedste oplevelse i Alanya til dato. Man kan selvfølgelig også gøre det i andre lande, og jeg vil helt klart opfordre folk til at prøve det, for det er såååå fedt! Min bror og jeg prøvede det sammen, så man kan sagtens gøre det med sin familie, kæreste, og you name it. Vi havde købt en tur igennem vores hotel, fordi det lå ned til stranden. Vi startede med, at komme på en gummibåd med motor, hvorefter vi blev sejlet ud til en speedbåd. Og det var herfra vi blev hejst op, og svævede højt oppe i luften efter speedbåden. Jeg troede faktisk, at det ville gå stærkt deroppe, når nu det gjorde det nede på speedbåden. Men man svævede bare lige så langsomt, og kunne rigtig nyde udsigten over Alanyas kyststrækning. Det var en super fed oplevelse!

Borgen:

Den gamle borg er jo Alanya’s helt store vartegn, og man skal ikke snyde sig selv for en tur derop. Jeg har hørt, at nogle mennesker bliver skuffede over borgen, da det bare er ruiner. Men hvis man læser op på det, så har borgen en spændende og dramatisk historie med pirater, sultaner, fanger osv. Og nå ja, så er der jo også lige den smukkeste udsigt over Alanya og havet herfra. Det er virkelig hyggeligt, at gå langs de snoede veje ned fra borgen, hvor man passerer gamle huse, boder, små caféer, hyggelige restauranter og smukke udsigtspunkter.

Bazaren:

Jeg er helt vild med at shoppe og en tur i bazaren er bestemt ingen undtagelse. Jeg kan sagtens vende tilbage til bazaren hver eneste aften under min ferie. Det er simpelthen så hyggeligt og billigt, især hvis man prutter lidt om prisen. Man skal dog være opmærksom på, at der næsten kun er kopi varer og kvaliteten er ikke altid helt i top.

Havde desværre ikke noget ordentligt billede af Alanya’s bazaar, så har fundet et billede fra et andet sted i Tyrkiet.

 

Leje af en jeep:

Man kan leje en jeep for en dag, for næsten ingen penge. Der findes flere steder, hvor man kan leje en jeep. Men jeg vil råde dig til at leje den igennem dit rejsebureau, da det er mere sikkert. Ved at leje en jeep, får man den perfekte mulighed for, at se nogle andre sider af Alanya og evt. tage på en køretur til en af de spændende oplevelser udenfor byen.

Alanya’s haver:

Alanya’s haver ligger langs stranden og er et dejligt sted med smukke planter, farverige blomster, damme og springvand. Her er også et udendørs trænings område, en legeplads og boldbaner. Det er et perfekt sted, hvis man trænger til, at slappe lidt af i idylliske omgivelser.

Sejltur med et piratskib:

En sejltur med et af de berømte piratskibe, som ligger langs havnen, er den perfekte måde til at opleve Alanya’s kyst. Der findes mange forskellige bådture og priser. Jeg var på en bådtur, hvor skibet holdt en pause, og her havde man så mulighed for, at springe direkte ud i havet fra båden af.

Det røde tårn:

Det røde tårn blev oprindeligt bygget til at være udsigtspost og et vandtårn. I dag er det et af Alanyas vartegn og et mindre museum. Fra toppen af tårnet er der en god udsigt.

Dim Cay:

Den naturskønne dal er det perfekte sted at tage hen, hvis man vil køle lidt ned. Det kølige vand i floden udspringer sig fra bjergenes snedækkede toppe. Der findes masser af restauranter langs floden, hvoraf nogle af dem, har deres egne vandparker og liggestole. Der er også nogle, som har platforme i floden, hvor man kan sidde og spise på vandet. Dim Cay er ofte overfyldt om søndagen, da lokale tager på picnic i bjergene.

Havnen:

Det er hyggeligt at gå langs Alanya’s havn og kigge på de farverige både og de smukke omgivelser. Der ligger også en lang stribe af restauranter og barer langs havnen.

Seyir Terrasse:

Parken byder på en smuk panorama udsigt over Alanya. Den ligger 650 meter over havets overflade, i bjergene bagved byen. Jeg har kun besøgt parken om aftenen, hvor der var en fantastisk udsigt, men er sikker på at udsigten er mindst lige så god om dagen. Min kæreste og jeg havde lejet en bil med nogle gode bremser, da der er meget stejlt! Man kan også tage bybus nummer 8 op til parken.

 

Undskylder for den dårlige kvalitet på billedet.

 

Nattelivet:

Nattelivet i Alanya er en helt oplevelse i sig selv. I højsæsonen er der fuld gang i diskotekerne i byen, og der er en fantastisk stemning fra ferieglade gæster og lokale.

Perge:

En gammel græsk ruinby, som ligger omkring 132 km fra Alanya og er på UNESCO’s verdens kulturarv liste. Jeg besøgte Perge, da jeg var på vej til Antalya i en lejet jeep, og fortryder bestemt ikke mit besøg. Ruinerne er super imponerende og velbevarede. Man skal huske noget at drikke og nogle gode sko, når man skal gå den lange tur imellem ruinerne.

Sapadere Canyon:

Sapadere Canyon er en naturskøn dal, som ligger omkring 40 km fra Alanya. Der er en 600 meter lang træbro som fører igennem dalen og i slutningen af ruten er der et vandfald. Man har mulighed for at tage en kølig dukkert i vandet langs broen. På vejen til Sapadere Canyon kører man forbi små tyrkiske landsbyer, marker, bjerge og skove, hvilket efter min mening er en oplevelse i sig selv.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *