Mine bedste oplevelser i Alanya

Parasailing

Det her må være min bedste oplevelse i Alanya til dato. Man kan selvfølgelig også gøre det i andre lande, og jeg vil helt klart opfordre folk til at prøve det, for det er såååå fedt! Min bror og jeg prøvede det sammen, så man kan sagtens gøre det med sin familie, kæreste eller venner. Vi havde købt en tur gennem vores hotel og startede med, at komme på en gummibåd med motor, som sejlede os ud til en speedbåd. Herfra blev vi hejst højt op i luften og “svævede” efter speedbåden. Jeg troede faktisk, at der ville være fart på deroppe, men vi svævede bare langsomt og kunne rigtig nyde udsigten over Alanya’s kyststrækning. Det var en super fed oplevelse!

Bedste oplevelser i Alanya - Parasailing

 

Borgen

Den gamle borg er jo Alanya’s store vartegn og man skal ikke snyde sig selv for en tur derop. Jeg har hørt, at nogle mennesker bliver skuffede over borgen, da det enligt bare er ruiner. Men borgen har faktisk en meget spændende og dramatisk historie med pirater, sultaner, fanger og meget mere. Nå ja, og så er der jo også lige den smukkeste udsigt over Alanya og havet derfra. Det kan være hårdt at gå op til borgen, men turen ned langs de snoede veje er virkelig hyggelig. Under turen passerer man gamle huse, boder, små caféer, hyggelige restauranter og smukke udsigtspunkter.

Bedste oplevelser i Alanya - Borgen

 

Bazaren

Jeg er helt vild med at shoppe og en tur i Alanya’s bazar er bestemt ingen undtagelse. Jeg kan sagtens vende tilbage til bazaren hver eneste aften under min ferie. Det er simpelthen så hyggeligt og billigt, især hvis man prutter lidt om prisen. Man skal dog være opmærksom på, at der næsten kun er kopi varer og kvaliteten er ikke altid helt i top. De mange sælgere kan være skide irriterende og der er mange som ligefrem undgår bazaren på grund af dem. Det hjælper ofte at ignorere de påtrængende sælgere eller at gå ind i butikker, hvor der allerede er mange andre turister.

Bedste oplevelser i Alanya - Bazaren

 

Lej en jeep

Man kan leje en jeep for en dag, for næsten ingen penge i Alanya. Der findes flere steder, hvor man kan leje en jeep. Men jeg vil råde dig til, at leje den igennem dit rejsebureau, da det er mere sikkert. Ved at leje en jeep, får man den perfekte mulighed for, at se nogle andre sider af Alanya og evt. tage på en køretur til en af de spændende oplevelser udenfor byen.

Bedste oplevelser i Alanya - Leje af jeep - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Alanya’s haver

Alanya’s haver ligger langs stranden og er et dejligt sted med smukke planter, farverige blomster, damme og springvand. Her er også et udendørs trænings område, en legeplads og boldbaner. Det er et perfekt sted, hvis man trænger til at slappe lidt af i idylliske omgivelser.

Bedste oplevelser i Alanya - Alanyas haver - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Sejltur med et piratskib

En sejltur med et af de berømte piratskibe, som ligger langs havnen, er den perfekte måde at opleve Alanya’s kyst på. Der findes mange forskellige bådture og priser. Jeg var selv på en sejltur, som tog omkring 1-2 timer. Halvvejs under turen holdt skibet en pause, hvor man havde mulighed for, at springe direkte ud i havet og tage en svømmetur.

Bedste oplevelser i Alanya - Piratskibe - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Det røde tårn

Det røde tårn er et af Alanya’s vartegn og blev oprindeligt bygget til, at være et vandtårn og en udsigtspost. I dag er tårnet et mindre museum, som efter min mening ikke er så spændende, men udsigten fra tårnet er derimod fantastisk. Det koster ikke så meget at komme ind i tårnet og turen dertil er hyggelig.

Bedste oplevelser i Alanya - Det røde tårn - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Dim Cay

Den naturskønne dal er det perfekte sted, hvis man vil køle lidt ned. Vandet i floden er meget koldt, da det udspringer fra bjergenes snedækkede toppe. Der findes masser af restauranter langs floden, hvoraf nogle af dem har deres egne vandparker og liggestole. Der er også nogle platforme i floden, hvor man kan sidde og spise på vandet. Dim Cay er ofte overfyldt om søndagen, da lokale tager på picnic i bjergene.

Bedste oplevelser i Alanya - DimCay - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Havnen

Det er altid hyggeligt, at gå langs Alanya’s havn og kigge på de farverige både og de smukke omgivelser. Der ligger også en lang stribe af restauranter og barer langs havnen.

Bedste oplevelser i Alanya - Havnen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Seyir Terrasse

Parken ligger i bjergene bag byen og tilbyder en smuk panoramaudsigt over Alanya. Jeg har kun besøgt parken om aftenen, hvor der var en fantastisk udsigt, men jeg er sikker på at udsigten er mindst lige så god om dagen. Min kæreste og jeg havde lejet en bil med nogle gode bremser, da der er meget stejlt! Man kan også tage en bybus op til parken.

Bedste oplevelser i Alanya - Seyir Terrace - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Nattelivet

Nattelivet i Alanya er en oplevelse i sig selv. I højsæsonen er der fuld gang i diskotekerne i byen og der er en fantastisk stemning fra ferieglade gæster og lokale. Byens største diskotek er Robin Hood, som består af 4 etager med fest og farver.

Bedste oplevelser i Alanya - Nattelivet - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Perge

En gammel græsk ruinby, som ligger omkring 132 km fra Alanya og er på UNESCO’s verdens kulturarv liste. Jeg besøgte Perge, da jeg var på vej til Antalya i en lejet jeep og jeg fortryder bestemt ikke mit besøg. Ruinerne er super imponerende og velbevarede. Man skal huske noget at drikke og nogle gode sko, når man skal gå den lange tur mellem ruinerne.

Bedste oplevelser i Alanya - Perge - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Sapadere Canyon

Sapadere Canyon er en naturskøn dal, som ligger omkring 40 km fra Alanya. Der er en 600 meter lang træbro som fører igennem dalen og i slutningen af ruten er der et vandfald. Der er mulighed for at tage en kølig dukkert i vandet langs broen. På vejen til Sapadere Canyon kører man forbi små tyrkiske landsbyer, marker, bjerge og skove, hvilket er en oplevelse i sig selv.

Bedste oplevelser i Alanya - Sapadere Canyon - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.