Miniguide til Istanbul

En rejse til Istanbul er som en rejse til to verdener, hvor Europa møder Asien. Istanbul er den eneste by i verden, som ligger i to verdensdele og byen er kæmpestor! Faktisk er Istanbul så stor, at den både er Tyrkiets og hele Europas største by. Det kan i den grad mærkes, når man står midt i de pulserende gader i Istanbuls centrum.


Her er en lille miniguide til Istanbul, som at der forhåbentligt kan hjælpe dig, med at komme lidt tættere på din rejse til storbyen.

Miniguide til Istanbul - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvornår er det bedst at besøge Istanbul

Det bedste tidspunkt at besøge Istanbul er i løbet af foråret og efteråret, hvor der er behagelige temperaturer. Jeg var i Istanbul i Juli, og det var sindsygt varmt og det vrimlede med mennesker ved turistattraktionerne. Men det var stadig en fantastisk tur, så du kan også sagtens tage af sted i sommermånederne, men forbered dig på varmen og menneskemængderne. Det frarådes at tage af sted i vintermånederne, da det kan være overraskende koldt.

 

Hvordan kommer man til Istanbul

Det er helt klart nemmest og mest populært at flyve til Istanbul. Der findes mange afgange til billige priser fra Billund, Aalborg, København og Hamborg. Jeg bestilte mine flybilletter på Momondo.dk og fløj fra fra Hamborg, da det var det billigste på daværende tidspunkt.


Hvor skal man bo i Istanbul

Istanbul har særligt to områder, som er meget populære at bo i for turister. Det ene område er perfekt i dagstimerne og det andet område er perfekt i aftentimerne.

 • Beyoglu er en moderne bydel i hjertet af Istanbul. Det bedste sted at bo i bydelen, er ved området omkring Taksim Pladsen. Her bor du i gåafstand til et hav af gode restauranter, hyggelige barer, vilde natklubber og dyre butikker. Det er rart, at man selv kan gå hjem efter en hyggelig aften i storbyen.
 • Sultanahmet er Istanbuls gamle bydel og her bor man i gåafstand til mange af de største seværdigheder. Ulempen er bare, at man skal med en taxi eller offentlig transport om aftenen, for at komme ind til Taksim Pladsen.

Da jeg var i Istanbul boede jeg i Sultanahmet, men jeg vil helt klart vælge Beyoglu næste gang. Det er bare nemmest og mere trygt, at man ikke skal tænke på transport om aftenen.

Miniguide til Istanbul - Hvor skal man bo i Istanbul - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man rundt i Istanbul

Istanbul har et omfattende transportsystem, der gør det let at komme rundt i den kæmpestore by. Man kan både komme frem og tilbage med sporvogn, metro, bus, taxa og færge. Der er selvfølgelig også rig mulighed for at gå rundt, men byen er altså ekstremt stor og det kan komme til at tage meget meeeeeget lang tid. Tro mig, jeg har prøvet det!

 

Hvad skal man opleve i Istanbul

Der er så mange spændende oplevelser i Istanbul og jeg kan umuligt nå, at komme ind på dem alle i det her indlæg. Men jeg har valgt 5 af de største must see oplevelser, som at du kan se herunder.

 • Den Blå Moske/Sultan Ahmed Moske er uden tvivl en af Istanbul’s største og smukkeste seværdigheder! Moskéen har 6 minareter, og indvendig er det højt hævede loft dekoreret med flere tusinde blå fliser. Husk at bære den rette påklædning i Den Blå Moske.
 • Hagia Sophia er endnu en stor og populær moske i Istanbul, men den fungerer i dag som et museum. Hagia Sophia er den største og en af de mest imponerende bygninger af byzantinsk arkitektur.
 • Topkapi Paladset var Osmansultanernes bopæl i Istanbul i næsten 400 år. Paladset er fyldt med fredlige gårdhaver, lunde af træer, gamle bygninger, våben og kostumer fra en svunden tid og meget mere. Der er også en smuk udsigt over Istanbul fra Topkapi Paladset.
 • Basilica Cistern er et underjordisk bassin, som er blevet brugt til at opbevare vand til tørketider. Cisternen er både mystisk og smukt med sine 336 marmorsøjler, der holder på det enorme underjordiske loft.
 • Galata Tower er et 63 meter højt middelaldertårn og er et af de højeste og ældste tårne i Istanbul. Udsigten fra toppen af Galata Tower er fantastisk og giver et godt overblik over Istanbul og byens storhed.

Miniguide til Istanbul - Hvad skal man opleve i Istanbul - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Istanbul

Der er uendeligt mange shoppingmuligheder i Istanbul og jeg var ellevild, da jeg opdagede hvor mange forskellige steder man kunne shoppe. Her er en meget lille del af stederne.

 • Istanbul Cevahir er mit yndlings shoppingcenter i Istanbul og det er kææææmpestort! Centret har langt over 200 butikker fordelt på 6 etager og nå ja, et tivoli og legeland i kælderen, der går gennem 3 etager! Istanbul Cevahir er Europas største og på top 10 over verdens største shoppingcentre.
 • Grand Bazaar er både en god oplevelse og et fantastisk sted at shoppe. Basaren har 60 små gader med over 4.000 boder og butikker, der sælger tøj, tasker, sko, souvenirs, tæpper, krydderier og meget mere. Husk at prutte om prisen!
 • Nisantasi er et af de mest eksklusive områder i Istanbul og byder på dyre mærkevarebutikker såsom Louboutin, Rolex, Dior, Prada og Gucci. De fleste af butikkerne ligger på Abdi Ipekci gaden.

 

Hvad skal man spise i Istanbul

Der er et stort udvalg af mad i Istanbul og det kan være svært, at vælge hvor man skal spise. Der er mange gode restauranter, men der er også nogle der er ekstremt dårlige og uhygiejniske, så sørg for at tjekke Trustpilot inden du tager ud at spise. Det ville nemlig virkelig være ærgerligt, at ligge syg på hotelværelset. Noget af det bedste mad i Tyrkiet er Mezze, der minder lidt om tapas bare med tyrkiske specialiteter. Du kan heller ikke have været i Istanbul, uden at smage deres lækre kebab, Efes øl og lam. Deres tyrkiske te er selvfølgelig også et must og tilbydes ofte efter en middag på en restaurant. Jeg kan ikke lide varmt te, men er blevet helt vild med deres kolde æble te, som virkelig er god og fuld af vitaminer.

Miniguide til Istanbul - Hvad skal man spise i Istanbul - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan er prisniveauet i Istanbul

Tyrkiet er generelt et billigt land at opholde sig i. Alt er meget billigere end i Danmark, både når det kommer til hoteller, restauranter, transport, shopping og entrebilletter. Jeg brugte selv omkring 300 kr. pr. dag på hotel, mad, transport og seværdigheder.

 

Gode tips og hurtige facts om Istanbul

 • Du kan både bruge Tyrkiske lira og Euro i Istanbul. Det bedste er dog at bruge Tyrkiske lira, da du dermed er sikker på, at få den helt rigtige pris.
 • Det er almindeligt at lægge 10-15 procent af regningen i drikkepenge på restauranter.
 • Hvis du skal se flere forskellige museer kan det måske betale sig, at købe et Museum Pass, der bl.a. giver adgang til Hagia Sophia og Topkapi Palace. Der er også det betydeligt dyrere Istanbul Tourist Pass, men du får til gengæld også adgang til mange flere seværdigheder og rabatter.
 • Det er vigtigt, at du respekterer Tyrkiets skikke og undgår upassende tøj, især i storbyer som Istanbul og ved hellige steder. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.