Miniguide til Berlin

Det er slet ikke så svært at forstå, hvorfor Berlin er blevet så populær blandt os danskere. Det er nemlig en fantastisk by med tusindvis af oplevelser og masser af spændende historie. Jeg har lavet en miniguide til Berlin, hvor der er informationer om alverdens ting, som at man bør vide inden man rejser til Berlin.


Miniguide til Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvornår er det bedst at besøge Berlin

Man kan sagtens besøge Berlin hele året rundt. Det er meget populært at besøge Berlin om sommeren, hvor byen er fyldt med liv og glade dage, sol og festivaler. Derudover er det også meget populært at besøge Berlin i december, hvor der er masser af hyggelige julemarkeder og fyrværkeri.

 

Hvordan kommer man til Berlin

Man kan både komme til Berlin med bil, fly, bus og tog. Valget af transport er nok lidt en smagssag, alt efter hvad man er mest til og hvad der er billigst på rejsetidspunktet.

Da jeg skulle til Berlin valgte jeg, at bestille et miljømærke til min gamle C1’er og så blev sømmet ellers slået i bund på motorvejen fra Herning til Berlin. Køreturen tog 10 timer inkl. Pauser, men nu kan min bil heller ikke ligefrem køre så stærkt, selvom at det kunne have været meget rart i Tyskland. Vi kunne helt vildt godt lide friheden ved at have vores egen bil, men man skal lige være forberedt på de dyre p-billetter og den stressende trafik i Berlin.

Hvis man er heldig kan man finde flybilletter tur/retur til Berlin for få hundrede kroner, men man skal også huske på transporten til og fra lufthavnene. Jeg har også set, at det kun koster omkring 600-800 kroner at køre med tog eller bus tur/retur til Berlin og børn kan endda komme gratis med toget. Valget af hvordan man kommer til Berlin er en smagssag og der er nok muligheder at vælge mellem.

Miniguide til Berlin - Hvordan kommer man til Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Berlin

Der er ikke noget rigtigt eller forkert sted at bo i Berlin, men sørg for at bo tæt på en metrostation, således at du let kan komme frem og tilbage. Berlin Mitte og bydelene omkring er meget populære steder at bo og her er nogle af de mest populære.

 • Berlin Mitte er byens centrum og her er der masser af store oplevelser inden for gåafstand. Området er især populært for førstegangsrejsende i Berlin.
 • Prenzlauer Berg er et trygt og sikkert område i Berlin, hvilket tiltrækker mange børnefamilier.
 • Kreuzberg er hjemsted for mange kunstnere og der er mange små barer og masser af liv. Området er det perfekte sted for unge mennesker, der vil opleve det Berlinske natteliv.

 

Hvordan kommer man rundt i Berlin

Berlin har mange transportmuligheder og man kan både kører med en bus, metro eller S-tog. Der findes mange forskellige typer billetter, men hvis man skal rejse mere end et par gange, kan man lige så godt købe heldagsbilletter eller flere dages billetter, der i sidste ende kan være billigere. Udover den offentlige transport er der selvfølgelig også taxier, egen bil, udlejningscykler, til fods osv.


 

Hvad skal man opleve i Berlin

Der er utroligt mange seværdigheder i Berlin og man kan umuligt nå, at se alle tingene under en tur til Berlin. Men der er nogle oplevelser, som at man bare skal se i den tyske hovestad.

 • Brandenburger Tor er Berlins vartegn og er en imponerende byport for enden af Unter den Linden.
 • Berliner Fernsehturm er et 368 meter højt TV-tårn i Berlin. Man kan komme op i kuplen og få en smuk udsigt over Berlin.
 • Reichstag har dannet rammen om store politiske begivenheder og er et af Berlins mest historiske vartegn.
 • Berlin muren er et stort symbol på Den Kolde Krig og opdelingen af Berlin.
 • Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen er et gammelt STASI-fængsel, hvor tidligere fanger giver en guidet rundtur.
 • Se også mine indlæg med 20 must see seværdigheder i Berlin og 16 oversete seværdigheder i Berlin. De er gode til at hjælpe dig lidt på vej, med hvad du skal opleve under din ferie i den tyske hovedstad.

Miniguide til Berlin - Hvad skal man opleve i Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Berlin

Berlin har virkelig mange shoppingområder og er et sandt shoppingmekka for shopaholics. Her er to af mine favorit steder, når det kommer til shopping i Berlin.

 • Kurfürstendamm er den mest elegante boulevard i Berlin og byder både på dyre designerbutikker og lidt billigere butikker.
 • The Mall er et nyere shoppingcenter med over 270 butikker, hvor der er alt fra Hugo Boss, Armani og Levis til H&M, Zara og meget mere.

 

Hvad skal man spise i Berlin

Der er masser af restauranter og caféer i Berlin, så det bliver ikke svært at finde noget lækkert mad. Berlin har meget forskelligt mad til billige priser og der findes mad fra alle verdenshjørner. To af Tysklands specialiteter er pølser og øl, som at man helt klart bør smage under sin ferie. Derudover skal jeg altid have en Wienerschnitzel når jeg er i Tyskland, hvilket også er typisk tysk mad.

 

Hvordan er prisniveauet i Berlin

Det er billigt at opholde sig i Berlin og det er generelt meget billigere end i Danmark ligemeget hvad du sammenligner. Berlin er faktisk en af de billigste storbyer i Europa.

Miniguide til Berlin - Hvordan er prisniveauet i Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Gode tips og hurtige facts om Berlin

 • Der bruges Euro i Berlin og det er vigtigt, at du får hævet nogle kontanter. Det er kun de færreste steder de tager mod kreditkort, på trods af at byen er så stor. Du kan heldigvis hæve penge på næsten hvert eneste gadehjørne.
 • Drikkepengene på restauranter udgør som regel 5-10 procent af regningen.
 • Hvis man kører i egen bil er det vigtigt at bestille det tyske miljømærke, da man ellers kan få en bøde. Miljømærket kan bestilles på internettet eller ved nogle bilforretninger. Jeg købte mit miljømærke hos FDM.
 • I nogle tilfælde kan det være en god idé at købe et Berlin WelcomeCard, hvorefter man har fri transport og rabat til flere store seværdigheder.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.