Miniguide til Hamborg

Hamborg er Tysklands næststørste by og ligger kun et stenkast fra den danske grænse. Den korte afstand har gjort Hamborg til en meget populær destination for os danskere. Derudover har byen også masser at byde på og er perfekt til weekendture for hele familien.


Her er en lille miniguide til Hamborg med alverdens informationer om storbyen.

 

Hvornår er det bedst at besøge Hamborg

Du kan besøge Hamborg hele året rundt, men jeg er især tilhænger af den hyggelige julestemning i december. Hamborg ligger som sagt tæt på Danmark og derfor er der rigtig mange, der tager på weekendture til Tysklands andenstørste by.

Miniguide til Hamborg - Hvornår er det bedst at besøge Hamborg - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man til Hamborg

Eftersom at Hamborg ligger så tæt på Danmark, er der også masser af muligheder for at komme dertil. Vi tager altid til Hamborg i min bil, hvilket tager omkring 3,5 timer fra Herning. Der er motorvej hele vejen, så det tager ikke specielt lang tid, men det evige vejarbejde nær hamborg sænker selvfølgelig farten lidt.

Hvis du ikke har nogen bil eller ikke vil bruge den, kan du også tage toget til Hamborg. DSB har flere togafgange dagligt direkte til centrum og prisen pr. vej er fra 228 kr. og opad. Desuden kan børn under 16 år komme ganske gratis med toget. Der kører også busser direkte til Hamborg fra både København og flere større byer i Jylland.

Mit sidste foreslag er at tage med et fly til Hamborg, men det er ofte meget dyrere end de tre andre muligheder. Derudover tager det nok lige så lang tid, da du skal være i lufthavnen lang tid før og skal med et offentligt transportmiddel fra Hamborg lufthavn til centrum.

 

Hvor skal man bo i Hamborg

Hamborg har flere hyggelige bydele, men når du leder efter et hotel, bør du overveje en af nedenstående områder.

 • St. Georg ligger lige op af Hamborgs centrum og er tæt på de store seværdigheder. Bydelen er levende og hyggelig med masser af små butikker, restauranter, caféer og barer.
 • St. Pauli er en livlig og underholdende bydel med fest og glade dage døgnet rundt. Området er især populært for unge mennesker, der ønsker at opleve Hamborgs natteliv.

Miniguide til Hamborg - Hvor skal man bo i Hamborg - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man rundt i Hamborg

Det er nemmest at tage offentligt transport rundt i Hamborg. Hvis du kører i egen bil skal du både være opmærksom på trafikpropper og prisen på parkeringsbilletter. Hamborg har både busser, toge, metroer og færger, der let kan fragte dig rundt i byen. Hvis du bruger den offentlige transport mere end et par gange om dagen, kan det godt betale sig at købe et Hamburg Card. Kortet koster omkring 75 kr. for en dag, men du kan sagtens købe det til flere dage i træk. Når du har købt kortet kan du bruge den offentlige transport ubegrænset og du får endda op til 50 procent rabat på mange seværdigheder i Hamborg.

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at tage en taxa rundt i byen, men det koster jo en del ekstra. Du kan også leje en cykel og opleve byen på en anderledes måde. Det er super nemt at leje cykler ved de mange cykelstationer rundt omkring i Hamborg. Du betaler for cyklen i en automat og når du ikke vil cykle mere, kan du bare aflevere den ved den nærmeste cykelstation. Hvis du ikke ønsker at bruge noget transportmiddel er det også nemt at komme rundt til fods, da mange af Hamborgs seværdigheder ligger tæt på hinanden.

 

Hvad skal man opleve i Hamborg

Hamborg byder på flere gode oplevelser, men jeg vil kun komme ind på få af dem herunder.

 • Miniatur Wunderland er verdens største modeljernbaneudstilling med landskaber og kendte bygninger fra flere forskellige steder i verden.
 • Hamborgs havn er en af de største i verden og bør bestemt også opleves under en gåtur.
 • Reeperbahn er en lang og festlig gade fuld af diskoteker, barer, restauranter, teatre, underholdning og stripklubber.
 • Planten un Blomen er en smuk park i Hamborgs centrum og her kan du bl.a. besøge en botanisk have og Europas største japanske have.

Miniguide til Hamborg - Hvad skal man opleve i Hamborg - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Hamborg

Hamborg har selvfølgelig mange shoppingmuligheder, ligesom enhver anden storby. Herunder er nogle af de bedste steder til shopping.

 • Mockenbergstrasse er Hamborgs største gade inden for shopping og byder både på store internationale butikker og små specialbutikker.
 • Europa Passage er Hamborgs største shoppingcenter med mere end 120 butikker.
 • Neuer Wall er en gade fyldt med dyre mærkevarebutikker såsom Gucci, Prada, Hugo Boss og Armani.

 

Hvad skal man spise i Hamborg

Hamborg har masser af hyggelige caféer og restauranter på hvert gadehjørne. Under dit ophold i Hamborg bør du helt klart smage nogle af Tysklands specialiteter, som bl.a. er tyske pølser og øl. Derudover skal jeg altid have en Wienerschnitzel når jeg er i Tyskland, hvilket også er typisk tysk mad.

Miniguide til Hamborg - Hvor skal man spise i Hamborg - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Gode tips og hurtige facts om Hamborg

 • Der bruges Euro i Hamborg og det er vigtigt, at du får hævet nogle kontanter. Der er stadig utroligt mange steder i Hamborg, hvor de simpelthen hverken tager imod Visa, Mastercard eller Dankort.
 • Det er almindeligt at lægge 5-10 procent af regningen i drikkepenge på restauranter.
 • Der er ikke noget krav om miljømærker på bilerne i Hamborg.
 • Det kan ofte være en god idé at købe et Hamburg Card, der giver fri benyttelse af offentlig transport og store rabatter ved mange seværdigheder.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.