18 must see seværdigheder i London

London er fantastisk og det er ikke uden grund, at den pulserende storby er et populært rejsemål. London byder nemlig på nogle af verdens største museer, verdenskendte seværdigheder, lækre madoplevelser og uendelige shoppingmuligheder. Den britiske hovedstad har bogstaveligt talt noget til enhver smag og det er umuligt, at komme til at kede sig. London har allerede fået en stor plads i mit rejsehjerte efter det første besøg i byen. Det var svært at vælge, hvad man skulle nå at se, men jeg har lavet en liste med de bedste must see seværdigheder i London herunder.


18 must see seværdigheder i London - www.rejsdiglykkelig.dk

Seværdighederne står ikke i en bestemt rækkefølge.

Big Ben

Det kommer nok ikke bag på nogen, at det verdensberømte klokketårn er et must see. Man kan ganske enkelt ikke have været i London, uden at se det imponerende vartegn. Klokketårnet hedder faktisk Elizabeth Tower og det er kun den største af de fem klokker i tårnet, som hedder Big Ben. Der er desværre ikke så meget ved at se Big Ben i øjeblikket, da den er under en større renovering. Der er stilladser hele vejen rundt og der går i hvert fald et par år, før vi igen kan se det smukke klokketårn ordentligt.

 

London Eye

Det store pariserhjul ved Themsen er selvfølgelig også et must see. London Eye er 135 meter højt og var verdens højeste pariserhjul indtil 2006, men er stadig Europas højeste. London Eye byder på byens næsthøjeste udsigtpunkt, kun overgået af The Shard, og på en klar dag kan man se 40 km væk. En tur i London Eye tager omkring 30 minutter og der er masser af tid, til at nyde panoramaudsigten over nogle af Londons største seværdigheder. Køen til London Eye er berygtet for at være lang, men man kan bestille en fast track billet hjemmefra for et lidt højere beløb.

18 must see seværdigheder i London - London Eye - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Borough Market

Borough Market er et sandt madmekka med mere end 100 forskellige boder, der både sælger råvarer og færdiglavet mad. Her kan du både købe fisk, kød, ost, brød, grøntsager og take away såsom thaimad og mexicansk mad. Udvalget er enormt og du bør ikke snyde dig selv, for at smage noget af det lækre mad.

 

Tower Bridge

Tower Bridge er endnu et af Londons største vartegn og en af verdens mest berømte broer. Inde i de imponerende brotårne er Tower Bridge Exhibition, hvor man kan lære om broens historie og se de originale maskiner, der styrede broen i gamle dage. Det er ikke den mest spændende udstilling, men man kan tage elevatoren op til de to gangbroer, som ligger 42 meter over Themsen. Herfra er der en fantastisk udsigt over London og et stykke med glasgulv, hvor man kan se direkte ned på vejen og floden under. Det er en sjov og grænseoverskridende oplevelse, som er alle pengene værd. Det er bestemt ikke for folk med højdeskræk, selvom at det godt nok er sikkert at gå på glasset.

18 must see seværdigheder i London - Tower Bridge - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus er storbyens hjerte og Londons svar på Times Square. Du kan for alvor mærke at du er i en storby, når du står på pladsen og er omringet af store neonreklamer, tæt trafik, menneskemylder og gadekunstnere.

 

Tower of London

Tower of London har spillet en stor rolle i den engelske historie og har både fungeret som kongebolig, fængsel, henrettelsessted, zoologisk have, skattekammer og meget mere. Bygningen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er med sine cirka 900 år det ældste palads, fængsel og fæstning i hele Europa. Et besøg i Tower of London er som at træde tilbage i historien, til en tid med både magt, vold og tortur. En af de mest spændende udstillinger i fæstningen er kronjuvelerne, som er Storbritanniens mest dyrebare skat. Tower of London er et must see, hvis du er interesseret i den engelske historie.

18 must see seværdigheder i London - Tower of London - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Oxford Street

Oxford Street er en sandt shoppemekka med over 300 butikker, der strækker sig over 2,5 kilometer. Det er en af Londons vigtigste handelsgader og butikkerne består både af store internationale kæder og mindre specialbutikker. Oxford Street har virkelig noget til enhver smag og man sagtens bruge mange timer på den populære gade.

 

Palace of Westminster

Palace of Westminster bliver også kaldt for Houses of Parliament og huser den britiske regering. Parlamentet er en af de største gotiske bygninger i verden og huser mere end 1000 imponerende rum. Man kan komme på guidede rundture i Palace of Westminster på udvalgte dage, men det er mest bare et must see udefra.

18 must see seværdigheder i London - Palace of Westminster/Houses of Parliaments - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Madame Tussauds

Madame Tussauds er et voksmuseum med over 300 naturtro voksfigurer af berømte og kongelige. Her kan du hænge ud med Barack Obama, One Direction, Michael Jackson, Prinsesse Diana, Justin Bieber, Hitler og mange flere. Museet har også et uhyggeligt rædselsrum i kælderen med torturinstrumenter og berømte mordere såsom Jack the Ripper. Du kan også tage en taxatur gennem Londons historie og se Marvel Super Heroes 4D film. Londons Madame Tussauds er den originale og åbnede for over 200 år siden, blot på en anden adresse.

 

Westminster Abbey

Westminster Abbey er en af Englands vigtigste kirker og har stået for store kongelige begivenheder såsom Prins William og Kate Middletons bryllup. Mange berømte og kongelige englændere er desuden begravet og mindet i kirken. Westminster abbey byder også på masser af smukke malerier, tekstiler og vigtige skulpturer. Den gotiske kirke er næsten 1000 år gammel og har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

18 must see seværdigheder i London - Westminster Abbey - www.rejsdiglykkelig.dk

 

British Museum

British Museum er selvfølgelig et must see, eftersom at det er et af verdens største og vigtigste museer. Her kan du fordybe dig i menneskehedens historie gennem flere millioner år. British Museum er enorm og samlingerne består af mere end 7 millioner genstande fra alle kontinenter. Gallerierne er opdelt i forskellige temaer og du kan både se egyptiske mumier, græske skulpturer og meget mere. Du bør helt klart besøge British Museum, selvom du måske ikke plejer at være så interesseret i museer.

 

Hyde Park

Londons mest berømte park er et skønt åndehul midt i storbyens larm og sus. Hyde Park er forbundet med Kensington Gardens og er opdelt af den store sø, The Serpentine. Til sammen er det en af verdens største byparker og Londons svar på Central Park. Hyde Park byder på mange spændende arrangementer året rundt, herunder Winter Wonderland, koncerter, forestillinger osv. Der er et rigt dyreliv og du kan næsten ikke undgå, at møde søde små egern og fugle.

18 must see seværdigheder i London - Hyde Park - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Harry Potter og Warner Bros. Studio

Warner Bros. Studio står bag Harry Potter filmene og er et must at besøge, hvis du er fan af troldmanden. Her får du muligheden for at komme bag kameraet, træde ind i de berømte filmkulisser og lære om skabelsen af Harry Potter. Under besøget kan man bl.a. køre med den originale Hogwarts Express, gå gennem Storsalen, se Dumbledores kontor, prøve simulatorer, møde magiske skabninger og meget mere. Jeg fik desværre ikke set Harry Potter Studio under min tur, men det skal helt klart opleves næste gang! Entreen er meget dyr, men det skulle være det hele værd.

 

Saint Paul’s Cathedral

Den smukke domkirke er over 300 år gammel og er en af Nordeuropas største kirker. St. Paul’s Cathedral har været hjemsted for store kongelige begivenheder såsom Prins Charles og Prinsesse Dianas bryllup og dronningens jubilæum. Mange berømte mennesker er begravet i kirkens krypt, som også er fuld af mindesmærker til ære for helte. Det kan anbefales at tage gåturen over Millennium Bridge fra den anden side af Themsen floden. Herfra er der nemlig en fantastisk udsigt over kirkens enorme kuppel.

18 must see seværdigheder i London - Saint Paul's Cathedral - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Themsen

Themsen er den store flod som går gennem London og den er næsten umulig at undgå. Du kommer helt sikkert forbi Themsen, men husk at stoppe op og nyd udsigten for en stund. Det er meget populært at tage på en bådtur, hvor man får set London på en ny måde. Der findes mange forskellige bådture og de fleste sejler forbi Big Ben, London Eye og andre store seværdigheder.

 

Buckingham Palace

Buckingham Palace er Dronning Elizabeths bolig og er selvfølgelig også et must see. Hvis dronningen er hjemme, kan du se det kongelige flag blafre på toppen af slottet. I løbet af sommeren og sensommeren er det muligt, at komme ind i Buckingham Palace og se slottets selskabsrum. En af de helt store oplevelser er vagtskiftet, Changing the Guard, som finder sted foran Buckingham Palace på udvalgte dage kl. 11.00. Se tiderne for vagtskiftet her.

18 must see seværdigheder i London - Buckingham Palace - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Trafalgar Square

Den store åbne plads er et fantastisk mødested, som er omringet af smukke bygninger og museer. Trafalgar square byder på en stor søjle med Lord Nelson på toppen, springvand, masser af duer og forskellig underholdning fra gadekunstnere. Pladsen står også ofte for spændende arrangementer og er et besøg værd.

 

Natural History Museum

Det naturhistoriske museum har mere end 80 millioner genstande og er især kendt for deres dinosaurskeletter. Museet er super spændende og du kan bl.a. se et fossil fra en Tyrannosaurus Rex, et simuleret jordskælv, flere millioner insektarter, farvestrålende diamanter, lære om jordens naturlige kræfter og meget mere. Natural History Museum er uden tvivl en oplevelse, du ikke bør gå glip af.

18 must see seværdigheder i London - Natural History Museum - www.rejsdiglykkelig.dk


Der findes som sagt mange spændende seværdigheder i London og det er kun fantasien, der sætter grænser. Men her på siden fik du min liste med de bedste oplevelser i London, som at man bestemt ikke bør gå glip af. Husk også at prøve nogle af de traditionelle ting i London, såsom at spise english breakfast, fish and chips, drikke eftermiddagste og tage på et pub besøg. Hvis du er i tvivl om prisen på en rejse til den britiske hovedstad, kan du også læse indlægget med mit rejsebudget i London. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.