6 must see seværdigheder i Venedig

Venedig er en af de mest romantiske byer i verden med sine mange kanaler, broer, gondoler og charmerende bygninger. Jeg har været i Venedig to gange i min barndom og det er altså virkelig en smuk by, som at jeg gerne vil tilbage til igen en dag. Den romantiske by byder på mange minderige og spændende oplevelser, men herunder er et overblik over 6 af de bedste seværdigheder i Venedig.

6 must see seværdigheder i Venedig - www.rejsdiglykkelig.dk


 

Markuspladsen (Piazza San Marco)

Markuspladsen ligger i hjertet af Venedig og er den største åbne plads i byen. Pladsen er omringet af imponerende bygninger og har en god udsigt til Canal Grande. Markuspladsen er fyldt med turister, gadesælgere og ikke mindst ekstremt mange duer. Du kan umuligt undgå, at komme forbi den smukke plads under dit besøg i Vendig.

 

Gondoltur på Canal Grande

Den verdensberømte kanal, Canal Grande, er Venedigs største vandvej. En af de mest charmerende måder at opleve Canal Grande og Venedig på, er ved at hoppe ombord på en af de mange gondoler. På en sejltur gennem Venedigs mange kanaler kommer du forbi overdådige palæer, historiske bygninger, gamle broer og masser af andre både. Gondolerne er Venedigs vartegn og derfor er gondolturene desværre også meget dyre! Prisen for en halv times sejltur koster et sted mellem 70-100 euro alt efter om det er dag eller aften. Men det virkelig er et must do, at prøve og sejle på de mange kanaler under et besøg i Venedig. Hvis du ikke har lyst, til at betale i dyre domme og blive fattig for en halv time sejltur, kan du nøjes med at tage med en meget billigere Vaporetto, som er Venedigs vandbusser.

Must see seværdigheder i Venedig - Gondoltur på Canal Grande - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Sukkenes Bro (Ponte dei Sospiri)

Sukkenes Bro forbinder det overdådige Dogepalads og det berygtede statsfængsel. Navnet på broen menes at stamme fra, når fangerne gik over broen fra forhørslokalet i Dogepaladset og over til statsfængslet, hvor de så Venedigs charme for sidste gang i meget lang tid. Hvis du er en rigtig romantiker kan du tage en sejltur i en gondol og kysse din elskede under broen ved solnedgang – Det siges at give evig lykke og kærlighed.

 

Markuskirken (Sankt Markus Basilika)

Markuskirken er en romerskkatolsk domkirke og en af Vendigs mest besøgte seværdigheder. Kirken bliver ofte omtalt som Guldkirken på grund af dens overdådighed. Markuskirken er bl.a. udsmykket med guld, diamanter, rubiner, mosaikker og marmorskulpturer fra handelsmænd og udplyndringer.

Must see seværdigheder i Venedig - Markuskirken - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Dogepaladset (Palazzo Ducale)

Det imponerende palads blev bygget i det niende århundrede og har huset Venedigs herskere i mere end 1.000 år. Paladset er et godt bevis på Venedigs store rigdomme under Renæssancen. Indenfor kan du udforske Dogepaladset med sine overdådige sale og spændende historie.

 

Rialtobroen (Ponte di Rialto)

Rialtobroen er den ældste af de mange broer, der krydser Canal Grande. Der er mange souvenirbutikker på broen, hvilket resulterer i utroligt mange mennesker næsten hele tiden. Men Rialtobroen har også en fantastisk udsigt over Canal Grande. Broen er meget romantisk, især om aftenen, og der har været et stort antal frierier på Rialtobroen gennem tiden.

Must see seværdigheder i Venedig - Rialtobroen - www.rejsdiglykkelig.dk

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.