16 must see seværdigheder og oplevelser i New York

Must see seværdigheder og oplevelser i New York - Rejsdiglykkelig.dk

New York City er en af de mest fantastiske byer i verden, og de fleste bliver tryllebundet ved første besøg. Det er da heller ikke uden grund, at turister fra hele verden valfarter til The Big Apple. Der er nemlig garanti for store og mindeværdige oplevelser i den ikoniske storby, som aldrig sover. Men det store udbud af seværdigheder og oplevelser i New York, kan hurtigt blive overvældende at finde rundt i. Du kan nemlig umuligt nå, at se det hele på én enkelt tur.

Det kan være en meget god idé, at planlægge hvad du skal se på forhånd. Det er netop derfor, at jeg har lavet denne liste med 16 must see seværdigheder og oplevelser i New York. Den kan forhåbentligt hjælpe dig lidt på vej, til en rejse du aldrig glemmer.

Must see seværdigheder i New York - Rejsdiglykkelig.dk


Frihedsgudinden

Du kan selvfølgelig ikke have været i New York uden at have set Frihedsgudinden, der våger over byen og byder besøgende velkommen. Den verdensberømte statue kan ses fra flere steder på fastlandet, men udsigten er ekstra god fra Battery Park. Du bør ikke snyde dig selv for en bådtur til Liberty Island, hvor Frihedsgudinden står. Her kan du gå rundt om statuen, besøge museet og komme op i hendes krone. Men billetterne til kronen bliver hurtigt udsolgt, så husk at booke i god tid. Du kan også bare nøjes med, at komme op i den høje sokkel, som står under hende.

De fleste både sejler forbi Ellis Island på vejen tilbage til Manhattan. Det var her millioner af immigranter i sin tid lagde vejen forbi, før de kom ind i USA. Det kan du lære meget mere om på immigrations museet, som er beliggende på den historiske ø. Hvis du ikke vil betale for at besøge Frihedsgudinden, kan du også tage med Staten Island færgen. Den sejler lige forbi hende og turen er ganske gratis. Men bemærk, at det slet ikke er så dyrt at besøge Frihedsgudinden, selvom at man måske skulle tro det.

Amerikanske navn: Statue of Liberty.               Entre: $18.50 ($3 ekstra for kronen).

 

The Met

The Met er et af verdens bedste og største museer med en udstilling på mere end 2 millioner genstande. Museet dækker da også et enormt område på 17 hektar, så der er hvert fald nok at se og gøre. Gallerierne byder på kunstværker fra hele verden såsom det gamle Egypten, det antikke Grækenland og det moderne Amerika. Du må ikke glemme at besøge taget, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Central Park og New Yorks skyline. The Met er uden tvivl et must, hvis du skal besøge et museum i New York.

Amerikanske navn: Metropolitan Museum of Art.               Entre: $25.

 

Central Park

Central Park er virkelig kæmpestor og du kan sagtens få en hel dag til at gå herinde. Parken kaldes for New Yorks lunger og det er slet ikke så svært, at forstå hvorfor. Det er nemlig et skønt tilflugtssted for både lokale og turister, der ønsker at komme lidt væk fra storbyens travlhed. Her er der store plæner, skove, søer, vandløb og et utal af oplevelser. Du kan både tage i zoologisk have, møde H.C. Andersen, se et slot og meget mere.

Amerikanske Navn: Central Park.               Entre: Gratis.


Must see seværdigheder i New York - Central Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

Empire State Building

Empire State Building blev bygget i 1931 og var med sine 381 meter – 443 meter med antennen – verdens højeste bygning i 23 år og New Yorks højeste i 41 år. I dag er det New Yorks tredje højeste bygning og er kun overgået af One World Trade Center og 432 Park Avenue. Empire State Building er det bedste sted til, at nyde udsigten ud over New York og udsigten er fantastisk!

Der er to forskellige udsigtsplatforme, men de tilbyder begge en enestående udsigt. Den ene ligger på 86. etage i 320 meters højde og er byens højeste udendørs observationsdæk. Det er den udsigtsplatform de fleste regner med at finde, da det er den, der har været med i utalige film og TV-serier. Den anden udsigtsplatform ligger på 102. etage i 381 meters højde. Her er der også en fantastisk udsigt og på en klar dag, kan du næsten se 130 kilometer væk. Køen til toppen af skyskraberen er berygtet for at være meget lang. Det kan derfor være en god idé, at booke billetter i forvejen til at springe køen over. Du kan også undgå den værste ventetid ved, at komme meget tidligt eller meget sent.

Amerikanske navn: Empire State Building.               Entre: Fra $38.Top of the Rock

Top of the Rock er endnu et godt udsigtspunkt i New York og er beliggende på toppen af Rockfeller Center. Herfra får du en af de bedste udsigter over storbyen fra observationsdækkets tre etager, der ligger på 67., 69. og 70 etage. Der er efterhånden mange der mener, at udsigten herfra er bedre end fra Empire State Building. Det skyldes bl.a. at der er en bedre udsigt over Central Park og at du kan se Empire State Building i den storslåede skyline. Derudover er der glasvægge i stedet for rækværk og der er ikke nær så mange turister. Det er nok lidt af en smagssag og du kan kun finde ud af det, ved at besøge begge to.

Amerikanske navn: Top of The Rock i Rockfeller Center.               Entre: Fra $36

 

Times Square

Times Square er New Yorks pulserende hjerte, og summer af liv og storbysstemning. Det er jo nok lidt af en turistfælde, men du kan simpelthen ikke have været i New York, uden at have besøgt Times Square. Her lyser de store neonreklamer om kap med forlygterne på de gule taxier. Imens tusindvis af turister, gadegøglere og sælgere fylder de brede fortorve. Du vil for alvor mærke rusen af New Yorks storhed, når du står blandt alle lysene, larmen og menneskemylderet. Området er desuden fuld af gode restauranter og butikker såsom M&M’s World og Ellen’s Stardust Diner.

Amerikanske navn: Times Square.               Entre: Gratis.

Must see seværdigheder i New York - Times Square - Rejsdiglykkelig.dk

 

Broadway

Broadway er kendt for sine mange teatre og der er derfor rig mulighed for, at opleve et ægte broadway show i New York. Uanset om du er til musicals, stand-up eller klassikere, så kan du være sikker på, at finde et show lige til din smag. Priserne for billetter til de mest populære forestillinger kan være meget dyre, men det skulle være det hele værd. Det er nemlig en sand New Yorker oplevelse og forestillingerne er virkelig gennemførte. Hvis du ikke vil se et bestemt show, kan du altid vente med at købe billetter til samme dag efter kl. 12.00. Der sælger Tkts billetkontorer nemlig restbilletter til mange broadway shows med op til 50% rabat. Et af billetkontorene kan findes under den røde trappe på Times Square.

Amerikanske navn: Broadway.               Entre: Priserne varierer.

 

MoMa

MoMa er et af New Yorks mest populære museer og er et must, hvis du er bare lidt kunstintereseret. Museet huser en af verdens bedste og største samlinger af moderne og nutidig kunst, som består af arkitektur, design, tegninger, malerier, skulpture, bøger, film og meget mere. Mange af mesterværkerne er skabt af store verdensberømte kunstnere såsom Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dalí og Claude Monet.

Amerikanske navn: The Museum of Modern Art.               Entre: $25. Det er dog gratis hver fredag kl. 16.00-20.00.

 

Brooklyn Bridge

En gåtur over Brooklyn Bridge er en de bedste oplevelser i New York og er et absolut must do. Den ikoniske bro er en af USA’s ældste og forbinder Manhattan og Brooklyn ved at kryse East River. Udsigten fra broen er intet mindre end fantastisk og giver et godt overblik over Manhattans skyline. Det kan især anbefales at gå over broen fra Brooklyn-siden til Manhattan-siden, da du dermed kan se Manhattan under gåturen. Det tager omkring en halv time at tilbagelægge de 1,8 kilometer over broen, men det føltes ikke som noget, når udsigten er så fantastisk. Glem ikke at besøge Brooklyn Bridge Park, hvorfra der også er en smuk udsigt over Mahattan. Hvis du besøger parken ved solnedgang, kan du opleve når de mange lys tændes i højhusene.

Amerikanske navn: Brooklyn Bridge.               Entre: Gratis.

 

Wall Street

Wall Street er verdens finansielle hovedstad og er hjemsted for nogle af de vigtigste banker i verden. Det er bl.a. her du finder New York Stock Exchange, som er verdens største børs og aktiemarked. Men der er strenge sikkerhedsregler og du kan desværre kun nyde bygningens storhed udefra. En af de mest populære seværdigheder i Finansdistriktet er den bronze statue af Wall Street tyren, som er med på et utal af selfier verden over. Men Wall Street er meget mere end blot penge og du bør heller ikke gå glip af Federal Hall, Trinity Church og Battery Park.

Amerikanske navn: Wall Street.               Entre: Gratis.

 

High Line

High Line er en helt speciel park, som er beliggende på en gammel jernbanestrækning omkring 7 meter over gadeplan. Parken snor sig over byens gader gennem 2,3 kilometer og byder på en unik oplevelse med smukke udsigter over New York fra et fugleperspektiv. Langs den aflange park er der blevet plantet blomster og træer samt opsat bænke og kunstværker. High Line er en forholdsvis ny attraktion i New York, men den er stærkt på vej til at blive uhyre populær. Du bør bestemt ikke gå glip af et besøg i den specielle og unikke park.

Amerikanske navn: The High Line.               Entre: Gratis.Ground Zero

Ground Zero Memorial er et mindesmærke til ære for de næsten 3.000 mennesker, der omkom i den tragiske hændelse den 11. september 2001. Der var et stort oprydningsarbejde efter at World Trade Centers to tvillingetårne kollapsede, men området er i dag blevet genopbygget. Mindesmærkerne står som to enorme huller i jorden, lige der hvor de to tårne plejede at stå. Hele vejen langs kanten af mindesmærkerne står navnene på alle dem, som omkom under terrorangrebet. Det er en meget rørende og tankevækkende oplevelse, at stå lige der, hvor tusindvis af mennesker mistede livet uden grund.

Amerikanske navn: 9/11 Memorial.               Entre: Gratis.

 

9/11 Museum

9/11 Museet ligger under jorden mellem de to mindesmærker og giver et følelsesmæssig og barsk indblik på terrorangrebet, der rystede hele verden. Museets udstillinger består både af hændelser før 9/11, terrorangrebet på dagen 9/11 og genopbygningen efter 9/11. Det er en følelsesmæssig rejse, som viser navne, billeder og personlige historier om de mange ofre, der mistede livet. Der er også udstillet stålrester og murbrokker fra World Trade Center, ødelagte redningskøretøjer og videoer af den tragiske hændelse. Et besøg i 9/11 Museet er en intens oplevelse, som virkelig skaber indtryk. Det kan uden tvivl anbefales, hvis du gerne vil have et bedre indblik på angrebet og tiden efter hændelsen.

Amerikanske navn: 9/11 Museum.               Entre: $24.

Must see seværdigheder i New York - 9/11 Museum - Rejsdiglykkelig.dk

 

5th Avenue

5th Avenue er en af de mest berømte shoppinggader i hele Amerika og er New Yorks førende shoppingområde. Gadens popularitet har tiltrukket mange topdesignere, som har valgt at placere deres flagskibsbutikker her. Det har resulteret i et enormt udvalg af butikker og du kan sagtens bruge en hel dag på at shoppe her. Selvom at der er mange dyre designerbutikker langs 5th Avenue, så er der altså også ganske normale butikker, som ikke får bankkontoen på overarbejde. Der er mange fristelser og det er her du skal tage hen, hvis du vil shoppe til kreditkortet gløder.

Amerikanske navn: Fifth Avenue.               Entre: Gratis.

 

Natural History Museum

Det naturhistoriske museum i New York er kæmpestort og du kan sagtens få en hel dag til at gå derinde. Museet har mere end 30 millioner genstande, hvoraf en af de mest imponerende samlinger er den store udstilling med dinosaurskeletter. Men du kan også besøge et vildt planetarium eller Butterfly Conservatory, som har mere end 500 fritflyvende sommerfugle. Hvis det stadig ikke er spændende nok, så kan også du lære om jordens opbygning, menneskets sanser, havets bund, universet og meget mere. Det er slet ikke så svært at forstå, hvorfor både børn og voksne bliver fascineret af Natural History Museum.

Amerikanske navn: American Museum of Natural History.               Entre: $23 ekskl. Specielle udstillinger.Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er en af verdens mest berømte togstationer og har da også været med i utal af film og TV-serier. Tusindvis af mennesker passerer dagligt stationen, som har hele 44 platforme, hvilket er flere end nogen anden station i verden. Den mere end 100 år gamle bygning er virkelig smuk både udenpå og indeni. Højdepunktet på Grand Central Terminal er den store forhal med maleriet på det buede loft, det gamle ur og den imponerende marmortrappe. Grand Central Terminal er en af New Yorks mest storslåede offentlige bygninger.

Amerikanske navn: Grand Central Terminal.               Entre: Gratis.

Must see seværdigheder i New York - Grand Central Terminal - Rejsdiglykkelig.dk

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.