9 oplevelser på Gran Canaria

Oplevelser på Gran Canaria - www.rejsdiglykkelig.dk

Gran Canaria er en skøn ø med lange sandstrande og en behagelig varme året rundt. Den spanske ø er især populær i vintermånederne, hvor mange danskere hungrer efter sol og varme. Men Gran Canaria byder på meget mere end lange sandstrande og et godt klima. Her får du mine bud på 9 gode oplevelser på Gran Canaria.


Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas er et fredet naturområde med store sandklitter så langt øjet rækker. De store sandklitter er Gran Canarias svar på Sahara ørkenen og ligger på den sydlige del af øen. Dunas de Maspalomas er et besøg værd og det er en ret speciel oplevelse, at vandre rundt i de store bjerge af fint sand.

Oplevelser på Gran Canaria - Dunas de Maspalomas - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Holiday World

Holiday World er Gran Canarias største forlystelsespark og byder på mange traditionelle tivoli forlystelser. Du kan blandt andet prøve et pariserhjul, karruseller, radiobiler, rutsjebaner, skydetelte og hoppeborge. Mange af forlystelserne er målrettet til børn, men der er også lidt til teenagere og voksne. Holiday World har også et indendørsområde med bowlingbaner, spillemaskiner og 4D biograf. Derudover har parken et kæmpestort fitness center, wellness center, restauranter, natklubber og meget mere. Der er gratis entre til Holiday World, men forlystelserne koster selvfølgelig lidt.

 

Las Palmas

Las Palmas er Gran Canarias hovedstad og Kanarieøernes største by med omkring 380.000 indbyggere. Las Palmas minder lidt om en storby med masser af butikker og er et sandt paradis for en shopaholic. Byen har også et stort udvalg af restauranter og caféer, seværdigheder, havne og strande. Du må ikke gå glip af en tur til Vegueta, som er den ældste bydel i Las Palmas.

Oplevelser på Gran Canaria - Las Palmas - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Jardin Botanico Canario

Gran Canarias botaniske have er med sine 10 hektar og omkring 500 forskellige plantearter, den største botaniske have i Spanien. Haven fokuserer især på blomster og planter fra De Kanariske Øer, men har også planter fra resten af verden. Jardin Botanico Canario byder også på masser af dragetræer, palmetræer, søer, et vandfald, en kaktushave og meget mere. Den botaniske have er det perfekte sted for naturelskere.

 

Teror

Navnet kan virke skræmmende, men Teror er blot en smuk og charmerende lille by med gamle huse i kolonistil. Det siges at selveste Jomfru Maria har vist sig i byen, hvilket har fået folket til at bygge en basilika der. Teror blev derfor til Gran Canarias religiøse centrum og hvert år holdes der en festival til ære for Jomfru Maria. Hver søndag kan du opleve det ældste marked på De Kanariske Øer, hvor der kan købes mange forskellige ting.

Oplevelser på Gran Canaria - Teror - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Aqualand Maspalomas

Gran Canarias største vandland byder på masser af underholdning for hele familien og der kan nemt bruges en hel dag i parken. Aqualand har intet mindre end 33 vandrutsjebaner og flere forskellige pools, herunder Lazy River, bølgebassin, jacuzzi pool og flere andre slags. De mange vandrutsjebaner byder på noget til enhver smag, og der er både ekstremt vilde og knap så vilde rutsjebaner. Mange af dem har plads til mere end en person, således at familien kan prøve dem sammen. Der er selvfølgelig også en pool til børnene med legeland, klatreborg og små vandrutsjebaner.


 

Roque Nublo

Roque Nublo er en 80 meter høj vulkansk sten, som menes at være en af de største naturlige sten i verden. Den store sten ligger 1.813 meter over havets overflade og det er næsten umuligt, at undgå og se den, hvis du kommer lidt ind i landet. Roque Nublo er øens næsthøjeste punkt, og er kun overgået af Pico de las Nieves, der ligger 1.949 meter over havets overflade. Gåturen op til Roque Nublo er kort, men der er meget varmt og det være lidt hårdt. Når du kommer op til stenen bliver du til gengæld belønnet med en fantastisk panoramaudsigt over øen.

Oplevelser på Gran Canaria - Roque Nublo - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Mundo Aborigen

Frilandsmuseet skal forestille en landsby fra urfolkets tid og viser hvordan de første mennesker på Gran Canaria levede. Landsbyen har mere end 100 figurer i naturlig størrelse, som står i livagtige scener og giver et godt indblik i hverdagen for mere end 2.000 år siden. Mundo Aborigen har også et mindre arkæologisk museum med genstrande fra udgravninger.

 

Puerto de las Nieves

En charmerende og idyllisk fiskerlandsby, som minder lidt om en græsk landsby med mange hvide og blå bygninger. Byens puls er Paseo de los Poetas, som er en hyggelig promenade fuld af fiskerestauranter og små butikker. Puerto de las Nieves ligger tæt på Tenerife og du kan se vulkanen Teide, som er Tenerifes højeste punkt. Færgeafgange til naboøen foregår også herfra.

Oplevelser på Gran Canaria - Puerto de las Nieves - www.rejsdiglykkelig.dk


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

2 thoughts on “9 oplevelser på Gran Canaria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.