Oplevelser på Route 66 i Arizona

Senest opdateret: 07.05.2019

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Rejsdiglykkelig.dk

En køretur på legendariske og ikoniske Route 66 er den utimative amerikaner oplevelse. Det er en rejse tilbage i tiden med gamle moteller, amerikanske biler, blinkende neonskilte, drive-in biografer og klassiske diners. Route 66 løb oprindeligt fra Chicago til Los Angeles og førte gennem 8 stater.

The Mother Road blev hurtigt til mere end blot en hovedvej. Under den store depression og tørke i USA kørte tusindvis af mennesker på vejen i håbet om et bedre liv i det vestlige USA. Efter mange år blev der bygget motorveje mellem byerne og det blev Route 66’s undergang. Men det er heldigvis ikke helt ovre med Route 66, som er blevet en stor attraktion for turister på road trip i USA. I dette indlæg vil jeg blot komme ind på de bedste oplevelser på Route 66 i staten Arizona.


Oplevelser på Route 66 i Arizona - Rejsdiglykkelig.dk


Flagstaff

Flagstaff er en charmende by langs Route 66 med et stort udvalg af hoteller og restauranter. Det er et oplagt overnatningssted på dit road trip og ligger kun en kort køretur fra selveste Grand Canyon. Derudover ligger der også utallige andre nationalparker og naturskønne områder kun et stenkast fra Flagstaff. Route 66 skærer lige gennem Flagstaff og byder på masser af ikoniske moteller, tankstationer og diners. Om aftenen bør du bestemt ikke gå glip af et besøg i Downtown, som bugner med alverdens restauranter og barer. En af Flagstaffs største seværdigheder er uden tvivl Lowell Observatory, hvorfra planeten Pluto blev opdaget tilbage i 1930. Du kan også køre lidt uden for byen og opleve udsigten fra Humphreys Peak, som er Arizonas højeste punkt.

 

Oatman

Oatman er en gammel mineby, som mest af alt ligner noget fra en western film. Mange beskriver fejlagtigt Oatman som en spøgelsesby, selvom at det ikke helt er tilfældet. Men taget i betragtning til at der engang boede over 10.000 mennesker, hvorimod der kun bor omkring 100 mennesker i dag. Ja så er det vel også lidt af en spøgelsesby? Oatmans største attraktion er de fritgående og vilde æsler, som spadserer rundt i gaderne og bjergene omkring byen. De forsøger ihærdigt at tigge sig til mad, som at du kan købe i de fleste butikker.

Oatman er en sand turistmagnet, men har formået at bibeholde charmen med western butikker, fritgående æsler og et Gunshow. Her kan du opleve en skudduel mellem to cowboys midt på hovedgaden. Showet finder sted de fleste dage kl. 13.30 og 15.30, men der kan være for varmt i sommermånederne. Glem endelig ikke at besøge de sjove souvenirbutikker og Oatman Hotel, som har tusindvis af dollar sedler på væggene. På vejen fra Kingman til Oatman kører du på Sitgreaves Pass/Goldroad, som strækker sig over Black Mountains. Den naturskønne vej har utallige skarpe sving oppe i højderne og er altså ikke for sarte sjæle.

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Oatman - Rejsdiglykkelig.dk

 

Meteor Crater

Meteor Crater bliver også kaldt for Barringer-krater og er dannet for omkring 50.000 år siden af en jernmeteoroide fra rummet. Selvom at krateret har en diameter på 1.200 meter og en dybde på mere end 50 meter, er det utroligt nok et mindre meteorkrater. Der findes i alt 182 meteorkratere på verdensplan, hvoraf mange er en del større. Meteor Crater er placeret yderst velbevaret i ørkenen, hvilket har gjort den til en af de bedst bevarede meteorkratere i verden. Besøgscentret har bl.a. en udstilling om hvordan krateret blev dannet, af den flere hundrede tusinde tons tunge jernmeteoroide. Der er også en udstilling til ære for Apollo-astraunauterne og meget mere.Kingman

Det er nærmest umuligt at komme udenom byen Kingman, som ligger placeret mellem Los Angeles, Las Vegas og Grand Canyon. Kingman går meget op i at være en route 66 by og det kan også straks mærkes med de gamle moteller, diners og ikoniske route 66 mindesmærker. Hvis du vil lære mere om Route 66 og Kingmans historie, kan det anbefales at besøge Route 66 Museum. Du får desuden den ultimative madoplevelse på Mister D’z Route 66 Diner, som er en klassisk diner med pastelfarver, vinylbåse, jukeboks og yderst venlige servitricer. Menuen består af klassisk amerikansk mad såsom burgere, pizzaer, sandwiches, omeletter, pandekager, vafler og selvfølgelig de lækreste milkshakes!

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Mr D'z Route 66 Diner i Kingman - Rejsdiglykkelig.dk

 

Petrified Forest National Park

Route 66 krydser gennem nationalparken, Petrified Forest National Park, som byder på en af verdens største koncentrationer af forstenede træer. De er omkring 250 millioner år gamle og ligger spredt ud over ørkenlandskabet i Painted Desert. De mange fossiler i området har bevist, at der tidligere var en tropisk skov med tårnhøje træer og dinosaurer. De forstenede træer opstod efter at vulkanske udbrud væltede træerne, som blev dækket af vulkansk aske. Der gik derefter mange millioner år, før træerne blev forstenede. Jeg har desværre ikke selv besøgt Petrified Forest National Park endnu. Men jeg har hørt mange gode bedømmelser og er sikker på, at nationalparken er et besøg værd.

 

Seligman

Seligman er ikke ligefrem verdens største by, men den har et par ikoniske og historiske route 66 oplevelser. Der er heller ikke det store udvalg af restauranter, butikker og moteller, men det gør bestemt heller ikke noget. Det er nemlig et must at lægge vejen forbi Delgadillos Snow Cap Drive In, hvor du kan få mad i sjove og specielle omgivelser. Den oprindelige ejer er desværre gået bort, men han var en sjov mand fuld af fis og ballade. Restauranten drives nu af hans børn og det kan sagtens mærkes, at hans ånd er bibeholdt.

Du kan selvfølgelig heller ikke gå glip af Delgadillos Route 66 Gift Shop, som er endnu en af Delgadillo brødrenes ikonsike butikker. Her kan du finde massevis af Route 66 souvenirs og en gammel barbershop. Sidst men ikke mindst er der Historic Seligman Sundries, der er en souvenirbutik i en af byens ældste bygninger. Derudover kan der også nævnes The Roadkill Cafe, som har specielle og usædvanlige navne på deres retter. Seligman er desuden inspirationskilde til byen Kølerkildekøbing fra tegnefilmen Biler.

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Seligman - Rejsdiglykkelig.dk

 

Grand Canyon Caverns

Grand Canynon Caverns har ikke noget med Grand Canyon at gøre, udover at der meget dybt inde i hulerne er forbindelse til Grand Canyon. De underjordiske huler er omkring 60 meter dybe og har en konstant temperatur på 13 grader samt en lav luftfugtighed. Det er muligt at komme på guidede ture i Grand Canyon Caverns og du skal beregne en times tid til besøget. Du kan også vælge en tur på omkring en halv time, men der er ikke så meget prisforskel alligevel. Under turen vil du lære meget mere om hulernes historie og se et par mumificerede dyr. Du skal ikke frygte at gå de 60 meter op og ned i hulerne, for der er heldigvis en elevatorskakt.

 

Williams

Williams er en populær lille by langs Route 66, eftersom at den kun ligger en times kørsel fra Grand Canyons sydkant. Som så mange andre Route 66-byer har Williams selvfølgelig også masser af ikoniske moteller, restauranter, souvenirbutikker og neonlys. Williams er også et godt udgangspunkt, hvis du ikke gider tage bilen til Grand Canyon. Der er nemlig rig mulighed for at tage med Grand Canyon Railway, som fører dig direkte ind i nationalparken til Grand Canyon Village. Toget har afgang flere gange dagligt, men bemærk at togturen tager omkring 2 timer hver vej.Hackberry General Store

Hackberry General Store er uhyre populær og fungerer både som et mindre Route 66 Museum og en souvenirbutik. Udenfor butikken kan du rejse tilbage i tiden med gamle biler og benzinstandere, ikoniske skilte og skinnende hjulkapsler. Inde i butikken emmer der også af en svunden tid med tapetserede vægge, en gammel diner og alverdens souvenirs med Route 66 logoet. Du vil nærmest kunne finde alle former for souvenirs derinde og det er det ultimative sted til, at købe en lille ting med hjem. Selvom at Hackberry General Store mest af alt bare er en butik, er det altså et must see.

Oplevelser på Route 66 i Arizona - Hackberry General Store - Rejsdiglykkelig.dk


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

No Comments

Leave a Comment