Oplevelser udenfor Alanya

Der er mange spændende og smukke seværdigheder rundt omkring i Tyrkiet. Ved de fleste store seværdigheder, kan man komme på en guidet dagstur fra Alanya gennem sit rejsebureau eller et andet bureau i Tyrkiet. Man kan selvfølgelig også leje en bil, hvilket giver en stor frihed. Her får du en liste med de bedste opleveler udenfor Alanya, som ikke ligger alt for langt væk.


Alara Kalesi (39 km)

Det glemte historiske slot ligger på toppen af en stejl og massiv klippe. Alara slottet blev bygget i det 11. århundrede og er rimelig velbevaret, næsten ikke udgravet og overhovedet ikke en turistfælde. Der er ingen skilte, ingen kiosker eller boder, ingen entre, ikke andet end natur og ruiner. Den eneste vej op til slottet er op af stejle trapper og igennem en stejl og og helt mørk tunnel. Inde i tunnelen er der mange flagermus, så sørg for at passe på hovedet. Turen op til Alara slottet er hård og tager omkring 45 minutter. Man skal ikke gå alene derop, da man kan risikere, at være den eneste besøgende. Husk at medbringe en lommelygte, vandresko og vand til udflugten.

Oplevelser udenfor Alanya - Alara Kalesi - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Antalya Aquarium (140 km)

Akvariet er det 5. største i verden og kan prale med verdens største undervandstunnel. Udsmykningen i akvarierne omfatter bl.a. et fly i normal størrelse, et skib og mange undervands vrag, der fortæller historier fra hele verden. Der er mulighed for at svømme med hajer og rokker mod betaling. De har også bassiner, hvor man kan svømme med fisk, en dykkerskole, doktorfisk, 5D biograf, legeplads, paintball og et udstillingscenter. Udover akvariet er der også Snow World, som har ægte sne, der bliver lavet igennem natten. Det er lidt specielt at komme ind i -5 grader, når der er 40 grader udenfor. Besøgende får varmt tøj ved indgangen, så de ikke kommer til at fryse alt for meget.

Oplevelser udenfor Alanya - Antalya Aquarium - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Aspendos (94 km)

Den antikke by er berømt for sit amfiteater fra det 2. århundrede, der er et af de bedst bevarede i verden og verdenskendt for den perfekte akustik. Teatret kunne rumme 15.000 mennesker og blev brugt til at underholde den kejserlige familie og andre rige romere. Aspendos bliver stadig brugt til brydekampe, koncerter og danseshows. Ved siden af scenen er der et lille rum, hvor man kan se nogle masker og ler-billetter fra oldtiden. Udover teatret er der også et større ruinkompleks.

Oplevelser udenfor Alanya - Aspendos - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Kappadokien (450 km)

Kappadokien er et naturvidunder, som er blevet dannet af naturens magiske hånd. Det fantastiske landskab blev skabt ved flere enorme vulkanudbrud for omkring 10 millioner år siden, som begravede området under et 500 meter tykt lag af lava, aske og mudder. Adskillige jordskælv har i tidens løb medvirket til yderligere modellering af de mange dale i området. Det uspolerede og måneagtige landskab har i mange år fascineret og fortryllet besøgende fra hele verden. Det er ikke så svært at forstå, hvorfor Kappadokien er indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Der findes masser af underjordiske byer i Kappadokien, hvoraf nogle går ned til 10 etager under jorden. Man kan også besøge grottekirker, grottebyer, klostre, kløfter, dale, fe skorsten, klippeborge, klippehoteller og –restauranter, musser og meget mere. En af de mest populære og underholdende oplevelser i Kappadokien, er at flyve i luftballon. Turen starter tidligt om morgenen og byder på en fantastisk udsigt ud over landskabet. Kappadokien er et naturfænomen, der skal opleves mindst én gang i livet.

Oplevelser udenfor Alanya - Kappadokien - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Manavgat Waterfall (63 km)

Manavgat Waterfall er et af de mest kendte vandfald i Tyrkiet. Det er kun 2 m højt, men er til gengæld 40 meter i bredden og ligger i en form for hestesko formation. Selvom at vandfaldet ikke er specielt højt er der en meget kraftig strøm i floden, hvilket producerer en smuk hvid skum effekt. Det er et fint sted at besøge hvis man vil slappe af, slentre ved floden, tage på en bådtur eller bare dase i solen. Nogle af turbådene i Alanya havn sejler ofte til Manavgat i løbet af sommeren. Men forvent ikke alt for meget af turen, da der ikke er så meget at se.

Oplevelser udenfor Alanya - Manavgat Waterfall - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Pamukkale og Hierapolis (372 km)

Pamukkale er et enestående naturfænomen, som kun kan ses få steder i verden. Det har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste og er et must see. Oversat fra Tyrkisk betyder Pamukkale, Bomuldslot, hvilket passer meget godt til den hvide farve. Det kalkholdige vand strømmer ned over en 100 meter høj klippeside, som danner terrasser og forstenede vandfald. Det ligner mest af alt et kæmpe snelandskab. Synet af de storslåede kalkterrasser er et eventyrligt syn, især i de tidlige morgentimer eller sene aftentimer. I et par tusinde år har mange folk ment, at en dukkert i de varme kilder havde en helbredende effekt, især mod gigt. I 1980’erne da Tyrkiet oplevede det store turistboom frygtede man, at området helt ville forsvinde pga. slid og tankeløshed fra turisterne. Derfor er der nu kun adgang til et meget lille stykke og man kan heller ikke længere bade i de originale bassiner. I stedet er der lavet kunstige bassiner, så husk badetøjet.

Kurbyen Hierapolis ligger lige op af Pamukkale og byder bl.a. på Kleopatrabadet, hvor man svømmer ovenpå 2000 år gamle søjler i det krystalklare vand. Det 36 grader varme vand skulle efter sigende virke foryngende. Udover kurbade, har byen et arkæologisk område med en lang række ruiner.

Oplevelser udenfor Alanya - Pamukkale og Hierapolis - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Perge (132 km)

En gammel græsk ruinby med majestætiske bygninger. Byen er blandt en af de bedst bevarede arkæologiske steder i Tyrkiet og har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Perge er imponerende, fordi at bygningerne er større end de fleste andre steder, og fordi marmorudhugningerne er uanmindeligt detaljerede. Den 16 kilometer lange ruinby byder på et teater, stadion, tempel, kirker, tyrkiske bade, springvand, byporte, kanaler, imponerende søjler, ruiner af huse og meget mere.

Oplevelser udenfor Alanya - Perge - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Sapadere Canyon (46 km)

Sapadere Canyon er en skøn naturoplevelse, der ligger skjult blandt de grønne Taurusbjerge. Stedet har en 600 meter lang træbro, som fører igennem dalen med vandfald og sjældne planter. I slutningen af ruten er der en naturlig pool, hvor man kan svømme i bunden af et smukt vandfald. Vandet er meget forfriskende og er højest 12 grader, selv om sommeren. Man skal gå en del, så turen anbefales ikke til folk med gangbesvær. Sapadere Village ligger 3 kilometer derfra og er bestemt også et besøg værd. Byen har en lille befolkning på omkring 990 indbyggere og deres vigtigste levebrød er landbrug, opdræt og silke.

Oplevelser udenfor Alanya - Sapadere Canyon - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Syedra (26 km)

Den nærmeste nogenlunde bevarede antikke by i nærheden af Alanya. Den er beliggende på en bjergskråning over middelhavet. Turen op af bjerget er meget hård, men man får til gengæld en smuk og enestående udsigt som belønning, og på en klar dag kan man endda se helt til Alanya. Husk gode vandresko og noget vand.

Oplevelser udenfor Alanya - Syedra - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Termessos (166 km)

En af de mest spektakulære ødelagte byer i Tyrkiet, primært på grund af den fantastiske beliggenhed. Stedet har et stort antal sjældne planter og dyrearter, som er under beskyttelse i Termessos Nationalpark. Området er meget stort og man skal vandre og klatre en del, for at komme op til de gamle ruiner. Termessos byder bl.a. på ruiner fra byens mure, et gymnasium, teater, kirkegårde, romerske huse og templer. Fra det store teater er der en fantastisk udsigt over de omkringliggende bjerge og på en klar dag, kan man se helt til Antalya. Lige udenfor indgangen til Termessos er der en restaurant, en café, picnicområde, toiletter og et lille udstillingslokale med billeder af Termessos ruiner.

Oplevelser udenfor Alanya - Termessos - www.rejsdiglykkelig.dk 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.