De bedste seværdigheder i Central Park, New York

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - www.rejsdiglykkelig.dk

Central Park ligger i hjertet af Manhattan og er et skønt åndehul midt i New Yorks larm og travlhed. Den verdenskendte park er selvfølgelig et must see under et besøg i New York. Men hvad skal man se og lave i parken? Her får du en liste med nogle af de bedste og mest populære seværdigheder i den enorme park.


Belvedere Castle

Belvedere Castle er et lille slot, som ligger på et af de højeste punkter i Central Park. Belvedere betyder ”smuk udsigt” på italiensk og navnet lever virkelig også op til sit ry. Udsigten fra de to balkoner på slottet er nemlig fantastisk og giver et godt overblik over parken og den omkringliggende skyline. Belvedere Castle har også et lidt kedeligt besøgscenter, men det er helt klart udsigten du skal komme for at se. Det er gratis at besøge Belvedere Castle.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - Belvedere Castle - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Conservatory Garden

Conservatory Garden er Central Parks eneste officielle have og er opdelt i tre mindre haver med hver deres stil. De tre haver består af en italiensk, en fransk og en engelsk have. Conservatory Garden er adskilt fra resten af Central Park, hvilket gør det til en fredelig oase med masser af farverige blomster, skulpturer og springvand.

 

Bethesda Terrace og Bethesda Fountain

Bethesda Terrace og Bethesda Fountain er to af de mest kendte seværdigheder i Central Park. Bethesda Terrace har en smuk arkitektur og et fantastisk flisebelagt loft med mere end 15.000 farverige og mønstrede fliser. Terrassen har en god akustik, hvilket tiltrækker mange gademusikere, og det lyder fantastisk når de synger og spiller derinde. Ude foran Bethesda Terrace står Bethesda Fountain, som er et stort og majestætisk springvand med en helbredende engel på toppen.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - Bethesda Terrace - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Strawberry Fields

Strawberry Fields er et mindesområde for John Lennon fra The Beatles, der blev dræbt foran sit hjem i Dakota bygningen på den anden side af gaden. Inde i området ligger der en stor mosaik i stien med ordene ”Imagine” i midten. Imagine var en af John Lennons mest berømte sange som soloartist og handler om hans ønske om fred og kærlighed i verden. Strawberry Fields er et af de mest besøgte steder i Central Park og er ofte proppet med turister.

 

Rotur på The Lake

The Lake er Central Parks næststørste menneskeskabte sø og er perfekt til en rotur i en robåd. Du kan leje en robåd ved Loeb Boathouse, som for øvrigt også serverer noget okay mad. En robåd koster omkring 100 kr. pr. time plus et depositum på omkring 130 kr. Der kan være op til 4 personer i hver båd og børn under 12 år skal følges med en voksen. The Lake byder også på Bow Bridge, der er den næstældste bro i Amerika og den er virkelig smuk.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - The Lake - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Alice in Wonderland

En statue af Alice i Eventyrland, som er ledsaget af Den Gale Hattemager, Den Hvide Kanin og et par af hendes andre venner. Statuen er meget populær hos børn, der elsker at klatre rundt på den. Den har faktisk været så populær, at de tusindvis af børn gennem årtierne har gnedet dele af statuens overflade glat. Alice in Wonderland statuen har stået på sin plads siden 1959.

 

Wollman Rink og Victoria Gardens

Wollman Rink er den bedste skøjtebane i Central Park og byder på en smuk udsigt med byens skyline i baggrunden. Det er en vintertradition både for New Yorkere og turister, at stå på skøjter i parken. Du kan se prisen for at stå på skøjter på Wollman Rinks egen side her. Der er selvfølgelig mulighed for at leje skøjter og der er også skabe til rådighed mod betaling. Husk kontanter. Om sommeren bliver området forvandlet til Victorian Gardens, som er et tivoli til børn og familier.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - Wollman Rink - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Great Lawn

Great Lawn ligger i hjertet af Central Park og er nok den mest berømte græsplæne i hele verden. Den enorme plæne er det perfekte sted til boldspil, picnic, solbadning og bare ren afslapning. Der bliver også afholdt koncerter og forestillinger på Great Lawn. Bemærk at græsplænen desværre er lukket i vintermånederne.

 

Central Park Carousel

Den smukke karrusel står traditionen tro i Central Park ligesom sine 3 forgængere. Den første karrusel blev åbnet tilbage i 1871 og var drevet af et muldyr og en hest, der var skjult i et rum under jorden. De næste to karruseller var dampdrevne og gik begge i brand. Den nuværende karrusel blev udarbejdet i 1908 og har stået på sin plads siden 1950. Karrusellen er stadig en af de største i landet med sine 57 håndskårne heste og 2 vogne. En tur i den populære karrusel koster omkring 20 kr. pr. person.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - Central Park Carousel - www.rejsdiglykkelig.dk

 

The Pond og Gapstow Bridge

The Pond er den sydligste vandkilde i Central Park og er et fredeligt område midt i storbyen. De snoede stier langs vandkanten indbyder til en rolig gåtur blandt masser af træer og fugle. I den nordlige ende af dammen buer Gapstow Bridge over vandet, og tilbyder en fantastisk udsigt over Plaza Hotel og skylinen i baggrunden. Du har sikkert set broen på fotos og i film, da den er meget populær at tage billeder af. Det er også et populært sted, at fri til sin udkårne.


H.C. Andersen

Central Park har en statue af selveste H.C. Andersen, der sidder på en bænk og læser i sin bog med Den Grimme Ælling. H.C. Andersen flyttede ind i parken i 1956 i anledning af hans 150 års fødselsdag. Statuen er især populær hos børn, der elsker at klatre rundt på forfatteren. Hver lørdag morgen i sommermånederne er der historiefortællinger for foden af statuen. Her kan børn og voksne høre fortællinger fra H.C. Andersens kendte eventyr såsom Den Lille Havfrue, Den Grimme Ælling, Tommelise, Fyrtårnet og ja, du kender jo nok resten.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York - H.C. Andersen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Sheep Meadow

Den store græsplæne er et meget populær sted for New Yorkere, der kommer for at ligge i solen, spille frisbee, holde picnic eller nyde udsigten over skylinen. Navnet på Sheep Meadow stammer fra nogle får, som at der engang græssede der.

 

The Mall

The Mall er en bred gangsti, der fører til Bethesda Terrace og er omringet af høje amerikanske elmetræer. Langs den brede gangsti er der ofte gadesælgere og kunstnere. Hvis det er din første tur til New York, vil du måske føle, at du har set The Mall før. Det er ikke helt uden grund, for The Mall har været med i rigtig mange film og serier gennem tiden. Den sydlige ende af The Mall er kendt som Literary Walk og indeholder statuer af kendte forfattere såsom William Shakespeare.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York -The Mall - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Conservatory Water

Conservatory Water er en sø, hvor både børn og voksne kommer og sejler med deres modelbåde fra forår til efterår. Søen blev berømt efter at have været med i filmen og bogen om den lille mus, Stuart Little. Der er mange bænke rundt omkring søen, hvorfra du kan følge med i begivenheden. På den østlige side af Conservatory Water ligger Kerbs Boathouse, hvor du kan spise en middag eller leje en modelbåd. Prisen for at leje en modelbåd er omkring 70 kr. for en halv time.

 

Central Park Zoo

Central Park Zoo er ikke så stor, men byder både på søløver, isbjørne, sneleoparder, pingviner, aber og andre slags dyr. Det var ikke meningen at der skulle være en zoologisk have i Central Park, men nogle New Yorkere begyndte at efterlade gaver af eksotiske dyr i parken. Derfor valgte man, at lave et sted, hvor de eksotiske dyr kunne bo. I den nærliggende Tisch Children’s Zoo kan børn komme i nærkontakt med geder, køer, får og andre husdyr. Entreen til Central Park Zoo og Tisch Children’s Zoo er 75 kr. for voksne og 45 kr. for børn.

De bedste seværdigheder i Central Park - Central Park Zoo - www.rejsdiglykkelig.dk

 

The Ramble

The Ramble er en frodig skov med snoede stier, vandløb, damme og skovklædte bjergskråninger. Under en gåtur i skoven, glemmer man hurtigt, at man faktisk er midt i New York. The Ramble er også et rigtig godt sted til at se på fugle, da der er set over 250 forskellige fuglearter i området.

 

Shakespeare Garden

Shakespeare Garden hed oprindeligt Garden of the Heart, men blev omdøbt i 1916 for at markere 300-årsdagen for William Shakespeares død. Alle blomster og planter i haven er nævnt i den berømte digter og dramatikers værker. Havens mange blomster er ledsaget af små skilte med citater, hvorpå der står hvilket værk der refereres til.

De bedste seværdigheder i Central Park - Shakespeare Garden - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Balto

En statue til ære for slædehunden Balto, der var en sand helt. Tilbage i 1925 blev Nome i Alaska ramt af et slemt drifteri udbrud og der var ikke nok medicin. Den berømte slædehund førte med succes sit hold gennem en slem snestorm, for at levere medicinen, der reddede børnene. Under åbningen af statuen i 1925 kom den virkelige Balto til Central Park og deltog i åbningen.

 

The Reservoir

Den store sø i Central Park blev engang brugt som en midlertidig vandforsyning til byen. Området giver en skøn følelse af plads og åbenhed, hvilket er meget svært at finde i New York. The Reservoir er meget populær for joggere, der kan løbe på den 2,5 kilometer lange sti rundt om søen. Det er også et godt sted at kigge efter fugle.

De bedste seværdigheder i Central Park, New York -The Reservoir - www.rejsdiglykkelig.dk


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

1 thought on “De bedste seværdigheder i Central Park, New York

  • Gud hvor er der egentlig mange ting at opleve i Central Park. Jeg tilbragte en lille weekend i New York sidste år, så der havde jeg kun meget kort tid til at besøge parken. Jeg kan dog se, at der er mange gode grunde til at vende tilbage dertil en dag (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.