Shopping i Alanya

Alanya har et stort udvalg af shoppingmuligheder og det er nærmest umuligt, at gå tomhændet hjem uden nye ting. Du har nok allerede hørt om hvilket mekka Alanya er, når det kommer til kopivarer fra den farvestrålende basar. Men Alanya byder også på masser af hyggelige markeder, internationale butikker og små shoppingcentre. Her får du mit bud på de bedste steder, til at at gå på powershopping i Alanya.


Shopping i Alanya - www.rejsdiglykkelig.dk


Atatürk Boulevard

Alanyas hovedgade, Atatürk Boulevard, er den største shoppinggade i byen og har et stort udvalg af internationale butikker. Der er dog få basar butikker i blandt, men det er nemt at kende forskel. Butikkerne sælger alt fra tøj og sko til pels og smykker. Du kan ikke finde dyre mærkevarerbutikker på Atatürk Boulevard, men derimod billigere kvalitetstøj.

 

25 meter gaden

25 meter gadens navn skyldes, at den ligger 25 meter fra Atatürk Boulevard, som er Alanyas hovedgade. Gaden er meget trafikeret og er ikke så præget af turismen. Men det her du finder de lokale butikker, hvor priserne ofte er meget billigere end på Atatürk Boulevard. Det er også her du finder Alanyum, som er byens største shoppingcenter.

Adresse: Hedder oprindeligt både Yunus Emre Cd. + Sevket Tokus Cd. + Hasan Akcalioglu Cd. og flere navne.

 

Bazaren

Den farvestrålende og stemningsfulde basar består af cirka 100 butikker, der sælger alle former for kopivarer. Her kan du både købe tøj, sko, tasker, tæpper, elektronik og ja, du kan faktisk købe alt her! Det er vigtigt, at du er ekstra opmærksom på kvaliteten af produkterne, da det er meget forskelligt i hver butik. Sælgerne vil ofte have urimeligt mange penge for deres billige kopivarer, så du skal huske at prutte om prisen. Du kan ofte prutte prisen ned på det halve, så det er med at finde din indre købmand frem. Nogle sælgere er meget nærgående og ubehagelige, og det kræver en del tålmodig at gå gennem basaren. Men de billige priser og stemningen er det hele værd!

Adresse: Bazaren starter ved busstationen og ender ved havnen.

 

Markeder

Der er et bredt udvalg af lokale markeder i Alanya og der er faktisk et marked hver dag. De mange markeder er spredt godt ud over byen og har et bredt udvalg af varer. Du kan både finde eksotiske frugter, grøntsager og krydderier, men også kopivarer såsom tøj, sko og tasker. Du kan ofte lave en bedre handel på markederne end i basaren, da sælgerne ikke betaler så meget for en stadeplads.

Shopping i Alanya - Markeder - www.rejsdiglykkelig.dk 

 

MegaMall

MegaMall åbnede i 2015 og er dermed det nyeste shoppingcenter nær Alanya. Centret består af to etager med normale butikker, der sælger tøj, sko, elektronisk osv. Det er desværre ikke et kæmpe shoppingcenter tværtimod, selvom at navnet godt nok antyder til det. MegaMall ligger i Konakli lidt udenfor Alanya, men centret har en bus der kører rundt i Alanya hver dag.

Adresse: Konakli Mahallesi, 23, Sokak 13/23, 07490 Bahtili Köyü Köyü

 

Alanyum

Alanyum er beliggende på 35 meter gaden og er Alanyas største shoppingcenter. Det er dog ikke så stort, så du skal ikke forvente det helt vilde. Centret består af tre små etager med spisesteder og butikker, der sælger tøj, legetøj, elektronik osv. Alanyum har desuden et lille legeland til børnene samt en biograf. Det er et godt tilflugtssted i dårligt vejr eller hvis du alligevel er i nærheden.

Adresse: Cumhuriyet Mahallesi, Keykubat Blv. 219, 07425 Alanya

 

Steffany Diamond

Steffany Diamond er en smykkebutik, der ligger nogenlunde i centrum af Atatürk Boulevard. Her kan du finde ægte smykker til meget billigere priser end i Danmark. Du kan endda prutte prisen lidt ned og spare endnu flere penge! Jeg var lidt i tvivl om ægtheden af mine smykker, nu hvor de kom fra et sandt kopivarermekka som Alanya. Men jeg fik dem tjekket og de er altså ægte og meget mere værd, end det beløb jeg måtte slippe i butikken. Når du køber smykkerne får du desuden 5 års garanti og 10 års reperations service. Jeg kan uden tvivl anbefale Steffany Diamond, hvis du er på jagt efter smykker i Alanya. Der er selvfølgelig også andre butikker med ægte smykker i Alanya, men dem har jeg personligt ikke nogen erfaring med.

Adresse: Sekerhane Mahallesi, Atatürk Blv. 31, 07400 Alanya

 

Skræddere

Der er mange skræddere rundt omkring i Alanya og de er dygtige til, at lave tøjet lige som du vil have det. Du kan vælge stof derinde og få specialsyet skjorter, bukser, jakker, kjoler og meget mere. Selvom at priserne er lave, kan du sagtens stole på, at tøjet bliver i god kvalitet. Nogle steder tager det kun få timer at lave tøjet og andre steder tager det et par dage. Det kan være en god idé, at forhøre sig om pris og tid hos de forskellige skræddere.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.