Tre dage i New York

(Dette indlæg indeholder reklame links)

Tidligere på året tilbragte jeg tre dage i New York. Det var i forbindelse med rejsen til Florida, hvor min kæreste og jeg skulle vælge imellem krydstogt i det caribiske hav eller New York City. Det var et meget svært valg for os! Vi fandt ud af det, ved at tænke på, hvilket af stederne vi bare måtte se inden vi døde. Vi blev ret hurtige enige om, at det var New York.

Det er byen som aldrig sover og det var simpelthen umuligt, at nå og se det hele på så kort tid. Men så har jeg jo også en undskyldning, for at vende tilbage til New York igen. Jeg har lavet en lille dagbog, som viser, hvad jeg nåede at se under mit ophold i byen.


Tre dage i New York - New York skyline - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Dag 1 – Den lange flyvetur og det store subway system

Vi ankom til JFK International Airport efter 14 timers rejse fra Billund lufthavn. Vi fløj med British Airways og havde en kort mellemlanding i London. Servicen på British Airways fly var virkelig god og man følte sig godt tilpas. Efter at vi havde fået vores bagage i JFK Airport skulle vi med et Air Train, som førte os hen til en subway station. Det kostede nogle dollars pr. person at tage med Air Train.

Vi havde valgt at købe to 7-dages metrokort til 209 kr. pr. person, for så kunne vi tage subwayen lige så meget som vi ville. Det tog ca. 1,5 time, at komme hen til vores hotel i Upper West Side og vi måtte skifte subway undervejs. Det var lidt besværligt med en kuffert, men det gik. Vi havde valgt at bo på eget værelse, på et billigt hostel, tæt på en subway station, således at vi nemt kunne komme ind til centrum.

 

 

Dag 2 – Frihedsgudinden og 9/11

Vi startede dagen med en sejltur ud til Liberty Island, hvor den verdensberømte dame står og vogter over New York City. Vi ville gerne have været oppe i Frihedsgudinden’s/Statue of Liberty’s krone, men vi bestilte først billetterne nogle dage før, og så var der desværre udsolgt, øv. Men heldigvis kunne vi komme op i piedestallet lige under hende, og herfra var der en fantastisk udsigt. Bagefter sejlede vi videre til Ellis Island, hvor immigrations museet ligger. Det er et historisk sted, men vi syntes ikke, at det var opstillet på en spændende måde, så vi smuttede hurtigt igen.

Vi gav 120 kr. pr. person for at sejle med færgen, besøge Liberty Island og Ellis Island og for at komme halvt op i frihedsgudinden. Jeg troede virkelig ikke, at det var så billigt, men det var det og jeg blev positivt overrasket!

Efter at være kommet på fastland igen, så vi Wall Street og Wall Street tyren, Trinity Church, Federal Hall, Trump Building og One World Trade Center. Vi så selvfølgelig også 9/11 Memorial, hvor de to tvillinge tårne stod før den tragiske dag. Det var utroligt rørende at stå der, på det sted hvor så mange uskyldige mennesker havde mistet livet, på den dag som forandrede hele verden.

Bagefter tog vi ned i 9/11 museet, hvor vi blev rørte den ene gang efter den anden. Man kunne se flere kortfilm om den tragiske dag, læse om ofrene, se resterne fra tvillingetårnene osv. Det er virkelig et spændende og rørerende museum, og noget af det bedste vi oplevede under vores rejse til New York. Det kostede kun 157 kr. pr. person, at besøge musset. Vi sluttede dagen af med, at se Times Square, hvor der er masser af liv, neonlys, taxaer og underholdning.

 

Dag 3 – Central Park og Brooklyn Bridge

Dagen startede ud med et besøg i Central Park. Jeg vidste godt at parken var stor, men shit, den er jo meeega stor! Vi brugte nogle timer i parken, hvor vi kom forbi den store sø, Belvedere Castle, The Lob Boathouse, Bethesda Terrace og The Mall. Vi kom ud af parken ved Upper Manhattan, hvor vi fik shoppet lidt, og set Rockfeller Center og St. Patrick’s Cathedral. Vi var også forbi New York Public Library, Empire State Building, Flatiron Building, Madison Square Garden, verdens største Macy’s og Grand Central Terminal, hvor starten af XOXO Gossip Girl er optaget.

Vi tog subwayen til Brooklyn Bridge, og gik over broen fra Manhattan til Brooklyn. Da vi kom over broen satte vi os ved vandet, og så på solnedgangen over Manhattan skyline. Vi brugte den sidste aften på at tage til Times Square og spise noget aftensmad.

 

Dag 4 – Farvel og på gensyn

Vi stod tidligt op, for vi måtte nødt til at forlade byen der aldrig sover. Vores eventyr i New York var slut for denne gang, men vi skulle heldigvis videre til Florida. Vi tog subwayen til JFK International Airport, men farede vildt i subway systemet. Vi fik heldigvis noget hjælp fra de søde amerikanere, og endte på en bus, som kørte forbi en af terminalerne i lufthavnen. Vi nåede vores fly i tide og kom sikkert frem til Miami i Florida.

Under mit ophold i New York brugte jeg den her lille rejsebog, som var nem at have med på farten.

Se min fotodagbog fra New York ved at trykke her.

New York - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.