14 oplevelser i Herning - Herning gågade - Rejsdiglykkelig.dk

14 oplevelser i Herning

Herning er nok mest kendt for sine mange koncerter og store messer, som bliver afholdt i MCH. Det har for alvor fået Herning på landkortet og gjort det til en by i rivende udvikling. Byen er blevet kendt i Danmark og det er ikke længere nødvendigt at spørge om ”Hvor fanden er Herning?”. Jeg gad hvert fald godt at vide, hvordan Herning mon vil have set ud uden MCH? Det er bestemt ikke alle, der er lige tilfredse med byens udvikling. Men det er da skønt med nye tiltag og fornyelse til vores by!

Den stigende popularitet har medvirket til, at vi har fået flere spændende og udvidede faciliteter i byen. Der er efterhånden mange spændende oplevelser i Herning, selvom at det ofte er svært at se for os Herningensere. Hvad enten du vil på shoppingtur, cafébesøg, svømmehal eller ud i naturen, så har Herning det hele. Se med herunder og bliv inspireret til nogle af de mest spændende oplevelser i Herning og omegn.


Læs også: 18 indendørs oplevelser i Herning

14 oplevelser i Herning - Museer - Rejsdiglykkelig.dk


 

Jyllands Park Zoo

Jyllands Park Zoo ligger kun et stenkast udenfor den lille by Haunstrup, som at du nok kun er bekendt med hvis at du kommer fra omegnen. Det kræver kun en kort køretur på 10 kilometer fra Herning og så er du ved Jyllands Park Zoo, som tidligere har heddet Haunstrup Dyrepark. Det er ikke ligefrem Danmarks største zoologiske have, men prisen afspejler sig heldigvis også derefter. Entreprisen er nemlig kun 160 kr. for voksne og 95 kr. for børn.

Parken er hjem for mere end 500 dyr, der er fordelt på over 80 arter. Her er alt lige fra giraffer, zebraer og løver til pingviner, søløver og slanger. Hvis børnene trænger til at få brændt noget krudt af, kan de boltre sig på parkens gode legeplads eller den store hoppepude, som er Danmarks største. Der er også et lille tivoli med et par karruseller, boder osv. Der er ingen tvivl om, at det er en af de bedste oplevelser i Herning og omegn.

14 oplevelser i Herning - Jyllands Park Zoo - Rejsdiglykkelig.dk

 

HerningCentret

HerningCentret er blevet uhyre populær og besøges af folk fra nær og fjern, der skal ind og have stillet shopping-trangen i de mange butikker. Det er da heller ikke uden grund, at centret tidligere er kåret til at være Danmarks bedste shoppingcenter med sine 80 butikker og spisesteder. Der er et stort og varieret udvalg af butikker for hele familien. Det er nemt at bruge mange timer i HerningCentret, og det er en god aktivitet på en gråvejrsdag i Herning.

Hvis du er på jagt efter de perfekte sko er HerningCentret nok ikke lige stedet at finde dem. De har nemlig en kontrakt som gør, at der kun må være én skobutik i hele centret. Det er utroligt træls, men der er heldigvis også lidt sko i f.eks. H&M, Sport 24, Cadovius og Kvickly. I løbet af året er der mange sjove events og udstillinger for de besøgende. Centertorvet kan i perioder være fuld af dinosaurer, lego, blomster eller en stor indendørs kælkebakke. Flere gange om året er der desuden Open by Night i centergangene og Bagagerumsmarked i kælderen. HerningCentret har åben hver dag, men der kan dog være ændringer på helligdage.

14 oplevelser i Herning - HerningCentret - Rejsdiglykkelig.dk

 

Elia

Elia er efterhånden blevet et stort vartegn for Herning, men hvad er det egentligt? Kunstneren bag Elia har selv udtalt, at Elia er lige præcis, hvad man gør den til. Der er hvert fald ingen tvivl om, at det er en gigantisk stål skulptur med fire søjler i hvert verdenshjørne. Mellem søjlerne er der en gasbrænder, der med tilfældige intervaller sender en stor ildsøjle op i luften. Tidspunktet styres af en computer og sker meget sjældent, men dog mindst én gang inden for en 18-dages periode. Du skal dermed være ualmindeligt heldig for at opleve ildsøjlen.

Elia har en diameter på 60 meter og en højde på 32 meter, hvilket gør det til den største skulptur i Nordeuropa. Du kan tage de store trapper op til toppen af skulpturen, hvor der er en platform i cirka 11 meters højde. Herfra kan du kigge ned i skulpturens indre og nyde udsigten over området (som dog ikke er så fascinerende). Det er vigtigt at du ikke opholder dig nær Elia i tordenvejr, da det er decideret livsfarligt. Skulpturen fungerer nemlig som en lynafleder, der kan opfange lynnedslag og sende dem tilbage med et 40 sekunders brag af et ekko. Kunstneren har gjort det for at bevise, at alt mellem himmel og jord hænger sammen. Det leder tankerne hen på, at vi kun er en lille del af det store univers. Elia står midt ude på en mark og er derfor gratis at besøge.

14 oplevelser i Herning - Elia - Rejsdiglykkelig.dkIkast Svømmecenter

Ikast Svømmecenter ligger cirka 13 kilometer fra Herning og er et fint mindre badeland for hele familien. Her kan du plaske rundt i det subtropiske vandland, svømme et par baner i sportsbassinet, hygge i varmtvandsbassinet eller slappe af i boblebadet. Der er mange forskellige faciliteter og du kan både finde en grotte med vandfald, modstrømskanal, vandrutsjebane, vipper, klatrevæg og meget mere.

Ikast Svømmecenter har også en wellness-afdeling, hvor du kan få løsnet musklerne og slappe af i en infrarødkabine, dampbad, boblebad, sauna og solarie. Hvis sulten melder sig under besøget, kan du nyde et let måltid i caféen. En tur i Ikast Svømmecenter koster kun 55 kr. for voksne og 30 kr. for børn. De billige priser er bestemt til, at have med at gøre.

Oplevelser i Herning - Ikast Svømmecenter - Rejsdiglykkelig.dk

 

De Geometriske Haver og Skulpturparken

De Geometriske Haver og Skulpturparken er tegnet af en af Danmarks mest anerkendte landskabsarkitekter og beliggende ved HEART-museet og TEKO i Birk. De Geometriske Haver består af høje hække, som fungerer som vægge på kunstværket. For hvert nyt ”rum” du træder ind i tilføjes der en ”væg” til rummet. Du kommer derfor til at gå ind i en trekant og derefter en firkant, femkant og sådan fortsætter det indtil du når ind i en ottekant.

Skulpturparken ligger lige rundt om hjørnet og er en cirkelrund park med 36 skulpturer og kunstværker. Her kan du gå rundt i en cirkel og beundre de mange kunstværker i forskellige materialer. De Geometriske Haver og Skulpturparken er tilgængelige for alle og kan besøges ganske gratis.

14 oplevelser i Herning - De Geometriske Haver og Skulpturparken - Rejsdiglykkelig.dk

 

Løvbakke Dyrehave

Løvbakke Dyrehave ligger ved Gullestrup, som er en lille by lige udenfor Herning. Dyrehaven blev indviet i 2013, da dådyrene kom fra den nedlagte dyrehave i Silkeborg og blev faste borgere i Herning. Der kan leve op til 50 dådyr i dyrehaven, men der er som regel et mindre antal. Selvom at dådyrene er super søde, skal du være opmærksom på, at det ikke er tilladt af fodre dem.

Der er flere gode anlagte stier i dyrehaven, hvor du kan gå en tur i den smukke og varierede natur. Der er desuden en 1,7 kilometer lang asfalteret sti, som er god til klapvogne, kørestole og lignende. Ved siden af Løvbakke Dyrehave finder du bl.a. en naturlegeplads, tarzanbane og et naturcenter. Hvis du har en hund kan du også besøge Løvbakkernes hundeskov, som er meget populær. Det koster selvfølgelig ikke noget at besøge dådyrene i dyrehaven.

Oplevelser i Herning - Løvbakke Dyrehave - Rejsdiglykkelig.dk

 

Adventure

Der er mange muligheder hvis, at du trænger til at få pulsen op i Herning. Hvad med at besøge Dropzone Denmark, hvor du for alvor kan prøve grænser af? Her kan du nemlig springe i faldskærm og mærke suset ved frit fald fra 4.000-6.000 meters højde! Du kan også ”bare” nøjes med at være passager i et svævefly ved Herning Svæveflyveklub. Hvis du derimod hellere vil være nede ved jorden, kan du prøve at stå på vandski eller wakeboard ved Herning Vandski og Wakeboard Klub.

Af indendørs adventure oplevelser i Herning er der bl.a. Herning Go-Kart Center, hvor der kan arrangeres løb med op til 8 gokarts af gangen. En anden sjov oplevelse er på Kultur Fabrikken, hvor du kan prøve urbane sportsgrene såsom skating, parkour, klatring, thai boksning og MMA.

Oplevelser i Herning - Adventure - Rejsdiglykkelig.dk

 

Herning Gågade

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Herning Gågade har haft lidt modvind på grund af HerningCentret. Et utal af butikker er åbnet og lukket – og åbnet og lukket i gågaden. Men der er nu stadig noget charme over gågaden, som at HerningCentret ikke kan tage fra den. Der er ingen tvivl om, at udbuddet af tøj er bedst i HerningCentret. Men hvis du derimod er på udkig efter sko eller smykker, så er gågaden det oplagte valg.

Herning Gågade er fantastisk om sommeren og der er et stort udbud af restauranter og caféer, hvor du kan få en lille bid mad eller en kold forfriskning. Foreningen Herning City står bag mange gode arrangementer hvert år og de gør et stort arbejde for, at holde hjertet af Herning i live.

14 oplevelser i Herning - Herning gågade - Rejsdiglykkelig.dkBaboon City

Baboon City er Danmarks største indendørs forlystelsescenter og byder på et utal af sjove faciliteter for både børn og voksne. Det er nok mest et sted for børn, men det er altså også et sjovt sted for barnlige sjæle. Du kan både finde hoppeborge, trampoliner, rutsjebaner og køretøjer til børn i alle aldre. Men der er også radiobiler, karaoke, minigolf, rodeotyr, sumobrydning, spillemaskiner, massagestole og meget mere.

Du kan besøge Baboon City for 115 kr. pr person, men det er dog gratis for børn under 2 år. Når du har betalt for indgangen har du fri adgang til alle Baboon Citys faciliteter i 4 timer. Det koster dog penge at bruge de spillemaskiner, hvor du kan vinde bamser, iPhones osv. Hvis du ikke føler at 4 timer er nok, kan du betale 15 kr. ekstra pr person pr ekstra time. Tidsbegrænsningen giver mere plads til nye gæster, således at legelandet ikke bliver overfyldt med mennesker.

14 oplevelser i Herning - Baboon City - Rejsdiglykkelig.dk

 

Skovsnogen

Skovsnogen ligger godt nok 20-25 minutters kørsel fra Herning, men den specielle skov skulle simpelthen have en plads på listen. Skovsnogen er nemlig helt sin egen og består af et udstillingssted under åben himmel. Følg den 3 kilometer lange rute gennem skov og eng imens du kommer forbi mere end 80 unikke kunstværker. Her er det kun fantasien der sætter grænser.

Der er hele tiden nye oplevelser i Skovsnogen, for der bliver ved med at komme flere kunstværker til samlingen. Mød den store gule snog, de uhyggelige vogtere eller kæmpebillen. Bliv forundret over de enorme bogstaver med ordet ”Hate” eller den smadrede bil på parkeringspladsen. Skovsnogen indbyder til leg på skulpturene og nogle af dem er endda bygget til formålet. Det er bare med at tage familien under armen og besøge den mindeværdige skov. Det er gratis at besøge Skovsnogen og der er altid åben.

Oplevelser i Herning - Skovsnogen - Rejsdiglykkelig.dk

 

MCH Herning

Du kender sikkert allerede MCH, som er Skandinaviens største messe- og udstillingscenter. MCH råder både over Messecentret, Kongrescentret, MCH Arena og Jyske Bank Boxen i Herning. Her bliver der arrangeret store messer, sportsbegivenheder, udstillinger, kulturelle arrangementer, teater forestillinger, musicals, foredrag, koncerter med internationale navne og meget mere!

Her kan du f.eks. tage ind og se FC Midtjylland spille en fodboldkamp i MCH Arena, tage til koncert med Arianna Grande eller besøge Danmarks største Outlet-Messe. Der sker næsten altid noget i MCH og det er bare med, at holde øje med arrangementerne når du er i byen.

14 oplevelser i Herning - MCH Herning - Rejsdiglykkelig.dk

 

Locked – Escape Room

Locked Escape Room er beliggende i det grå gamle højhus i Herning og er en af de nyere oplevelser i byen. Her bliver du låst inde i et skummelt rum sammen med dit hold og har 60 minutter til, at løse gåderne for at slippe ud igen. Det handler i høj grad om samarbejde, så I kan finde ledetrådene til at løse gåderne, der fører jeg videre i spillet. Det er både en sjov, udfordrende og spændende oplevelse, som er perfekt til teambuilding.

Det er dog ikke en helt billig oplevelse og det kan gøres meget billigere i udlandet. Det koster mellem 695-795 kr. for et rum i 60 minutter og der må højest være 5 personer pr rum. Entreprisen er dog ikke så slem hvis, at I er 4-5 personer. Det er uden tvivl en af de sjovere oplevelser i Herning for voksne.

14 oplevelser i Herning - Locked Escape Room - Rejsdiglykkelig.dk

 

Museer

Der ligger flere forskellige museer i Herning med både kunst og historie på programmet. Du kan bl.a. besøge HEART med sin samtidskunst eller Carl Henning Pedersen & Else Alfelts Museum med sine flere tusinde værker. Du kan også vælge at besøge Frilandsmuseet Herning, som tager dig med tilbage til en svunden tid.

Derudover byder Herning også på Tekstilmuseet og AutoGalleriet. Der findes også mange andre museer i Herning og dette var blot et lille udpluk af dem. Der er hvert fald noget at vælge imellem, hvis du er interesseret i et museumsbesøg i Herning.

14 oplevelser i Herning - Museer - Rejsdiglykkelig.dkDGI Huset

DGI Huset i Hernings centrum er et topmoderne højhus med mange forskellige faciliteter. Her kan du vælge at besøge det store vandkulturhus, der byder på et badeland og wellness center. Badelandet består af 4 forskellige bassiner, som er et springbassin med klatrevæg og vandtrampolin, børnebassin med en lille rutsjebane og paddehat med springvand, varmtvandsbassin til genoptræning og babysvømning samt et ellipsebassin med en 93 meter lang svømmebane og modstrømskanal. Derudover er der et varmt spabad, som er perfekt til at få løsnet musklerne lidt. Vandkulturhusets wellness-afdeling består bl.a. af en sauna, dampbad, fodbassin, varmtvandsbassin og koldtvandsbassin.

Hvis du er den aktive type, kan du også besøge DGI Husets fitnesscenter, som har et stort udbud af topmoderne træningsmaskiner. Der er desuden mange forskellige typer holdtræning hver dag, som at du kan tilmelde dig. Sidst men ikke mindst byder DGI Huset på et hotel med 152 værelser, hvilket gør det til Hernings største hotel. Hvis du booker et værelse på hotellet har du fri adgang til alle DGI Husets faciliteter. Det kan man da kalde at slå to fluer med ét smæk!

14 oplevelser i Herning - DGI Huset - Rejsdiglykkelig.dk

Læs flere artikler fra Midtjylland:

… Eller læs alle artikler fra Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.