Must see seværdigheder i London - Rejsdiglykkelig.dk

18 must see seværdigheder i London

London er et af verdens mest populære rejsemål og det er ikke så svært, at forstå hvorfor. Den pulserende storby ligger kun et kort flyvetur fra Danmark og vupti, pludselig står du midt i Londons travle gader. Den britiske forfatter Samuel Johnson sagde engang “Hvis man er træt af London, er man træt af livet, for i London er der alt, hvad livet kan byde på”. Han havde fuldstændig ret, for London har bogstaveligt talt noget til enhver smag!

London byder på nogle af verdens største museer, verdenskendte seværdigheder, udsøgte madoplevelser, uendelige shoppingmuligheder og en spændende historie. Den britiske hovedstad har allerede fået en stor plads i mit rejsehjerte efter det første besøg i byen. Jeg havde kun tre dage i London og det var svært at vælge, hvad vi skulle nå at se på den korte tid. Derfor har jeg lavet en liste med de bedste must see seværdigheder i London, som forhåbentligt kan hjælpe dig med planlægningen.

Must see seværdigheder og oplevelser i London - Rejsdiglykkelig.dk


 

Big Ben

Det kommer nok ikke bag på nogen, at det verdensberømte klokketårn er et must see. Du kan ganske enkelt ikke have været i London uden, at se byens imponerende vartegn. Mange tror fejlagtigt at klokketårnet hedder Big Ben, men det er faktisk kun den største klokke inde i tårnet, der hedder Big Ben. Klokketårnets officielle navn er Elizabeth Tower, men det er nemmest bare at kalde den for Big Ben. Der er desværre ikke så meget ved at se klokketårnet i øjeblikket, da den er under en større renovering. Der er stilladser hele vejen rundt og der går i hvert fald et par år, før vi igen kan nyde synet af det smukke klokketårn ordentligt.

 

London Eye

London Eye er det store pariserhjul ved Themsen og er selvfølgelig også et must see. London Eye er 135 meter højt og var faktisk verdens højeste pariserhjul indtil 2006. Det er stadig Europas højeste pariserhjul og udsigten fra toppen er fantastisk. London Eye byder nemlig på byens næsthøjeste udsigtspunkt – kun overgået af The Shard – og på en klar dag kan du se 40 kilometer væk. En tur i det berømte pariserhjul tager omkring 30 minutter og der er dermed masser af tid til, at nyde panoramaudsigten over Londons største seværdigheder.

Køen til London Eye er berygtet for at være meget lang, men du kan springe køen over ved at bestille en fast track billet hjemmefra. Billetten er selvfølgelig lidt dyrere end den normale billet, men du sparer til gengæld meget tid på ikke, at stå i kø i en time eller måske mere. Prisen på en normal billet til London Eye koster fra 200 kr. og op efter.

Must see seværdigheder i London - London Eye - Rejsdiglykkelig.dk

 

Borough Market

Borough Market er et sandt madmekka med mere end 100 forskellige boder, der sælger alt fra friske råvarer til færdiglavede retter to go. Her kan du både købe fisk, kød, ost, brød, grøntsager og take away såsom thaimad og mexicansk mad. Udvalget er enormt og du bør bestemt ikke snyde dig selv for, at smage noget af det udsøgte mad. Stemningen er helt fantastisk og det er en oplevelse i sig selv, at gå rundt mellem de farverige grøntsager og nyde duften af den krydrede mad fra gryderne.

 

Tower Bridge

Tower Bridge er endnu et af Londons største vartegn og en af verdens mest berømte broer. Inde i de imponerende brotårne ligger Tower Bridge Exhibition. Her kan du lære lidt om broens historie og se de originale dampmaskiner, der styrede broen i gamle dage. Det er ikke ligefrem den mest spændende udstilling, men du kan til gengæld tage elevatoren op til toppen af broen. Elevatoren fører dig op i 42 meters højde over Themsen-floden nedenunder og udsigten over London herfra er fantastisk.

De to gangbroer har et stykke med glasgulv, hvor du kan se direkte ned på vejen og floden under dig. Det er både en grænseoverskridende og sjov oplevelse, som er alle pengene værd! Det er bestemt ikke for folk med højdeskræk, selvom at det er ganske sikkert at gå på glasset. Det koster £9,80 at besøge Tower Bridge Exhibition, men du kan spare lidt penge ved at købe billetten online.

Must see seværdigheder i London - Tower Bridge - Rejsdiglykkelig.dk

 

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus er Londons hjerte og ikke mindst Londons svar på Times Square i New York. Det er nemlig her de store neonreklamer lyser om kap, dog i en meget mindre grad end på Times Square. Det er en travl plads med masser af liv, underholdning og glade dage. Det trafikerede lyskryds ved siden af pladsen forbinder mange af Londons store gader såsom Regent Street og Piccadilly. Du kan for alvor mærke at du er i en storby, når du står på pladsen og er omgivet af de store neonreklamer, tætte trafik, menneskemylder og gadekunstnere.

 

Tower of London

Tower of London har spillet en stor rolle i den engelske historie og har både fungeret som kongebolig, fængsel, henrettelsessted, zoologisk have, skattekammer og meget mere. Bygningen er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er med sine cirka 900 år det ældste palads, fængsel og fæstning i hele Europa. Et besøg i Tower of London er som at træde tilbage i historien – til en tid med både magt, vold og tortur. En af de mest spændende udstillinger i fæstningen er kronjuvelerne, som er Storbritanniens mest dyrebare skat. Tower of London er et must see, hvis du er bare lidt interesseret i den engelske historie. En billet til Tower of London koster £26,80, men du kan spare en del penge ved at købe billetten online.

Must see seværdigheder i London - Tower of London - Rejsdiglykkelig.dk

 

Oxford Street

Oxford Street strækker sig over 2,5 kilometer og er et sandt shoppemekka med over 300 butikker. Det er en af Londons vigtigste handelsgader og butikkerne består både af store internationale kæder og mindre specialbutikker. Der er noget til enhver smag og det er nemt at komme til, at bruge mange timer på den populære gade. Hvis du kun kan nå at shoppe én gang i løbet af din rejse, så bør du virkelig overveje at vælge Oxford Street.

 

Palace of Westminster

Palace of Westminster bliver også kaldt for Houses of Parliament og er hjemsted for den britiske regering. Parlamentet er en af de største gotiske bygninger i verden og huser mere end 1000 imponerende rum. Det er muligt at komme på guidede rundture på udvalgte dage og dermed se nogle af de mange rum. Men det koster en god slat penge og du skal forvente at bruge fra 215 kr. og op efter. En guidet rundtur er nok mest en oplevelse for dem, som at der er yderst interesseret i politik. Palace of Westminster er egentlig mest bare et must see udefra, da den gotiske bygning er yderst imponerende og troner flot over Themsen-floden.

Must see seværdigheder i London - Palace of Westminster - Rejsdiglykkelig.dk

 

Madame Tussauds

Madame Tussauds er et voksmuseum med over 300 naturtro voksfigurer af berømte og kongelige fra hele verden. Her kan du hænge ud med Barack Obama, One Direction, Michael Jackson, Prinsesse Diana, Justin Bieber, Hitler og mange flere. Museet har også et uhyggeligt rædselsrum i kælderen med torturinstrumenter og berygtede mordere såsom Jack the Ripper. Du kan også tage på en taxatur gennem Londons historie og se Marvel Super Heroes 4D film. Londons Madame Tussauds er den originale og åbnede for mere end 200 år siden – blot på en anden adresse. Entreen til Madame Tussauds er £35, men du kan spare lidt penge ved at købe billetten online.


Westminster Abbey

Westminster Abbey er en af Englands vigtigste kirker og har været centrum for store kongelige begivenheder såsom Prins William og Kate Middletons bryllup. Mange berømte og kongelige englændere er desuden begravet og mindet i kirken. Westminster abbey skulle være meget smuk indeni og har mange store malerier, tekstiler og vigtige skulpturer. Den gotiske kirke er næsten 1000 år gammel og har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Jeg har desværre ikke selv været inde i kirken, da det er en lidt dyr fornøjelse. Det koster £22, men du kan igen spare lidt penge ved at købe billetten online. Westminster Abbey er uden tvivl et must see – hvis ikke indeni, så i det mindste udefra.

Must see seværdigheder i London - Westminster Abbey - Rejsdiglykkelig.dk

 

British Museum

British Museum er selvfølgelig et must see, eftersom at det er et af verdens største og vigtigste museer. Her kan du fordybe dig i menneskehedens historie gennem flere millioner år. British Museum er enorm og samlingerne består af mere end 7 millioner genstande fra alle kontinenter. Gallerierne er opdelt i forskellige temaer og du kan både se egyptiske mumier, græske skulpturer og meget mere. Det kan bestemt anbefales at besøge British Museum, selvom at du måske ikke plejer at være så interesseret i museer. Der er desuden gratis entre – ligesom ved mange andre populære museer i London. Så hvorfor ikke give det et forsøg, når det alligevel er gratis?

 

Hyde Park

Hyde Park er Londons mest berømte park og er et skønt åndehul midt i storbyens larm og støj. Parken er forbundet med Kensington Gardens, og de er opdelt af den store sø, The Serpentine. De to parker er tilsammen en af verdens største byparker og Londons svar på Central Park. Hyde Park byder på mange spændende arrangementer året rundt, herunder Winter Wonderland, koncerter, forestillinger og meget mere. Der er et rigt dyreliv i parken og du kan umuligt undgå, at møde søde små egern eller fugle.

Must see seværdigheder i London - Hyde Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

Harry Potter og Warner Bros.

Warner Bros står bag Harry Potter filmene og det er et must at besøge studiet, hvis du er fan af den populære troldmand. Her får du nemlig muligheden for, at komme bag kameraet og træde ind i de berømte filmkulisser, hvor du kan lære om skabelsen af Harry Potter. Under besøget kan du få en køretur i den originale Hogwarts Express, gå gennem Storsalen, se Dumbledores kontor, prøve simulatorer, møde magiske skabninger og meget mere! Jeg fik desværre ikke selv besøgt Harry Potter Studio under min rejse, men det skal helt klart opleves næste gang! Entreen er £41, hvilket svarer til cirka 350 kr. Du kan købe billetter til Warner Bros Studio på deres website.

 

Saint Paul’s Cathedral

Den smukke domkirke er over 300 år gammel og er en af Nordeuropas største kirker. St. Paul’s Cathedral har været hjemsted for store kongelige begivenheder såsom Prins Charles og Prinsesse Dianas bryllup og dronningens jubilæum. Mange berømte mennesker er begravet i kirkens krypt, som også er fuld af mindesmærker til ære for helte. Det kan anbefales at tage gåturen over Millennium Bridge fra den anden side af Themsen floden. Herfra er der nemlig en fantastisk udsigt over kirkens enorme kuppel. Det koster £18 at besøge Saint Paul’s Cathedral.

Must see seværdigheder i London - Saint Paul’s Cathedral - Rejsdiglykkelig.dk

 

Themsen

Themsen er den store flod som går tværs gennem London, og den er næsten umulig at undgå. Du kommer helt sikkert forbi den, men husk at stoppe op og nyd udsigten for en stund. Det er meget populært at tage på en bådtur på Themsen. Du oplever nemlig London på en helt ny måde fra vandkanten. Der findes mange forskellige typer bådture og de fleste sejler forbi Big Ben, London Eye og andre store seværdigheder i London.

 

Buckingham Palace

Buckingham Palace er Dronning Elizabeths bolig og er selvfølgelig også et must see. Hvis dronningen er hjemme, kan du se det kongelige flag blafre på toppen af slottet. I løbet af sommeren og sensommeren er det muligt, at komme ind i Buckingham Palace og se slottets selskabsrum. En af de helt store oplevelser er vagtskiftet, Changing the Guard, som finder sted foran Buckingham Palace på udvalgte dage kl. 11.00. Du kan se tiderne for vagtskiftet lige her.

Must see seværdigheder i London - Buckingham Palace - Rejsdiglykkelig.dk

 

Trafalgar Square

Den store åbne plads er et fantastisk mødested og er omringet af mange smukke bygninger og museer. Trafalgar square byder bl.a. på en stor søjle med Lord Nelson på toppen, springvand, masser af duer og forskellig underholdning fra gadekunstnere. Pladsen står desuden ofte for spændende arrangementer. Trafalgar Square er et besøg værd, hvis du alligevel er inde og se National Gallery.

 

Natural History Museum

Det naturhistoriske museum har mere end 80 millioner genstande og er især kendt for deres dinosaurskeletter. Museet er super spændende og du kan se et fossil fra en Tyrannosaurus Rex, et simuleret jordskælv, millioner af insektarter, farvestrålende diamanter, lære om jordens naturlige kræfter og meget mere. Natural History Museum er uden tvivl en oplevelse, som at du ikke bør gå glip af. Det er et af de bedste museer i London og så er det endda gratis at besøge! Det koster dog lidt at se udvalgte udstillinger, men der er stadig meget at se – uden at betale en rød øre.

Must see seværdigheder i London - Natural History Museum - Rejsdiglykkelig.dk


Der findes som sagt mange spændende seværdigheder i London og det er kun fantasien, der sætter grænser. Men her fik du min liste med de bedste oplevelser i London, som at du bestemt ikke bør gå glip af. Husk også at prøve de mere traditionelle ting i London, såsom at spise english breakfast, fish and chips, drikke eftermiddagste og besøge en pub. Hvis du er i tvivl om prisen på en rejse til den britiske hovedstad, så kan du også se mit rejsebudget i London.


Læs alle indlæg fra London

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.