Oplevelser uden for Alanya - Rejsdiglykkelig.dk

Oplevelser udenfor Alanya

Der er mange spændende oplevelser i Tyrkiet og mange af dem kræver kun en kort køretur, imens andre kræver en dagsudflugt. Alanya byder på masser af muligheder for, at besøge nogle af Tyrkiets helt store seværdigheder. Du kan nemlig sagtens bestille en udflugt gennem dit rejsebureau eller et af de mange bureauer med oplevelser, som findes over alt i Alanya. Du kan også vælge at leje din egen bil, og dermed få frihed til at køre lige der hen, hvor du selv ønsker. Jeg har lavet en liste med de bedste oplevelser udenfor Alanya og dem kan du se herunder. Oplevelserne står i rækkefølge, efter hvad der ligger tættest på skønne Alanya.


Læs også: Must see seværdigheder i Alanya

Oplevelser uden for Alanya - Antalya - Rejsdiglykkelig.dk


 

Syedra (26 km)

Syedra er den nærmeste nogenlunde bevarede antikke by og er beliggende på en bjergskråning med udsigt over middelhavet. Turen op af bjerget kan være meget hård, men du får til gengæld en smuk og enestående udsigt i belønning. Du kan faktisk se helt til Alanya på en skyfri dag! Hvis du har planer om at nyde udsigten og ikke mindst ruinerne fra den gamle by, skal du endelig huske gode vandresko og masser af vand. Det er som sagt en hård og varm tur derop!

 

Alara Kalesi (39 km)

Alara Kalesi er et glemt historisk slot, som ligger på toppen af en stejl og massiv klippe. Det er en ukendt perle og det er overhovedet ikke en turistfælde. Du kan hverken finde skilte, boder, kiosker eller noget som helt deroppe, lige udover skøn natur og ruiner! Vejen op til Alara Kalesi er hård og inkluderer stejle trapper og en helt mørk tunnel med flagermus. Du skal regne med, at det tager omkring 45 minutter at komme derop. Du skal endelig ikke gå derop helt alene, da du kan risikere at være den eneste besøgende. Husk en lommelygte, vandresko og vand til udflugten.

 

Sapadere Canyon (46 km)

Sapadere Canyon er en naturskøn dal, der er beliggende i de grønne Taurusbjerge. Her kan du gå på en 600 meter lang træbro, som fører dig gennem dalen med smukke vandfald og sjældne planter. I slutningen af ruten er der en naturlig pool, hvor du kan svømme i bunden af et vandfald. Vandet i dalen er højest 12 grader, selv om sommeren, så du har rig mulighed for at blive kølet lidt ned. Sapadere Village ligger 3 kilometer fra Sapadere Canyon og er bestemt også et besøg værd. Byen har en lille befolkning på omkring 990 indbyggere og deres vigtigste levebrød er landbrug, opdræt og silke. Det er super spændende, at få et bedre indblik i det ægte tyrkiet i den lille tyrkiske landsby. Sapadere Canyon er en meget populær udflugt og der er mange, der tager på jeep safari dertil fra Alanya.

Oplevelser uden for Alanya - Sapadere Canyon - Rejsdiglykkelig.dk

 

Manavgat Waterfall (63 km)

Manavgat Waterfall er et af de mest kendte vandfald i hele Tyrkiet. Det er kun 2 meter højt, men er til gengæld 40 meter i bredden og ligger i en form for hestesko formation. Selvom at vandfaldet ikke er specielt højt, er der en meget kraftig strøm i floden, hvilket producerer en smuk hvid skum effekt. Det er et fint sted at besøge, hvis du vil slappe af, slentre ved floden, tage på en bådtur eller bare dase i solen. Der er flere turbåde i Alanyas havn, som ofte sejler til Manavgat i løbet af sommeren. Du skal dog ikke forvente for meget at turen, da der faktisk ikke er så meget at se.

 

Aspendos (94 km)

Aspendos er en antik by, der er berømt for sit store amfiteater fra det 2. århundrede. Amfiteatret er et af de bedst bevarede i verden og er verdenskendt for den perfekte akustik. Teatret kunne rumme 15.000 mennesker og blev brugt til at underholde kejserlige familier og andre rige romere. Aspendos bliver stadig brugt til koncerter, danseshows og brydekampe. Ved siden af scenen er der et lille rum, hvor du kan se masker og ler-billetter fra oldtiden. Udover det berømte teater, er der også en større ruinkompleks at udforske.Perge (132 km)

Perge er en gammel græsk ruinby med smukke majestætiske bygninger. Byen er blandt en af de bedst bevarede arkæologiske steder i Tyrkiet og har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Perge er imponerende, fordi at bygningerne er større end de fleste andre steder, og fordi marmorudhugningerne er ualmindeligt detaljerede. Den 16 kilometer lange ruinby byder på et teater, stadion, tempel, kirker, tyrkiske bade, springvand, byporte, kanaler, imponerende søjler, ruiner af huse og meget mere. Husk gode vandresko og vand til turen, da der ikke er nogen kiosker inde ved selve ruinerne.

Oplevelser uden for Alanya - Perge - Rejsdiglykkelig.dk

 

Antalya Aquarium (140 km)

Akvariet er det 5. største i verden og kan prale med verdens største undervandstunnel. Udsmykningen i akvarierne omfatter bl.a. et fly i normal størrelse, et skib og mange undervands vrag, der fortæller historier fra hele verden. Udover akvariet er der også en dykkerskole, doktorfisk, 5D biograf, legeplads, paintball og et udstillingscenter. Der er desuden mulighed for, at svømme med hajer og rokker mod betaling. Antalya Aquarium har også en etage med Snow World, der byder på ægte sne. Det er lidt specielt at komme ind i et rum med -5 grader, når der er 40 grader udenfor.

 

Termessos (166 km)

Termessos er en af de smukkeste ruinbyer i Tyrkiet, på grund af den fantastiske beliggenhed. Den ligger nemlig i Termessos Nationalpark og har et stort antal sjældne planter og dyrearter. Det er et stort område og du skal vandre og klatre en del, før du kommer op til de gamle ruiner. Du kan bl.a. se ruiner fra byens mure, et gymnasium, teater, kirkegårde, romerske huse og templer. Udsigten fra det store teater er fantastisk og giver et godt overblik over de omkringliggende bjerge. På en klar dag, kan du faktisk se helt til Antalya derfra.Pamukkale og Hierapolis (372 km)

Pamukkale er et enestående naturfænomen, som har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Det består af smukke kalkterrasser og forstenede vandfald, som er dannet af det kalkholdige vand, der strømmer ned fra en 100 meter høj klippeside. Pammukkale er uden tvivl et eventyrligt syn, især i de tidlige morgentimer og sene aftentimer. Det er desværre ikke længere muligt, at bade i de originale bassiner, men der er derimod lavet kunstige bassiner. Så husk badetøj! Kurbyen Hierapolis ligger ved siden af Pammukkale og har et arkæologisk område med en lang række ruiner. Her kan du bl.a. besøge Kleopatrabadet, hvor du kan svømme ovenover 2000 år gamle søjler. Vandet er 36 grader varmt og skulle efter sigende virke foryngende.

 

Kappadokien (450 km)

Kappadokien er et sandt naturvidunder, der er dannet af naturnes magiske hånd. Det uspolerede og måneagtige landskab er skabt af flere enorme vulkanudbrud og er derefter modelleret yderligere af adskillige jordskælv. Det er yderst fascinerende og det er ikke uden grund, at det har en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Kappadokien har masser af spændende underjordiske byer, grottekirker, dale, fe skorsten, klippehoteller og meget mere! En af de mest populære oplevelser i Kappadokien, er at flyve i luftballon over det smukke naturfænomen. Det er uden tvivl et must see i Tyrkiet og bør opleves mindst én gang i livet!

Oplevelser uden for Alanya - Kappadokien - www.rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Alanya

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.