Rejsen til Thailand - Lumpini Park - Rejsdiglykkelig.dk

Rejsen til Thailand

(Dette indlæg indeholder reklame)

Thailand er et smukt land med en utrolig venlig befolkning og billige priser. Min kæreste og jeg tog på 15-dages ferie til Thailand i februar 2016. Jeg fulgte priserne på flybilletter over en længere periode, men pludselig steg priserne helt vildt! Det endte med, at vi først købte billetterne 10 dage før vi skulle afsted. Det er jo enligt smartest og billigst, at købe flybilletter til oversøiske destinationer i god tid. Men vi var først 100% sikre på, at vi skulle afsted en måneds tid forinden.

Vi gav 4331 kr. pr. person tur/retur fra Frankfurt Am Main Airport til Bangkok International Airport (Suvarnabhumi). Vi fløj med Etihad Airways, som i øvrigt var helt vildt godt og langt over vores forventninger!


 

Dag 1 og 2: Den lange rejse

Vi stod meget tidligt op og tog afsted mod Frankfurt Am Main i min lille Citröen C1. Vi skulle køre omkring 850 kilometer, men det var faktisk ikke så slemt. Dagen inden vi skulle afsted fandt vi ud af, at der åbenbart er to byer i Tyskland som hedder Frankfurt. Var de virkelig ikke mere opfindsomme? Nå, men vi havde booket en parkeringsplads i et lidt skummelt nabolag, og herfra kørte en shuttle bus os til Frankfurt lufthavn.

Efter at have fløjet i 6,5 time mellemlandede vi i Abu Dhabi International Airport. Her havde vi nogle timer til at strække benene og vente. Flyet lettede endelig efter 4 timer og nu manglede vi bare flyveturen til Bangkok på 6 timer.

Da vi havde fået udleveret vores bagage i Bangkok lufthavn, gik vi ud for at bestille en taxa til hotellet. Vi stod i 100 år for at få fat på en taxa (vi ville nemlig ikke med dem, der så skumle ud). Da vi endelig fandt en taxa, som at vi ville med, blev vi stoppet af nogle andre turister, for det var åbenbart deres taxa. Pludselig gik det op for os, at man åbenbart skulle stå i en lang kø og bestille en billet til taxaerne igennem et system. Ups.. Så fik vi ikke lov til at bestemme hvilken taxa vi ville med alligevel, men det var nu helt okay, for chaufføren var flink.

Taxaen kørte os hen til vores hotel i Bangkok centrum, hvor vi havde 4 overnatninger. Hotellet lå på en ret skummel vej med masser af skrald og hjemløse dyr, men man følte sig slet ikke bange, på trods af den uhyggelige placering. Thailænderne var nemlig så søde og sprang nærmest over hinanden for at hjælpe en. Selvom at klokken var mange, måtte vi simpelthen nødt til at se byen lidt an inden vi skulle sove. Vi gik lidt rundt på gaden og kom bl.a. forbi et hyggeligt natmarked.

Rejsen til Thailand - I flyet på vej til Thailand - Rejsdiglykkelig.dk
I flyet på vej til Thailand
Rejsen til Thailand - Udsigt over Dubai fra luften - Rejsdiglykkelig.dk
Udsigt over Dubai fra luften
Rejsen til Thailand - Natmarked i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Natmarked i Bangkok

 

Dag 3: Første hele dag i Bangkok

På vores første dag i Bangkok valgte vi, at gå hen til de ting vi skulle opleve. Vi vidste godt at byen var stor, men ikke at den var SÅ stor. På vores lange gåtur fik vi bl.a. set Wat Arun Templet og masser af kendte skulpturer i Bangkok. Det tog rigtig mange timer at gå og vi besluttede os for at tage en taxa hjem. Vi havde nemlig allerede utroligt ondt i fødderne, men vi fik til gengæld set Bangkok på en anden måde.

Det var valentinesdag, så vi valgte at tage op i Sky Bar om aftenen (Baren som er med i Hangover 2). Der var meget luksuriøst og der var virkelig en fantastisk udsigt over Bangkok.


Læs også: Must see seværdigheder i Bangkok

Rejsen til Thailand - Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk

Rejsen til Thailand - Wat Arun Templet i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Wat Arun Templet i Bangkok
Rejsen til Thailand - Valentinesdag på Sky Bar i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Valentinesdag på Sky Bar i Bangkok

 

Dag 4: Det store tempel

Dagen startede med et besøg i Grand Palace Templet, som er den største turistattraktion i Bangkok. Det kostede kun 50 kr. pr. person at se det smukke og store tempel. Aftenen blev tilbragt i de to shoppingcentre, Siam Paragon og Central World. Herefter tog vi op i Thailands højeste bygning, Baiyoke Sky Tower II. Prisen var lidt over 100 kr. pr. person. Prisen inkluderede både adgang til de tre etager i toppen af tårnet og en valgfri drink, der kunne nydes i 304 meters højde.

Rejsen til Thailand - Grand Palace i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Grand Palace i Bangkok
Rejsen til Thailand - Grand Palace i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Grand Palace i Bangkok
Rejsen til Thailand - Shoppingcentret Siam Paragon i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Shoppingcentret Siam Paragon i Bangkok
Rejsen til Thailand - Baiyoke Sky Hotel - Rejsdiglykkelig.dk
Baiyoke Sky Hotel

 

Dag 5: Fritgående øgler

Vores sidste dag i Bangkok blev brugt på at besøge Lumpini Park, som bl.a. er kendt for sine store fritgående øgler. Deres store størrelse kan godt få dem til at ligne små krokodiller på lang afstand. Om aftenen besøgte vi MBK Center, som er et stort shoppingcenter i Bangkok.  Bagefter var vi en tur forbi China Town, hvor der er masser af liv og små butikker.

Rejsen til Thailand - Lumpini Park - Rejsdiglykkelig.dk
Lumpini Park
Rejsen til Thailand - Øgle i Lumpini Park - Rejsdiglykkelig.dk
Øgle i Lumpini Park
Rejsen til Thailand - Hektisk trafik i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Hektisk trafik i Bangkok
Rejsen til Thailand - China Town i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
China Town i Bangkok

 

Dag 6: Luksusbus til Hua Hin

Vores ophold i Bangkok nåede til vejs ende og vi skulle videre til Hua Hin. Bangkok var vildt og spændende, men man bliver også lidt mæt af storby livet. De fire overnatninger passede perfekt til os og vi nåede at se næsten alt det vi ville. Vi havde bestilt to pladser i en luksusbus fra Bangkok lufthavn til Hua Hin. Prisen for 4 timers kørsel var sølle 281 kr. for to personer i en ”luksus” bus.

Da vi ankom til Hua Hins busstation, skaffede vi os en Tuk Tuk, som kørte os hen til vores hotel. Hotellet hed Glory Place eller som Thailænderne siger det, Glordy Bla. Hotellet var fin nok, men beliggenheden var ikke så god. Vi fik sat vores nærighed på prøve og måtte endnu en gang indse, at vi nok skulle have betalt lidt ekstra for et bedre hotel. Der var heldigvis en shuttlebus på hotellet, som kørte ind til byen på faste tidspunkter i løbet af dagen. Det var virkelig godt og gjorde en kæmpe forskel med beliggenheden.

Vi tog ind til Hua Hin’s centrum, spiste noget lækkert aftensmad og købte en drink, for at fejre vores ankomst til Hua Hin.


Læs også: Oplevelser i Hua Hin

Rejsen til Thailand - Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
Hua Hin

 

Dag 7: Stranden

Nu skulle vi endelig prøve det omtalte varme og blå havvand i Thailand! Vi hoppede på hotellets shuttle bus og tog ned til stranden. Her lejede vi to solsenge ved en af de mange stande på stranden. Uha, det var rent luksus for alle pengene! Hver eneste gang man kom op fra det lækre havvand, kom der en thailandsk dame flyvende med en kost og fejebakke, for at børste ens fødder rene for sand. Det var fantastisk, især fordi at jeg hader sand på fødderne.

Om aftenen tog vi til Hua Hin Market Village, som er byens shoppingcenter. Her spiste vi på restauranten, Santa Fe, hvor vi fik to T-bones steaks med pomfritter, hashbrowns og to sodavand til 138 kr. i alt! Det er jo sindsygt billigt, ligesom alt andet i Thailand! Vi tog også et hurtigt smut forbi et natmarked.

Rejsen til Thailand - på vej til stranden i Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
På vej til stranden i Hua Hin
Rejsen til Thailand - Hua Hin Market Village - Rejsdiglykkelig.dk
Hua Hin Market Village

 

Dag 8: Frivillig for en dag

Endelig kom dagen, som at vi virkelig havde set frem til! Vi havde bestilt en dag som frivillige hos Wildlife Friends Foundation, hvor de har reddet dyr fra turistindustrien. Prisen var 344 kr. pr. person og pengene gik til mad til dyrene, istandsættelse af reservatet, transport osv. Wildlife Friends Foundation havde både elefanter, aber, bjørne, skildpadder, en krokodille, hunde osv. Det var en meget rørende dag, hvor vi hørte om hvilke kummerlige forhold dyrene var reddet fra. Grunden til at dyrene bor på reservatet og ikke ude i det fri, er at de ikke kan klare sig selv længere efter mange år i fangenskab.

Vi kom meget tæt på en smuk elefant, der havde stået på gaden i Pattya i over 30 år. Hun var blind på det ene øje, havde mærker på ryggen og ørene var revnet efter hendes brutale liv i turistindustrien, hvor turister skulle sidde på hende dag ind og dag ud. Turisterne har åbenbart tænkt at det er normalt, at der står en elefant midt på gaden med lænker rundt om fødderne og som ikke er blevet vasket i 30 år… Jeg er så vred, over at nogle mennesker ikke kan tænke lidt længere end det. Vi fik lov til at fodre den smukke elefant med bananer, gå en tur med hende og vaske hende. Det er en dag, som at vi aldrig vil glemme.

Rejsen til Thailand - Wildlife Friends Foundation - Rejsdiglykkelig.dk
Wildlife Friends Foundation
Rejsen til Thailand - Wildlife Friends Foundation -Rejsdiglykkelig.dk
Wildlife Friends Foundation
Rejsen til Thailand - Elefanter hos Wildlife Friends Foundation - Rejsdiglykkelig.dk
Elefanter hos Wildlife Friends Foundation

 

Dag 9: Abebjerget og Thailands Venedig

Dagen startede ud med en tur på abebjerget (Khao Thakiab), hvor aberne løber frit rundt. Aberne var meget frække og hoppede op på folks biler og forsøgte at stjæle ens ting. Det var en sjov oplevelse, men man skal huske at holde ekstra godt fast i sine værdigenstande. Bagefter var vi en tur i The Venezia, hvor de har prøvet at efterligne Venedig. Det kostede lidt at komme ind, men det var udmærket. Man kunne bl.a. komme ind i et galleri med 3D-Art, et Upside-Down hus og sejle i ”Venedigs” kanaler.

Vi spiste aftensmad på en restaurant i Hua Hins danske gade. Det var lækkert med noget stegt flæsk og persillesovs, men det er langt fra lige så godt som bedstemor laver det. Om aftenen tog vi ud i Hua Hins natteliv, hvor vi fik 12 drinks for ca. 126 kr. Det var virkelig billigt!

Rejsen til Thailand - Udsigten over Hua Hin fra Abebjerget - Rejsdiglykkelig.dk
Udsigten over Hua Hin fra Abebjerget
Rejsen til Thailand - Abebjerget i Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
Abebjerget i Hua Hin
Rejsen til Thailand - The Venezia i Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
The Venezia i Hua Hin

 

Dag 10: Badeland

Vi var en hurtig tur nede i vores swimmingpool fra morgenen af, men hotellet skyggede desværre for poolen. Derfor valgte vi at tage til badelandet, Vana Nava, i stedet for. Det var et rigtig godt badeland med masser af vandlegelande til de små, vandrutsjebaner, bølgebassin osv. Vi tilbragte det meste af dagen ved bølgebassinet, som vi hoppede i hver gang bølgerne begyndte.

Rejsen til Thailand - Badelandet Vana Nava - Rejsdiglykkelig.dk
Badelandet Vana Nava

 

Dag 11: Afslapning

Dagen blev brugt på ren afslapning og en tur forbi den berømte togstation, Hua Hin Railway Station.

Rejsen til Thailand - Hua Hin Railway Station - Rejsdiglykkelig.dk
Hua Hin Railway Station
Rejsen til Thailand - Et lille tempel i Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
Et lille tempel i Hua Hin

 

Dag 12: Løb fra regningen

Vi startede dagen ud med at ligge ved stranden, hvor vi så verdens største krabbe! Den var virkelig stor og vi blev ret hurtige enige om, at vi tog til et badeland næste gang, ha ha. Om aftenen brugte vi en halv times tid i Plearn Wan, som er et lille hyggeligt underholdningssted. Bagefter stod den på endnu en bytur. Under byturen var vi ved et uheld kommet til at løbe fra regningen på en bar, men vi blev heldigvis stoppet af personalet kort efter. Problemet var at man først skulle betale for sine drinks til sidst, men hjemme i Danmark er vi jo vant til, at betale med det samme. Ups, det var ikke lige så skide smart. Vi sørgede for at give dem ekstra mange drikkepenge, så de ikke så sig gale på os.

Rejsen til Thailand - Stranden i Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
Stranden i Hua Hin
Rejsen til Thailand - Plernwan i Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
Plernwan i Hua Hin

 

Dag 13: Black Mountain

Vores sidste hele dag i Hua Hin blev brugt på en tur i badelandet, Black Mountain. Det var et godt badeland, men Vana Nava var helt klart bedre. Black Mountain var dog mere luksuriøst og der var en aktivitetsbane ude på en sø. Om aftenen tog vi ind til Night Market og fik købt de sidste ting, inden turen snart gik hjem igen. Øv.

Rejsen til Thailand - Badelandet Black Mountain - Rejsdiglykkelig.dk
Badelandet Black Mountain
Rejsen til Thailand - Hua Hin Night Market - Rejsdiglykkelig.dk
Hua Hin Night Market

 

Dag 14: Luksusbussen tilbage til Bangkok

Vi tog hen til Hua Hins busstation kort efter vi vågnede. Vi nåede lige at spise en is og købe lidt forsyninger inden luksusbussen kom og kørte os tilbage til Bangkok. Vi havde bestilt en overnatning på et hotel i Bangkok, der lagde forholdsvis tæt på lufthavnen. Vi skulle nemlig flyve meget tidligt om morgenen og ville derfor gerne være tæt på lufthavnen.

Rejsen til Thailand - Udsigten fra vores hotelværelse på Glory Place i Hua Hin - Rejsdiglykkelig.dk
Udsigten fra vores hotelværelse på Glory Place i Hua Hin
Rejsen til Thailand - Thailandsk gadekøkken - Rejsdiglykkelig.dk
Thailandsk gadekøkken

 

Dag 15 og 16: Hjemrejsen

Vi stod tidligt op og blev kørt til Bangkoks lufthavn af en taxachauffør, som faldt i søvn bag rattet! Bilen røg op på en høj kantsten på en stor vej. Chaufføren vågnede af bumpet og nåede at rette bilen ned på vejen igen, inden vi ramte en lygtepæl eller et hus. Vi prøvede at snakkede så meget som muligt på resten af køreturen, for at undgå at chaufføren faldt i søvn igen. Men chaufføren kunne ikke snakke ordentligt engelsk, så vi havde lidt problemer. Vi gav os til at hoste og snakke højt til hinanden, hver gang at chaufføren blev lidt for stille. Det var en uhyggelig oplevelse!

Vi fløj fra Bangkoks store lufthavn og mellemlandede i Abu Dhabi efter 7 timer i luften. Vi skulle mellemlande i over 13 timer, men det var noget vi selv havde valgt. Det var nemlig meningen, at vi skulle leje en bil og se lidt af Abu Dhabi. Men jeg skulle gennemtjekkes for at komme ud af lufthavnen og det var næsten umuligt at leje en bil i lufthavnen uden et Dankort. Men taxapriserne var virkelig dyre og det kunne bedre betale sig at leje en bil.

Efter nogle timer fandt vi endelig et sted, hvor vi kunne leje en bil uden et Dankort.. Men efter alle de timers bøvl viste det sig, at min kæreste havde lagt sit kørekort kufferten, som han ikke selv havde på sig! Så nu kunne vi alligevel ikke leje bilen. ØV. Der var ikke noget at gøre ved det, så vi besluttede os bare for at blive i lufthavnen. Jeg var skide træt af det med kørekortet, men vi har grint af det mange gange siden. På trods af de mange timers venten gik tiden faktisk utroligt hurtigt. Heldigvis!

Vi steg endelig på flyet og efter lidt over 7 timer landede vi i Frankfurt Am Main. Nu manglede vi bare den lange køretur til Danmark. Vi må nok indrømme, at det havde været meget lettere at flyve fra Billund lufthavn, men heldigvis hygger vi os altid under ventetiderne, så det er helt okay for os. Vi er jo trods alt nogle nærigrøve og kan vi spare penge, så gør vi det. Som jeg har sagt før, så er det bedre at komme afsted end slet ikke at komme afsted. Så må man leve lidt stramt og spare hvor man kan.

Rejsen til Thailand - Lufthavnen i Bangkok - Rejsdiglykkelig.dk
Lufthavnen i Bangkok

Læs alle indlæg fra Thailand

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.