Coronaferie i Europa - Rejsdiglykkelig.dk

Tanker om Coronavirus og Coronaferie i Europa

I 2020 har vores hverdag taget en uventet drejning – ikke bare i Danmark, men i hele verden. Da COVID-19 begyndte at hærge i Kina i slutningen af december 2019, var det en forfærdelig nyhed. Men samtidig var det en virus, der var så langt væk fra den vestlige verden, at det nok var de færreste af os, der havde regnet med at den ville overtage hele verden få måneder senere!

Da COVID-19 kom til Danmark var der mange danskere, der ikke tog virussen alvorligt. Men tonen fik hurtigt en anden lyd, da statsminister Mette Frederiksen troppede op på landsdækkende TV onsdag den 11. marts og erklærede undtagelsestilstand i Danmark. Vores hverdag tog en meget uventet drejning, da Danmark lukkede ned og vi ikke længere kunne være sammen med vores venner og familie, tage på arbejde og i skole, rejse ud i den store verden og gøre de ting vi plejer.

De fleste kan nok skrive under på at det var en hård tid, men i dag, 4 måneder senere, er det blevet en del af vores hverdag. Danmark er langsomt begyndt at åbne op igen, men der kan gå mange år, før vores hverdag bliver som den plejede at være før COVID-19.

Coronaferie i Europa - Rejsdiglykkelig.dk

Vi valgte at aflyse vores rejse til Florida i marts, fordi vores økonomi og min flyskræk ikke var klar til rejsen alligevel. Det viste sig da også at en overlæge fra Danmark, var blevet smittet med Coronavirus i Florida samtidig med at vi skulle have været afsted. Vi havde desuden planlagt at rejse til Kina med min familie her i sommerferien 2020, men det blev af gode grunde aflyst! Der er ingen tvivl om, at COVID-19 har fået rejsebranchen til at lide, hvilket desværre også kan ses på indtjeningen her på rejsebloggen.

Vi var meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle rejse i sommerferien, men da grænserne åbnede op i Europa, var vi ikke i tvivl om at vi ville på road trip i Europa. Vi har en stor trang til at komme lidt væk fra Danmark snart, og det er der nok mange der kan genkende. Når man absolut ikke kan komme ud at rejse, så savner man det næsten endnu mere!

Vi har valgt tage på Coronaferie i Europa med road trip, fordi vi føler at det er mere sikkert at rejse rundt i vores egen bil, fremfor at flyve og bruge offentlige transportmidler. Vi rejser i næste uge og er afsted i cirka 10 dage, hvor vi skal kører rundt i Tyskland, Belgien, Luxembourg, Schweiz, Østrig og Liechtenstein. Selvom at sommerferien ikke skal bruges i Kina, så glæder vi os stadig helt vildt til at opleve flere af de lande, som ligger forholdsvis tæt på Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.