Teide Nationalpark på Tenerife - Rejsdiglykkelig.dk

Teide – Tenerifes varemærke

Teide Nationalpark byder på et utroligt landskab af kratere, vulkaner og floder af forstenet lava. Parken er den største og ældste af de fire nationalparker på De Kanariske Øer og kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2007.


 

Mount Teide

Nationalparken kan prale med Tenerifes varemærke, Mount Teide, der er en slumrende vulkan! Mount Teide har en højde på 3.718 meter og et krater på 80 meter i diameter, hvilket gør den til Spaniens højeste punkt og verdens tredjestørste vulkan. Den er stadig aktiv og var sidst i udbrud i 1909, men det var heldigvis et mildt udbrud.

Teide Nationalpark på Tenerife - Rejsdiglykkelig.dk

 

Toppen af vulkanen

Man kan nå næsten hele vejen op til toppen af Mount Teide med svævebanen. Turen er meget spændende og tager ca. 8 minutter. Temperaturen deroppe kan let være nede på frysepunktet, så husk noget varmt tøj. Selvom at du tager svævebanen, er du stadig ikke helt oppe på toppen af Spaniens højeste punkt. Det sidste stykke skal klares til fods, men man skal søge om tilladelse til at bestige bjerget her. Hvis du når op på toppen af vulkanen, kan du på en klar dag se helt til Gran Canaria, La Palma, La Gomera, El Hierro og ikke mindst hele Tenerife.

 

Køreturen til Teide Nationalpark

På vej til Nationalparken kører man gennem små landsbyer, kartoffelplantager, pinjeskove og flere klimazoner. Parken ligger 2.000 meter over havets overflade og efterhånden som man kommer op over skyerne, ændrer terrænet sig til et barsk månelandskab.

Teide Nationalpark på Tenerife - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Tenerife

Bestil fly til Tenerife på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning på Tenerife på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.