Norges smukkeste steder - Trolltunga - www.rejsdiglykkelig.dk

Norges smukkeste steder

Norge er et fantastisk land med en storslået natur og små idylliske landsbyer. Mange af Norges største naturvidundere er på UNESCOs Verdensarvsliste og turister fra hele verden kommer til Norge, for at opleve de smukke områder. Herunder får du en liste med seks af Norges aller smukkeste steder, som at du helt klart bør besøge mindst én gang i livet.


 

Geirangerfjord

Geirangerfjord er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er en af de smukkeste fjorde i Norge. Bjergene ligger side om side og store vandfald daler ned af klippevæggene. Det mest populære vandfald i Geirangerfjord er Seven Sisters vandfaldet, som falder fra en højde på 250 meter.

Norges smukkeste steder - Geirangerfjord - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Preikestolen

Priekestolen bliver også kaldt for Pulpit Rock og er en 600 meter høj klippe i Lysefjorden. Udsigten fra Priekestolens store flade område er virkelig imponerende. For at komme op til klippen skal man ud på en vandretur gennem skoven og klatre lidt. Det kan være hårdt, men udsigten fra Preikestolen er det hele værd.

Norges smukkeste steder - Preikestolen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Ålesund

Ålesund er spredt over flere øer og bliver ofte kaldt for nordens Venedig. Byens skønhed opstod efter en stor brand i 1904, som ødelagde hele byen på nær et fængsel og en kirke. Den sørgelige begivenhed fik opmærksomhed fra nogle af nordens bedste arkitekter, som genbyggede Ålesund i en smuk og farverig stil.

Norges smukkeste steder - Ålesund - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Lofoten

Lofoten har 80 øer spredt ud over vandet med uberørt natur og dramatiske bjerge. Området er perfekt til at fiske og lystfiskerne vrimler til Lofoten og fiskerbyen, Nusfjord. Lofoten er med sin afslappede stemning og uberørte natur, et af de smukkeste steder i Norge.

Norges smukkeste steder - Lofoten - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Bergen

Bergen er Norges anden største by og er omringet af syv smukke bjerge. Et af de mest populære steder i byen er Bryggen med sine farverige træhuse. Bryggen er den ældste del i byen og har haft en stor betydning i søfartshistorien, hvilket har medtaget bydelen på UNESCOs Verdensarvsliste.

Norges smukkeste steder - Bergen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Trolltunga

Trolltunga er en speciel klippe, der ligger 1.100 meter over havets overflade. Klippen blev dannet i istiden, da den brækkede af et stort bjerg. Man kan kun komme til Trolltunga, ved at vandre de fire timer +/- hver vej. Men udsigten derfra er fantastisk og det er kun de modigste rejsende der tør, at stå direkte ude på klippen.

Norges smukkeste steder - Trolltunga - www.rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.