Norges smukkeste steder - Trolltunga - www.rejsdiglykkelig.dk

Norges Smukkeste Steder

Planlægger du en tur til Norge? Så er du simpelthen nødt til at tjekke denne artikel med en liste over Norges smukkeste steder.

Norge er et fantastisk land med en storslået natur og små idylliske landsbyer. Mange af Norges største naturvidundere er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Og turister fra hele verden valfarter til Norge for at opleve de mange smukke områder.

Hvis du planlægger en tur til Norge, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over nogle af Norges smukkeste steder, som du bør opleve mindst én gang i livet.

 

Norges Smukkeste Steder:


1. Geirangerfjord

Geirangerfjord er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er en af de smukkeste fjorde i Norge. Her ligger majestætiske bjerge side om side imens store vandfald daler ned af klippevæggene.

Det mest populære vandfald i Geirangerfjord er Seven Sisters vandfaldet, som falder fra en højde på 250 meter.

Norges smukkeste steder - Geirangerfjord - www.rejsdiglykkelig.dk

 

2. Preikestolen

Priekestolen bliver også kaldt for Pulpit Rock og er en 600 meter høj klippe i Lysefjorden. Udsigten fra Priekestolens store flade område er virkelig imponerende!

For at komme op til klippen, skal man ud på en længere vandretur gennem skoven samt klatre lidt. Det kan være hårdt, men udsigten fra Preikestolen er det hele værd.

Norges smukkeste steder - Preikestolen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

3. Ålesund

Ålesund er en dejlig by i Norge. Den ligger spredt udover flere øer, hvilket har givet den kælenavnet ”Nordens Venedig”. Byens skønhed opstod efter en stor brand i 1904, som ødelagde hele byen, pånær et fængsel og en kirke.

Den sørgelige begivenhed fik stor opmærksomhed fra nogle af nordens bedste arkitekter. De genopbyggede Ålesund i en smuk og farverig stil, som kan få de fleste til at sukke.

Norges smukkeste steder - Ålesund - www.rejsdiglykkelig.dk

 

4. Lofoten

Lofoten er en smuk øgruppe med 80 øer, som er spredt ud over vandet. Her er der en flot uberørt natur og dramatiske bjerge.

Området er perfekt til at fiske. Lystfiskerne vrimler dermed til Lofoten og fiskerbyen, Nusfjord. Med sin afslappende atmosfære og uberørte natur, er Lofoten et af de smukkeste steder i Norge.

Norges smukkeste steder - Lofoten - www.rejsdiglykkelig.dk

 

5. Bergen

Bergen er Norges næststørste by og er smukt omsluttet af syv bjerge. Et af de mest populære steder i byen er Bryggen med sine farverige træhuse.

Bryggen er den ældste del af byen og har haft en stor betydning i søfartshistorien. Det er også medvirkende til, at Bryggen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Norges smukkeste steder - Bergen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

6. Trolltunga

Trolltunga er en unik klippe, der er beliggende 1.100 meter over havets overflade. Klippen blev dannet i istiden, hvor den brækkede af et stort bjerg.

Den eneste måde at komme til Trolltunga på, er ved at vandre i fire timer +/- hver vej. Udsigten fra Trolltunga er til gengæld den lange tur værd! Det er dog kun de allermodigste, der tør stå direkte ude på klippen.

Norges smukkeste steder - Trolltunga - www.rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over Norges smukkeste steder. Kender du andre smukke steder, som man bare ikke må gå glip af? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlæg din rejse til Norge:

Bestil fly til Norge (reklamelink)

Bestil hotel i Norge (reklamelink)

Bestil biludlejning i Norge (reklamelink)

Bestil oplevelser i Norge (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *