4th of July -Wallmart - www.rejsdiglykkelig.dk

4th of July i St. George og Zion National Park

Under mit første road trip i USA ramte kalenderen tilfældigt den 4 juli, som er en af USA’s største festdage. Nationaldagen bliver kaldt for 4th of July eller Indenpence Day og er USA’s uafhængighedsdag. Her fejrer amerikanerne mindet om den 4. juli 1776, hvor USA blev uafhængige af Storbritannien og fik sine 13 første medlemsstater. Hvert år siden vedtagelsen er dagen blevet fejret med fest, fyrværkeri, parader og koncerter. Mange amerikanere bruger desuden dagen på at grille i en park eller på en strand sammen med deres familie. Det er som sagt en stor festdag i USA og supermarkederne er proppede med alverdens ting med farverne fra USA’s flag. By the way repræsenterer de 13 røde og hvide striber i USA’s flag de oprindelige kolonier i USA, som blev de 13 medlemsstater der opstod den 4. juli.

 

Vi havde faktisk slet ikke tænkt på, at vi var i USA den 4. juli og det gik først op for os, da vi var kommet derover. Så vi havde lavet et program, hvor vi både skulle gennem Bryce Canyon National Park og Zion National Park den dag. Det var først da vi kom til Zion National Park, at vi for alvor mærkede festlighederne. Her fandt vi nemlig en åben plads, hvor der var sat små festtelte op. Pladsen var fuld af glade mennesker, som havde en fest med alkohol, dans og sang. Stemningen blev kun endnu bedre af, at se og høre et band spille noget godt musik på pladsen.

 

Det var ved at blive mørkt og vi blev pludselig nødt til, at forlade den fantastiske stemning og festlighederne. Vi skulle nemlig finde et hotel at overnatte på. Hotellerne er meget dyre i nationalparkerne i USA, så vi valgte at bo på et hotel i byen St. George. Efter at være kommet til rette på hotelværelset, tog vi ud for at opleve det berømte fyrværkeri. Vi nød fyrværkeriet på en græsplæne ved Dixie State University sammen med amerikanske familier, der havde medbragt festivalstole og mad. Fyrværkeriet foregik egentligt på Dixie Sunbowl, men vi havde en udmærket udsigt fra universitet. Efter fyrværkeriet begyndte biler at dytte helt vildt og amerikanerne krammede deres venner og familie. Jeg fik desværre ikke lige fanget de bedste billeder af fyrværkeriet, men jeg viser alligevel lidt for god ordens skyld.

 

Det var uden tvivl en stor oplevelse, at overvære 4th of July med alle de glade og festlige amerikanere. Hvis du er over there den 4. juli, bør du bestemt ikke gå glip af dagen, ved at køre på vejene. Vi kom desværre selv til, at tilbringe meget tid på vejene og i nationalparkerne den dag. Men vi fik heldigvis stadig suget lidt af oplevelsen til os. Det er en fordel, at fejre 4th of July i en mindre by og dermed mærke festlighederne for alvor. Det er en festdag som ingen anden.

Det var endnu en oplevelse for livet.

4th of July -Fyrværkeri i St. George - www.rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.