Rejseguide til Miami - Rejsdiglykkelig.dk

Rejseguide til Miami

Planlægger du en rejse til Miami, Florida? Glem ikke at tjekke denne rejseguide til Miami med mange gode tips og praktiske informationer.

Drømmer du om en rejse til fjerne himmelstrøg med både storby og shopping, hvide sandstrande, varme temperaturer og caribisk stemning?

Så er du kommet til det helt rette sted! Miami har nemlig det hele, og er det perfekte rejsemål for alt fra livsnydere og strandløver til storbyelskere og shopaholics.

Inden du drager afsted, tværs over Atlanten, er det vigtigt at du har styr på alt det praktiske. Det er netop derfor jeg har lavet denne rejseguide til Miami, Florida. Her kan du læse om alt fra seværdigheder og shopping til bydele og offentlig transport.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Miami (reklamelink)

Bestil hotel i Miami (reklamelink)

Bestil biludlejning i Miami (reklamelink)

Bestil oplevelser i Miami (reklamelink)

Little Havana - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvornår er det bedst at rejse til Miami?


Det er ikke uden grund, at Florida kaldes for USA‘s solskinsstat. Her skinner solen året rundt imens temperaturen sjældent når under 20 grader.

Når det så er sagt, er den officielle højsæson i Florida fra november til april. I disse måneder er vejret behageligt med temperaturer på omkring 20-25 grader.

Der er desuden meget lav risiko for regn. De eneste ulemper ved at rejse til Florida i højsæsonen er, at der er mange turister og priserne er skruet helt i vejret.

Hvis du derimod rejser til Florida om sommeren, vil du opleve skyhøje temperaturer, som sjældent kommer under 30 grader. Det regner til gengæld meget om sommeren samtidig med, at der kan være kraftige vindstød.

Orkansæson i Florida

Orkansæsonen i Florida varer officielt fra juni til november. I denne periode skal du forvente, at vejret kan være meget kraftfuldt.

Du behøver dog ikke frygte at rejse til Florida i orkansæsonen, da der er stor fokus på orkandannelser. De fleste orkaner kan spores i god tid, så du hurtigt kan blive evakueret eller flyve hjem til Danmark igen.

 

Hvordan kommer man til Miami?


Miami ligger omkring 7.800 kilometer fra Danmark og kræver en tur tværs over Atlanten. Der er dermed ingen tvivl om, at det er mindst tidskrævende at flyve til Miami.

Du kan finde flyafgange fra København, Billund, Aalborg og Hamborg til rimelige priser på Momondo.dk (reklamelink).

Hvis du har ualmindeligt meget tid, kan du også tage på krydstogt fra f.eks. København til Miami. Du skal dog forvente en laaang sejltur på omkring 2 uger (og det er altså bare den ene vej).

Der er dermed ingen tvivl om, at det bedst kan betale sig, at flyve til Miami. Hvis du gerne vil ud på havet, kan du eventuelt tage på et krydstogt fra Florida til det caribiske hav.

Rejseguide til Miami - Hvordan kommer man til Miami - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Miami?


Miami har mange fantastiske bydele, så det kan hurtigt blive svært at vælge, hvor du skal bo i Miami. Vil du bo tæt på stranden? Eller foretrækker du måske storbyens travlhed? Her får du et overblik over de bedste steder at bo i Miami.

South Beach

Den mest populære bydel i Miami er uden sammenligning South Beach. Det er her du finder de ikoniske artdeco bygninger, palmefyldte boulevarder, hvide sandstrande, gode restauranter og vilde natklubber.

Hvis du vil bo i gåafstand til det hele, skal du sørge for at bo i nærheden af Ocean Drive. Vær dog forberedt på, at hotelpriserne er skruet helt i vejret!

North Beach

Et godt alternativ til South Beach er North Beach, som kun ligger en kort køretur derfra. Her er hotelpriserne meget billigere samtidig med, at der er en langt mere rolig atmosfære.

Det er især et godt sted at bo i Miami for børnefamilier, som drømmer om gode sandstrande og rolige omgivelser.

Downtown Miami

Downtown Miami er byens forretningsdistrikt og er præget af store skyskrabere, museer, teatre, parker og historiske bygninger. Her er du tæt på et væld af oplevelser, butikker, restauranter og barer.

Hvis du vil mærke pulsen i storbyen, er det altså her du skal bo. Du skal dog forvente, at det er et meget travlt og stressende område.


Læs også: Hvor skal man bo i Miami?

Hvor skal man bo - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man rundt i Miami?


Miami er ganske vist en storby med mange forskellige transportmuligheder, men det er faktisk slet ikke så svært at finde rundt.

Det kræver blot lidt forberedelse, og så er du klar til at indtage byen som en lokal. Herunder får du en liste over de mest populære transportmuligheder i Miami.

Udlejningsbil

Hvis du har planer om at udforske Miami og resten af Florida, er det en rigtig god idé, at leje en bil (reklamelink). Biludlejning er forholdsvist billigt, men parkeringspriserne kan til gengæld være meget dyre.

Vær opmærksom på, at trafikken i Miami kan være meget hektisk. Alligevel er der ingen tvivl om, at en udlejningsbil er vejen frem! Det er det oplagte valg, hvis du vil opleve så meget af Miami og Florida som muligt.

Bus

De offentlige busser i Miami er byens mest omfattende offentlige transportsystem. Der er busruter spredt udover hele byen, hvor busserne kører med regelmæssige afgange.

En busbillet koster cirka $2.25. Det er vigtigt, at du har et nogenlunde tilsvarende beløb, da buschaufførerne ikke giver penge tilbage.

Vær desuden opmærksom på, at mange busser kører på travle ruter med en upålidelig tidsplan. Du kan dermed risikere lange ventetider.

Metrorail

Metrorail er et forhøjet metrosystem med to forskellige linjer, der kører tværs gennem byen. Det er et nemt transportsystem, som lynhurtigt tager dig fra et sted i Miami til et andet.

Billetprisen for at benytte Metrorail er cirka $2.25. Beløbet skal indbetales på et EASY-kort på én af byens 23 metrostationer.

Metromover

Hvis du skal rejse rundt i Downtown Miami, er Metromover den billigste løsning. Det er nemlig en ganske gratis transportservice, der ligesom Metrorail, er hævet over Miamis gader.

Metromover kører forbi mange spændende seværdigheder og attraktioner, gode restauranter og butikker på sin rute i Downtown.

Taxi

Det er nemt og sikkert at tage en taxi i Miami. De fleste taxachauffører kører med en fast pris i de populære områder, men der er også nogle som benytter taxametret.

Hvis taxametret benyttes, kan det dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du rammer ind i en kø i myldretid. Taxametret kører nemlig konstant – også når taxien holder stille i en kø.

Det kan dermed hurtigt ende med, at tage 30 minutter at køre små 10 kilometer. Vær desuden opmærksom på, at det forventes, at du giver chaufføren mindst 10-15% af den endelige pris i drikkepenge.

Rejseguide til Miami - hvordan kommer man rundt - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvad skal man opleve i Miami?


En rejseguide til Miami er selvfølgelig ikke komplet uden et overblik over byens bedste oplevelser. Miami er nemlig meget mere end blot hvide sandstrande og højt solskin.

I denne rejseguide til Miami, vil jeg dog kun komme ind på nogle af de absolut bedste must-see seværdigheder i byen.

Ocean Drive

Ocean Drive er en af verdens mest berømte boulevarder og er fyldt med farvestrålende artdeco bygninger, som ligger side om side langs strandpromenaden.

Her kan du bl.a. nyde synet af de gamle pastelfarvede bygninger, slappe af på stranden, spise en skøn middag eller feste på de eksklusive natklubber.

Little Havana

I Little Havana mærker du straks den caribiske atmosfære. Den livlige bydel er hjem til mange eksil-cubanere, som for alvor har sat sit præg på området.

Den cubanske stemning opleves især på hovedgaden Calle Ocho, hvor latinsk musik strømmer ud af højtalerne fra de lokale butikker, restauranter og barer. Nyd stemningen og den skønne duft af cubansk mad, kaffe og hjemmerullede cubanske cigarer.

Vizcaya Museum & Gardens

Vizcaya Museum & Gardens er en smuk og overdådig italiensk villa, som tidligere tilhørte rigmanden James Deering.

Overalt i villaen med de mange rum, er der fyldt med imponerende europæiske antikviteter. Ude bagved villaen, gemmer der sig desuden en kæmpestor smuk have.

Key Biscayne

Den lille naturskønne ø, Key Biscayne, ligger kun omkring 15 minutters kørsel fra Miami centrum. Ja, faktisk ligger den så tæt på byen, at du sagtens kan nyde synet af Miamis skyline fra den nordlige spids af øen.

Alligevel føles det som om, at du befinder dig i en helt anden verden, langt væk fra storbyens larm og travlhed.

Wynwood

Wynwood er en kunstnerisk bydel i Miami, som er fyldt med imponerende gadekunst og farverig graffiti.

Du kan opleve de mange kunstværker på en stor del af bygningerne i bydelen. Du kan også besøge Wynwood Walls, som er et udendørs galleri med mange flotte vægmalerier.


Læs også: 19 Spændende Oplevelser i Miami

Rejseguide til Miami - Hvad skal man opleve - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Miami?


Miami og shopping hører uløseligt sammen. Du kan simpelthen ikke have været i Miami, uden at have været på mindst én shoppingtur! Her får du en liste over nogle af de bedste steder til at svinge kreditkortet til det gløder.

Lincoln Road

Et af de absolut bedste steder til shopping i Miami er Lincoln Road. Det er en af USA’s ældste gågader og byder på et varieret udvalg af butikker. Her kan du bl.a. shoppe i Zara, Forever 21, Nike, Victoria’s Secret, H&M og Macy’s.

Bayside Marketplace

Bayside Marketplace er et udendørs shoppingcenter med mere end 150 butikker, restauranter og caféer. De mange butikker består både af internationale kædebutikker, specialbutikker og souvenirbutikker.

Dolphin Mall

Lidt øst for Miami finder du Dolphin Mall, som er et ekstremt populært shoppingcenter. Her er der mere end 240 butikker samt flere gode spisesteder. Sving kreditkortet i Hugo Boss, Zara, Calvin Klein, Forever 21, H&M og andre internationale butikker.


Læs også: Shopping Guide til Miami

 

Praktiske oplysninger om Miami


Det er meget almindeligt at benytte kreditkort i USA. Det kan bruges de fleste steder, men sørg alligevel altid for, at have lidt kontanter på dig.

Drikkepenge er en selvfølge i USA, da mindstelønnen er ekstrem lav. Husk at give drikkepenge, så snart en person yder en service for dig.

Valutaen i USA er Amerikanske Dollars.

Det er normalt at give 15-20% af regningens beløb i drikkepenge. Husk at være opmærksom på, om drikkepenge allerede er inkluderet i prisen.

Du skal normalt ikke søge om visum for at tage til Miami, men det er nødvendigt med et ESTA.


Læs også: Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA
Læs også: Forløbet i Lufthavnen i USA

Praktiske oplysninger - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne rejseguide til Miami med alt du skal vide inden rejsen tværs over Atlanten. Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse til Miami, Florida? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Miami og Florida:

• 19 Seværdigheder og Oplevelser i Miami

• Hvor skal man bo i Miami?

• Rejseforslag: Road Trip Rute i Florida

• 12 Seværdigheder og Oplevelser i Florida

• 30 Ting du skal vide når du besøger USA

… Eller læs alle artikler fra Miami, Florida eller USA

Planlæg din rejse til Miami:

Bestil fly til Miami (reklamelink)

Bestil hotel i Miami (reklamelink)

Bestil biludlejning i Miami (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Miami (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *