Rejseguide til Miami - Rejsdiglykkelig.dk

Rejseguide til Miami

Hvis du drømmer om en ferie med både storby og hvide sandstrande, varme temperaturer og caribisk stemning, så er du kommet til det rette sted! Miami har nemlig det hele og er den perfekte destination for enhver livsnyder, der ønsker lidt selvforkælelse og afslapning. Men Miami byder på så meget mere end ”bare” det. For der er også et utal af spændende oplevelser og udflugtsmuligheder, udsøgte restauranter, vilde natklubber og butikker i verdensklasse. Du skal med andre ord ikke være bange for, at du kommer til at kede dig i den fortryllende storby.

Hvis du har planer om at rejse til Miami i den nærmeste fremtid, men er i tvivl om nogle grundlæggende ting, så er hjælpen på vej. Her på siden får du nemlig en rejseguide til Miami, som hjælper med de mange spørgsmål inden turen går tværs over Atlanten.

Rejseguide til Miami - Little Havana - Rejsdiglykkelig.dk


 

Hvornår er det bedst at besøge Miami?

Det er ikke uden grund, at Florida i folkemunde bliver kaldt for Solskinsstaten. Solen skinner nemlig året rundt og temperaturen når sjældent under 20 grader. Men når det så er sagt, så ligger højsæsonen i Florida mellem november og april. I disse måneder er der behagelige temperaturer på omkring 20-25 grader og der er lav risiko for regn. Hvis du derimod rejser om sommeren vil du opleve skyhøje temperaturer, der sjældent kommer under 30 grader. Men det regner meget om sommeren, for ikke at glemme de kraftige vindstød. Ulempen ved Floridas højsæson er at priserne er højere og der er mange flere mennesker end i lavsæson.

Orkansæsonen i Florida varer officielt fra juni til november, hvor du skal forvente at vejret kan være kraftfuldt. Men du behøver ikke frygte at tage til Florida, da der er stor fokus på orkandannelser. De fleste orkaner kan spores i god tid, så du kan nå at blive evakueret eller flyve hjem.Hvordan kommer man til Miami?

Miami ligger omkring 7.800 kilometer fra Danmark og kræver en tur tværs over Atlanten. Det er derfor mest almindeligt og mindst tidskrævende at flyve til Miami. Du kan finde flyafgange fra København, Billund, Aalborg og Hamborg til rimelige priser på Momondo.dk.

Hvis du har ualmindeligt meget tid kan du også tage på krydstogt fra f.eks. København til Miami, men forvent en lang sejtur på omkring 2 uger. Og det er altså bare turen dertil, du skal også bruge 2 uger hjem igen efter at have været i Miami. Det er dermed bedst at flyve dertil, hvorefter du måske kan tage på et krydstogt til de Caribiske øer.

Rejseguide til Miami - Hvordan kommer man til Miami - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man bo i Miami?

Miami har mange fantastiske bydele og det kan hurtigt blive svært, at vælge hvor man skal bo. Vil du bo tæt på stranden eller foretrækker du storbyens travlhed? Her er en liste med de absolut bedste steder at bo i Miami:

South Beach er den mest populære bydel i hele Miami og det er her du finder de ikoniske art deco bygninger, palmefyldte boulevarder, hvide sandstrande, udsøgte restauranter og vilde natklubber. Hvis du gerne vil være i gåafstand til det hele, så bør du bo nær Ocean Drive.

North Beach ligger kun en kort køretur fra South Beach. Her er hotelpriserne meget lavere og der er en rolig stemning i forhold til South Beach. Det er især et godt område for familier, som stadig ønsker gode sandstrande.

Downtown Miami er er fuld af store skyskrabere, museer, parker, teatre og historiske bygninger. Det er dermed et godt valg, hvis du gerne vil være tæt på oplevelser, shopping, restauranter og barer. Men det er en meget travl og stressende bydel.


Læs også: Guide til de bedste steder at bo i Miami

Rejseguide til Miami - Hvor skal man bo - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan kommer man rundt i Miami?

Selvom at Miami er en stor by med mange forskellige transportmuligheder, så er det faktisk ikke så svært at finde rundt. Det kræver blot lidt forberedelse og så er du klar til, at indtage byen som en lokal. Herunder får du en liste med de mest populære transportmuligheder i Miami:

Udlejningsbil: Det er en stor fordel at leje en bil, hvis du har planer om at udforske Miami eller tage på dagsture. Det er forholdsvis billigt at leje en bil, men priserne for parkering kan være meget høje. Du bør også være opmærksom på, at trafikken kan være ekstremt hektisk og stressende i f.eks. Downtown. Men en udlejningsbil er altså stadig vejen frem, hvis du vil opleve så meget af Miami som muligt.

Bus: De offentlige busser i Miami er det mest omfattende transportsystem og har ruter i hele byen med regelmæssige afgange. Busbilletterne koster cirka $2.25 og det er vigtigt, at du har et nogenlunde tilsvarende beløb, da chaufføren ikke giver penge tilbage. Mange af busserne kører på travle ruter med en upålidelig tidsplan, som kan resulterer i en lang ventetid.

Metrorail: Metrorail er et forhøjet metrosystem med to forskellige linjer, der kører tværs gennem byen. Det er et nemt system, som lynhurtigt tager dig fra et sted i Miami til et andet. Billetprisen er cirka $2.25, som skal indbetales på et EASY-kort på en af de 23 metrostationer.

Metromover: Hvis du skal rejse rundt i Downtown Miami er Metromover den billigste løsning. Det er nemlig en ganske gratis transportservice, der ligesom Metrorail er hævet over Miamis gader. Den kører forbi mange spændende seværdigheder, gode restauranter og butikker på sin rute.

Taxi: Det er nemt og sikkert at tage en taxi rundt i Miami. De fleste taxachauffører kører med en fast pris i de mest populære områder, men der er også nogle der bruger taxametret. Det kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse at tage en taxi, hvis du rammer ind i en kø i myldretid. Taxametret kører nemlig stadig og det kan nemt ende med, at tage 30 minutter at køre 10 kilometer. Det er desuden forventet at du giver chaufføren mindst 10-15% af prisen i drikkepenge.Hvad skal man opleve i Miami?

Miami er mere end hvide sandstrande og højt solskin, for der er også mange spændende oplevelser. Men jeg vil kun komme ind på 5 absolut must seværdigheder i denne guide.

Ocean Drive er en af verdens mest berømte boulevarder med sine farvestrålende art deco bygninger langs strandpromenaden. Her kan du bl.a. opleve de pastelfarvede gamle bygninger, slappe af på stranden, spise en skøn middag eller feste på eksklusive natklubber.

Little Havana er hjemsted for mange eksil-cubanere og du mærker hurtigt den caribiske stemning i bydelen. Langs hovedgaden, Calle Ocho, strømmer latinsk musik ud af højtalerne i de lokale butikker, restauranter og barer. Her kan du både finde cubansk mad, cubansk kaffe og selvfølgelig hjemmerullede cubanske cigarer.

Vizcaya Museum & Gardens er en overdådig italiensk villa, som tidligere tilhørte rigmanden James Deering. Villaens 34 rum er fuld af imponerende europæiske antikviteter og den tilhørende have er mildt sagt imponerende.

Key Biscayne er en lille naturskøn ø, som ligger omkring 15 minutters kørsel fra Miamis Centrum. Øen ligger så tæt på Miami, at du sagtens kan nyde udsigten over Miamis skyline fra den nordlige spids af øen. Det føltes dog alligevel som om, at du er kommet til en helt anden verden, langt væk fra storbyens larm og travlhed.

Wynwood er en kunstnerisk bydel i Miami, som er fuld af imponerende gadekunst og grafitti på en stor del af bygningerne. Du bør ikke gå glip af Wynwood Walls, som er et udendørs galleri med de mest imponerende vægmalerier.


Læs også: 14 oplevelser i Miami

Rejseguide til Miami - Hvad skal man opleve - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvor skal man shoppe i Miami?

Miami og shopping hører sammen, og du kan ikke have været Miami uden mindst én shoppingtur. Den fortryllende storby byder nemlig på shopping i verdensklasse og her får du nogle af de bedste steder til, at svinge kreditkortet til det gløder.

Lincoln Road er en af USA’s ældste gågader og er en af de absolut bedste steder til shopping i Miami. Gågaden har et varieret udvalg af butikker såsom Zara, Forever 21, Nike, Victoria’s Secret, H&M, Macy’s og mange flere.

Bayside Marketplace er et udendørs shoppingcenter med mere end 150 butikker, restauranter og caféer. De mange butikker består både af internationale kædebutikker, specialbutikker og souvenirbutikker.

Dolphin Mall er et populært shoppingcenter øst for Miami og har et stort udvalg af butikker og restauranter. Der er mere end 240 butikker og du kan både finde Hugo Boss, Zara, Calvin Klein, Forever 21, H&M og mange flere internationale butikker.


Læs også: 11 bedste steder til shopping i MiamiPraktiske oplysninger om Miami
  • Valutaen i USA er Amerikanske Dollar.
  • Kreditkort er meget almindeligt i USA og kan bruges de fleste steder, men sørg altid for at have lidt kontanter på dig.
  • Det er en selvfølge at give drikkepenge i USA, da mindstelønnen er ekstrem lav. Så husk at give drikkepenge når en person yder en service for dig. Det er normalt at give mellem 15-20% af regningens beløb i drikkepenge. Hvis servicen var dårlig kan du nøjes med 10%. Husk at være opmærksom på, om drikkepenge allerede er inkluderet i regningen.
  • Du skal normalt ikke have noget visum for at tage til Miami, men det er nødvendigt med et ESTA.

Læs også: Praktisk huskeliste inden rejsen til USA
Læs også: Forløbet i lufthavnen i USA

Rejseguide til Miami - Praktiske oplysninger - Rejsdiglykkelig.dk

Planlægger du en rejse til Miami? Du vil måske også kunne lide disse artikler:
Bestil fly til Miami på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Miami på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.