Drikkepenge i Portugal - Frisører og Spacentre - Rejs Dig Lykkelig

Drikkepenge i Portugal: Hvor meget skal man give?

Har du planer om en rejse til Portugal? Så er det vigtigt, at du læser denne guide med alt du skal vide om drikkepenge i Portugal.

Inden du rejser til et andet land er det altid en god idé, at undersøge det på forhånd. En af de ting som du skal huske er, at finde ud af hvor meget man skal give i drikkepenge.

I nogle lande er det obligatorisk at betale ekstra for serviceydelser imens det i andre lande er en stor fornærmelse.

Hvis du planlægger en rejse til Portugal, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en guide til, hvor meget man skal give i drikkepenge i Portugal. Den dækker over alt fra tjenere til taxichauffører og stuepiger.

 

Drikkepenge i Portugal: Generelle Tips


Det er ikke obligatorisk, at give drikkepenge i Portugal. Alligevel forventer mange ansatte i servicefaget, at få lidt i påskønnelse for god service. Det gør sig især gældende i turistområderne.

Hvis du har været tilfreds med servicen er det dermed god stil, at vise taknemmelighed med lidt drikkepenge.

Når det så er sagt, er det altså helt op til dig selv at beslutte, hvorvidt du har lyst til at give noget.

Det er altid en god idé, at give drikkepenge i kontanter. På den måde er der nemlig større chance for, at de faktisk går til personalet.

Tips - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge på Restauranter


På restauranter er det meget normalt, at give omkring 5-10 procent af regningens pris i drikkepenge. Undgå at give de helt små cent såsom 1-, 2- og 5 cent, da det ofte betragtes som uhøfligt.

Hvis du har været utilfreds med servicen, kan du også sagtens bare lade være med at give noget.

Vær opmærksom på, at flere og flere restauranter automatisk tilføjer ekstragebyrer til regningen – især i turistområderne.

Hvis dette er tilfældet, skal du ikke betale ekstra i drikkepenge. Så husk altid, at tjekke regningen for servicegebyrer (serviço) og brødgebyrer (Coperto) inden du betaler.

 

Drikkepenge på Caféer og Barer


På caféer og barer er der heller ikke noget krav om, at give drikkepenge. Hvis du alligevel gerne vil vise påskønnelse, kan du med god samvittighed runde regningen op eller efterlade et par småmønter.

Du kan også blot lade personalet beholde byttepengene, medmindre det er et meget højt beløb selvfølgelig.

 

Drikkepenge til Stuepiger i Portugal


Stuepiger og andet rengøringspersonale får ofte meget lave lønninger for deres hårde arbejde. De vil derfor sætte stor pris på, at få drikkepenge.

De fleste turister plejer, at give 1-2 Euro pr. dag til stuepigen, der rengør deres hotelværelse.

Ved at give lidt pr. dag fremfor i slutningen af dit ophold, sikrer du dig ofte en bedre service. Husk at efterlade drikkepengene synligt på sengen, så stuepigen er sikker på, at det er til hende.

Drikkepenge i Portugal - Rengøringspersonale - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge til andet Hotelpersonale


Der findes selvfølgelig også mange andre ansatte på et hotel, men de forventer som regel ikke drikkepenge.

Hvis du har fået en helt ekstraordinær god service fra receptionisten, dørmanden eller noget helt tredje, er det dog altid meget værdsat, at give lidt i påskønnelse.

Hvis der er en piccolo, som hjælper med bagagen, er det derimod meget normalt at give ham drikkepenge. En god tommelfingerregel er, at give 1 euro pr. kuffert han bærer op på hotelværelset.

 

Drikkepenge til Taxichauffører i Portugal


Portugals taxichauffører forventer ikke drikkepenge, men de værdsætter altid at modtage lidt alligevel.

I visse tilfælde kan der også være ekstragebyrer for, at taxichaufføren bærer din bagage ligesom du skal betale for vejafgifter.

Hvis servicen har været god, vælger mange at runde op til den nærmeste 5 euro. Du kan også blot bede taxichaufføren om, at beholde byttepengene.

Har du været på en længere køretur eller har chaufføren været meget behjælpelig med informationer eller din bagage? Så kan du eventuelt give 5-10 procent af turens pris i påskønnelse.

Drikkepenge i Portugal - Taxaer - Rejs Dig Lykkelig

 

Drikkepenge til Turguider


Det er heller ikke obligatorisk, at give drikkepenge til turguider. Alligevel forventer mange, at modtage noget i slutningen af turen.

Hvor meget du bør give, afhænger i høj grad af turens pris og varighed. Et godt udgangspunkt er, at give omkring 10 procent at prisen, hvis altså du har været tilfreds.

Hvis du derimod deltager i en gratis guidet tur, bør du altid give drikkepenge. Der er nemlig en god chance for, at guidens eneste betaling er i form af drikkepenge. Her er det god stil, at give mindst 10 euro pr. person.

 

Drikkepenge til Frisører og Spacentre


Ligesom med alle de andre punkter i denne guide, er det heller ikke nødvendigt at give drikkepenge til frisører, barberer, spacentre og lignende.

Når det så er sagt, er det endnu engang meget værdsat, at give drikkepenge for god service. Du bestemmer helt selv, hvor meget du giver. Du kan for eksempel runde op, give et par euro eller en procentdel af prisen.

Frisører og Spacentre - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i min guide til drikkepenge i Portugal. Kender du andre gode tips til drikkepenge i Portugal?

Du må hellere end gerne skrive en kommentar længere nede på siden, så du kan hjælpe andre rejsende inden deres ferie sydpå.

Læs alle artikler fra Portugal

Planlæg din rejse til Portugal:

Bestil fly til Portugal (reklamelink)

Bestil hotel i Portugal (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Portugal (reklamelink)

Bestil biludlejning i Portugal (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Portugal (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *