Hvor skal man bo i Prag - Guide til de bedste steder at bo som turist - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Prag? Guide til de bedste steder at bo

Leder du efter de bedste steder at bo i Prag som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Prag, Tjekkiet.

Hvor skal man bo i Prag? Det kan være utroligt svært at finde ud af, hvor det er bedst at bo i Prag som turist.

Ja, faktisk byder Tjekkiets hovedstad på en lang række distrikter, som yderligere er opdelt i bydele og kvarterer. De mange distrikter er nummereret således, at dem med de højeste numre ligger længst væk fra centrum.

Der er ikke noget decideret farligt sted at bo i Prag. Men det er selvfølgelig altid vigtigt, at tage sine forholdsregler og bruge sin sunde fornuft.

Sørg desuden for, at finde et hotel i nærheden af en metro- eller sporvognstation, således at du nemt kan komme rundt i byen.

Her får du en guide til hvor man skal bo i Prag som turist. Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel med must-see seværdigheder i Prag.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Prag (reklamelink)

Bestil hotel i Prag (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Prag (reklamelink)

Bestil biludlejning i Prag (reklamelink)

Bestil oplevelser i Prag (reklamelink)

 

Hvor skal man bo i Prag?


1. Stare Mesto: For førstegangsrejsende

Det bedste sted at bo i Prag er uden tvivl i Stare Mesto, som er Den Gamle Bydel. Det ligger i Prag 1 og er byens absolutte centrum. Så hvis du gerne vil bo så centralt som muligt, er det altså her du skal finde et hotel.

I Stare Mesto bor du side om side med Prags største seværdigheder. Her er der en vaskeægte middelalderstemning med smalle brostensgader, historiske bygninger, gamle kirker og små pladser.

Der er tilmed et bredt udvalg af caféer, restauranter, barer og butikker. Det er nemt at komme rundt til fods ligesom der er gode transportforbindelser til resten af byen.

Ulemperne ved at bo i Stare Mesto er, at priserne er høje samtidig med at der er rigtig mange turister. Du skal derfor forberede dig på meget larm, støj og menneskemylder.

Lyder Prags centrum som det perfekte sted for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Stare Mesto her (reklamelink).

Stare Mesto - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Mala Strana: For familier og par

På den modsatte side af Vltava-floden finder du Mala Strana, som ligeledes ligger i Prag 1. Det er beliggende for foden af Prags slot og er kendt som et af byens ældste og smukkeste kvarterer.

Her er der fyldt med charmerende brostensgader, farverige bygninger, flotte pladser, stejle veje, restauranter, caféer og barer. Selvom at bydelen tiltrækker en del turister, er der alligevel en rolig atmosfære.

Mala Strana er et rigtig godt sted at bo i Prag, hvis du gerne vil bo centralt og i gåafstand til centrum, men samtidig spare lidt penge.

Det er stadig ikke helt billigt at bo her, men det er alligevel en del billigere end i Stare Mesto. Du kan finde mange gode hoteller i Mala Strana her (reklamelink).

 

3. Nove Mesto: For gode transportforbindelser

Nove Mesto ligger lige ved siden af Stare Mesto, og kan oversættes til Den Nye Bydel. Navnet er dog ret misledende, eftersom at bydelen faktisk er hundredvis af år gammel. Det er blot den nyeste af de bydele, der udgør det historiske Prag.

Hvis du er i tvivl om, hvor man skal bo i Prag for at få de bedste transportforbindelser, er Nove Mesto et rigtig godt bud. Det ligger ikke bare i gåafstand til centrum, men også til Prags hovedbanegård, hvorfra du nemt kan tage på dagsture.

Nové Město byder desuden på et rigt forlystelsesliv med mange gode restauranter, caféer, barer, butikker og museer. Det gælder især i området omkring populære Wenceslas Square.

Hvis den dejlige gamle bydel lyder som noget for dig, kan du finde hoteller i Nove Mesto her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Prag - Guide til de bedste steder at bo som turist - Nove Mesto - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Vinohrady: For en cool atmosfære

Vinohrady ligger i Prag 2 og var engang hjem til et stort antal vingårde. I dag er det omdannet til et af de cooleste, grønneste og mest eftertragtede kvarterer i Prag.

Det er mest af alt et populært beboelsesområde med en skøn lokalstemning. Her er der fyldt med smukke art deco bygninger, grønne parker og massevis af restauranter, caféer, barer og natklubber.

Det ligger ikke så langt fra centrum og der er rigtig gode transportforbindelser med metroer, sporvogne og busser.

Vinohrady er helt klart et af de bedste steder at bo i Prag for turister, som drømmer om en cool lokalatmosfære. Find hoteller i Vinohrady her (reklamelink).

 

5. Zizkov: For festaber

Hvis du er i tvivl om, hvor man skal bo i Prag for at opleve nattelivet, er Zizkov et rigtig godt bud! Ja, faktisk siges det, at der er flere barer pr. indbyggere end noget andet sted i Prag.

Derudover er der selvfølgelig også en lang række natklubber. Zizkov ligger i Prag 3 og er kendt som en meget rå del af den tjekkiske hovedstad.

Her er der ikke så mange attraktioner, men det betyder til gengæld, at der er mange gode overnatningsmuligheder til fornuftige priser. Bydelen ligger ikke så frygteligt langt fra centrum.

I området tættest på centrum er der gode transportforbindelser, men bor du et stykke længere ude, er det sværere at komme rundt. Kig efter hoteller i Zizkov her (reklamelink).

Zizkov - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Karlin: For budgetrejsende

Karlin ligger i Prag 8, lidt uden for det typiske turistområde. Alligevel er det et rigtig godt sted at bo i Prag som turist! Det ligger nemlig så tæt på centrum, at du kan tage en rask gåtur derind. Ellers er der også gode metro- og sporvognsforbindelser.

Bydelen er kendt som et beboelsesområde med moderne bygninger og en tilbagelænet atmosfære. Her kan du finde budgetvenlige overnatningsmuligheder tæt på centrum.

Vær dog opmærksom på, at udbuddet af hoteller og overnatningssteder i Karlin er meget småt. Det er dermed en god idé, at reserverer din overnatning i god tid.

Hvis Karlin lyder som noget for dig, kan du finde de bedste hoteller i Karlin her (reklamelink).

 

Hvor skal man ellers bo i Prag?


Hvis ovennævnte bydele ikke lyder som noget for dig, er der også et par andre gode bydele, som ligeledes er anbefalelsesværdige. Du kan få et hurtigt overblik over dem herunder:

• Smichov ligger i Prag 5 og byder på mindre turister, budgetvenlige overnatningssteder og gode transportforbindelser.

• Hradcany er et lille kvarter som ligger oppe ved Prags slot i Prag 1. Det ligger i nem gåafstand til centrum, men er mere roligt end de andre områder i Prag 1.

• Holesovice ligger nord for Vltava-floden i Prag 7 og er et roligt beboelsesområde med billige overnatningsmuligheder og gode transportforbindelser.

Hvor skal man bo i Prag - Guide til de bedste steder at bo som turist - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Prag som turist. Har du allerede besøgt Prag? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Prag:

• 22 Must-See Seværdigheder i Prag

Shopping Guide til Prag

… Eller læs alle artikler fra Prag eller Tjekkiet

Planlæg din rejse til Prag:

Bestil fly til Prag (reklamelink)

Bestil hotel i Prag (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Prag (reklamelink)

Bestil biludlejning i Prag(reklamelink)

Bestil oplevelser i Prag (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *