Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen - Holbox - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen?

Er du i tvivl om, hvor man skal bo på Yucatan-halvøen som turist? Her får du en liste over de bedste steder at bo på Yucatan-halvøen i Mexico.

Yucatan-halvøen er en fantastisk rejsedestination i Mexico, som er blevet mere og mere populær blandt os danskere de seneste år.

Det er egentligt slet ikke så svært, at forstå hvorfor! Her bliver nemlig mødt af solskin, lange sandstrande, rig kulturarv, historiske ruiner, store naturoplevelser, eventyrlige cenotes og en skøn caribisk stemning.

Ikke nok med det, så byder Yucatan også på en ekstremt venlig lokalbefolkning og en madscene i absolut verdensklasse.

Hvis du har planer om, at besøge den populære halvø i Mexico, skal du blive hængende her på rejsebloggen lidt endnu. Her får du en guide til, hvor man skal bo på Yucatan-halvøen som turist.

Inden du fortsætter må du heller ikke glemme, at læse min artikel om must-see seværdigheder på Yucatan-halvøen.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Mexico (reklamelink)

Bestil hotel i Mexico (reklamelink)

Bestil biludlejning i Mexico (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Mexico (reklamelink)

 

Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen?


1. Cancun

Når du ankommer med flyet til Yucatan, lander du formentligt i lufthavnen i Cancun. Mange danskere vælger herefter at skynde sig videre til andre byer på halvøen, men Cancun kan altså også noget!

Cancun er hjertet på Yucatan-halvøen og er ganske vist lidt af et turisthelvede. Her er der nemlig fyldt med amerikanske charterturister og all inklusiv hoteller.

Den mexicanske atmosfære er heller ikke specielt autentisk, men byens store popularitet er altså også medvirkende til, at der er mange ting at lave i området.

Her er der fyldt med lange sandstrande, fantastiske shoppingmuligheder, et pulserende natteliv, underholdende forlystelser, sjove vandsportsaktiviteter og rigtig gode udflugtsmuligheder.

Det er dermed oplagt, at overnatte et par nætter i Cancun. Der er dog en del kriminalitet, så det er en god idé, at holde dig til hotelzonen – især om aftenen.

Du kan finde mange gode hoteller i Cancuns hotelzone her (reklamelink). Det er ikke helt billigt at bo på sandstriben i hotelzonen, men det er her det hele sker!

Cancun - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Bacalar

Er du i tvivl om, hvor man skal bo på Yucatan-halvøen for at slippe lidt væk fra de værste turistmængder? Så er Bacalar et rigtig godt bud!

Bacalar er ikke den mindst turistede by på Yucatan, men alligevel er der et helt andet tempo end i f.eks. Cancun. Byen er nemlig beliggende tæt på grænsen til Belize, så mange turister kommer ikke forbi her.

Den hyggelige lille by er især kendt for Bacalar Lagoon, der er Mexicos næststørste sø. Den kaldes også for Søen med De Syv Farver, fordi det krystalklare vand har mange smukke blå nuancer.

Søen har dog desværre mistet meget af sin farve de seneste år pga. overturismen og et stigende antal orkaner i forbindelse med klimaforandringerne.

Det ændrer dog heldigvis ikke på, at Bacalar stadig er et fantastisk område på Yucatan-halvøen. Her kan du tage på svømmeture i det krystalklare vand, bade i cenotes, prøve vandsportsaktiviteter og tage på bådture.

Du kan også nyde den hyggelige og afslappende atmosfære i selve Bacalar by, som bl.a. byder på et gammelt fort. Find hoteller i Bacalar her (reklamelink).

 

3. Isla Mujeres

Isla Mujeres betyder Kvindernes Ø på spansk, men må selvfølgelig også gerne besøges af mænd! Den lille ø ligger kun omkring 20 minutters sejlads fra Cancun og byder på vaskeægte ølivs-stemning.

Her kan du glæde dig til fantastiske palmefyldte sandstrande, turkisblåt hav, smukke solnedgange og en tilbagelænet atmosfære.

Derudover byder Isla Mujeres også på hyggelige gågader, gode spisesteder, flot natur, store leguaner og meget mere.

På trods af de mange ting at lave, er øen faktisk kun omkring 7 kilometer lang og 650 meter bred. Du kan dermed nemt gå rundt inde i byen. Hvis du vil udforske andre dele af øen, kan du leje en golfvogn, scooter eller cykel.

Der findes ikke så mange biler på Isla Mujeres, men der er altså lidt af dem. Hvis du ikke gider bo på øen, kan du også blot nøjes med en dagstur dertil.

Der er et begrænset antal overnatningsmuligheder på øen, så husk at booke dit hotel på Isla Mujeres (reklamelink) på forhånd! Det gælder især i højsæsonen, hvor mange turister besøger den skønne mexicanske ø.

Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen - Isla Mujeres - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Mérida

Mérida er Yucatan-halvøens største by og kulturelle hovedstad. Den charmerende koloniby er hjem til omkring 900.000 mennesker og emmer af en skøn mexicansk atmosfære.

Her bliver du mødt af en rig kultur, gamle gader, smukke bygninger, flotte kirker, historiske monumenter, museer og lokale markeder.

Du kan også nyde autentiske mexicanske retter på de lokale spisesteder. Glem heller ikke at besøge hovedpladsen, som er omgivet af pastelfarvede bygninger fra kolonitiden samt brostensgader og kirker.

Mérida har desværre ingen strande, men byder til gengæld på rigtig mange attraktioner og gode udflugtsmuligheder.

Ikke nok med det, så anses det også for, at være en af de sikreste byer i hele Mexico! Hvis du er på udkig efter, hvor man skal bo på Yucatan-halvøen for at nyde et sikkert byliv, er Mérida altså et rigtig godt bud!

Hvis du gerne vil besøge byen, kan du finde et bredt og varieret udvalg af gode hoteller i Mérida her (reklamelink).

 

5. Tulum

Der hersker slet ingen tvivl om, at Tulum er et af de absolut bedste steder at bo på Yucatan-halvøen. Den berømte strandby er beliggende ved den caribiske kyst og er helt fantastisk.

Ligesom de fleste andre destinationer på Yucatan, er Tulum desværre også blevet meget turistet. Heldigvis, er det dog stadig en skøn by, som du ikke bør misse!

Den engang så søvnige kystby, er nemlig blevet forvandlet til et hippieferieparadis med en vaskeægte boheme-vibe.

Tulum er fyldt med hvide sandstrande, høje palmer, historiske mayaruiner, vilde jungle, eventyrlige cenotes og afsondrede laguner. Der er også et væld af gode restauranter, beach clubs, kurbade, yogastudier og instagram-spots.

Byen er opdelt i tre områder, som er henholdsvis puebloen i bymidten, det arkæologiske område med mayaruiner og Zona Hotelera ved stranden.

Områderne ligger et godt stykke fra hinanden, så sørg for at bo i det område, som passer bedst til dit formål med ferien. Find hoteller i Tulum her (reklamelink).

Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen - Tulum - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Isla Holbox

Isla Holbox er en fredfyldt lille ø, som er beliggende nord for Yucatan-halvøen. Det var engang en forholdsvis skjult og uspoleret paradisø, men er i dag blevet uhyre populær blandt turister fra hele verden.

Øen er kendt for sin langsomme livsstil og sine bilfri sandede veje, men i dag er øen desværre ikke så bilfri længere.

Ikke desto mindre, er der stadig fyldt med finkornede hvide sandstrande, turkisblåt hav og svajende palmer. Der er også en by af samme navn med butikker, restauranter og hoteller.

Vær dog opmærksom på, at der er mange beretninger om, at overturismen har resulteret i oversvømmede og mudrede gader, der er fyldte med affald.

Det siges også, at bygningerne ikke vedligeholdes og at der er myg i massevis samt stinkende tang på strandene. Hvis du drømmer om en rolig paradisø, bør du altså virkelig overveje, hvorvidt Holbox er stedet.

Vi fravalgte selv Holbox under vores rundrejse på Yucatan pga. de mange rygter og billeder. Derfor har jeg desværre ikke selv kunne undersøge, hvorvidt det egentligt er så slemt.

Hvis du er villig til at tage chancen, kan du finde mange gode hoteller på Isla Holbox her (reklamelink).

 

7. Valladolid

Der et umuligt, at lave en liste over hvor man skal bo på Yucatan-halvøen uden at nævne Valladolid. Den farverige by byder nemlig på en god blanding af spændende mayakultur og kolonialtidscharme.

Valladolid er den tredjestørste by på halvøen og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her emmer der af historie og en skøn autentisk atmosfære!

I den charmerende koloniby kan du se frem til, at gå rundt i søvnige gader med pastelfarvede huse, charmerende kolonitidsbygninger, gamle klostre og flotte kirker.

Ikke nok med det, så er Valladolid også kendt som porten til Chichen Itza, der er et af verdens syv nye vidundere. Det er nemlig dén storby, som ligger tættest på de verdensberømte mayaruiner.

Det er dermed et rigtig godt sted at bo, hvis du vil udforske Chichen Itza. Der er også mange eventyrlige cenotes og andre mayaruiner i nærheden.

Hvis du gerne vil overnatte i den dejlige mexicanske by, kan du med fordel kigge efter hoteller i Valladolid her (reklamelink).

Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen - Valladolid - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Cozumel

Med en længde på omkring 48 kilometer og en bredde på 16 kilometer er Cozumel den største caribiske ø i Mexico.

Den er beliggende lige ud for kysten ved Playa del Carmen og kan nemt nås med en sejltur på cirka 40 minutter. Øen er især kendt for sit verdensberømte dykkerparadis med dykkeroplevelser i verdensklasse.

Her er der nemlig et flot koralrev ved navn Great Mayan Reef, som strækker sig hele vejen fra Yucatán-halvøen til Belize og Honduras.

Koralrevet er mere end 1.000 kilometer langt, og er det næststørste koralrev i verden efter Great Barrier Reef i Australien. Her finder du undervandsgrotter, nedsænkede statuer, farverige koraller, fisk og andre dyrearter.

Udover koralrevet, byder Cozumel også på smukke strande, frodige jungle, historiske mayaruiner og en hyggelig by, som nemt kan udforskes ved at leje en scooter eller jeep.

Du kan finde mange gode hoteller på Cozumel her (reklamelink). Vær opmærksom på, at øen ligeledes er blevet meget turistet de seneste år – især i hovedbyen, San Miguel de Cozumel.

 

9. Playa del Carmen

Leder du efter, hvor man skal bo på Yucatan-halvøen, hvis man elsker fest og farver? Så er Playa del Carmen et rigtig godt bud!

Vær dog opmærksom på, at det også er en af de mest populære og turistede byer på halvøen. Playa del Carmen er hjem til omkring 300.000 mennesker og kaldes for Cancuns lillebror.

Den livlige by tiltrækker især rigtig mange festglade unge, som slår sig løs i natklubberne og på kaotiske Quinta Avenida.

Playa del Carmen er dog også hjem til palmefyldte sandstrande, hoteller, hostels, butikker, restauranter og barer. Der er også mange gode vandsportsaktiviteter og faciliteter.

Ikke nok med det, så ligger byen tæt på mange populære forlystelsesparker og attraktioner. Glem heller ikke, at besøge den berømte bronzebue, Portal Maya, som er beliggende i byen.

Lyder den livlige by som det perfekte sted at bo på Yucatan for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller i Playa del Carmen her (reklamelink).

Playa del Carmen - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man ellers bo på Yucatan-halvøen?


Der findes rigtig mange gode steder at bo under din ferie på Yucatan-halvøen. De ovennævnte steder var blot et lille udpluk af nogle af de absolut bedste og mest populære steder på halvøen.

Hvis du er på udkig efter endnu flere gode områder at bo i, kan du få et hurtigt overblik over andre anbefalelsesværdige byer herunder:

Akumal: En skøn lille strandby midtvejs mellem Tulum og Playa del Carmen, som især er kendt for sine mange havskildpadder.

Campeche: En mindre kendt by, som er beliggende ud til Den Mexicanske Golf og byder på spændende kulturhistorie.

Puerto Moleres: En hyggelig og tilbagelænet lille fiskerby, som er beliggende cirka midtvejs mellem Cancun og Playa del Carmen.

Izamal: En hyggelig lille by, som er den ældste koloniby på Yucatan og især er kendt for sine gamle gule bygninger.

Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen - Holbox - Rejs Dig Lykkelig
Foto af The Free BirdsUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo på Yucatan-halvøen som turist. Har du allerede besøgt Yucatan? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs alle artikler fra Mexico

Planlæg din rejse til Mexico:

Bestil fly til Mexico (reklamelink)

Bestil hotel i Mexico (reklamelink)

Bestil biludlejning i Mexico (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Mexico (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *