Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen i Mexico - Rejs Dig Lykkelig

21 Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen

Leder du efter sjove ting at lave på Yucatan? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen i Mexico.

Yucatan-halvøen er beliggende i Mexicos sydøstlige del og er efterhånden blevet et ekstremt populært rejsemål i vintermånederne.

Halvøen har en helt fantastisk beliggenhed, hvor den er omgivet af Den Mexicanske Golf mod vest og Det Caribiske Hav mod øst. Her venter der mange storslåede oplevelser, som kan begejstre enhver type rejsende.

På Yucatan-halvøen bliver du mødt af storslåede naturoplevelser, frodige regnskove, lange palmefyldte sandstrande, azurblåt hav, paradisøer, historiske mayaruiner, farverige kolonitidsbygninger, underjordiske cenotes og meget mere.

Ikke nok med det, så byder Yucatan-halvøen også på et rigt dyreliv, solrigt vejr, billige priser, venlige mexicanere og mad i verdensklasse.

Det er altså ikke helt uden grund, at den mexicanske halvø er blevet så populær! Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen i Mexico.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Mexico (reklamelink)

Bestil hotel i Mexico (reklamelink)

Bestil biludlejning i Mexico (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Mexico (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen:


1. Chichén Itzá

Den største af alle must-see seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen er uden sammenligning Chichén Itzá! Den imponerende mayaruinby er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er et af verdens syv nye vidundere.

Det verdensberømte arkæologiske område gemmer på en mere end 1.000 år gammel historie om, hvordan et forhistorisk og magtfuldt samfund levede midt i junglen.

Her kan du lære om krigeriske stammer, henrettelser, ofringer, guder, gamle ruiner og pyramider. Ruinbyen har både været beboet af mayaindianerne og Itzáfolket, som hver især har sat deres særpræg på byen.

Deres evner indenfor astronomi, matematik og arkitektur var meget imponerende for deres tid, hvilket tydeligt kommer til udtryk på ruinerne.

Chichén Itzá dækker over et stort område, så forvent at bruge mindst 3 timer derinde. Det er en ekstremt populær attraktion på Yucatan-halvøen. Hvis du vil undgå de værste menneskemængder, skal du sørge for at komme fra morgenen af.

Hvis du ikke har lejet en bil (reklamelink), kan du også tage på en dagstur fra de store feriebyer. Du kan finde et bredt udvalg af dagsture til Chichén Itzá her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen - Chichen Itza - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Akumal

Akumal er en skøn lille strandby, som ligger midtvejs mellem Tulum og Playa del Carmen. Her er der udelukkende fokus på sol, strand, afslapning og vandaktiviteter.

Navnet Akumal betyder ”Skildpaddernes sted”, og byen er da også mest kendt for sine mange havskildpadder, der holder til i Akumal Bay. Her er der altså rig mulighed for, at svømme med havskildpadder i deres naturlige habitat!

Området er dog desværre blevet så turistet de seneste år, at mange af havskildpadderne simpelthen er blevet skræmt væk.

Hvis du vil svømme med havskildpadder i Akumal, skal du huske, at du er gæsten i deres verden. Hold afstand, rør ikke ved de vilde dyr, undgå at forfølge dem og lad være med at fodre dem.

Eftersom at havbunden er et beskyttet område, er der mange lokale som insisterer på, at du kun kan svømme med havskildpadderne på en guidet tur. Dette er dog ikke sandt!

Der findes offentlige strande i Akumal, men mange af dem er privatiseret, så du skal betale for adgang til dem. Når du er på stranden, kan du leje snorkeludstyr og gå direkte i havet.

Akumal - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Se flamingoer

Hvis du drømmer om at se frie flamingoer, er der rig mulighed for at opleve det på Yucatan! Ja, faktisk er der hele to rigtig gode vådområder, hvor flamingoerne flokkes til på forskellige årstider.

Det ene område er Rio Lagartos Biosphere Reserve, som er et UNESCO-beskyttet biosfærereservat i den nordlige ende af halvøen.

Her kan du se den tætteste koncentration af flamingoer i hele landet. Flamingoerne kan ses hele året, men de holder især til her fra marts til juni.

Det andet område er Celestun Biosphere Reserve, som er beliggende i den vestlige ende af halvøen. Her er der størst chance for at se dem om vinteren fra omkring november til april, hvor de migrer til området.

Udover flamingoer, byder de to vådområder hver især også på en rig flora og fauna. Der bor bl.a. også krokodiller og hundredvis af andre fuglearter i områderne.

 

4. Valladolid

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen er Valladolid. Den hyggelige koloniby blev grundlagt ovenpå en gammel mayaby i 1543. I dag er det den tredjestørste by på Yucatan og et absolut must-see!

I Valladolid bliver du mødt af søvnige gader med pastelfarvede huse, charmerende kolonitidsbygninger, gamle klostre og flotte kirker.

Byen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og emmer af en dejlig autentisk atmosfære. Ja, faktisk er atmosfæren så fantastisk, at det er en af vores absolutte yndlingsbyer på Yucatan-halvøen!

I Valladolid er det et must at besøge den centrale park, Parque Principal Francisco Cantón Rosado. Herfra kan du nemt udforske centrum af byen, som er fyldt med flotte bygninger, gamle kirker, museer og farverige gader.

Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen - Valladolid - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Cozumel

Cozumel ligger ud for kysten ved Playa del Carmen og kan nemt nås med en færgetur på omkring 40 minutter. På trods af at Cozumel kun er omkring 48 kilometer lang og 16 kilometer bred, er det den største caribiske ø i Mexico.

Øen er især kendt for at være et verdensberømt dykkerparadis med et flot rev, undervandsgrotter, nedsænkede statuer, farverige koraller, fisk og andre dyrearter.

Koralrevet hedder Great Mayan Reef og strækker sig hele vejen fra Yucatán-halvøen til Belize og Honduras. Det er over 1.000 kilometer langt, og er det næststørste koralrev i verden, kun overgået af Great Barrier Reef i Australien.

Cozumel byder desuden også på smukke strande, frodige jungle, mayaruiner og en hyggelig by. Den nemmeste måde at udforske øen på, er ved at leje en scooter eller jeep.

Ligesom mange andre steder på Yucatan-halvøen, er Cozumel desværre også blevet meget turistet de seneste år. Amerikanske krydstogtsskibe ligger til her, så det vrimler til tider med turister. Det gælder især i hovedbyen, San Miguel de Cozumel.

 

6. Puerto Morelos

Puerto Morelos er en hyggelig lille fiskerby, som er beliggende cirka halvvejs mellem Cancun og Playa del Carmen. Byen er hjem til omkring 9.000 indbyggere og er stadig lidt af en skjult perle for turister.

Her er der en tilbagelænet og autentisk caribisk atmosfære, som for alvor indbyder til afslapning på stranden. Stranden er dog ikke så stor og kan være fyldt med tang.

Der er generelt et stort problem med store mængder stinkende tang på strandene på Yucatan. Du skal dermed forberede dig på, at det desværre kan blive en realitet mange steder på halvøen.

Udover at ligge på stranden, er den søvnige fiskerby også et godt sted til dykning og snorkling i havet. Derudover er der også flere gode restauranter, butikker og strandklubber i Puerto Morelos.

Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen - Puerto Morelos - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Tulum

Tulum er uden tvivl blandt de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen. Den berømte strandby er beliggende ved den caribiske kyst og er helt fantastisk! Selvom at det er blevet meget turistet, eeeelskeeer vi Tulum!

Den engang så søvnige kystby, er i dag forvandlet til et hippieferieparadis med en vaskeægte boheme-vibe.

Her er der fyldt med lækre hvide sandstrande, høje palmer, eventyrlige cenotes, afsondrede laguner, vilde jungle og historiske mayaruiner. Ikke nok med det, så er der også et væld af beach clubs, kurbade, yogastudier, instagram-spots og meget mere.

Tulum er desuden hjem til mange gode restauranter, hvor der tilbydes alt fra veganske- og vegetariske retter til traditionel mexicansk mad og typisk fastfood.

Hvis du gerne vil bo i Tulum, skal du være opmærksom på, at byen groft sagt er opdelt i tre områder. Der er puebloen i bymidten, det arkæologiske område med mayaruiner og Zona Hotelera ved stranden.

Tulum - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Uxmal

Der findes hundredvis af arkæologiske steder på Yucatan, men et af de vigtigste fra mayakulturen er Uxmal.

Den populære mayaruinby er beliggende i junglen syd for Merida og er ikke en del af den typiske turistrute. Selvom at det er lidt af en overset attraktion på Yucatan-halvøen, er den bestemt et besøg værd alligevel!

Uxmal er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, fordi den repræsenterer mayakulturen og arkitekturen på fineste vis.

Den velbevarede ruinby er fyldt med imponerende konstruktioner og udsmykkede stenudskæringer, der er lavet af mayaindianerne for mere end 1.000 år siden. Den mest fremtrædende er Troldmandens Pyramide, som er en 40 meter høj pyramide.

Uxmal dækker over et stort område, men der er ikke så godt skiltet derinde. Der er til gengæld slet ikke så mange turister som ved Chichen Itza, hvilket er et kæmpe plus!

 

9. Mérida

Mérida er ikke bare den største by, men også Yucatan-halvøens kulturelle hovedstad. Her er der en skøn mexicansk atmosfære, som du ikke må gå glip af!

Overalt i det historiske centrum bliver du mødt af gamle gader, smuk arkitektur, gode museer, flotte kirker, lækker mad og en rig kultur. Mérida kaldes ofte for ”Den Hvide By”, fordi der er så mange flotte hvidkalkede bygninger.

Glem ikke at smutte en tur forbi byens hovedplads, Plaza Grande. Her er der fyldt med pastelfarvede bygninger fra kolonitiden, brostensgader og smukke kirker.

Mérida byder desuden også på mange lokale markeder, gode spisesteder, monumenter, kulturelle seværdigheder og meget mere.

Merida - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Las Coloradas

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen er Las Coloradas. Las Coloradas er en lillebitte mexicansk fiskerby, som er beliggende i det UNESCO-beskyttede biosfærereservat, Rio Lagartos Biosphere Reserve.

I udkanten af byen, kan du se frem til et eventyrligt syn. Her er der fyldt med flotte lyserøde søer, som benyttes til saltproduktion.

Farven opstår når det saltholdige vand fordamper, hvilket skaber en stor eksplosion i væksten af plankton, rødalger og artemia. Det er faktisk også disse forhold, der giver de lokale flamingoer og rejer deres lyserøde farve.

Bemærk, at søerne ikke altid er lige lyserøde. Farven er som regel klarest i marts, juli og august ligesom det er bedst at se søerne på en solskinsdag omkring kl. 12.00-14.00.

Som et resultat af søernes stigende popularitet, er der kommet indgangspris. Derudover er det ikke længere tilladt at gå ned i dem.

 

11. Cancun

Når du rejser til Yucatan-halvøen lander du formentligt i lufthavnen i Cancun. Du har garanteret allerede hørt om byen, da det er den mest berømte by på halvøen.

Mange flygter fra byen så snart de lander, fordi den har ry for at være et turisthelvede. Cancun er der da også fyldt med amerikanske turister og all-inklusiv hoteller. Der er heller ikke en specielt autentisk mexicansk atmosfære.

Vi syntes dog alligevel det var rart, at vi lige kunne lande i Mexico på et hotel i Cancuns hotelzone. Byen byder nemlig også på lange sandstrande, fantastiske shoppingmuligheder, et vildt natteliv og rigtig gode udflugtsmuligheder.

Ikke nok med det, så er der også mayaruiner, forlystelsesparker og sjove vandsportsaktiviteter i massevis.

Bemærk, at der er en del kriminalitet i Cancun. Det er dermed en god idé, at holde dig til hotelzonen – især om aftenen! Gå ikke alene rundt, pas på dine ting, hold dig fra afsides steder og tag ikke imod noget fra fremmede.

Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen - Cancun - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Svøm i cenotes

Rundt omkring på Yucatan-halvøen gemmer der sig tusindvis af cenotes, som er et helt unikt naturfænomen, der skal opleves! Cenotes er underjordiske synkehuller, der blev dannet for millioner af år siden.

De underjordiske grotter, søer og floder er blevet afsløret, fordi kalkstenen ovenover dem simpelthen er kolappset og har åbnet op for en magisk underverden.

I dag er cenotes en af de største attraktioner på Yucatan-halvøen! De er meget smukke og er fyldt med krystalklart ferskvand, som du kan bade, snorkle eller dykke i.

Der findes mange forskellige slags cenotes på Yucatan-halvøen. Nogle er helt lukkede foroven imens andre er så åbne, at de til forveksling minder om flotte laguner og søer.

Du kan finde cenotes overalt på Yucatan-halvøen, men nogle af de mest populære er Ik Kil, Cenote Suytun, Dos Ojos og Rio Secreto. Andre gode cenotes inkluderer bl.a. Cenote Azul, Cenote Oxman, Taak Bi Ha, Gran Cenote og Cenote Xcanche.

Svøm i cenotes - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Isla Holbox

Indtil for få år siden, var Isla Holbox lidt af en skjult perle for de fleste turister på Yucatan. I dag er det (engang) så uspolerede paradis desværre blevet invaderet af turister.

Isla Holbox var ellers kendt for sin langsomme livsstil og sine bilfri sandede veje. Med undtagelse fra et par varebiler, var det kun muligt, at komme rundt på øen til fods, på cykel eller i golfbil. I dag er øen desværre ikke så bilfri længere.

På trods af overturismen, er der stadig fyldt med finkornede hvide sandstrande, turkisblåt hav og svajende palmer på Isla Holbox. Der er desuden en by af samme navn, som byder på restauranter, butikker og hoteller.

Der er efterhånden mange beretninger om, at den tidligere paradisø er ødelagt af turismen. Det er også netop derfor, at vi fravalgte Isla Holbox på vores rundtur på Yucatan.

Ifølge beretninger og billeder fra andre rejsende, er mange af øens gader oversvømmede, mudrede og fyldt med affald. Bygningerne bliver ikke vedligeholdt, der er myg i massevis og stinkende tank på strandene.

Hvis du drømmer om en idyllisk paradisø, bør du altså kraftigt overveje, hvorvidt Holbox er det rette sted. For at besøge øen, kan du sejle dertil fra fastlandet på omkring en halv time.


Læs også: Hvor skal man bo på Yucatan-halvøen?

 

14. Izamal

Et besøg i Izamal er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen. Izamal bliver også kaldt for ”Den Gule By”, fordi den er fyldt med gamle gule bygninger.

Den hyggelige lille by er hjem til omkring 15.000 indbyggere og stammer fra den spanske kolonitid. Ja, faktisk er det den ældste koloniby på Yucatan. Her føles det nærmest som om, at tiden har stået stille i hundredvis af år!

I Izamal leves livet i et langsomt tempo, og der emmer for alvor af en traditionel og lokal mexicansk atmosfære.

De flotte gule bygninger er centreret omkring byens gamle kloster. De tiltrækker især instagrammere, men er altså også et besøg værd for sin charme og historie. Glem heller ikke at besøge Kinich Kakmó-pyramiden, som byder på en god udsigt.

Izamal - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Svøm med hvalhajer

Hvis du besøger Yucatan i perioden fra juni til september, er det muligt at svømme med frie hvalhajer! Det er en af de mest mindeværdige aktiviteter og ting at lave på Yucatan-halvøen om sommeren!

I sommermånederne passerer verdens største koncentration af hvalhajer farvandet ud for halvøens nordlige kyst. Der er dermed rig mulighed for, at møde dem på en guidet tur.

Hvalhajerne er havets største fisk. De kan blive helt op til 16 meter lange og veje 13 tons! På trods af størrelsen og det frygtindgydende navn, er hvalhajerne faktisk utroligt blide. De spiser ikke mennesker, men foretrækker derimod at spise plankton.

Hvis du gerne vil svømme med de gigantiske fisk, kan du finde mange gode snorkelture med hvalhajer her (reklamelink).

Det er én af de dyrere oplevelser på Yucatan-halvøen, men du får til gengæld en oplevelse for livet! Husk at behandle hvalhajerne med respekt, og lad være med at røre ved dem.

 

16. Playa del Carmen

Playa del Carmen er en af de mest populære og turistede byer på Yucatan-halvøen. Det var engang en charmerende lille fiskerby, men voksede sig på få år til en stor og livlig by.

I dag er Playa del Carmen kendt som Cancuns lillebror og er hjem til omkring 300.000 mennesker. Her er der fyldt med palmefyldte sandstrande, hoteller, hostels, restauranter, butikker og barer.

Ikke nok med det, så byder Playa del Carmen også på mange gode vandsportsaktiviteter og faciliteter i massevis. Det ligger desuden tæt på et bredt udvalg af forlystelsesparker og attraktioner.

På trods heraf, brød vi os helt ærligt ikke specielt meget om Playa del Carmen. Der var virkelig mange turister og festglade unge – især på populære og kaotiske Quinta Avenida.

Hvis du aldrig har været der før, er det alligevel et must at besøge Playa del Carmen. Det er nemlig bl.a. her du finder den berømte bronzebue, Portal Maya.

Playa del Carmen - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Isla Mujeres

Det er umuligt at lave en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen uden at nævne Isla Mujeres!

Den lille ø ligger kun omkring 13 kilometer ud for kysten ved Cancun, så den er oplagt at besøge på en dagstur. Det kan dog kraftigt anbefales, at have et par nætter på øen.

Isla Mujeres er kun omkring 7 kilometer lang og 650 meter bred, så du kan nemt gå rundt inde i byen. Hvis du vil uden for byen, kan du leje en golfvogn, scooter eller cykel. Der er også rigtige biler på øen, men der er ikke mange af dem.

På Isla Mujeres kan du se frem til smukke hvide palmestrande, turkisblåt vand, fantastiske solnedgange og en rolig atmosfære.

Ikke nok med det, så er der også fyldt med hyggelige gågader, gode spisesteder, flot natur, store leguaner og meget mere. Besøg Isla Mujeres på egen hånd eller tag på en bådtur dertil (reklamelink).

Omkring 30 kilometer nord for Isla Mujeres ligger Isla Contoy, som også er et besøg værd. Øen er erklæret nationalpark, så den er ubeboet og kan kun besøges på en dagstur. Her er der et rigt dyreliv, skøn natur og dejlige sandstrande.

Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen - Isla Mujeres - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Coba

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen er at besøge Coba. Dette er endnu en gammel mayaruinby, som ligger gemt inde i junglen.

Coba er en af de største, ældste og mest historiske mayaruinbyer på den mexicanske halvø. Hovedattraktionen er Nohoch Mul, som er en 42 meter høj pyramide du kan kravle op på. Fra toppen af pyramiden er der en fantastisk udsigt over junglen!

Ruinbyen er forholdsvis ukendt for mange turister, så der er slet ikke så mange mennesker som ved Chichen Itza. Det er ikke så godt udgravet, men det giver til gengæld en autentisk Indiana Jones-stemning.

Coba dækker over et enormt område. Det kan dermed være en god idé, at leje en cykel eller tage en cykeltaxa, når du skal rundt og udforske det arkæologiske område.

 

19. Sian Ka’an

Hvis du leder efter ting at lave i naturen, bør du kraftigt overveje at besøge Sian Ka’an Biosphere Reserve. Det store UNESCO-beskyttede naturreservat er nemlig blandt de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen for naturelskere!

Det store og mangfoldige økosystem byder på tropiske skove, frodige mangrover, moser og et stort havområde med koralrev.

Her kan du bl.a. tage på gåture i naturen, sejle i vådområdets kanalsystemer og snorkle i det flotte koralrev. Sian Ka’an byder også på et rigt dyreliv med hundredvis af fuglearter samt brøleaber, havskildpadder, delfiner, søkøer og krokodiller.

De tropiske skove er desuden hjem til firben, leguaner, næsebjørne, tapirer og endda jaguarer, pumaer og ozelotter! Du skal dog være ekstremt heldig for, at møde de mere unikke dyrearter.

Vejen til Sian Ka’an er ikke så god, så det er ret udfordrende at nå dertil. Tag kun dertil i en 4×4 bil og forvent at køreturen tager mange timer, da du skal køre meget langsomt.

Sian Ka’an - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Bacalar

Bacalar er en hyggelig lille by, som er beliggende omkring en halv times kørsel fra grænsen til Belize. Byen er især kendt for Bacalar Lagoon, der er Mexicos næststørste sø.

De lokale kalder Bacalar Lagoon for ”Søen Med De Syv Farver”, fordi det krystalklare vand består af mange nuancer af blå. Som et resultat af turismen og et stigende antal orkaner pga. klimaforandringerne, har søen dog mistet noget af sin farve.

Det ændrer heldigvis ikke på, at Bacalar stadig er en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen!

Når du besøger den smukke sø, er det selvfølgelig et must at tage en dukkert i det krystalklare vand. Du kan også dyppe dig i cenotes, prøve sjove vandsportsaktiviteter og tage på bådture. Du kan f.eks. tage på denne dejlige bådtur i Bacalar (reklamelink).

Der summer desuden af en hyggelig og afslappet atmosfære i Bacalar by. Her kan du slentre rundt i byen, nyde en god bid mad og besøge det gamle fort.

 

21. Spis mexicansk mad

På en rejse til Yucatan-halvøen, kan du selvfølgelig ikke undgå, at smage på den fantastiske mexicanske og yucatanske mad!

Det mexicanske køkken er verdensberømt for alt fra lækre tacos, burritos og tortillas til nachos, Guacamole og salsa. Du kan sagtens finde disse retter i Mexico, men det mexicanske køkken byder på SÅ meget mere end bare dét.

Overalt på Yucatan bliver du mødt af gode restauranter, caféer og madboder, som serverer gode og smagfulde retter. Det bliver dermed ikke svært, at finde lækker mexicansk og yucatansk mad på din rejse.

Seværdigheder og Oplevelser på Yucatan-halvøen - Spis Mexicansk mad - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Yucatan-halvøen i Mexico. Hvad er dine favorit oplevelser på Yucatan-halvøen? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil?

Læs alle artikler fra Mexico

Planlæg din rejse til Mexico:

Bestil fly til Mexico (reklamelink)

Bestil hotel i Mexico (reklamelink)

Bestil biludlejning i Mexico (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Mexico (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *