Top 10 storslåede naturoplevelser i Kroatien - Mljet National Park - Rejs Dig Lykkelig

Top 10 Storslåede Naturoplevelser i Kroatien

Leder du efter de smukkeste naturoplevelser i Kroatien? Glem ikke at tjekke denne liste over de mest storslåede naturoplevelser i Kroatien.

Dramatiske kyststrækninger, smukke søer, frodige dale, høje bjergtoppe, brusende vandfald og enestående nationalparker. Det er bare noget af alt det, som Kroatien har at byde på.

Hvis du er vild med rå natur, er du simpelthen nødt til at besøge dette populære rejsemål i Europa. I Kroatien bliver du nemlig mødt af en stor mangfoldighed og unikke natursteder, der kan begejstre enhver type rejsende.

Men hvilke naturoplevelser må du absolut ikke gå glip af? Det kan du få svaret på i denne artikel om de mest storslåede naturoplevelser i Kroatien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Kroatien (reklamelink)

Bestil hotel i Kroatien (reklamelink)

Bestil campingplads i Kroatien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Kroatien (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Kroatien (reklamelink)

 

Storslåede naturoplevelser i Kroatien:


1. Plitvice Lakes National Park

Halvvejs mellem Zagreb og Zadar, finder du Plitvice Lakes National Park.

Den naturskønne park er den største og mest populære af alle naturoplevelser i Kroatien. Det er ikke bare den ældste, men også den største nationalpark i Kroatien.

Parken er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og bliver gang på gang kåret til at være blandt verdens smukkeste naturlige landskaber. Her bliver du mødt af et fortryllende og frodigt naturskønt landskab, der er helt unikt.

Plitvice National Park dækker over et enormt område, men er centreret omkring parkens 16 sammenhængende søer.

Søerne falder i forskellige niveauer, hvilket har resulteret i et uendeligt antal vandfald i forskellige størrelser. Det er virkelig smukt, og bør opleves mindst én gang i livet!

Plitvice National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Krka National Park

Krka National Park er endnu en smuk nationalpark, der er blandt de smukkeste naturområder i Kroatien. Den er beliggende i Dalmatien, omkring midtvejs mellem Zadar og Split.

Parken minder lidt om Plitvice National Park med sine mange vandfald. Alligevel er der dog en væsentlig forskel.

Krka National Park er nemlig centreret omkring Krka-floden imens Plitvice er centreret omkring fortryllende søer.

Krka National Park er præget af en mangfoldig flora og fauna. Her finder du alt fra brusende vandfald og frodige kløfter til spejlblanke søer, der alt sammen er skabt af Krka-floden.

Der er også et rigt dyreliv, gode vandrestier og eventyrlige træbroer, der snor sig over vandet. Det er tilladt at bade i floden, så husk badetøjet!

Top 10 storslåede naturoplevelser i Kroatien - Krka National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Galesnjak Island

Galesnjak Island bliver kaldt for kærlighedsøen, fordi den fra naturens side er formet som et hjerte. Den er beliggende omkring 30 minutters kørsel (plus en kort sejltur) fra Zadar.

Øens unikke form har tiltrukket forelskede par fra hele verden, der kommer hertil for at fejre kærligheden.

Den lille ubeboede ø byder egentligt ikke på meget andet end vilde planter og træer, men alligevel er øen uhyre populær. Galesnjak Island er nemlig det perfekte sted til, at nyde stilheden med din udkårne!

Det er muligt at campere på øen, men eftersom den er privatejet, er du nødt til at ansøge om det på forhånd.

 

4. Zlatni Rat Beach

Zlatni Rat Beach går også under navnet ”Golden Horn Beach” og ligger på den populære kroatiske ø, Brac.

Strandens usædvanlige form er medvirkende til, at det er Kroatiens mest genkendelige strand. Den er virkelig smuk og imponerende!

Stranden er fredet, fordi den er påvirket af helt specielle geologiske forhold. Hvert 2-3 år er naturen nemlig medvirkende til, at stranden på imponerende vis skifter form.

Udover at være en af de bedste naturoplevelser i Kroatien, er Zlatni Rat Beach også et rigtig godt sted til at solbade, snorkle og surfe.

Zlatni Rat Beach - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Grotta Baredine

Der findes nærmest et uendeligt antal drypstenshuler og grotter i Kroatien. Alligevel er det kun ganske få af dem, der er åbne for offentligheden.

Én af dem er Grotta Baredine, der også må siges at være landets mest populære drypstenshule.

Grotta Baredine ligger på Istrien-halvøen i det nordvestlige Kroatien og er et must at besøge, hvis du alligevel er i området.

Den underjordiske hule byder på mange imponerende formationer, hvilket gør det til en af de mest spektakulære naturoplevelser i Kroatien.

 

6. Mljet National Park

Mljet National Park ligger på den frodige grønne ø, Mljet, i det sydlige Kroatien. Det kræver kun en kort sejltur fra Dubrovnik og vupti, så befinder du dig pludselig i et af de smukkeste naturområder i Kroatien.

Den naturskønne park er præget af en rig flora og fauna med duftende fyrreskove, krystalklare saltvandssøer og idylliske laguner.

Det er dermed det oplagte sted til, at tage på cykel- og vandreture. Du kan også sejle ud til benediktinerklosteret på den ene af søerne.

Mljet National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Modra Spilja

På den lille kroatiske ø, Bisevo, finder du Modra Spilja, der også bliver kaldt for ”Den Blå Grotte”. Der findes egentligt mange grotter på øen, men Modra Spilja er helt klart den mest spektakulære.

På bestemte tidspunkter af dagen rammer sollyset vandet i grotten, hvilket skaber de smukkeste blå nuancer.

Det er virkelig et guddommeligt syn, som du er nødt til at opleve i Kroatien! Der findes flere bådture, som sejler forbi Modra Spilja.

Top 10 storslåede naturoplevelser i Kroatien - Modra Spilja - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Telascica Nature Park

Telascica Nature Park ligger på den sydøstlige del af øen, Dugi Otok, i Adriaterhavet. Her bliver du mødt af nogle af de mest storslåede naturoplevelser i Kroatien.

Den kontrastfyldte park er virkelig smuk og domineres af en naturskøn bugt, der er omgivet af frodige øer og holme.

Parken byder på alt fra dybe skove, grønne enge og duftende olivenlunde til rolige strande, idylliske bugter og stejle klippevægge.

Når du besøger Telascica Nature Park, kan du opleve hundredvis af forskellige plantearter, men også et stort antal dyrearter. Det anbefales især, at tage på en sejl- eller vandretur for at nyde parkens storslåede natur.

Top 10 storslåede naturoplevelser i Kroatien - Telascica Nature Park - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Modro Jezero og Crveno Jezero

Modro Jezero og Crveno Jezero bliver også bare kaldt for henholdsvis ”Den blå sø” og ”Den røde sø”.

De ligger i nærheden af byen Imotski i det sydlige Kroatien og er helt klart et besøg værd!

De to usædvanlige søer er blandt de mest unikke og storslåede naturoplevelser i Kroatien. Den blå sø og den røde sø består af to karstsøer, der er beliggende nede i hver deres dybe synkehuller.

Søerne er med stor sandsynlighed blevet dannet af underjordiske grotter, der simpelthen er kollapset sammen.

De er begge mere end 200 meter dybe, hvoraf den røde sø er dybest. Ja, faktisk er den ligefrem blandt verdens største synkehuller!

 

10. Paklenica National Park

Paklenica National Park ligger omkring en times kørsel fra Zadar og er en af de mest populære nationalparker i Kroatien.

Parken er præget af et smukt naturskønt landskab med dramatiske bjerge, dybe kløfter, grønne planter og underjordiske grotter.

Overalt i parken finder du gode vandrestier, der kan begejstre enhver naturelsker.

Undervejs på din vandretur i parken, bliver du mødt af nogle af de mest storslåede naturoplevelser i Kroatien. Hvis du vil udfordre dig selv, er der også hundredvis af klatreruter i Paklenica National Park.

Top 10 storslåede naturoplevelser i Kroatien - Paklenica National Park - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de mest storslåede naturoplevelser i Kroatien. Har du allerede besøg Kroatien? Hvis ja, hvilke er så dine favoritoplevelser?

Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Kroatien:

De Bedste Rejsemål i Kroatien

Gode Campingområder i Kroatien

… Eller læs alle artikler fra Kroatien

Planlæg din rejse til Kroatien:

Bestil fly til Kroatien (reklamelink)

Bestil hotel i Kroatien (reklamelink)

Bestil campingplads i Kroatien (reklamelink)

Bestil biludlejning i Kroatien (reklamelink)

Bestil oplevelser i Kroatien (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *