De bedste rejsemål i Kroatien - www.rejsdiglykkelig.dk

De bedste rejsemål i Kroatien

Kroatien er gennem de sidste par år blevet et meget populært turistmål i Europa. Jeg var selv i Kroatien tilbage i 2008, selvom at jeg faktisk ikke havde hørt så meget om Kroatien før. Men i løbet af de sidste par år er jeg virkelig begyndt, at høre om mange der skal eller gerne vil besøge Kroatien. Men jeg har også hørt at flere personer har droppet at tage til landet, fordi at de ikke har hørt så meget om Kroatien og de ved derfor slet slet ikke hvor i alverden de skal holde deres ferie. Det er utroligt ærgerligt, for Kroatien er et smukt land med en enestående natur. Jeg har lavet en liste over nogle af de bedste feriemål i Kroatien og forhåbentligt vil den hjælpe dig lidt på vej.

Bedste rejsemål i Kroatien - Rejsdiglykkelig.dk


 

Hvar

Hvar er Kroatiens mest besøgte ø og er flere gange blevet kåret, til at være en af verdens smukkeste øer. Hvar tiltrækker berømte og menneskelige fra hele verden med sine olivenlunde, vinplantager, lavendelmarker og mange solskinstimer. Hvar er desuden det sted i Kroatien, hvor der er flest solskinstimer. Hvar by er også super hyggelig med sine charmerende bygninger, havnepromenaden og den afslappende stemning. Færger sejler flere gange i døgnet fra Split til Hvar.

 

Dubrovnik

Dubrovnik er en meget smuk kystby og en sand perle ved Adriaterhavet. Byen er en meget populær destination i Kroatien og har noget til enhver. Den charmerende gamle bydel er et must-see og fra den velbevarede bymur er der en fascinerenede udsigt over Dubrovnik, havet og de omkringliggende øer.

 

Zagreb

Zagreb er hovedstaden og den største by i Kroatien. Den charmerende storby bliver let overset og overskygget af områderne ved Kroatiens kyst. Men Zagreb har masser at byde på såsom gamle middelalderlandsbyer, snævre gader, hyggelige fortorvscaféer, historiske bygninger, parker og smuk arkitektur.

Bedste rejsemål i Kroatien - Zagreb - Rejsdiglykkelig.dk

 

Pula

Pula er den største by i regionen Istrien og er et populært feriemål med sine mange soltimer og charmerende  bymidte. Byen er især kendt for, at have en af Europas bedst bevarede amfiteatre, hvor der afholdes koncerter og store forestillinger. Pula har mange spændende og historiske seværdigheder rundt omkring i byen.

 

Split

Split er den anden største by i Kroatien og ligger ud til Adriaterhavet. Byens placering giver dig mulighed for, at ligge på lækre sandstrande om formiddagen og gå på opdagelse i byens pulserende gader om eftermiddagen. Split byder på mange af Kroatiens store seværdigheder. Du bør ikke gå glip af den hyggelige havnepromenade og den gamle bydel med brolagte gader.Brac

Brac er en af Kroatiens største øer og har den mest berømte strand i hele Kroatien, Zlatni Rat. Udover stranden er øen nok mest kendt for sin hvide marmor, der er blevet brugt til at bygge Det Hvide Hus i Washington. Brac har en rig historie, hyggelige byer, olivenlunde og meget mere.

Bedste rejsemål i Kroatien - Brac - Rejsdiglykkelig.dk

 

Rovinj

Rovinj ligger på en halvø og er en charmerende gammel by, hvor pastelfarvede huse står side om side direkte ud til havet. Der er ingen biler i Rovinj og den afslappende stressfri stemning giver en følelse af, at man er rejst tilbage i tiden.

 

Zadar

Zadar er en smuk kystby, der ligger på en halvø med masser af historie. Byen har haft mange forskellige herskere gennem tiden og der findes mange mindesmærker fra Romerriget rundt omkring i byen. Zadar har nogle spændende historiske seværdigheder, men byder også på moderne og fascinerende attraktioner.

 

Pag

Pag er Kroatiens femte største ø og er mest kendt for sin specielle og dyre ost af samme navn. Derudover er øen også kendt for, at være en af de største festøer i Europa. Hvis du er til fest og farver skal du besøge Zrce, som er en strand med vilde fester, god underholdning og højt musik hele sommeren. De mest populære byer på øen er Pag og Novalja.

Bedste rejsemål i Kroatien - Pag - Rejsdiglykkelig.dk

 

Porec

Porec er en gammel romersk by med brostensgader, små torve og en tilbagelænet stemning. Byen er især kendt for sine hoteller og sine billige priser. Porecs romanske basilika, der er på UNESCOs Verdensarvsliste er et must-see når man er i byen.

 

Krk

Krk er Kroatiens største ø og er meget frodig og grøn. Krk har lange grusstrande, lækre naturområder, gamle byer med snoede gader og hyggelige torve. Den største by på øen er Malinska, der bl.a. har en hyggelig gammel bydel.Rijeka

Rijeka er Kroatiens tredje største by og er en pulserende havneby. Byen er ikke så turistpræget, hvilket giver et bedre indblik i den kroatiske dagligdag. Rijeka har nogle kulturelle og historiske seværdigheder, lækre strande og gode shoppingmuligheder. Fra byen går der færger til øerne langs kysten herunder Krk, Rab osv.

Bedste rejsemål i Kroatien - Rijeka - Rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.