De bedste rejsemål i Kroatien - www.rejsdiglykkelig.dk

De 12 Bedste Rejsemål i Kroatien

Leder du efter de bedste rejsemål til din næste ferie i Kroatien? Tjek denne artikel med de allerbedste rejsemål i Kroatien.

Kroatien er et fantastisk rejsemål med lange smukke kyststrækninger og en barsk natur, der bare venter på at blive udforsket. Kroatien bliver desværre ofte overset til fordel for andre populære rejsemål i Europa såsom Spanien, Frankrig, Italien og Tyrkiet. Det er virkelig en skam, for Kroatien er et mangfoldigt land med noget til enhver type rejsende.

I Kroatien bliver du mødt af en venlig befolkning og billige priser, hvilket altid er med til at gøre ferien bare lidt sjovere. Kroatien byder også på en uspoleret natur, skønne strande med krystalklart vand, historiske seværdigheder, charmerende byer og udsøgte madoplevelser. Her finder du altså de perfekte ingredienser for at få en skøn og mindeværdig ferie i Europa.

Hvis du planlægger en ferie i Kroatien, har du måske svært ved at beslutte dig for, hvor du skal opholde dig? Det er netop derfor du skal læse denne liste med de bedste rejsemål i Kroatien.

Bedste rejsemål i Kroatien - Rejsdiglykkelig.dk

 

De bedste rejsemål i Kroatien:
1. Hvar

Hvar er den mest populære ferieø i Kroatien. Den er af flere omgange blevet kåret til at være en af verdens smukkeste øer. Hvar tiltrækker berømtheder og turister fra hele verden pga. sine mange olivenlunde, vinplantager, lavendelmarker – og ikke mindst solskinstimer.

Øens hovedby kaldes for Hvar by og er virkelig charmerende med sine gamle bygninger, havepromenaden og den tilbagelænede stemning. Hvis Hvar lyder som det perfekte rejsemål i Kroatien for dig, sejler der færger fra Split til Hvar flere gange i døgnet.

 

2. Dubrovnik

Dubrovnik er en utroligt smuk kystby, som i dén grad kan siges at være en sand perle ved Adriaterhavet. Det er en yderst populær feriedestination i Kroatien, fordi der er noget til enhver smag. Den charmerende gamle bydel er et absolut must-see. Fra den velbevarede bymur er der en fantastisk udsigt over Dubrovnik, havet og de omkringliggende øer.

 

3. Zagreb

Kroatiens hovedstad og største by er en charmerende storby, der desværre ofte bliver overset til fordel for ferieområderne ved Kroatiens kyststrækningen.

Det er lidt ærgerligt, for Zagreb har masser af byde på med sine gamle middelalderbydele, snævre gader, hyggeligt fortovscaféer, historiske bygninger, idylliske parker og smukke arkitektur. Zagreb er en charmerende hovedstad, som du ikke bør gå glip af, hvis du planlægger en ferie i Kroatien.

Bedste rejsemål i Kroatien - Zagreb - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Pula

Pula er den største by på halvøen Istrien, der er et yderst populært rejsemål i Kroatien. Her er der mange solskinstimer og en charmerende gammel bymidte.

Byen er især kendt for at have en af Europas bedst bevarede amfiteatre, hvor der i dag afholdes koncerter og forestillinger. Pula byder desuden på mange spændende og historiske seværdigheder, der bare venter på at blive udforsket.

 

5. Split

Split er den næststørste by i Kroatien og har en perfekt beliggenhed lige ud til Adriaterhavet. Den gode placering giver dig mulighed for at ligge på stranden om formiddagen og gå på opdagelse i byens pulserende gader om eftermiddagen.

I Split kan du finde mange spændende seværdigheder eller tage på en endagstur til flere populære udflugtsmål i Kroatien. Du bør ikke gå glip af byens hyggelige havnepromenade og den gamle bydel med brobelagte gader.6. Brac

Brac er en af Kroatiens største øer og kan prale af at have den mest berømte strand i hele Kroatien. Stranden hedder Zlatni Rat, men kaldes ofte bare for Golden Horn og ligger ca. 2 kilometer fra havnebyen Bol.

Udover stranden er øen nok mest kendt for sit hvide marmor, der er blevet brugt til at bygge Det Hvide Hus i Washington D.C. Derudover byder Brac på en rig historie, hyggelige byer, smukke olivenlunde og meget mere.

Brac - Rejsdiglykkelig.dk

 

7. Rovinj

Et af de bedste rejsemål i Kroatien er Rovinj, der er beliggende på den Istriske halvø ved Adriaterhavet. Det er en meget charmerende gammel by, hvor pastelfarvede huse står side og side direkte ud til havet.

Det er ikke tilladt at køre bil i Rovinj, men det er bare med til at skabe en endnu mere hyggelig stemning. Der er en afslappende stressfri atmosfære i Rovinj, som nærmest giver en følelse af at være rejst tilbage i tiden.

 

8. Zadar

Zadar er beliggende i Dalmatien og er endnu en smuk kystby i Kroatien. Her kan du opleve en imponerende historie med forskellige herskere og mindesmærker fra Romerriget. Zadar har flere spændene historiske seværdigheder, men der er også flere moderne og fascinerende attraktioner i Zadar.

 

9. Pag

Pag er Kroatiens femtestørste ø og er nok mest kendt for sin specielle og dyre ost af samme navn. Øen er dog også kendt for at være én af de største og vildeste fest øer i Europa.

Hvis du er til fest og farver, skal du besøge stranden Zrce. Stranden er kendt for sine vilde fester, gode underholdning og høje musik hele sommeren. Det er dermed det perfekte rejsemål i Kroatien, hvis du har planer om at feste hele natten lang.

Bedste rejsemål i Kroatien - Pag - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Porec

Porec er en smuk gammel romersk by med brostensgader, små torve og en tilbagelænet stemning. Byen er især kendt for sine gode hoteller og billige priser. Én af de ting du absolut ikke må gå glip af i Porec, er byens gamle romanske basilika, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

 

11. Krk

Krk er den største ø i Kroatien og er beliggende i det nordlige Adriaterhav. Den naturskønne og frodige ø er uden tvivl et af de bedste rejsemål i Kroatien.

Her finder du lange grus strande, smukke naturområder og gamle charmerende byer med snoede gader og hyggelige torve. Den største by på Krk hedder Malinska og byder blandt andet på en hyggelig gammel bydel.12. Rijeka

Rijeka er den tredjestørste by i Kroatien og er en pulserende havneby med den vigtigste havn i Kroatien. Det er ikke ligefrem den mest turistprægede by, men det er netop noget af det, der er så fantastisk ved Rijeka. Det giver dig muligheden for at få et meget bedre indblik i den kroatiske dagligdag.

I Rijeka finder du et par kulturelle og historiske seværdigheder, uspolerede sandstrande og flere gode shopping-muligheder. Hvis du drømmer om at besøge nogle af Kroatiens øer, kan du hoppe på færgen fra Rijeka til Krk, Rab og andre populære øer i Kroatien.

Rijeka - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste med de allerbedste rejsemål i Kroatien. Hvad er dit yndlingsrejsemål i Kroatien? Hvilke steder i Kroatien, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar.

Bestil fly til Kroatien på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Kroatien på Discovercars.dk (Reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.