Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten - Benagil-grotten - Rejs Dig Lykkelig

19 Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten

Leder du efter sjove ting at lave på Algarvekysten? Glem ikke at tjekke denne guide til de bedste seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten.

Algarvekysten er beliggende i det sydlige Portugal og er et af de mest populære rejsemål i landet.

Her bliver du mødt af charmerende feriebyer, gyldne sandstrande, dramatiske klippeformationer, flot natur, historiske bygninger, spændende oplevelser og sjove sportsaktiviteter.

Ikke nok med det, så er der også et midt og solrigt klima året rundt. Ja, faktisk byder Algarve på noget af det mest solrige vejr i hele Europa!

Hvis du planlægger en tur til det populære Portugisiske rejsemål, skal du blive hængende lidt endnu. Efter min rejse dertil, har jeg nemlig lavet en guide til de bedste seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Algarve (reklamelink)

Bestil hotel i Algarve (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Algarve (reklamelink)

Bestil biludlejning i Algarve (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Algarve (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten:


1. Albufeira

Albufeira er den mest populære turistby på Algarvekysten og har en rigtig god central placering på kyststrækningen.

Byen er hjem til omkring 40.000 indbyggere og byder på alt det, som en klassisk ferieby skal have. Smukke omgivelser, lange sandstrande og en overflod af restauranter, caféer, butikker, barer og natklubber.

Den hyggelige kystby byder også på en charmerende gammel bydel med brostensbelagte gader, hvidkalkede huse, gamle kirker og historiske attraktioner.

Albufeira har desuden et skønt havneområde og et livligt natteliv, som tiltrækker mange festglade unge. Derudover er der også et stort udvalg af familievenlige aktiviteter.

Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten - Albufeira - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Tag på bådtur

En af de sjoveste seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten er, at tage på en bådtur på havets blå bølger.

Det er en god måde at opleve kyststrækningen på samtidig med, at du kan få lidt vind i håret på de varme solskinsdage. Det er også netop derfor, at det er en utroligt populær aktivitet!

Der findes et bredt udvalg af bådture fra forskellige byer med vidt forskellige formål. Du kan få et overblik over gode bådture på Algarvekysten her (reklamelink).

 

3. Oplev Algarves smukke strande

Algarvekysten er især kendt for sine billedskønne strande, som kan betage enhver type rejsende. De gyldne sandstrande ligger som perler på en snor langs den cirka 150 kilometer lange kyststrækning.

Uanset om du vil svømme i havets blå bølger, dyrke vandsport, slikke sol eller nyde betagende klippefyldte landskaber, kan du finde det hele på Algarves strande.

Mange af dem er simpelthen så smukke, at de er blandt de største must-see seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten. Derfor fortjener de egentligt også deres helt egen plads på listen.

Problemet er bare, at der er så mange, at listen havde været uendeligt lang! Herunder har jeg prøvet at begrænse mig til nogle af de absolut bedste og smukkeste.

Praia da Marinha: Berømte lille strand, der er kendt som en af Europas smukkeste. Den er omgivet af turkisblåt vand, høje kalkstensformationer og stejle klippesider.

Praia da Falésia: En unik og lang gylden sandstrand. Den er beliggende for foden af store okkerfarvede klipper, der skifter farver alt efter vejr- og lysforhold.

Praia da Rocha: Populær strand, som er omgivet af forrevne klipper og havets blå bølger. Her er der god plads og en livlig atmosfære.

Ponta da Piedade: En af de mest fotograferede strande på Algarvekysten. Her er der fyldt med sandstensklipper og imponerende klippeformationer.

Praia do Camilo: Endnu en smuk og meget populær strand, som ligeledes er omgivet af utrolige klippeformationer og turkisblåt hav.

Praia de Dona Ana: Dejlig gylden sandstrand, som ligger i læ fra blæsten under Algarves ikoniske og dramatiske klippevægge.

Strande - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Faro

Faro er hovedbyen i Algarve-regionen og er hjem til omkring 60.000 indbyggere. Byen er mest af alt kendt som indgangsporten til Algarvekysten, fordi det er her du finder regionens lufthavn.

Alligevel er der utroligt mange turister, som desværre overser Faro. Det er virkelig ærgerligt, for det er faktisk en meget spændende og smuk portugisisk by.

Faro byder på en velbevaret gammel bydel, som oser af charme og historie. Her er der fyldt med brostensbelagte gader, hvidkalkede huse med røde tegltage, livlige pladser, flotte kirker, museer og gamle bymure.

Derudover er Faro også hjem til mange velholdte parker og en nydelig lystbådehavn. Bemærk dog, at byen ligger lidt væk fra kysten, så der er ingen strande i byen.

Eftersom at det er hovedbyen, er der selvfølgelig også et bredt udvalg af gode restauranter, hyggelige caféer, livlige barer og butikker.

 

5. Benagil-grotten

Benagil-grotten er uden tvivl en af de mest berømte seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten. Det er dermed et af de steder, som du virkelig ikke må gå glip af!

Den store grotte er beliggende mellem byerne Albufeira og Lagos, og er kun tilgængelig fra havsiden. Du er dermed nødt til, at tage på en sejltur eller leje en kajak eller paddleboard for at komme dertil.

Du kan leje kajakker og paddleboards på strandene i nærheden imens bådene afgår fra mange nærtliggende byer.

Der findes et stort udvalg af arrangerede ture til Benagil-grotten her (reklamelink). Bemærk, at turene aflyses i blæsende vejr, da bølgerne kan være for store og farlige.

Fremme i den naturlige havgrotte bliver du mødt af en sandstrand og et stort hul i loftet, som skaber et unikt lysindfald. Det er virkelig helt specielt!

Benagil-grotten - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Seven Hanging Valleys Trail

Er du vild med vandreture og flotte udsigter? Så er Seven Hanging Valleys Trail nok en af de bedste ting at lave på Algarvekysten for dig!

Seven Hanging Valleys Trail er en lang sti, der slænger sig langs kystlinjen mellem strandene Praia da Marinha og Praia do Vale de Centeanes.

Strækningen er knap 6 kilometer lang, så den er altså 12 kilometer tur/retur. Undervejs bliver du mødt af storslåede landskaber med flotte strande, skjulte bugter, dramatiske klipper, fyrtårne, naturlige buer og grotter.

Du kommer også forbi Benagil-grotten, som kan ses oppefra. Stien er forholdsvis nem og godt skiltet. Forvent, at vandreturen tager omkring 5-6 timer i alt tur/retur.

 

7. Tavira

Tavira er en autentisk portugisisk by, som ofte bliver overset af turister på Algarvekysten. Det er ellers til trods for, at den lille flodby emmer af kultur og historie.

Ja, faktisk er Tavira kendt som Algarves Venedig. Her er der nemlig en idyllisk flod, historiske attraktioner og en oldgammel romersk bro.

Ikke nok med det, så byder byens gamle middelaldercentrum også på smalle brostensgader, traditionelle hvidkalkede huse, flisebelagte bygninger, historiske vartegn, gamle ruiner og meget mere.

Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten - Tavira - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Spil golf

Algarvekysten er hjem til nogle af de bedste og smukkeste golfbaner i Portugal såvel som i resten af Europa. Det er dermed et fuldstændig oplagt sted til, at tage på en mindeværdig golfrejse.

Overalt i Algarve-regionen finder du gode golfbaner, hvoraf flere af dem er i international topklasse.

Nogle af de bedste og mest anerkendte golfbaner i området inkluderer bl.a. Monte Rei Golf, Victoria Golf Course, Quinta do Lago, Old Course og Vale do Lobo Golf Club.

 

9. Ria Formosa

Ria Formosa er et stort fredet naturreservat, som strækker sig over 60 kilometer langs Algarvekysten.

Naturreservatet består af et stort vådområde med et frodigt marsklandskab. Her er der en fantastisk natur, som er fyldt med laguner, moser, sandbanker, saltsøer og småøer.

Den varierede natur har resulteret i et rigt dyreliv, hvor det især er fisk- og skaldyr samt fugle, der trives. Her kan du være heldig, at se flamingoer! Vi stødte selv på mange flamingoer ved områdets saltpander.

Der findes adskillige stier i Ria Formosa, hvor du både kan vandre og cykle. Nogle af de bedste er Ludo Hiking Trail og Quinta do Lago Boardwalk.

Ria Formosa - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Cabo de Sao Vicente

Cabo de Sao Vicente er et forbjerg, som er beliggende lidt vest for byen Sagres. Det er et meget unikt sted, fordi det er beliggende i det sydvestligste hjørne af Europas fastland.

Forbjerget var engang kendt som verdens ende, fordi det var det fjerneste hjørne europæerne hidtil havde udforsket og kendte til.

Alt dette ændrede sig dog for 600 år siden, da Henrik Søfareren sejlede ud på en opdagelsesrejse. Her opdagede han nemlig, at verden også eksisterede på flere øer i Atlanterhavet.

I dag kan du besøge forbjerget, som består af forrevne klipper, der rejser sig omkring 75 meter over havet.

Her er der et fyrtårn og betagende udsigter over havet, især ved solnedgang. Det er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten! Husk varmt tøj, for der er meget blæsende.

 

11. Lagos

Lagos er en af de mest charmerende og livlige byer på Algarvekysten. Det er også netop derfor, at det er manges absolutte farvoritby!

Det er nemlig en fantastisk portugisisk by med et historisk centrum, der er fyldt med brostensbelagte gader, hvidkalkede og farverige huse, historiske bygninger, vigtige monumenter og meget mere.

De historiske bygningsværker inkluderer bl.a. et gammelt fæstningsværk og et hus med en mørk og dyster historie, som Europas første slavemarked.

Overalt i Lagos finder du desuden hyggelige restauranter, caféer, barer, spillesteder, butikker og markeder.

Der er også adskillige dejlige sandstrande, som har gjort Lagos til en ekstremt populær badeby på Algarvekysten. Glem heller ikke at udforske marinaen, dyrke vandsport og besøge de familievenlige attraktioner.

Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten - Lagos - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Prøv vinsmagning

Er du vild med vin? Så er vinsmagning selvfølgelig en af de bedste aktiviteter på Algarvekysten for dig!

Portugal er et af verdens førende og mest anerkendte vinproducerende lande. Selvom at Algarve ikke er den største vinregion i Portugal, ligger der alligevel vinmarker og vingårde spredt udover hele regionen.

Du kan finde mange gode og topbedømte vinsmagningsture på Algarvekysten her (reklamelink).

 

13. Tag på shopping

Hvis du elsker at shoppe lige så meget som mig, er der heldigvis også rig mulighed for det på Algarvekysten. De bedste shoppingmuligheder findes i de større byer, hvor du kan finde alt hvad hjertet begærer.

Her er der fyldt med små lokalbutikker og specialforretninger, men også internationale modebutikker.

Der findes også en del shoppingcentre rundt omkring i regionen, hvor du kan svinge kreditkortet til det gløder.

Nogle af de største og bedste shoppingcentre er Algarve Shopping, Aqua Portimão Shopping Centre, Forum Algarve og MAR Shopping Algarve. Der er også en lille outletby, som hedder Designer Outlet Algarve.

Shopping - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Algar Seco

Algar Seco er et smukt kystområde, som er fyldt med grotter, huler, naturlige klippebassiner, blæsehuller og unikke klippeformationer, der er skabt af erosion gennem millioner af år.

Du kan gå langs en promenade ovenover området, men det opleves helt klart bedst ved at udforske selve området.

Her er der nemlig fyldt med små stier, trapper og skjulte hjørner, som bare venter på at blive udforsket. Det er dog vigtigt, at du holder dig på stierne og ikke udfordrer skæbnen!

 

15. Carvoeiro Boardwalk

Carvoeiro Boardwalk er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten.

Her bliver du mødt af en 570 meter lang træpromenade og gangbro, som slænger sig langs den dramatiske kystlinje. Træpromenaden starter i landsbyen Carvoeiro og slutter ved førnævnte Algar Seco.

På din gåtur langs Carvoeiro Boardwalk kan du beundre de smukkeste panoramaudsigter over havet og klipperne.

Det er en let gåtur, som du bestemt ikke bør snyde dig selv for at opleve! Husk dit kamera, som med garanti kommer på overarbejde i det naturskønne landskab.

Carvoeiro Boardwalk - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Slide & Splash

Leder du efter sjove ting at lave på Algarvekysten med børn? Så bør du helt klart overveje, at bruge en dag i Slide & Splash. Det er især en god aktivitet på de varme sommerdage.

Slide & Splash er et stort udendørs badeland, som kan underholde hele familien. Her er der fyldt med swimmingpools, vandrutsjebaner og legeområder.

Der findes også andre vandlande på Algarvekysten, men mange af dem tilbyder desværre underholdning med vilde dyr… Det er dermed steder, som jeg kraftigt vil fraråde alle at besøge eller støtte!

 

17. Udforsk den oversete vestkyst

Algarve-regionens barske vestkyst bliver af en eller anden grund overset af de fleste turister. Det er virkelig ærgerligt, for der er altså virkelig smukt! På vores road trip valgte vi at udforske området, som overraskede os meget.

På vestkysten bliver du nemlig mødt af en dramatisk, rå og enestående natur. Her er der knap så mange turister samtidig med, at der er en overflod af uberørte strande.

Du kan få et hurtigt overblik over nogle af de steder, som vi bedst kunne lide på Algarves vestkyst herunder.

Praia da Bordeira: En kæmpestor og afsidesliggende strand. I klipperne over stranden er der trægange, hvorfra der er vilde udsigter over området.

Estrada da Praia: Naturskøn jordvej, hvor du kører forbi 10 fantastiske udsigtspunkter undervejs.

Praia da Arrifana: Lang og smal strand, der er omgivet af stejle og mørke klipper. Stranden er især kendt som en af Portugals bedste surferstrande.

Aljezur: En autentisk lille portugisisk landsby med hvide huse med røde tage. Byen er omgivet af en skøn natur.

Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten - Vestkysten - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Oplev surferkulturen

Portugal byder på nogle af de bedste surferspots i Europa. Ja, faktisk byder landet på adskillige surferspots i absolut verdensklasse!

Mange af Portugals største og mest berømte bølger ligger nord for Algarve, men der er altså også mange gode surferstrande rundt omkring i regionen.

Du kan nøjes med at se på surfere, der rider på de store bølger. Men du kan også selv prøve kræfter med det! Hvis du er nybegynder, kan du finde et bredt udvalg af surferskoler i Algarve her (reklamelink).

Et af de bedste steder til, at prøver kræfter med surfing er i kystbyen Sagres. Her er der nemlig bølger til enhver sværhedsgrad, således at der er noget til enhver type surfer.

 

19. Carvoeiro

Carvoeiro er en charmerende lille kystby, som er blandt de lidt mere oversete seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten.

Den lille by er kun hjem til knap 3.000 indbyggere, hvilket giver den en dejlig autentisk og afslappende atmosfære. På trods af sin lille størrelse, er der dog alligevel et fint udvalg af restauranter og butikker.

Der er også en gylden sandstrand, hvor det er nemt at dase dagen lang. Carvoeiro er uden tvivl en skøn portugisisk by med en tilbagelænet stemning!

Seværdigheder og Oplevelser på Algarvekysten - Carvoeiro - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Algarvekysten i Portugal.

Kender du andre gode ting at lave på Algarvekysten? Hvad glæder du dig mest til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs alle artikler fra Portugal

Planlæg din rejse til Algarvekysten:

Bestil fly til Algarve (reklamelink)

Bestil hotel i Algarve (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Algarve (reklamelink)

Bestil biludlejning i Algarve (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Algarve (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *