Verdens billigste feriedestinationer - Rejsdiglykkelig.dk

15 af verdens billigste feriedestinationer

Leder du efter et rejsemål med billige leveomkostninger? Så er du nødt til at tjekke denne liste over verdens billigste feriedestinationer.

På trods af at flybilletten nemt kan snige sig op i flere tusinde kroner, kan det faktisk godt betale sig at vælge nogle af nedenstående rejsemål. I mange af landene kan du nemlig leve som en konge for et meget beskedent beløb.

Du kan f.eks. rejse til Asien og måske ende med, at komme af med det samme beløb, som du betaler for en ferie i Spanien med lommepenge. Følg med og få et overblik over verdens billige feriedestinationer.

 

Verdens billigste feriedestinationer:


1. Cambodia

I 2017 blev Cambodia kåret som verdens billigste turistmål – og det er med god grund. Det er faktisk så billigt, at du kan finde overnatninger til så lidt som 14 kr. pr. nat.

Et måltid i et gadekøkken koster cirka 8 kr. imens et måltid lokalmad på en billig cafe koster cirka 23 kr. Du kan selvfølgelig også finde gode restauranter, hvor prisen godt kan komme op på 75 kr. eller mere pr. person.

Cambodia har et tropisk klima og en gennemsnitstemperatur for året på 27 grader. Det fantastiske rejseland byder bl.a. på overdådige templer, hvoraf Angkor-templerne uden sammenligning er de mest populære!

Derudover byder Cambodia på uspoleret natur, idylliske lokale landsbyer, vandfald, dyb jungle, øde paradiseøer, store bjerge, et rigt dyreliv og uberørte nationalparker.

Cambodia - www.rejsdiglykkelig.dk

 

2. Vietnam

Vietnam blev kåret som verdens næst billigste turistmål i 2017. Her kan du finde overnatninger helt ned til sølle 22 kr. pr nat.

Et måltid i et gadekøkken koster cirka 6 kr. og et måltid lokalmad på en billig cafe koster cirka 30 kr. Hvis du lever på et stramt budget er det faktisk muligt at klare dig for 50 kr. om dagen inkl. overnatning, lokalmad, drikkevarer og transport.

Det nordlige Vietnam har et subtropisk klima med køligt vejr om vinteren – hvert fald i forhold til det Sydlige Vietnam. Her er der til gengæld et tropisk klima med dagtemperaturer over 30 grader.

Vietnam er et populært rejseland, fordi der er fyldt med smuk natur, flotte strande, gamle templer og historiske seværdigheder. Der er tilmed masser af udsøgt mad og en stor gæstfrihed.

Verdens billigste feriedestinationer - Vietnam - www.rejsdiglykkelig.dk

 

3. Indien

Indien blev i 2017 kåret som verdens tredje billigste turistmål. Her er det muligt at finde overnatninger til cirka 30. kr. pr. nat.

Et måltid i et gadekøkken koster omkring 8 kr. imens et måltid lokalmad på en restaurant koster cirka 20 kr. Det er faktisk muligt at leve som en konge i Indien for så lidt som 140 kr. pr. dag.

I størstedelen af Indien er der et tropisk klima med høje temperaturer. I hovedstaden, New Delhi, ligger den årlige gennemsnitstemperatur på cirka 25 grader, men temperaturen kommer ofte over 40 grader i de varmeste måneder.

Indien kan bl.a. prale af det ikoniske tempel, Taj Mahal. Derudover byder landet på hektiske storbyer, ældgamle templer, dybe jungle, kridhvide sandstrande og uberørte nationalparker.

Verdens billigste feriedestinationer - Indien - www.rejsdiglykkelig.dk

 

4. Malaysia

Det er generelt meget billigt at rejse i Malaysia. Ligesom i de fleste sydøstasiatiske lande, kan du forvente at få rigtig meget for pengene.

Ja, faktisk har Malaysia tidligere været kåret som den billigste feriedestination i verden. Du kan finde overnatninger ned til 35 kr. pr. nat. Et måltid lokalmad koster cirka 15 kr. imens et måltid på en middelmådig restaurant koster omkring 80 kr.

I Malaysia er der et tropisk regnklima, men der er forskel på temperaturen i Øst- og Vestmalaysia. I Vestmaysia er temperaturen på 27 grader det meste af året imens Østmalaysia har svingende temperaturer mellem 22-33 grader.

En rejse til Malaysia byder på mange uforglemmelige oplevelser. Oplevelserne inkluderer bl.a. rivercruise i junglerne, kridhvide sandstrande, travle storbyer, ældgamle templer, verdens ældste regnskov og trekking i bjergene.

Malaysia - www.rejsdiglykkelig.dk

 

5. Thailand

Thailand er et at danskernes favoritrejsemål i vintermånederne. En af årsagerne til dette er, at priserne er meget lave.

Det eventyrlige land byder på overnatninger på ned til omkring 30 kr. pr. nat. Et måltid i et gadekøkken koster cirka 6 kr. og et måltid mad på en billig restaurant kan sagtens kun koste 30 kr.

Klimaet i Thailand er tropisk med en gennemsnitstemperatur på over 30 grader året rundt. Thailand byder på bounty strande, paradisøer, farverige markeder, imponerende templer, jungle, regnskove, nationalparker, et rigt dyreliv, pulserende storbyer og en stor gæstfrihed.

Verdens billigste feriedestinationer - Thailand - www.rejsdiglykkelig.dk

 

6. Ungarn

Europa byder faktisk også på billige feriedestinationer. Én af dem er Ungarn, som er et utroligt billigt land at holde ferie i.

I Ungarn er det muligt at finde overnatninger til omkring 60 kr. pr. nat. Et måltid på en billig cafe koster cirka 43 kr. imens et måltid mad på en middelmådig restaurant koster omkring 115 kr.

Ungarn har et kontinentalt klima med varme tørre somre og kolde fugtige vintre. I sommerperioden ligger temperaturerne omkring 25-27 grader imens vinterperioden har temperaturer ned til frysepunktet.

Når du holder ferie i Ungarn, er der masser af sjove ting at give sig til. Overalt bliver du mødt af smuk natur, storbyer, storslåede kirker og gamle slotte.

Verdens billigste feriedestinationer - Ungarn - www.rejsdiglykkelig.dk

 

7. Sri Lanka

Sri Lanka er endnu et billigt asiatisk land. Det er især tøj der er billigt her. Faktisk siger man, at det er det billigste sted i verden at købe tøj.

Når det kommer til overnatninger, kan du finde dem på ned til 45 kr. pr. nat. En tre retters middag på en middelmådig restaurant koster desuden kun omkring 45 kr. pr. person.

Klimaet på Sri Lanka er tropisk med henholdsvis tørre årstider og regnfulde årstider. Temperaturene nær kysten ligger på omkring 20-30 grader året rundt.

En rejse til Sri Lanka byder på alt fra kongebyer, bjerge, gamle templer og buddhaer til antikke byer, smukke teplantager, bounty strande og et rigt dyreliv.

Sri Lanka - www.rejsdiglykkelig.dk

 

8. Kina

Det er generelt billigt at rejse rundt i Kina. Hong Kong er dog en undtagelse, da det er en meget dyr by at opholde sig i.

I Kina er det muligt at finde overnatninger på ned til 50 kr. pr. nat. Et måltid i et gadekøkken koster cirka 15 kr. imens et måltid på en god restaurant koster omkring 70 kr.

Kinas klima er præget af landets enorme størrelse med 1,3 milliarder mennesker, hvilket er en femtedel af jordens befolkning! I den nordlige del er klimaet tempereret med sommertemperaturer på cirka 25 grader og meget kolde vintre. I den sydlige del er klimaet subtropisk med meget varme somre og milde vintre.

Kina er et spændende land med masser af oplevelser og indtryk. Den Kinesiske Mur er selvfølgelig et must-see. Derudover kan du også opleve kinesiske templer, kejserpaladser, museer, buddhaer, moderne og osende storbyer, høje skyskrabere og meget mere.

Verdens billigste feriedestinationer - Kina - www.rejsdiglykkelig.dk

 

9. Brasilien

Brasilien er faktisk heller ikke et specielt dyrt rejseland. Her kan du overnatte for ned til cirka 60 kr. pr. nat. Et måltid på en billig restaurant koster omkring 40 kr. imens et måltid på en middelmådig restaurant koster omkring 125 kr.

Brasilien er næsten lige så stor som hele Europa, og har derfor flere forskellige klimaer. Med undtagelse af Brasiliens sydligste del, har det meste af landet et tropisk klima med høje temperaturer og en lang regntid.

Temperaturen i Brasilien ændrer sig ikke så meget i løbet af året. De fleste steder er der faktisk aldrig under 20 grader, uanset årstiden.

Brasilien byder på mange uforglemmelige oplevelser herunder Amazonfloden, dybe jungle og regnskove, Rio De Janeiro, Kristus-statuen, brusende vandfald, lækre sandstrande og uberørte nationalparker.

Verdens billigste feriedestinationer - Brasilien - www.rejsdiglykkelig.dk

 

10. Argentina

Argentina er verdens ottende største land. Hvis du holder dig fra de eksklusive hotspots, kan du f.eks. sagtens være i Buenos Aires for 240 kr. om dagen.

I Argentina kan du kan finde overnatninger på ned til cirka 65 kr. Et måltid på en billig restaurant koster cirka 62 kr. imens et måltid på en middelmådig restaurant koster omkring 125 kr.

Klimaet i Argentina er tempereret, hvor det er køligt i syd og subtropisk i nord. I hovedstaden Buenos Aires er der 18-29 grader i vintermånederne imens der kun er 7-19 grader i sommermånederne.

Argentina byder bl.a. på de storslåede Andesbjerge, brusende vandfald, uberørte nationalparker, hovedstaden Buenos Aires, den sydligste by i verden, isblå søer, enestående dyreliv, forførende tangoshows og meget mere.

Argentina - www.rejsdiglykkelig.dk

 

11. Bulgarien

En anden billig feriedestination i Europa er Bulgarien med sine turistbyer ved det Sorte Hav. Prisniveauet i Bulgarien er selvfølgelig betydeligt dyrere end de tidligere nævnte destinationer, men det er stadig meget billigere end i Danmark.

I Bulgarien kan du fined overnatninger på ned til 70 kr. pr nat. Et måltid på en billig restaurant koster omkring 41 kr. imens et måltid på en middelmådig restaurant koster omkring 90 kr.

Bulgarien har et tempereret fastlandsklima. Vintrene er kolde med temperaturer, der kan nå ned under frysepunktet. Somrene er varme med temperaturer på omkring 25 grader.

Mange forbinder Bulgarien med vilde unge mennesker på druktur, men landet byder på SÅ meget mere end det! Der er faktisk også rigtig mange børnefamilier, som tager til Bulgarien for at holde sommerferie.

Bulgarien byder på badebyer med lækre sandstrande, verdensarven Nessebar, museer, klostre og kirker, hyggelige markeder, badelande og ren afslapning.

Verdens billigste feriedestinationer - Bulgarien - www.rejsdiglykkelig.dk

 

12. Tyrkiet

Tyrkiet er en ekstremt populær feriedestination for os danskere. Det skyldes bl.a. de billige priser og solgarantien, som er meget bedre end i f.eks. Spanien.

I Tyrkiet kan du finde overnatninger på ned til cirka 70 kr. pr nat. Et måltid på en billig cafe koster cirka 35 kr. imens et måltid på en middelmådig restaurant koster omkring 80 kr.

Tyrkiet har et tempereret klima mod øst og et kontinentalt klima mod vest. I sommerperioden ligger temperaturene i Tyrkiet ofte på over 30 grader.

Overalt i Tyrkiet bliver du mødt af afslappende badebyer, pulserende storbyer, hyggelige landsbyer, tyrkiske bade og storslåede moskeer. Der er også mange flotte gamle ruinbyer, dramatiske bjerge, dybe grotter og enestående naturfænomener.

Verdens billigste feriedestinationer -Tyrkiet - www.rejsdiglykkelig.dk

 

13. Kroatien

Kroatien er et af de billigste rejselande i Europa. Her kan du overnatte for omkring 75 kr. pr. nat. Et måltid på en billig cafe koster cirka 55 kr. imens et middelmådigt måltid på en restaurant koster omkring 120 kr.

Ved de sydlige kystområder er der et subtropisk middelhavsklima imens resten af landet har et tempereret fastlandsklima.

I Kroatien er der masser af ting at give sig til. Du kan bl.a. udforske flotte storbyer eller idylliske landsbyer og tage på et øhop. Kroatien byer også på gamle paladser, azurblå laguner, museer, antikke byer, grønne pinjeskove, brusende vandfald og mægtige bjerge.

Kroatien - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Sydafrika

Sydafrika skulle selvfølgelig også lige med på listen, da det er forholdsvist billigt at opholde sig i. Det er lidt dyrere at overnatte i Sydafrika og koster omkring 110 kr. pr nat. Et måltid mad på en billig café koster omkring 53 kr. imens et måltid på en middelmådig restaurant koster omkring 114 kr.

Vejret og klimaet i Sydafrika afhænger meget af, hvor i landet du befinder dig. Faktisk er det sommer i Sydafrika, når det er vinter i Danmark.

I december, januar og februar er det varmest med dagtemperaturerne, der ligger på mellem 25-30 grader. Juni, juli og august er derimod de koldeste måneder med dagstemperaturer helt ned til 16 grader.

Sydafrika kan prale af mange uforglemmelige og enestående oplevelser! Her kan du bl.a. opleve Cape Town, uspolerede strande, smukke naturreservater, nationalparker, storslåede bjerge, brusende vandfald og tage på safari.

Verdens billigste feriedestinationer - Sydafrika- www.rejsdiglykkelig.dk

 

15. Grækenland

Grækenlands økonomiske vanskeligheder er medvirkende til, at priserne på turiststederne er lavere end de plejede at være. De berømte øer er selvfølgelig dyre at opholde sig på i forhold til de mindre berømte øer.

På øen Skiathos kan du f.eks. overnatte for ned til cirka 170 kr. pr nat. Et måltid på en billig café koster cirka 45 kr. imens et måltid på en middelmådig restaurant koster omkring 90 kr.

I den sydlige del af Grækenland er der et middelhavsklima med varme somre og milde vintre. I den nordlige del af landet er der et tempereret fastlandsklima med varme somre og kolde vintre med mulighed for frost og sne.

Alt efter hvor du befinder dig, byder Grækenland på mange spændende oplevelser. Du kan bl.a. opleve Athen, som er fyldt med historiske ruiner og museer. Du kan også besøge øerne i det græske øhav, hvor der er fyldt med gode strande og smukke klostre.

Grækenland - www.rejsdiglykkelig.dk

Bemærk at priserne er vejledende. De er taget ud fra nogle af de billigste hoteller og hostels, så du skal forvente at det er overnatningssteder med en lav standard.

Standarderne i disse lande er generelt meget anderledes end i Danmark. Og i nogle tilfælde får du også hvad du betaler for. Det kan dermed ofte godt betale sig at give lidt ekstra for måltider, overnatninger og oplevelser.

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *