17 af de bedste oplevelser i Danmark - Rubjerg Knude Fyr - Rejsdiglykkelig.dk

De Bedste Oplevelser i Danmark

Leder du efter sjove ting at lave i Danmark? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Danmark.

Det kan godt være at Danmark er et lille land, men der findes faktisk et stort antal spændende oplevelser i Danmark. Hvad enten du er interesseret i storslåede naturoplevelser og UNESCO-seværdigheder eller historiske slotte, spændende museer og sjove forlystelsesparker, er det nærmest umuligt at komme til at kede dig.

Hvis du planlægger at holde ferie i Danmark eller mangler inspiration til sjove ting at lave, er du landet på den helt rigtige side. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Danmark.Seværdigheder og Oplevelser i Danmark:


1. Skagen

Skagen er Danmarks nordligste by og er en populær ferieby i Danmark med charmerende skagensgule huse, hvide sandstrande og mange solskinstimer. Det omkringliggende område byder desuden på nogle af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Danmark:

Grenen: Danmarks nordligste spids, hvor de to have Kattegat og Skagerak mødes. Nyd en gåtur langs kysten eller hop på Sandormen, der fragter besøgende frem og tilbage fra parkeringspladsen.

Den Tilsandede Kirke: En gammel kirke opført i slutningen af 1300-tallet. De omkringliggende sandklitter er skyld i at det kun er kirketårnet, der står ensomt tilbage.

Råbjerg Mile: Danmarks største vandreklit med omkring 3,5 millioner m3 sand, der dækker et areal på cirka 1 km2.


Læs også: 16 Seværdigheder i Skagen

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Skagen - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber ligger lidt vest for Viborg og er ikke bare Danmarks, men hele verdens største kalkmine. Det er netop derfor, at det er en af de bedste oplevelser i Danmark! De helt specielle jordforhold i området har betydet at Mønsted Kalkgruber ligger så tæt på jordens overfalde, at du har mulighed for at besøge dem.

Her kommer du ned under jorden, hvor du kan udforske en endeløs labyrint af minegange, der strækker sig over 60 kilometer i flere etager. Du skal dog være opmærksom på, at det kun muligt at gå en tur på 2 kilometer i de oplyste minegange.

Hvis du er heldig støder du måske endda på flagermus, der er grubernes faste beboere. Der er ingen tvivl om at Mønsted Kalkgruber er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Danmark.


Læs også: 24 Sjove Seværdigheder og Oplevelser i Jylland

 

3. Palmestranden

I Frederikshavn i Nordjylland, finder du en yderst usædvanlig badestrand i Danmark. I det kolde nord, kan du nemlig blive bidt af en caribisk stemning med hvidt sand, svajende palmer og brusende blå bølger. At ligge på en palmestrand i kolde Danmark, er blandt de mest surrealistiske og specielle oplevelser i Danmark.

Palmestranden er en børnevenlig strand med mange sjove aktiviteter og faciliter. Udover at slappe af og bade i havet, kan du bl.a. også spille beachvolley, besøge iskiosken eller den tropiske strandbar. Bemærk at Palmestrandens cirka 100 palmer flyttes ind i et gartneri i løbet af de kolde måneder.

De Bedste Oplevelser i Danmark - Palmestranden - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Forlystelsesparker

De mange forlystelsesparker i Danmark er perfekte til en sjov dag for hele familien. De ligger godt spredt ud over det danske sommerland, så der er sjældent langt til den nærmeste forlystelsespark. Her er et lille udpluk over nogle af de absolut mest populære forlystelsesparker i Danmark:

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Legoland - Rejsdiglykkelig.dk

 

5. Bunkermuseum Hanstholm

I Hanstholm i Nordjylland, finder du Bunkermuseum Hanstholm, der er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Det er dermed også Danmarks største bunkermuseum samt en af de bedste historiske seværdigheder og oplevelser i Danmark.

Den store kystbefæstning blev bygget af Nazityskland på beordring af Hitler og var bemandet af tyske soldater, der skulle beskytte Nordsøen mod fjender. I dag kan du udforske det enorme bunkermuseum med bunkere, et dokumentationscenter, et frilandsmuseum, kanoner og meget mere.

 

6. Troldejagt i Danmark

Rundt omkring i Danmark – og resten af verden, kan du finde et stort antal kæmpestore trolde i genbrugstræ. De ligger spredt ud over smukke og skjulte lokationer, der indbyder til at tage på en sjov troldejagt i naturen.

De mange troldeskulpturer er lavet af den danske skulptør Thomas Dambo, som har spredt dem ud over det danske sommerland. Du kan finde flere forskellige trolde rundt omkring i Jylland, men også på Fyn og Sjælland. Du kan se et skattekort med ledetråde til at finde troldene her: Trollmap.com.

Troldejagt - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Klitmøller

Klitmøller i Nordjylland bliver også kaldt for Cold Hawaii, fordi det er et af Europas bedste surfspots. Ja, faktisk er Klitmøller det bedste sted at surfe i hele Nordeuropa. Det er også netop derfor, at den populære ferieby tiltrækker et stort antal surfere fra nær og fjern.

Hvis du ikke er professionel surfer, men gerne vil prøve kræfter med det, kan du med fordel besøge en af de mange surfskoler i Klitmøller. Du må heller ikke glemme at slå vejen forbi Nationalpark Thy, der kun ligger en kort køretur derfra.

 

8. Jelling Monumenterne

Jelling Monumenterne består af Jellingstenene, Jelling Kirke og to kæmpestore gravhøje, der tilsammen udgør en af Europas vigtigste arve fra vikingetiden. Området er et bevis på den første officielle overgang fra hedenskab til kristendom i Skandinavien.

Ved Jelling Monumenterne kan du rejse tilbage i tiden og lære om den danske historie, kristendommen, Gorm den Gamle og Harald Blåtand. Jelling Monumenterne er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er en af de mest historiske seværdigheder i Danmark.

De Bedste Oplevelser i Danmark - Jellingmonumenterne - Rejs Dig Lykkelig

 

9. H.C. Andersens Hus

Det lille gule hjørnehus på Hans Jensens Stræde 43 i Odense, bliver kaldt for H.C. Andersens hus og lå engang i det fattigste område i Odense. Det er eftersignede her vores helt egen verdenskendte eventyrdigter- og forfatter blev født tilbage i 1805.

I dag fungerer huset som hovedmuset for historien om H.C. Andersen. Det er ét af de ældste digter-museer i verden og er samtidig en af de mest obligatoriske oplevelser i Danmark.

Da H.C. Andersen var 2 år gammel, flyttede familien ind i et nyt lille gult hus på Munkemøllestræde 3. Dette hus bliver i dag kaldt for H.C. Andersens barndomshjem, fordi han boede her fra han var 2 til 14 år gammel.

 

10. Ditlevsdal Bison Farm

Ditlevsdal Bison Farm på Fyn er hjem til hundredvis af amerikanske bisoner, hvilket gør det til Europas største bisonfarm. Tag med på bisonsafari på den nordfynske prærie eller overnat i en shelter med udsigt til bisonerne.

Du kan også spise et udsøgt måltid på restauranten eller køb noget lækkert bisonkød i gårdsbutikken. Om sommeren arrangerer Ditlevsdal Bison Farm desuden mange sjove aktiviteter for store såvel som små, så hele familien kan være med.

De Bedste Oplevelser i Danmark - Ditlevsdal Bison Farm - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Silkeborgsøerne og Himmelbjerget

Silkeborgsøerne består af en lang række søer, der er forbundet til hinanden ved hjælp af Gudenåen. De ligger i et naturskønt område mellem Silkeborg og Ry i Midtjylland. Den største og dybeste af søerne hedder Julsø.

Det er her du finder Himmelbjerget, som med sine 147 meter er et af de højeste punkter i Danmark. Du kan parkere tæt ved tårnet på toppen af Himmelbjerget, men den bedste oplevelse er at sejle til bunden af bjerget og derefter gå derop.

Vi plejer at sejle i vores egen båd på Silkeborgsøerne, men det er også muligt at tage en sejltur med Hjejlen, som er verdens ældste hjuldamper. Der er også rig mulighed for at opleve Silkeborgsøerne på en kanotur. Du kan leje kanoer flere steder i Søhøjlandet.


Læs også: 15 Seværdigheder og Oplevelser i Silkeborg

Silkeborgsøerne og Himmelbjerget - Rejsdiglykkelig.dk

 

12. København

Vores smukke hovedstad er altid et besøg værd, og summer af liv med sine mange indbyggere og charmerende bydele. Hvis du besøger København, skal du bestemt ikke være bange for at komme til at kede dig. København har nemlig det hele, hvad enten du er til sjove oplevelser, kulturelle seværdigheder, gode shopping muligheder eller noget helt fjerde:

Nyhavn: Et farverigt og ikonisk havnekvarter, der summer af liv og glade dage.

Tivoli: Verdens næstældste forlystelsespark med mange sjove forlystelser.

Den lille havfrue: Danmarks mest kendte statue sidder smukt placeret og skuer håbefuld ud over havet.

Christiania: En fristad for folk med en alternativ livsstil.

Rundetårn: Europas ældste fungerende observatorium fra 1642 med en udsigtsplatform i 34,8 meters højde.


Læs også: De 29 bedste oplevelser i København

 

13. Møns Klint

Møns Klint ligger i et enestående naturområde og er kendt som Danmarks højeste klint. Den imponerende klint rejser sig i en højde på op til 128 meter over havet, hvilket skaber en fantastisk udsigt.

Klinten strækker sig desuden langs kystlinjen i ca. 7 kilometer, hvor der er rig mulighed for at opleve den unikke natur i området. Det høje kalkindhold i klinten er medvirkende til, at der både findes planter, dyr og fossiler, som ikke kan ses noget andet sted i Danmark.

Kig eventuelt forbi GeoCenter Møns Klint, der er Nordeuropas mest moderne science center. Her kan du rejse 70 mio. år tilbage i tiden og lære om Danmarks dramatiske fortid for millioner af år siden. Møns Klint er helt klart en af de bedste oplevelser i Danmark.

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Møns Klint - Rejsdiglykkelig.dk

 

14. Bridgewalking Lillebælt

En af de mest specielle oplevelser i Danmark, er at tage på bridgewalking på toppen af Den Gamle Lillebæltsbro. Turen varer et par timer og byder på smukke udsigter over Lillebælt, Jylland og Fyn. Inden turen får du selvfølgelig sikkerhedsinstrukser, låner en heldragt og bliver spændt fast i sikkerhedsliner.

Bridgewalking Lillebælt er faktisk det eneste sted i Europa, hvor du har mulighed for at prøve bridgewalking. Du kommer op i en højde på op til 60 meter, hvilket er højere end på turen på Sydney Harbour Bridge i Australien. Hvem havde lige troet det!?

 

15. Nationalpark Vadehavet

Vadehavet strækker sig hele vejen fra Ho bugt ved Esbjerg til den Hollandske by Den Helder. Den danske del blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2014. Vadehavet er et helt specielt sted i Danmark, fordi du kan opleve to unikke naturfænomener.

Den ene er Sort Sol og den anden er de særlige tidevandsforhold, der blotlægger havbunden to gange dagligt. Der er størst chance for at opleve Sort Sol i foråret og efteråret, hvor op mod 1 million trækfugle samles på himlen. Hvis du aldrig har besøgt National Park Vadehavet, bør det være på din liste over fremtidige oplevelser i Danmark.


Læs også: Populære Sommerhusområder i Jylland

Nationalpark Vadehavet - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Slotte

Danmark er et land med et stort antal fascinerende slotte, der byder på spændende historier, kongelige objekter, interessante udstillinger og smukke haver. Hvis du er interesseret i slottene i Danmark, er der rigeligt at vælge imellem. Her får du en liste over nogle af de mest populære slotte i Danmark:

Kronborg Slot: Et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte. Det er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Frederiksborg Slot: Eventyrligt slot som huser Det Naturhistoriske Museum med mere end 500 års Danmarkshistorie.

Egeskov Slot: Et af Europas bedst bevarede vandborge byder på mange spændende udstillinger og måske den smukkeste have i Danmark.

Amalienborg Slot: Residens for den danske kongefamilie og Dronning Magrethes II’s faste bopæl i København.

Rosenborg Slot: Danmarks tidligere kongebolig fungerer som et kunsthistorisk museum med nogle af Danmarks største kulturskatte.

Egeskov Slot - Rejsdiglykkelig.dk

 

17. Lille Vildmose

Lille Vildmose er et smukt naturområde i nærheden af Aalborg. Det er faktisk Nordeuropas største højmose samt det største fredede område i Danmark med et areal på 7.600 hektar. Lille Vildmose er dermed en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Danmark.

I det vilde og uberørte landskab, kan du risikere at møde kongeørne, kronhjorte, vildsvin og endda elge! Sidstnævnte virker måske lidt surrealistisk, men den er altså god nok, der findes majestætiske og gigantiske elge i Danmark. Du kan bare kun møde dem lige her i Lille Vildmose.

 

18. Bornholm

Bornholm ligger i Østersøen og er både kendt som Danmarks solskinsø og klippeø samt Europas næstbedste ferieø. Selvom at Bornholm ligger langt væk fra resten af Danmark, er køreturen og færgeturen besværet værd! Bornholm er nemlig en utroligt smuk og fantastisk ø. Her får du et lille udpluk af de mest populære oplevelser på Bornholm:

Hammershus: Nordeuropas største borgruin beliggende på en 70 meter høj klippeknold.

Christiansø: Danmarks østligste punkt er en lille ø, der har været hjemsted for Europas første sø fæstning i 1684.

Helligdomsklipperne: En af Danmarks største naturattraktioner med dramatiske klippevægge i op til 20 m højde.

Østerlars Rundkirke: Den største og ældste af Bornholms fire rundkirker.

Dueodde Strand: Bornholms og måske endda hele Danmarks mest populære sandstrand.


Læs også: 19 seværdigheder og oplevelser på Bornholm

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Bornholm - Rejsdiglykkelig.dk

 

19. Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr er placeret ovenpå Rubjerg Knudes imponerende vandreklit i nærheden af Lønstrup og Løkken i Nordjylland. Fyret blev bygget for mere end 120 år siden, men blev desværre lukket i 1968, fordi der var store problemer med sandflugt i området.

I dag er der mulighed for at komme op i det 100 meter høje fyr, der byder på en af de mest storslåede udsigter over Vesterhavet og Vendsyssel. Rubjerg Knude Fyr har faktisk været faretruende tæt på at styrte i havet.

Grunden til dette skyldes den barske natur og de hårde storme i områder, der langsomt får klinten til at forsvinde. I oktober 2019 valgte man heldigvis at redde fyret, som blev flyttet 70 meter ind i landskabet. Fyret er dermed i forholdsvis sikkerhed de næste mange år.

 

20. Ribe

Ribe er Danmarks ældste by og er en stor seværdighed i sig selv. Det er den bedst bevarede middelalderby i Danmark med en historie der går tilbage til før vikingetiden. Ja, faktisk dateres Ribe helt tilbage til oldtiden!

Gå en tur i de historiske brostensbelagte gader med bindingsværkshuse, gammeldags gadelamper og meget mere. Du kan også besøge Ribe Domkirke, der har domineret bybilledet siden 1200-tallet og er den ældste domkirke i Danmark. Hvis du vil lære mere om vikingetiden i Danmark, kan du smutte en tur forbi Ribe VikingeCenter.

Ribe - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Nationalpark Thy

Nationalpark Thy er den største nationalpark i Danmark og dækker et enormt område på 244 kvadratkilometer. Det var faktisk også den første nationalpark i Danmark. På grund af sin rå natur, kaldes Nationalpark Thy ofte for Danmarks sidste vildmark.

Når du besøger Nationalpark Thy, kan du nyde den smukke og særprægede natur. Her er der gode vandrestier, ødemarker, klitheder, store skovområder, rene søer, brede sandstrande, historiske seværdigheder og et rigt dyreliv. Et besøg i Nationalpark Thy er helt klart en af de bedste naturoplevelser i Danmark.

 

22. Zoologiske haver og akvarier

Rundt omkring i Danmark findes der et stort antal sjove og spændende zoologiske haver, dyreparker og akvarier. Det er næsten altid et stensikkert hit for børnefamilier, men også for kærestepar eller vennepar. Her er et lille udpluk af nogle af de bedste zoologiske haver, dyreparker og akvarier i Danmark:

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Ree Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

23. Stevns Klint

Stevns Klint er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er et af de smukkeste og mest historiske steder i Danmark. Det er også netop derfor, at det er én af de bedste seværdigheder og oplevelser i Danmark.

Klinten rejser sig dramatisk op fra havet i en højde på op til 41 meter, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Øresund. På en klar dag, kan du se hele vejen til København, Sverige og Møn. Klinten består af kridt og hvide kalksten, der blev dannet for millioner af år siden, da Danmark stadig lå under havet.

Ved Stevns Klint, findes der spor som vidner om den store katastrofe, der skete for 65 millioner af år siden. Katastrofen ramte hele jorden og udslettede mere end halvdelen af alt liv, inklusive dinosaurerne. Stevns Klint vidner desuden også om atomtruslen under Den Kolde Krig.

 

24. Mennesket ved Havet

Mennesket ved Havet er en 9 meter høj skulptur med 4 hvide mænd, der skuer ud over havet ved Sædding Strand nord for Esbjerg. Skulpturen kan ses i op til 10 kilometers afstand, og byder rejsende fra søsiden velkommen til byen.

Skulpturen blev opført i anledning af Esbjerg kommunes 100-års jubilæum, og er sidenhen blevet et stort vartegn for byen. Formålet med Mennesket ved Havet er, at symboliserer det rene menneskes møde med naturen.

Mennesket ved Havet - Rejs Dig Lykkelig

 

25. Camp Adventures Skovtårn

Camp Adventures 45 meter høje skovtårn er blandt de nyeste seværdigheder i Danmark og er allerede blevet et stort vartegn. Efter en kort gåtur gennem Gisselfeld Klosters bøgeskove står du pludselig for foden af det imponerende timeglasformede skovtårn.

Her finder du en 650 meter lang sti som snor sig op over trækronerne og ender ved Sjællands højest tilgængelige punkt. Herfra er der en fantastisk 360 graders udsigt over den sydsjællandske natur. På en klar dag kan du faktisk se mere end 25 kilometer væk. Læs mere om Skovtårnet her.


Læs også: 18 Fantastiske Seværdigheder på Sjælland

 

26. Aarhus

Aarhus er en skøn og nytænkende by, der omtales som Smilets By. Tilbage i 2017 blev Aarhus kåret til Europas Kulturhovedstad, hvilket ikke siger så lidt om Danmarks næststørste by. Aarhus byder på mange spændende og kulturelle oplevelser:

Den Gamle By: Danmarks Købstadsmuseum og et stort frilandsmuseum. Læs mere her.

ARoS: Et af Nordeuropas største kunstmuseer. Det er især kendt for sin enorme regnbue, der byder på en 360 graders udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden: En populær forlystelsespark tæt på centrum af Aarhus.

Marselisborg Dyrehave: En stor dyrehave, hvor du kan komme helt tæt på dådyr, hjorte og vildsvin.

Aarhus - Rejsdiglykkelig.dk


Det var alt på denne liste over de bedste oplevelser i Danmark. Hvad er dine favoritoplevelser i Danmark? Hvilke oplevelser og seværdigheder i Danmark, drømmer du om at opleve? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Leder du efter oplevelser i Danmark? Du vil måske også kunne lide disse artikler:

… Eller læs alle artikler fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

kommentarer