17 af de bedste oplevelser i Danmark - Rubjerg Knude Fyr - Rejsdiglykkelig.dk

17 af de bedste oplevelser i Danmark

Det kan godt være at Danmark er et lille land, men der findes faktisk et utal af spændende oplevelser i Danmark! Hvis du planlægger at holde sommerferie i Danmark eller bare mangler inspiration til sjove ting at lave, så skal du læse med her, hvor jeg har fundet 17 af de bedste oplevelser i Danmark.
 

Skagen

Skagen er Danmarks nordligste by og er en populær feriedestination med sine charmerende skagensgule huse, hvide sandstrande og mange solskinstimer. Derudover byder det omkringliggende område også på nogle af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Danmark:

Grenen: Danmarks nordligste spids, hvor de to have Kattegat og Skagerak mødes. Nyd gåturen langs kysten eller hop på Sandormen, der fragter besøgende frem og tilbage fra parkeringspladsen.

Den Tilsandede Kirke: En gammel kirke opført i slutningen af 1300-tallet, hvor de omkringliggende sandklitter er skyld i at det kun er kirketårnet, der står ensomt tilbage.

Råbjerg Mile: Danmarks største vandreklit med omkring 3,5 millioner m3 sand, der dækker et areal på cirka 1 km2.

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Skagen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mønsted Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber ligger vest for Viborg, og er ikke bare Danmarks, men også hele verdens største kalkmine! De helt specielle jordforhold i området, er medvirkende til at Mønsted Kalkgruber ligger så tæt på jordens overfalde, at det er muligt at besøge dem.

Her kan du komme ned og udforske den endeløse labyrint af minegange, der strækker sig over 60 kilometer i flere etager. Det er dog kun muligt at gå en tur på 2 kilometer i de oplyste minegange, hvor du kan risikere at støde på flagermus, som er grubernes faste beboere.

 

Forlystelsesparker

De mange forlystelsesparker i Danmark er perfekte til en sjov dag for hele familien. De ligger godt spredt ud over det danske sommerland, og der er sjældent langt til den nærmeste forlystelsespark. Her et lille udpluk over nogle af de absolut mest populære forlystelsesparker i Danmark:

 • Legoland
 • Djurs Sommerland
 • Fårup Sommerland
 • Lalandia
 • Tivoli
 • Bakken
 • Tivoli Friheden
 • BonBon-Land
 • Jesperhus Blomsterpark
 • Sommerland Sjælland

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Legoland - Rejsdiglykkelig.dk

 

Klitmøller

Klitmøller i Nordjylland bliver også kaldt for Cold Hawaii, fordi det er et af Europas bedste surfspots. Det er faktisk det bedste sted at surfe i hele Nordeuropa, hvilket tiltrækker mange surfere fra nær og fjern. Hvis du ikke er den fødte surfer, men gerne vil prøve kræfter med det, kan du besøge en af de mange surfskoler i Klitmøller. Du må heller ikke glemme at slå vejen forbi Thy National Park, som kun ligger en kort køretur derfra.

 

H.C. Andersens Hus

Det lille gule hjørnehus på Hans Jensens Stræde 43 i Odense, bliver kaldt for H.C. Andersens hus og var engang en del af det fattigste område i Odense. Det er eftersignede her vores helt egen verdenskendte eventyrdigter og forfatter blev født tilbage i 1805. I dag fungerer huset som hovedmuset for H.C. Andersen, og er et af de ældste digter museer i verden. Da H.C. Andersen var 2 år gammel, flyttede familien dog ind i et andet lille gult hus på Munkemøllestræde 3. Dette hus bliver til gengæld kaldt for H.C. Andersens barndomshjem, fordi han boede her fra han var 2 til 14 år.

 

Silkeborgsøerne og Himmelbjerget

Silkeborgsøerne består af en række søer, som er forbundet ved hjælp af Gudenåen i et naturskønt område mellem Silkeborg og Ry. Den største og dybeste sø hedder Julsø – og her finder du også Himmelbjerget, som med sine 147 meter er et af de højeste punkter i Danmark. Du kan parkere tæt ved tårnet på toppen af Himmelbjerget, men den bedste oplevelse er uden tvivl at sejle til bunden af bjerget og gå derop.

Vi plejer at sejle i vores egen båd ved Silkeborgsøerne, men det er også muligt at tage en sejltur med Hjejlen, som faktisk er verdens ældste hjuldamper. Der er også rig mulighed for at opleve Silkeborgsøerne fra en kano, som du kan leje flere steder i Søhøjlandet.

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Silkeborgsøerne og Himmelbjerget - Rejsdiglykkelig.dk

 

København

Vores smukke hovedstad er altid et besøg værd, og summer af liv med sine mange indbyggere og charmerende bydele. Hvis du besøger København, skal du bestemt ikke være bange for at komme til at kede dig. København har nemlig det hele, hvad enten du er til sjove oplevelser, kulturelle seværdigheder, gode shopping muligheder eller noget helt fjerde:

Nyhavn: Et farverigt og ikonisk havnekvarter, der summer af liv og glade dage.

Tivoli: Verdens næstældste forlystelsespark med mange sjove forlystelser.

Den lille havfrue: Danmarks mest kendte statue sidder smukt placeret og skuer håbefuld ud over havet.

Christiania: En fristad for folk med en alternativ livsstil.

Rundetårn: Europas ældste fungerende observatorium fra 1642 og har en udsigtsplatform i 34,8 meters højde.


Læs også: De 29 bedste oplevelser i København

 

Møns Klint

Møns Klint er et enestående og unikt naturområde, der er kendt som Danmarks højeste klint. Klinten befinder sig da også i en højde på op til 128 meter over det turkisblå hav, og udsigten er intet mindre end fantastisk! Samtidig strækker klinten sig langs kystlinjen i cirka 7 kilometer, og der er dermed rig mulighed for at opleve den enestående natur.

Det høje kalkindhold i klinten er medvirkende til at der både findes planter, dyr og fossiler, som ikke kan ses noget andet sted i Danmark. Kig eventuelt forbi GeoCenter Møns Klint, hvor du kan rejse 70 mio. år tilbage i tiden og lære om Danmarks fortid i Nordeuropas mest moderne science center.

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Møns Klint - Rejsdiglykkelig.dk

 

Nationalpark Vadehavet

Vadehavet strækker sig hele vejen fra Ho bugt ved Esbjerg til den Hollandske by Den Helder, hvoraf den danske del blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2014. Vadehavet er et ganske særligt sted i Danmark, fordi du kan opleve to unikke naturfænomener, som er henholdsvis Sort Sol og de særlige tidevandsforhold, der blotlægger havbunden to gange dagligt. Der er størst chance for at opleve Sort Sol i foråret og efteråret, hvor op mod 1 million trækfugle samles på himlen.

 

Slotte

Danmark er et land med mange fascinerende slotte, der både byder på spændende historier, kongelige objekter, interessante udstillinger og smukke haver. Hvis du er interesseret i de danske slotte, er der rigeligt at vælge imellem, men her er nogle af Danmarks mest populære slotte:

Kronborg Slot: Et af Nordeuropas fineste renæssanceslotte og er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Frederiksborg Slot: Eventyrligt slot som huser Det Naturhistoriske Museum med mere end 500 års Danmarkshistorie.

Egeskov Slot: Et af Europas bedst bevarede vandborge byer på mange spændende udstillinger og måske den smukkeste have i Danmark.

Amalienborg Slot: Residens for den danske kongefamilie og er Dronning Magrethes II’s faste bopæl i København.

Rosenborg Slot: Danmarks tidligere kongebolig fungerer som et kunsthistorisk museum med nogle af Danmarks største kulturskatte.

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Egeskov Slot - Rejsdiglykkelig.dk

 

Lille Vildmose

Lille Vildmose er et smukt naturområde nær Aalborg, som er Nordeuropas største højmose og det største fredede område i Danmark med sine 7.600 hektar. I dette vilde og uberørte landskab, kan du risikere at møde kongeørne, kronhjorte, vildsvin og endda elge! Sidstnævnte virker måske surrealistisk, men den er altså god nok, der findes majestætiske og gigantiske elge i Danmark – men du kan kun møde dem lige her i Lille Vildmose.

 

Bornholm

Bornholm ligger i Østersøen og er både kendt som Danmarks solskinsø og klippeø samt Europas næstbedste ferieø. Selvom at Bornholm ligger et godt stykke væk fra resten af Danmark, så er køreturen og færgeturen altså det hele værd! Bornholm er nemlig en utroligt smuk og fantastisk ø! Her er et lille udpluk af de mest populære oplevelser på Bornholm:

Hammershus: Nordeuropas største borgruin, der er beliggende på en 70 meter høj klippeknold.

Christiansø: Danmarks østligste punkt er en lille ø, der har været hjemsted for Europas første sø fæstning i 1684.

Helligdomsklipperne: En af Danmarks største naturattraktioner med dramatiske klippevægge i op til 20 m højde.

Østerlars Rundkirke: Den største og ældste af Bornholms fire rundkirker.

Dueodde Strand: Bornholms og måske endda hele Danmarks mest populære sandstrand.


Læs også: 19 seværdigheder og oplevelser på Bornholm

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Bornholm - Rejsdiglykkelig.dk

 

Rubjerg Knude Fyr

Rubjerg Knude Fyr står på Rubjerg Knudes imponerende vandreklit nær Lønstrup og Løkken i Nordjylland. Fyret blev bygget for mere end 120 år siden, men efter store problemer med sandflugt i området, blev det desværre slukket i 1968. I dag er det muligt at komme op i det 100 meter høje fyr, hvorfra der er en af mest storslåede udsigter over Vesterhavet og Vendsyssel!

Rubjerg Knude Fyr har været faretruende tæt på at styrte i havet på grund af den barske natur og de hårde storme i området, der langsomt får klinten til at forsvinde. I oktober 2019 valgte man heldigvis at redde fyret, som blev flyttet 70 meter ind i landskabet og dermed er i forholdsvis sikkerhed de næste mange år.

 

Zoologiske haver og akvarier

Der findes et utal af sjove og spændende zoologiske haver, dyreparker og akvarier i Danmark. Det er næsten altid et stensikkert hit for børnefamilien, men det kan også være super hyggeligt for kærestepar eller vennepar. Her er et lille udpluk af nogle af de bedste zoologiske haver, dyreparker og akvarier i Danmark:

 • København Zoo
 • Den Blå Planet
 • Givskud Zoo
 • Ree Park Safari
 • Kattegatcentret
 • Odense Zoo
 • Randers Regnskov
 • Aalborg Zoo
 • Skandinavisk Dyrepark
 • Jyllands Park Zoo

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Ree Park - Rejsdiglykkelig.dk

 

Mennesket ved havet

Mennesket ved havet er en 9 meter høj skulptur med 4 hvide mænd, der skuer ud over havet ved Sædding Strand nord for Esbjerg. Skulpturen kan ses i op til 10 kilometers afstand, og byder rejsende fra søsiden velkommen til byen. Skulpturen blev opført i anledning af Esbjerg kommunes 100-års jubilæum, og den er sidenhen blev et stort vartegn for byen. Formålet med Mennesket ved havet er at symboliserer det rene menneskes møde med naturen.

 

Camp Adventures Skovtårn

Camp Adventures 45 meter høje skovtårn er spritnyt og er faktisk allerede blevet et af Danmarks vartegn. Efter en kort gåtur igennem Gisselfeld Klosters bøgeskove står du for foden af det imponerende timeglasformede skovtårn, hvor en 650 meter lang sti snor sig op over trækronerne og ender ved Sjællands højest tilgængelige punkt. Herfra er der en fantastisk 360 graders udsigt over den sydsjællandske natur, hvor du på en klar dag kan se mere end 25 kilometer væk.

 

Aarhus

Aarhus er både en skøn og nytænkende by, som bliver omtalt som Smilets By. Tilbage i 2017 blev Aarhus kåret til Europas Kulturhovedstad – og det siger ikke så lidt om Danmarks næststørste by! Aarhus byder på mange spændende kulturelle og unikke oplevelser:

Den Gamle By: Danmarks Købstadsmuseum og et stort frilandsmuseum.

ARoS: Et af Nordeuropas største kunstmuseer, som især er kendt for sin enorme regnbue, der tilbyder en 360 graders udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden: En populær forlystelsespark tæt på centrum af Aarhus.

Marselisborg Dyrehave: En stor dyrehave, hvor du kan komme helt tæt på dådyr, hjorte og vildsvin.

17 af de bedste oplevelser i Danmark - Aarhus - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.