Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Rejs Dig Lykkelig

20 Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki

Leder du efter sjove ting at lave i Helsinki? Glem ikke at tjekke denne artikel med de bedste seværdigheder og oplevelser i Helsinki, Finland.

Helsinki eller Helsingfors er Finlands hovedstad og største by. Det er ikke en specielt stor hovedstad og der mangler lidt den typiske storbyvibe. Helsinki er til gengæld en utroligt smuk og charmerende storby.

Den lille størrelse er desværre medvirkende til, at byen ofte bliver glemt lidt i skyggen af de andre nordiske hovedstæder, såsom København og Stockholm.

Det er virkelig ærgerligt, for der er faktisk mange sjove ting at lave i Helsinki!

Nu skal du dog ikke forvente en overflod af absolut must-see seværdigheder, som du nærmest ikke kan leve uden at se.

Attraktionerne består nemlig nærmere af små charmerende steder og hyggelige oplevelser. Her handler det altså mest af alt om, at suge den skønne stemning til dig!

Hvis du planlægger en tur til Finlands hovedstad, skal du blive hængende på rejsebloggen lidt endnu. Her får du nemlig en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Helsinki, Finland.

Skilt - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki:


1. Senatstorvet

Senatstorvet ligger centralt i byen og udgør sammen med det omkringliggende område, den ældste del af Helsinki.

Det er byens mest kendte offentlige plads og er inspireret af byggestilen i den russiske by, Sankt Petersborg.

Den populære plads er omgivet af prominente bygninger. De mest dominerende er Helsinki Domkirke, Regeringspaladset, Helsinki Universitets hovedbygning og Finlands Nationalbibliotek.

Det er også her du finder Sederholm House, som er den ældste stenbygning i Helsinki. Midt på Senatstorvet står der desuden en statue af den russiske tsar, Alexander II.

 

2. Helsinki Domkirke

En af de største seværdigheder og oplevelser i Helsinki er Helsinki Domkirke, som også er et stort vartegn for byen. Det er et af dé steder, som du absolut ikke må gå glip af på din storbyferie!

Den flotte hvide domkirke troner højt over Senatstorvet og er nok den mest ikoniske bygning i hele Finland.

Kirken er helt klart smukkest udenpå! Når det så er sagt, er det altså også muligt, at tage et kig indenfor.

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Helsinkis Domkirke - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Kiasma Museum

Kiasma Museum er Finlands største museum for samtidskunst med en samling på mere end 8.000 værker.

Her er der især fokus på nutidig samtidskunst fra finske artister samt kunstnere fra de nærliggende nabolande.

Museet byder på hele 5 etager med mange spændende udstillinger, som bare venter på at blive udforsket. Udstillingerne skifter løbende, så der er hele tiden noget nyt at se på derinde.

 

4. Markedspladsen

Er du vild med udendørs markeder? Så er du simpelthen nødt til, at smutte en tur forbi markedspladsen i Helsinkis centrum!

Her er der fyldt med boder som sælger finske produkter, souvenirs, velsmagende lokalmad samt frugt og grønt.

Hvis du køber mad her, skal du huske at holde ekstra godt øje med mågerne. De er nemlig meget store og frække – og kan altså sagtens finde på, at stjæle maden direkte ud af hænderne på dig!

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Markedspladsen - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Suomenlinna-fæstningen

Helsinki er omgivet af en lang række flotte øer, som nemt kan besøges med byens små færger og turbåde. De mest populære er øerne med Suomenlinna-fæstningen, som er en af de største seværdigheder og oplevelser i Helsinki.

Suomenlinna-fæstningen kaldes også for Sveaborg og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Den blev bygget i 1700-tallet og har spillet en vigtig rolle i Helsinkis forsvarsværk. Ja, faktisk blev den bygget af svenskere for at beskytte byen mod russerne.

Overalt ved Suomenlinna-fæstningen bliver du mødt af forsvarsvægge, kanoner og tunneler. Øerne byder også på gamle huse, parker, strande, restauranter, caféer, museer og andre attraktioner.

Suomenlinna-fæstningen - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Löyly Sauna

Du kan ikke have været i Helsinki uden at besøge en sauna! Ja, faktisk er selve ordet finsk, og saunakulturen er virkelig en stor ting.

Der er faktisk mere end 2 millioner saunaer i Finland, som ellers kun har en befolkning på 5,5 millioner indbyggere.

De fleste hoteller og overnatningssteder i Helsinki har en sauna. Men hvis du gerne vil prøve et cool sted, bør du ikke gå glip af Löyly Sauna. Her finder du et par topmoderne saunaer, som ligger direkte ud til havet.

Saunaerne er ikke kønsopdelte, så husk badetøj – medmindre du ikke har noget imod det selvfølgelig.

Når det bliver for varmt inde i saunaerne, kan du med fordel hoppe en tur direkte ned i Østersøen for at køle ned igen. Det er en vaskeægte finsk aktivitet i Helsinki!

Löyly byder desuden også på en hyggelig restaurant og bar. Her kan du nyde lækre retter med direkte udsigt til havet.

 

7. Hop-on Hop-off Bustur

Det kan være en god idé, at starte din storbyferie med en bustur i en hop-on hop-off bus. Her kommer du nemlig med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Helsinki.

Det er dermed en god måde at opleve byen på samtidig med, at du bliver transporteret rundt mellem Helsinkis turistattraktioner.

Lyder det som den perfekte aktivitet for dig? Så kan jeg især anbefale denne hop-on hop-off bustur i Helsinki (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Hop-on Hop-off Bustur - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Old Market Hall

Helsinki byder på mange markeder og markedshaller, men en af de bedste er Den Gamle Markedshal. Den åbnede dørene tilbage i 1889, og har siden da været hjem til et stort antal boder.

Her kan du købe alverdens finske specialiteter og delikatesser af de fineste råvarer, som enten kan nydes med det samme eller tages med videre.

Det charmerende overdækkede marked har åbent fra mandag til lørdag hele året rundt.

Den Gamle Markedshal - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Esplanadi Park

Esplanadi Park kaldes også for Espa og er endnu en af de mest populære seværdigheder og oplevelser i Helsinki. Denne bypark er anlagt som en promenade og udgør et skønt grønt åndehul i det centrale Helsinki.

Overalt i parken bliver du mødt af grønne plæner, blomsterbede, træer, statuer og små springvand.

I den ene ende ligger Kappeli Restuarant, som er en af de mest historiske restauranter i byen. Den er et besøg værd til en bid mad, men forvent ikke at det billigt.

Derudover er der også rig mulighed for at slappe af, gå ture, se gadekunstnere og bare nyde de grønne omgivelser i Esplanadi Park.

 

10. Uspenskijkatedralen

Højt oppe på en bakketop står Uspenskijkatedralen, som siges at være den største ortodokse katedral i det vestlige Europa.

Katedralen stod færdig i 1868 og er designet af en russisk arkitekt, hvilket også tydeligt ses på arkitekturen.

Ja, faktisk leder Uspenskijkatedralen straks tankerne hen på Ruslands kirker. Den er meget smuk indvendigt såvel som udvendigt. Det er også netop derfor, at det er en af de mest populære turistattraktioner i Helsinki.

Uspenskijkatedralen - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Allas Sea Pool

Trænger du til en svømmetur? Eller vil du bare gerne opleve den finske saunakultur? Så er Allas Sea Pool en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Helsinki for dig!

Allas Sea Pool har åbent hele året rundt og består af tre udendørs swimmingpools, som er beliggende på et flydende pooldæk ved havnen.

Den ene pool er opvarmet, den anden har koldt filtreret havvand imens den sidste er en børnepool.

Der er også adskillige saunaer, som er opdelt i mænd og kvinder. Her kan du få varmen inden du hopper i den kolde swimmingpool! Derudover byder Allas Sea Pool bl.a. også på en afslappende café og en restaurant.

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Allas Sea Pool - Rejs Dig Lykkelig

 

12. SkyWheel Helsinki

Lige ved siden af Allas Sea Pool finder du SkyWheel Helsinki, som er et 40 meter højt pariserhjul. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen og vandet – især ved solnedgang.

Vær dog opmærksom på, at det ikke ligefrem er en af de billigste seværdigheder og oplevelser i Helsinki.

Du får nemlig kun tre runder, som alt i alt tager omkring 12 minutter. Det store pariserhjul har også et par helt unikke gondoler til ret pebrede priser.

Her kan du f.eks. prøve kabinen med SkySauna, som er verdens første sauna på et pariserhjul.

 

13. Sibelius-monumentet

Sibelius-monumentet ligger i Sibelius Park og er et af de mest berømte offentlige kunstværker i Helsinki.

Kunstværket er lavet til ære for afdøde Jean Sibelius, som er den mest berømte finske komponist.

Det består af mere end 600 stålrør, der er svejset sammen til noget, der ligner et gigantisk orgel. Det er så stort, at det er muligt at gå ind under kunstværket og tage et billede nedefra.

Sibelius-monumentet - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Tempelpladsens Kirke

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Helsinki uden at nævne Tempelpladsens Kirke.

Den kaldes også for Temppeliaukio-kirken og er en helt speciel attraktion i Helsinki. Tempelpladsens Kirke er nemlig en halvt underjordisk kirke, som er hugget direkte ind i en klippe.

Den er bygget i en helt unik arkitektur og byder ikke bare på en fantastisk atmosfære, men også en uovertræffelig akustik.

 

15. Linnanmäki

Hvis du er på udkig efter en sjov dag for hele familien, bør du kraftigt overveje at tage en tur i Linnanmäki. Denne populære forlystelsespark er Helsinkis svar på Tivoli i København.

Parken åbnede dørene tilbage i 1950 og kan prale med, at være Finlands ældste forlystelsespark. Her finder du mere end 40 forlystelser til alle aldre samt et stort udvalg af underholdning, butikker og spisesteder.

Det bedste af det hele er, at entréen til Linnanmäki er gratis – og nogle forlystelser er endda også gratis!

Du skal dog betale for størstedelen af dem ved, at købe billetter eller et turpas. Bemærk, at parken ikke har åbent hele året rundt.

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Linnanmäki - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Finlands National Museum

Vil du gerne lære om Finlands historie? Så er Finlands National Museum en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Helsinki for dig!

Her kan du lære om landets historie fra stenalderen og frem til i dag. Finland har faktisk en lang, indviklet og spændende historie, som helt klart er værd er lære mere om.

Udover at lære om historien, kan du også få et meget bedre indblik i den finske kultur og etnografi.

 

17. Café Regatta

Café Regatta er uden tvivl en af de hyggeligste caféer i Helsinki. Samtidig er det dog også et vaskeægte Instagram-hotspot og en af de mest turistede caféer i byen. Du skal dermed forvente, at der er rigtig mange mennesker!

Caféen er beliggende i en charmerende og traditionel lille rød hytte helt ude ved vandkanten.

Her er det muligt, at sidde indendørs såvel som udendørs. Bestil en kop kaffe og nyd en kanelsnegl i de ekstremt hyggelige omgivelser.

Café Regatta - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Tag på en dagstur

En af de bedste ting at lave i Helsinki, er faktisk at tage på en dagstur eller udflugt til de populære attraktioner uden for byen. Det gælder selvfølgelig kun, hvis du har rigeligt med tid i den finske hovedstad.

Nogle af de mest populære udflugter fra Helsinki er den gamle by, Porvoo, og Nuuksio National Park.

Derudover er det også ekstremt populært, at tage på en dagstur til Talinn i Estland. Du kan købe færgebilletter til Tallinn her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Dagsture til Porvoo - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Seurasaari Frilandsmuseum

Seurasaari Frilandsmuseum ligger på øen, Seurasaari, og er et stort udendørs frilandsmuseum, som lader dig træde tilbage i tiden.

Her kan du lære om traditionel finsk kultur og arkitektur gennem århundreder. Overalt på øen bliver du mødt af flot natur og gamle finske huse fra hele landet, kirker, vindmøller og bjælkehytter.

Der er også adskillige ansatte som demonstrerer, hvordan man engang lavede traditionel finsk håndværk.

Bemærk, at Seurasaari Frilandsmuseum kun har åbent fra midten af maj til midten af september. Du kan komme over til øen ved hjælp af en gangbro, som forbinder den til fastlandet.

 

20. Designdistriktet

Designdistriktet ligger i centrum og er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Helsinki for designinteresserede.

Her er der rig mulighed for, at købe finske designermærker såsom Marimekko, Iittala og Mumitroldene.

Det populære distrikt strækker sig over 25 gader, men centrerer sig især omkring gaderne Fredrikinkatu og Annankatu i området nord for Johanneksenkirkko. Her er der fyldt med trendy designerbutikker og antikvitetsbutikker.

Området byder desuden på en lang række museer, kunstgallerier, designerstudioer, restauranter og caféer. Du kan evt. også smutte en tur forbi Designmuseet.

Seværdigheder og Oplevelser i Helsinki - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Tapio HaajaUnsplash

 

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Helsinki, Finland.

Hvad er dine favoritoplevelser i Helsinki? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlæg din rejse til Helsinki:

Bestil fly til Helsinki (reklamelink)

Bestil hotel i Helsinki (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Helsinki (reklamelink)

Bestil biludlejning i Helsinki (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Helsinki (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *