De 29 bedste oplevelser i København - Nyhavn - Rejsdiglykkelig.dk

De 29 bedste oplevelser i København

Vores skønne hovedstad København bliver igen og igen kåret til, at være en af de mest attraktive, levende og gladeste byer i verden. Det kan virke helt skørt for os danskere, at vores lille hovedstad har så store titler på verdensplan. Har dem der lavede nomineringerne da ikke hørt om New York, London, Rom eller Barcelona?

Hvad er det der er medvirkende til, at København er så populær ude i den store verden? Det skyldes de helt små og simple ting i livet, men det skyldes også de mange spændende oplevelser i København. Vi er simpelthen for dårlige til at opleve vores egen hovedstad, så skynd dig og pakke dine ting – for nu skal vi på rundtur i København!

Vores hovedstad har noget til enhver smag, hvad enten du leger turist i egen by eller kommer langvejs fra. Der er et utal af spændende oplevelser i København og her får du de absolut bedste. Listen er spækket med alt fra must see oplevelser og kulturelle seværdigheder til gratis oplevelser og naturoplevelser. Du kan med andre ord, læse om et utal af spændende oplevelser i København for både børn og voksne.
 

Tivoli

Tivoli ligger centralt i København og er en berømt forlystelsespark, der blev grundlagt i 1843. Den høje alder er medvirkende til, at det er verdens næstældste forlystelsespark, kun overgået af Dyrehavsbakken. Haven er i sin tid blevet besøgt flittigt af H.C. Andersen, Walt Disney og andre store berømtheder, som alle elskede haven. Det kan især anbefales at besøge Tivoli i december, hvor haven bliver eventyrlig med et utal af julelys, juleunderholdning og julemarkeder.

Tivoli har et bredt udvalg af forlystelser for både børn og voksne, men der er også mange gode restauranter, teaterforestillinger og regelmæssige koncerter. Der er en fantastisk stemning i haven med dens smukke arkitektur, historiske bygninger og frodige haver med tusindvis af blomster. Tivolis ældste forlystelse er trærutsjebanen fra 1914, som er en af verdens ældste af sin slags. Det er én af kun syv rutsjebaner i verden, der har en mand ombord til at styrer bremserne manuelt.

Entreen til tivoli er 130-140 kr. for personer fra 8 år og opefter. Det koster 60 kr. for børn fra 3-7 år og er gratis for børn under 3 år.

 

Nyhavn

Nyhavn er en af de mest populære turistmål i København og er selvfølgelig et must see. Det farverige og ikoniske havnekvarter summer af liv og glade dage. Det er især om sommeren at Nyhavn blomstrer op og indbyder til hyggelige gåture eller en kold øl på havnekajen.

De gamle farverige huse blev bygget i 1700-tallet og bliver i dag brugt til beboelse, men i størstedelen af dem finder du også restauranter, caféer og barer. Vores store forfatter H.C. Andersen har boet på Nyhavn af flere omgange. Han nåede at bo i fire af husene og det var bl.a. her at han skrev sine første eventyr. Hvis du er ekstra opmærksom ved nr. 67, kan du se en lille mindeplade til ære for den verdensberømte digter og forfatter.

De 29 bedste oplevelser i København - Nyhavn - Rejsdiglykkelig.dk

 

Botanisk Have

Botanisk Have er et levende museum og rummer Danmarks største samling af levende planter. Den fungerer som en skøn oase midt i storbyen, men dens vigtigste opgave er at bevare sjældne plantearter til forskning, formidling og undervisning. Hvis du er træt at det kolde vintervejr i Danmark, kan du besøge Palmehuset, som er et af de fire store drivhuse i haven. Her er der et skønt tropisk klima og hvis du lukker øjnene, føles det nærmest som om, at du er taget sydpå.

Det er gratis at besøge det meste af Botanisk Have bortset fra Palmehuset, der koster 60 kr. for voksne og 40 kr. for studerende. Det koster desuden 40 kr. for børn fra 3-17 år og er gratis for børn under 3 år.

 

Havnebadet Islands Brygge

Det er et must at besøge Havnebadet på Islands Brygge på en varm sommerdag. Stemningen er fantastisk og der oser af grillmad, solbadere og kolde dåseøl. Havnebadet består af fem bassiner, hvoraf to af dem er beregnet til børn. Der er desuden et udspringstårn, hvor du kan springe fra flere forskellige højder. Der er også rig mulighed for at smide strandtæppet på plænen ved siden af, hvor du kan få dig en god tan i den danske sommersol.

Om vinteren kan du kigge på vinterbadere, der springer ud i det iskolde og frosne vand. Du skal dog være opmærksom på, at det kræver medlemsskab før du selv kan hoppe i vandet. Det er gratis at besøge Havnebadet, så der er ingen forhindringer i at blive kølet lidt ned.

 

Amalienborg Slot

Amalienborg Slot er residens for den kongelige familie og består af fire næsten ens palæer, der indrammer Amalienborg Slotsplads. Slottet blev opført i 1700-tallet og blev oprindeligt bygget til at huse fire adelige familier. Kongefamilien boede oprindeligt på Christiansborg Slot, men da det brød i brand i 1794, blev Amalienborg Slot erhvervet til kongelig residens.

Dronning Margrethe bor i Christian IX’s palæ og hvis flaget er hejst, betyder det at hun er til stede. Kronprinsfamilien bor i Frederik VIII’s palæ, og de sidste to palæer bliver brugt til gæsteboliger. Du kan også besøge Amalienborg Museum, som fortæller om kongefamiliens historie gennem de sidste 150 år. Museet er dog ikke gratis at besøge.

En af de helt store oplevelser ved Amalienborg er Den Kongelige Livgardes vagtskifte på slotspladsen. Livgarden marcherer fra Livgardens Kasserne ved Rosenborg Slot gennem Københavns gader inden de ender ved Amalienborg kl. 12.00 hver dag. Vagtskiftet tager omkring 30 minutter, men det er tilladt at gå før.

De 29 bedste oplevelser i København - Amalienborg Slot - Rejsdiglykkelig.dk

 

Den Blå Planet

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vand og mere end 20.000 dyr fordelt på 450 arter. Dyk ned i fiskenes forunderlige univers og kom helt tæt på de mange dyr, der lever under havets overflade.

Mød de glubske piratfisk, verdens største ferskvandsfisk, farlige hajer og rokker, søde sæler, elektriske ål, krokodiller, slanger og mange andre dyr. Gå igennem den 16 meter lange tunnel, der fører gennem et akvarium med fisk, der svømmer lige foran næsen på dig. Mulighederne er uendelige og der er lagt op til en sjov dag for både børn og voksne.

Entreen til Den Blå Planet er 170 kr. for voksne og 95 kr. for børn fra 3-11 år. Det er gratis for børn under 3 år.

 

Strøget

Strøget er Københavns store gågade, som strækker sig over 1,1 kilometer fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Strøget er en af de længste gågader i Europa og du kan ikke undgå at tage herhen, hvis du er på udkig efter shopping i København. De eksklusive designerbutikker såsom Gucci, Prada, Louis Vuitton og Hermés ligger i enden mod Kongens Nytorv. Men bare rolig, der er også mere budgetvenlige butikker. Hvis du går op af Strøget mod Rådhuspladsen, kommer du forbi butikker såsom H&M, Zara og Vero Moda.

Strøget byder selvfølgelig også på andet – og du kan finde et utal af restauranter, caféer, museer og historiske seværdigheder. Det er heller ikke unormalt at se en gadekunstner eller to, der laver vilde tricks eller spiller på instrumenter. Der er ingen tvivl om, at Strøget er en af de bedste oplevelser i København.

 

Rådhuspladsen

Rådhuspladsen er en af Københavns centrale pladser, der er forbundet til Kongens Nytorv ved hjælp af Strøget. Det er et af de mest befærdede steder i hovedstaden og passeres af tusindvis af mennesker hver dag. De mange huse omkring pladsen rummer Danmarks største samling af neonreklamer. Mange demonstrationer, koncerter og udstillinger finder sted på Rådhuspladsen med jævne mellemrum.

Rådhuset ligger logisk nok på rådhuspladsen, og er en smuk og vigtig bygning, der bør ses. Med sine cirka 105 meter er Rådhuset en af de højeste bygninger i København og det er muligt, at komme op i Rådhustårnet. Det kræver godt nok lige, at du bestiger omkring 300 trappetrin, men udsigten fra oven er fantastisk.

Hvis du vil besøge Rådhustårnet, kan du komme på guidede rundture mandag til fredag kl. 11.00 og 14.00 samt lørdage kl. 12.00. Entreen til tårnet er 40 kr. pr person og turen varer cirka 30 minutter.

De 29 bedste oplevelser i København - Rådhuspladsen - Rejsdiglykkelig.dk

 

Kongens Have

Kongens Have er den mest benyttede park i København og er den ældste kongelige have i Danmark. Den blev anlagt af Christian 4. i begyndelsen af 1700-tallet i forbindelse med opførslen af Rosenborg Slot. Haven er blevet omlagt flere gange i tidens løb, men mange af de oprindelige hovedstier er bevaret.

Den populære have byder på mange smukke skulpturer og et utal af flotte planter og blomster. Midt i Kongens Have ligger det fortryllende Rosenborg Slot, der er et besøg værd. Hvis du vil opleve den klassiske københavnerstemning i Kongens Have, skal du bare sætte dig i græsset og nyde livet i de skønne omgivelser.

Det er gratis at besøge Kongens Have, men det koster penge at besøge Rosenborg Slot.

 

Operaen

Operaen er Danmarks nationalopera og blev indviet af dronningen den 15. januar 2005. Hvis du stiller dig ved rytterstatuen af Frederik V på Amalienborg Slotsplads, vil du kunne se direkte mod Operaen på den anden side af havnen. Der bliver både opført opera, ballet og koncerter i de fornemme sale, men det er ikke ligefrem en billig fornøjelse at overvære.Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er et stort og populært kunstmuseum, der blev stiftet af Carlsberg grundlæggerens søn Carl Jacobsen i slutningen af 1800-tallet. Glyptotekets faste samling består af omkring 10.000 værker, der er fordelt på to hovedsamlinger – den antikke samling og den moderne samling.

Mange af kunstværkerne på museet stammer fra det gamle Egypten, Grækenland, Italien og Mellemøsten. Der er også en fransk afdeling med værker fra store franske kunstnere såsom Monet og Van Gogh. Et af museets helt store trækplastre er dog Vinterhaven, hvor du kan gå rundt i subtropiske omgivelser i det ellers så kolde vintervejr.

Entreen er 115 kr. for voksne og 85 kr. for unge under 27 år. Der er gratis entre for børn fra 0-17 år. Du skal dog være opmærksom på, at du kan besøge museet gratis om tirsdagen.

 

Magstræde og Snaregade

Magstræde og Snaregade er to af de ældste og smukkeste gader i København, som rummer byens ældste borgerhuse. Flere af gadernes huse overlevede og undgik de store bybrande, der hærgede i gadebilledet i 1700-tallet. Det har medført til at størstedelen af husene er blevet fredet og de står smukt bevaret.

Begge gader oser af charme med deres smalle brostensbelagte gader og historiske bygninger. Når du går rundt i gaderne, går tankerne straks hen på en svunden tid. Det er nemt at forestille sig, hvordan hestevognene bumlede ned af de ujævne gader på vej til havnen i gamle dage. Den smukkeste af de to gader er Magstræde, som er fuld af farverige huse.

De 29 bedste oplevelser i København - Magstræde og Snaregade - Rejsdiglykkelig.dk

 

København Zoo

København Zoo er en af Europas ældste zoologiske haver og er hjem til mere end 4.000 dyr fordelt på hundredevis af forskellige arter. Det er en stor zoologisk have, så husk at afsætte god tid til dit besøg. Inde i Zoo kan du komme helt tæt på populære dyr såsom isbjørne, pingviner, pandaer, løver, giraffer, kænguruer, aber, elefanter og mange andre fascinerende dyr.

Dyr er bare altid en succes hos børn og der er ingen tvivl om, at det er en af de bedste oplevelser i København for børnefamilier. Udover de vante dyr i Zoo, kan du også besøge børnezoo, hvor der er mulighed for at klappe geder, se en ko og meget mere. København Zoo byder desuden på flere gode legepladser og mange gode spisesteder.

Entreen er 195 kr. for voksne og 105 kr. for børn fra 3-11 år. Det er gratis for børn under 3 år.

 

Vor Frelsers Kirke

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary blev viet i Vor Frelsers Kirke tilbage i 2004, men kirken er mest kendt for sit proptrækkerformede kirketårn. Du kan nemlig komme op i tårnet og få en af de bedste panoramaudsigter over København fra 90 meters højde.

Turen op i tårnet kræver, at du klatre op af de 400 smalle trappetrin til toppen. Det kan være en hård tur, men den smukke udsigt er besværet værd. De sidste 150 trin løber på ydersiden af tårnet, så det er altså ikke en oplevelse for folk med højdeskræk!

Det er gratis at besøge Vor Frelsers Kirke, men det koster 35 kr. at besøge kirketårnet i lavsæson og 50 kr. i højsæson. Du skal være opmærksom på, at tårnet er lukket hvert år fra 16. december til 22. februar. Hvis vejret er dårligt, kan der desuden være lukket af sikkerhedsmæssige årsager.

 

Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue et af de største vartegn i København og tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Hun sidder smukt placeret på sin sten ved langelinie og skuer håbefuld ud over havet. Skulpturen er inspireret af H.C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue og blev givet som en gave til København af bryggeren Carl Jacobsen. Han havde angiveligt været i Det Kongelige Teater for at se balletten med Den Lille Havfrue og var så bevæget, at han bad billedhuggeren Edvard Eriksen om at skabe en statue. Den Lille Havfrue blev opstillet ved kajen i 1913 og har stået der lige siden. Hun var dog en smuttur i Kina til Verdensudstillingen i 2010.

Den Lille Havfrue er udført i bronze og granit, men har alligevel formået af miste hovedet af flere omgange og armen en enkelt gang. Hun har også fået hældt maling ud over sig flere gange under forskellige episoder med hærværk. Den aldrende dame har været udsat for lidt af hvert, men er heldigvis blevet reddet hver gang.

De 29 bedste oplevelser i København - Den Lille Havfrue - Rejsdiglykkelig.dk

 

Rosenborg Slot

Rosenborg Slot blev oprindeligt bygget som et lysthus efter ordre fra Christian 4. i 1606. Slotten har sidenhen været under mange omfattende renoveringer og udvidelser – og i 1633 stod det færdigt som det slot, vi kender i dag. Rosenborg Slot blev brugt som kongebolig frem til cirka 1710, da Frederik 4. opgav det til fordel for andre mere tidssvarende sommerboliger.

I dag er Rosenborg Slot et kunsthistorisk museum med nogle af Danmarks største kulturskatte. I de underjordiske skattekamrene, kan du se de danske kronjuveler og kongekroner, som består af fire smykkesæt. En anden vigtig attraktion på Rosenborg Slot, er riddersalen med tronstolene, der bliver bevogtet af tre løver af sølv og i naturtro størrelse. Rummene på slottet er velbevarede og giver et godt indblik i de kongeliges liv på det smukke slottet.

Entreen til Rosenborg Slot er 115 kr. for voksne og 75 kr. for studerende. Der er gratis adgang for børn fra 0-17 år.

 

Torvehallerne

Torvehallerne er hele Københavns lækre madmarked med cirka 60 boder, hvoraf de fleste sælger madvarer af højeste kvalitet. De fleste storbyer har oldgamle markeder med en lang historie, men Torvehallerne åbnede så sent som i 2011. Selvom at det er et forholdsvis nyt marked, er populariteten ikke til at tage fejl af og det besøges af mere end 115.000 mennesker hver eneste uge.

Et besøg i Torvehallerne byder på mange udsøgte smagsoplevelser og dufte, der sætter gang i alle sanserne. Du kan finde alt fra friskbrygget kaffe, duftende te, stærke whiskyer og eksotiske krydderier til nybagt brød, friske fisk, smagfulde urter og oste. Du kan finde alverdens delikatesser til at tage med hjem eller nyde på en af de små spisesteder.Nationalmuseet

Nationalmuseet ligger i Prinsens Palæ og omfatter genstande fra hele Danmarks historie, men også udenlandsk historie. Samlingerne går tilbage til istidens rensdyrjægere, oldtiden, vikingetiden, middelalderen, kristendommens indførelse og meget mere.

Museets permanente udstillinger består bl.a. af verdens største samling af gyldne altre, skatte fra vikingernes togter, våben og smykker fra jernalderen, velbevarede moselig og Danmarks ældste mønt. Du kan også opleve verdens største samling af genstande fra Grønland, verdens ældste malerier, ægyptiske mumier, græske marmorskulpturer og meget mere.

Entreen til museet er 95 kr. for voksne og det er gratis for børn under 18 år.

 

Christiania

Fristaden Christiania er en af Danmarks mest populære turistattraktioner og er et grønt område, der er hjem til omkring 750 mennesker. I 1971 rykkede en gruppe slumstormere ind på den nedlagte Bådsmandstræde Kaserne og bosatte sig ulovligt i de gamle bygninger. De drømte om et liv baseret på frihed, kreativitet og fællesskab.

Siden Christianitterne bosatte sig i området, har de haft mange kontroverser med politiet og det har ført til flere voldsomme hændelser. Selvom at politiet og de gamle christianitter forsøger at bekæmpe kriminaliteten i fristaden, er det omfattende hashsalg på Pusher Street stadig åbenlyst. Der skulle angiveligt være omkring 40-45 boder og hver bod sælger for mellem 50.000-100.000 kr. om dagen.

Christiania er stadig et paradise for folk med en alternativ livsstil og det er sjovt at gå rundt i de bilfri gader, der ikke minder om noget andet sted i Danmark. Christianitterne har selv vedtaget et par sikkerhedsmæssige regler, hvor de fraråder gæster at fotografere, løbe og tale i telefon i staden. Reglerne bør især overholdes i og omkring Pusher Street.

De 29 bedste oplevelser i København - Christiania - Rejsdiglykkelig.dk

 

Marmorkirken

Marmorkirken hedder officielt Frederiks kirke og er en af Københavns mest imponerende kirker. Den ligger smukt placeret i en lige linje med Amalienborg Slot og Operaen i det elegante kvarter Frederiksstaden. Den imponerende kirke med sin ikoniske kobbergrønne kuppel og flotte marmor facade er bestemt et besøg værd. Giv dig god tid til at beundre Marmorkirkens smukke ydre såvel som indre. Glem ikke at tage på en guidet tur op i kuplen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over København og Øresund.

Det er gratis at besøge kirken, men det koster 35 kr. for voksne og 20 kr. for børn under 18 år at besøge kuplen. Uden for sommerperioden finder turene sted hver lørdag og søndag kl. 13.00. I perioden fra den 15. juni til 31. august samt i efterårsferien er der ture til tårnet hver dag kl. 13.00.

 

Amager Strandpark

Amager Strandpark er Københavns største strand og ligger kun 5 kilometer fra centrum. Selvom at stranden besøges af omkring 1 million mennesker hvert år, bliver der aldrig overrendt. Amager Strandpark breder sig nemlig over et enormt areal med 4,6 kilometer sandstrand, de store grønne områder Femøren og Tiøren og en stor lagune. Den kunstige lagune strækker sig over 2 kilometer og er perfekt til børn med sit lave og varme vand uden bølger.

Amager Strandpark byder på mange gode udendørs faciliteter, der bruges effektivt af løbere, svømmere, dykkere, kajakroere, skatere og mange flere. Derudover er der mange aktivitetsredskaber til fri afbenyttelse såsom basketballkurve, fodboldmål, beachvolleybane, dykkerbane, udspringsvipper, parkourtræningsbaner og en træningspavillion. Der er desuden et fint udvalg af strandforretninger samt butikker med udlejning af tilbehør til vandsports-aktiviteter.

 

Christiansborg Slot

Christiansborg Slot er stedet hvor Folketinget, Højesteret og Statsministeriet holder til. Men det er også her du finder De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og Absalons Ruiner under slottet. Christiansborg Slot har været centrum for magten i Danmark i 800 år, men det nuværende slot blev først indviet i 1928. Her er slotte nemlig bygget ovenpå slotte og her har flere danske konger boet gennem tiden.

Du kan enten vælge at udforske slottet på egen hånd eller tage med på en rundvisning. Der er vidt forskellige priser på oplevelserne og du kan få et bedre indblik på Christiansborg Slots officielle website. Du kan også besøge tårnet på Christiansborg Slot, der med sine 106 meter er byens højeste. Herfra kan du få en enestestående udsigt over København. Det er ganske gratis at besøge tårnet.

De 29 bedste oplevelser i København - Christiansborg - Rejsdiglykkelig.dk

 

Kanalrundfart

En af de bedste oplevelser i København er kanalrundfart og det er da også en meget populær aktivitet for turister. Det giver dig en unik mulighed for, at opleve København fra vandsiden og du kommer forbi mange af hovedstadens største seværdigheder.

En klassisk kanalrundfart varer normalt 1 time, og her kan du høre mere om Den Lille Havfrue, Langelinie, Amalienborg Slot, Operaen, Nyhavn og meget mere. Guiden på turen plejer at være god til, at fortælle om de mange ting, som at I sejler forbi. De fleste ture er på dansk og engelsk, men der er også ture på tysk, spansk, fransk, italiensk osv.

Der findes mange forskellige udbydere af Kanalrundfart i København og priserne er derfor meget forskellige. Det plejer dog at være fornuftige priser og du skal forvente at komme af med mindst 50 kr. pr person.

 

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er et skønt frirum midt i storbyen og er blevet brugt flittigt af Københavnerne siden 1749. Den romantiske landskabshave er yderst velpasset og indbyder til hyggelige naturoplevelser. Haven er fuld af slyngende stier, hyggelige kroge, store græsarealer, søer og kanaler med mulighed for udlejning af robåde.

Frederiksberg Have byder også på et par overraskelser såsom et kinesisk lysthus, et brusende vandfald, en grotte og et tempel, som tidligere fungerede som en indgang til København Zoo. Du kan også bare vælge at slappe af på græsplænen og nyde udsigten til Frederiksberg Slot, som er opført i italiensk barokstil og stammer fra 1703.

Der er gratis entre til Frederiksberg Have.

 

Kastellet

Kastellet blev opført som en del af Københavns volde i 1624 og er et af Nordeuropas bedst bevarede fæstninger. Kastellet har ikke kun været brugt som fæstning, men har også fungeret som et fængsel med fanger, der var berygtede for at være rigets værste fjender.

I dag fungerer Kastellet som en moderne arbejdsplads for flere hundrede mennesker i det danske forsvar. Kastellet formår at have flere formål og fungerer derudover som en populær turistattraktion med et museum og en smuk natur. Det er også meget populært, at gå eller løbe en tur på voldene omkring fæstningen.

Kastellet har åben for besøgende alle årets dage og der er gratis entre.

 

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger for enden af Strøget og på den modsatte side ligger det gamle havnekvarter Nyhavn.  Kongens Nytorv er kendt for at være Københavns største og fornemmeste plads, som er omkranset af smukke og historiske bygninger.

De mest markante bygninger omkring pladsen omfatter Det Kongelige Teater, Hotel D’Angleterre, den Franske Ambassade, Kunsthal Charlottenborg og Magasin du Nord. I midten af Kongens Nytorv står Rytterstatuen, som at de nyudklækkede studenter danser rundt om, når de har fået deres huer.

De 29 bedste oplevelser i København - Kongens Nytorv - Rejsdiglykkelig.dk

 

Bakken

Dyrehavsbakken ligger lidt nord for København og er kendt for at være verdens ældste forlystelsespark. Her finder du 32 sjove forlystelser til både børn og voksne. Du skal ikke forvente at finde et utal af vilde og hurtige forlystelser, men nærmere mange hyggelige af slagsen. Bakken er underlagt Dyrehavens fredning og er derfor begrænset med, hvor højt de må bygge og varigheden af sæsonen.

Det er dog ikke uden grund, at Bakken er en af de absolut bedste oplevelser i København og den gamle forlystelsespark er bestemt et besøg værd! Foruden forlystelser byder Bakken også på masser af spil og aktiviteter, restauranter, isboder og god underholdning. Du kan være heldig at opleve hele Danmarks Pjerrot eller opleve en gratis koncert med store danske kunstnere. Det er desuden her at du finder Cirkusrevyen, der begyndte tilbage i 1935.

Det er gratis at besøge Bakken, men du skal betale for et turbånd eller billetter til forlystelserne. Bemærk at Bakken kun har åben alle dage i sommerperioden. Som noget nyt er de begyndt at have åben på udvalgte dage i efterårsferien og til jul.

 

Gefionspringvandet

Gefionspringvandet er Københavns største monument og blev skabt af billedhuggeren Anders Bundgaard i 1908. Carlsbergfondet og Københavns Kommunes Kunstfond Bundgaard betalte for værket i anledningen af Carlsbergs 50-års jubilæum.

Springvandet illustrerer det oldnordiske sagn om, hvordan Sjælland blev til. Historien går på, at den svenske Kong Gylfe lovede gudinden Gefion alt den svenske jord, hun kunne nå at pløje på en dag og en nat. Gefion forvandlede derfor sine fire sønner til okser, som trak hendes plov og pløjede så meget land ud af Sverige, at det blev til Sjælland. Det store hul der lå tilbage i Sverige blev til søen Väneren.

 

Rundetårn

Rundetårn blev opført af Christian 4. og stod færdig i 1642. Det kan prale med titlen som Europas ældste fungerende observatorium og for at være en af de mest populære oplevelser i København. Rundetårn er 41,55 meter højt, og du har mulighed for at komme op på udsigtsplatformen i 34,8 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt over store dele af København.

Inde i tårnet snor en lang sneglegang sig næsten hele vejen op til udsigtsplatformen, men det sidste stykke skal klares på en vindeltrappe. Den hvidkalkede sneglegang er 268,50 meter lang i yderbanen og kun 85,50 meter lang inde ved tårnets kerne. Hvis du er modig, kan du se ned i Rundetårnets kerne ved at stå på et glasgulv, der svæver 25 meter over jorden.

Entreen til Rundetårn er 25 kr. for voksne og 5 kr. for børn fra 5-15 år. Der er gratis adgang for børn under 5 år.

De 29 bedste oplevelser i København - Rundetårnet - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.