29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Nyhavn - Rejs Dig Lykkelig

29 Seværdigheder og Oplevelser i København

Leder du efter sjove ting at lave i København? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i København.

Vores skønne hovedstad bliver igen og igen kåret til at være én af de mest attraktive og gladeste byer i verden. Det kan virke helt skørt for os danskere, at vores lille hovedstad har så store titler på verdensplan. Har de da aldrig hørt om New York, London, Paris, Rom eller Barcelona?

Hvorfor er København så populær ude i den store verden? Det skyldes til dels de helt små og simple ting, men det skyldes også de mange spændende oplevelser i København.

Mange af os danskere er simpelthen for dårlige til at opleve vores egen hovedstad. Så skynd dig og pakke dine ting, for nu skal vi på rundtur i København!

Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i København. Hvis du har planer om at opleve mange ting, kan du eventuelt overveje at købe et Copenhagen City Card (reklamelink).

 

Seværdigheder og oplevelser i København:


1. Tivoli

Tivoli ligger centralt i København og er en berømt forlystelsespark, der blev grundlagt i 1843. Den høje alder er medvirkende til, at det er verdens næstældste forlystelsespark, kun overgået af Dyrehavsbakken.

Haven er i sin tid besøgt flittigt af H.C. Andersen, Walt Disney og andre store berømtheder, der alle elskede haven. Det kan især anbefales at besøge Tivoli i december, hvor der er en eventyrlig stemning med julelys, juleunderholdning og julemarkeder.

Tivoli har et bredt udvalg af forlystelser for både børn og voksne, men der er også mange gode restauranter, teaterforestillinger og regelmæssige koncerter. Atmosfæren i Tivoli er helt fantastisk, hvilket er én af årsagerne til, at det er en af de bedste oplevelser i København.

Den ældste forlystelse i Tivoli er trærutsjebanen fra 1914, der er en af verdens ældste af sin slags. Faktisk er det én ud af kun syv rutsjebaner i verden, der har en styrmand ombord til at styrer bremserne manuelt. Du kan med fordel købe skip køen-entrebilletter til Tivoli på GetYourGuide (reklamelink).

Entré: Fra 135 kr. for personer fra 8 år og opefter. Fra 60 kr. for børn fra 3-7 år. Gratis for børn under 3 år.

Tivoli - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Botanisk Have

Botanisk Have er et levende museum med Danmarks største samling af levende planter. Den skønne oase midt i storbyen er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i København. Havens vigtigste opgave er at bevare adskillige sjældne plantearter til forskning, formidling og undervisning.

Hvis du er træt at det kolde vintervejr i Danmark, kan du med fordel besøge Palmehuset, der er et ud af fire store drivhuse i haven. Inde i Palmehuset er der et skønt tropisk klima. Hvis du lukker øjnene, føles det nærmest som om, at du befinder dig i tropiske omgivelser sydpå.

Vær opmærksom på at Botanisk have er en gratis oplevelse i København, men at det koster penge at besøge Palmehuset.

Entré: Gratis entré til Botanisk Have. Entréen til Palmehuset er 60 kr. for voksne. 40 kr. for studerende og børn fra 3-17 år. Gratis for børn under 3 år.


3. Nyhavn

Nyhavn er en af de mest populære turistattraktioner i København og er selvfølgelig et must-see i hovedstaden. Det ikoniske og farverige havnekvarter summer af liv og glade dage. Nyhavn blomstrer især op om sommeren og indbyder til hyggelige gåture og kolde øl på havnekajen.

De gamle farverige huse på Nyhavn blev bygget i 1700-tallet og bruges stadig til beboelse i dag. I størstedelen af husene er der dog også åbnet restauranter, caféer og barer.

Vores helt egen eventyrforfatter H.C. Andersen har faktisk boet på Nyhavn ad flere omgange. Han nåede at bo i fire af husene, og det var bl.a. her han skrev sine første eventyr. Hvis du er ekstra opmærksom ved nr. 67, kan du finde en lille mindeplade til ære for den verdensberømte digter og forfatter.

Nyhavn - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Havnebadet Islands Brygge

Det er et must at besøge Havnebadet på Islands Brygge på en varm sommerdag. Stemningen er fantastisk med duften af grillmad, udsigten til solbadere og smagen af kolde dåseøl. Havnebadet består af fem bassiner, hvoraf to af dem er beregnet til børn.

Ved Havnebadet kan du også finde et udspringstårn, hvor du kan springe fra flere forskellige højder. Der er også rig mulighed for at smide strandtæppet på plænen ved siden af, hvor du kan få en god sommerkulør i den danske sommersol.

Hvis du besøger Havnebadet om vinteren, kan du ofte se vinterbadere, der springer i det iskolde og frosne vand. Du kan også selv hoppe i vandet, men du skal være opmærksom på at det kræver medlemskab. Det er gratis at besøge Havnebadet, så der er ingen forhindringer i at blive kølet lidt ned.

 

5. Amalienborg Slot

Amalienborg Slot er residens for den kongelige familie og består af fire næsten ens palæer, der indrammer Amalienborg Slotsplads. Slottet blev oprindeligt bygget til at huse fire adelige familier i 1700-tallet.

Kongefamilien boede oprindeligt på Christiansborg Slot, men efter en brand i 1794 blev Amalienborg Slot erhvervet til kongelig residens. I dag bor Dronning Margrethe i Christian IX’s palæ imens Kronprinsfamilien bor i Frederik VIII’s palæ. De sidste to palæer benyttes til gæsteboliger.

Glem ikke at besøge Amalienborg Museum, hvor du kan lære om kongefamiliens historie gennem de sidste 150 år. Du skal dog være opmærksom på at museet ikke er gratis at besøge.

En af de helt store oplevelser ved Amalienborg er Den Kongelige Livgardes vagtskifte på slotspladsen. Livgarden marcherer dagligt fra Livgardens Kasserne ved Rosenborg Slot gennem Københavns gader inden de ender ved Amalienborg kl. 12.00. Vagtskiftet tager omkring 30 minutter, men det er selvfølgelig tilladt at gå før.

Vagtskifte på Amalienborg - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Den Blå Planet

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vand og mere end 20.000 dyr fordelt på 450 arter. Her kan du dykke ned i fiskenes forunderlige univers og komme helt tæt på de mange dyr, der lever under havets overflade.

Mød de glubske piratfisk, verdens største ferskvandsfisk, farlige hajer og rokker, søde sæler, elektriske ål, krokodiller, slanger og mange andre dyr. Gå igennem den 16 meter lange tunnel, der fører gennem et akvarium med fisk, der svømmer lige foran næsen af dig. Mulighederne er uendelige og det er uden tvivl en af de bedste oplevelser i København for børnefamilier.

Entré: 170 kr. for voksne. 95 kr. for børn fra 3-11 år. Gratis entré for børn under 3 år.

 

7. Strøget

Strøget er Københavns store gågade, der strækker sig over 1,1 kilometer fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Strøget er én af de længste gågader i Europa og er det oplagte sted at besøge, hvis du er på udkig efter shopping i København.

De eksklusive designerbutikker såsom Gucci, Prada, Louis Vuitton og Hermés ligger i enden mod Kongens Nytorv. De budgetvenlige butikker såsom H&M, Zara og Vero Moda ligger til gengæld i retningen mod Rådhuspladsen.

Strøget byder selvfølgelig også på andet end butikker. Du kan også finde et stort antal restauranter, caféer, museer og historiske seværdigheder i København.

Det er heller ikke unormalt at se en gadekunstner eller to, der laver vilde tricks eller spiller på diverse instrumenter. Strøget er helt klart en af de bedste oplevelser i København for dig, der elsker at shoppe.

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Strøget - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Operaen

Operaen er Danmarks nationalopera og blev indviet af dronningen den 15. januar 2005. Hvis du stiller dig ved rytterstatuen af Frederik V på Amalienborg Slotsplads, vil du kunne se direkte mod Operaen på den anden side af havnen.

I de fornemme sale bliver der både opført operaer, balletter og koncerter. Du skal dog være opmærksom på at det ikke ligefrem er en billig fornøjelse at overvære. Læs mere på Operaens officielle hjemmeside.

 

9. Rådhuspladsen

Rådhuspladsen er én af Københavns centrale pladser og er forbundet til Kongens Nytorv ved hjælp af Strøget. Det er et af de mest befærdede steder i hovedstaden, da det passeres af tusindvis af mennesker dagligt.

De mange huse omkring pladsen rummer tilsammen Danmarks største samling af neonreklamer. Der er desuden demonstrationer, koncerter og udstillinger på Rådhuspladsen med jævne mellemrum.

Rådhuset ligger selvfølgelig på Rådhuspladsen og er en smuk og vigtig bygning, som du ikke bør gå glip af. Med en højde på cirka 105 meter er Rådhuset én af de højeste bygninger i København.

Det er muligt at komme op i Rådhustårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Du skal dog lige være opmærksom på, at du skal bestige omkring 300 trappetrin for at komme op til toppen. Hvis du vil besøge Rådhustårnet, er der som regel guidede rundture fra mandag til fredag kl. 11.00 og 14.00 samt lørdage kl. 12.00.

Entré: Det koster 40 kr. pr. person at besøge Rådhustårnet.


Læs også: 13 Fantastiske Udsigtspunkter i København

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Rådhuspladsen - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Kongens Have

Kongens Have er den mest populære park i København såvel som én af de bedste gratis oplevelser i København. Den blev anlagt af Christian 4. i begyndelsen af 1700-tallet i forbindelse med opførelsen af Rosenborg Slot.

Det betyder altså at Kongens Have er den ældste kongelige have i Danmark. Haven er omlagt flere gange i tidens løb, men mange af de oprindelige hovedstier er bevaret. Den populære have byder på mange smukke skulpturer og et utal af flotte planter og blomster.

Midt i Kongens Have ligger det fortryllende Rosenborg Slot, der bestemt også er et besøg værd. Hvis du vil opleve den klassiske københavnerstemning i Kongens Have, skal du bare sætte dig i græsset og nyde livet i de skønne omgivelser.

Entré: Gratis entré til Kongens Have, men der er ikke gratis entré til Rosenborg Slot.11. Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er et stort og populært kunstmuseum i København, der blev stiftet af Carlsberg grundlæggerens søn Carl Jacobsen i slutningen af 1800-tallet.

Glyptotekets faste samling består af omkring 10.000 værker, der er fordelt på to hovedsamlinger – den antikke samling og den moderne samling. Mange af kunstværkerne på museet stammer fra det gamle Egypten, Grækenland, Italien og Mellemøsten.

Der er også en fransk afdeling med værker fra store franske kunstnere såsom Monet og Van Gogh. Et af museets helt store trækplastre er Vinterhaven, hvor du kan gå rundt i subtropiske omgivelser midt i København.

Entré: 115 kr. for voksne. 85 kr. for unge under 27 år. Gratis for børn fra 0-17 år. Bemærk dog at der er gratis entré om tirsdagen.

Ny Carlsberg Glyptotek - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Vor Frelsers Kirke

Vor Frelsers Kirke er kendt for sit proptrækkerformede kirketårn, hvorfra der er én af de bedste panoramaudsigter over København fra 90 meters højde.

Turen op i tårnet kræver at du klatrer op af 400 smalle trappetrin til toppen. Det kan være en hård tur, men du bliver til gengæld belønnet med en af de smukkeste udsigter over København. De sidste 150 trin løber på ydersiden af tårnet, så det er altså ikke en oplevelse for folk med højdeskræk.

Du skal være opmærksom på at tårnet er lukket hvert år fra den 16. december til den 22. februar. Der kan desuden være lukket af sikkerhedsmæssige årsager, hvis vejret er dårligt.

Entré: Gratis entré til Vor Frelsers Kirke, men det koster 35 kr. at besøge kirketårnet i lavsæson og 50 kr. i højsæson.

 

13. Magstræde og Snaregade

Magstræde og Snaregade er to af de ældste og smukkeste gader i København, der rummer byens ældste borgerhuse. Flere af husene på gaderne overlevede på mirakuløst vis de store bybrande, der hærgede i gadebilledet i 1700-tallet. Deres overlevelse har medført at størstedelen af husene er fredet og dermed står smukt bevaret i dag.

Begge gader oser af charme med deres smalle brostensbelagte gader og historiske bygninger. Når du går rundt i gaderne, går tankerne straks hen på en fjern og svunden tid.

Det er nemt at forestille sig, hvordan hestevognene bumlede ned ad de ujævne gader på vej til havnen i gamle dage. Den smukkeste af de to gader er nok Magstræde, der er fyldt med farverige huse.

Magstræde - Rejs Dig Lykkelig

 

13. København Zoo

København Zoo er én af Europas ældste zoologiske haver og er hjem til mere end 4.000 dyr fordelt på hundredevis af forskellige arter. Det er en stor zoologisk have, så husk at afsætte god tid af til dit besøg.

Inde i København Zoo kan du komme helt tæt på populære dyr såsom isbjørne, pingviner, pandaer, løver, aber og elefanter. Dyr er næsten altid en stor succes hos børn og derfor er der ingen tvivl om, at det er en af de bedste oplevelser i København for børnefamilier.

Udover de vante dyr, kan du også besøge en børnezoo, hvor der er mulighed for at klappe geder, se en ko og meget mere. København Zoo byder desuden på flere gode legepladser og spisesteder.

Entré: 195 kr. for voksne. 105 kr. for børn fra 3-11 år. Gratis for børn under 3 år.

 

15. Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue et af de største vartegn og seværdigheder i København. Hun sidder smukt placeret på en sten ved Langelinie og skuer håbefuldt ud over havet. Skulpturen er inspireret af H.C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue og var en gave til København fra bryggeren Carl Jacobsen.

Carl Jacobsen havde angiveligt været i Det Kongelige Teater for at se balletten med Den Lille Havfrue og blev så rørt, at han bad billedhuggeren Edvard Eriksen om at skabe en statue. Den Lille Havfrue blev opstillet ved kajen i 1913 og har stået der lige siden. Hun var dog en smuttur i Kina til Verdensudstillingen i 2010.

Den Lille Havfrue er udført i bronze og granit, men har alligevel formået af miste hovedet af flere omgange samt armen en enkelt gang. Hun har også fået hældt maling ud over sig ad flere omgange under forskellige episoder med hærværk.

Den aldrende dame har efterhånden været udsat for lidt af hvert, men er heldigvis blevet reddet hver gang. Hun er én af de største must-see seværdigheder i København, som du bare skal se mindst én gang i livet.


Læs også: Top 20 Gratis Oplevelser i København

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Den Lille Havfrue - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Torvehallerne

Torvehallerne er Københavns lækre madmarked med cirka 60 boder, hvoraf de fleste sælger madvarer af højeste kvalitet. De fleste storbyer har oldgamle markeder med en lang historie, men Torvehallerne åbnede så sent som i 2011.

Selvom at det er et forholdsvis nyt marked, er populariteten ikke til at tage fejl af. Det besøges af mere end 115.000 mennesker hver eneste uge, og er én af de mest populære oplevelser i København.

Et besøg i Torvehallerne byder på udsøgte smagsoplevelser og lækre dufte, der sætter gang i alle sanserne. Du kan finde alt fra friskbrygget kaffe, duftende te, stærke whiskyer og eksotiske krydderier til nybagt brød, friske fisk, smagfulde urter og oste.

 

17. Rosenborg Slot

Rosenborg Slot blev oprindeligt bygget som et lysthus efter ordre fra Christian 4. i 1606. Slottet har sidenhen været under mange omfattende renoveringer og udvidelser. Det var først i 1633 at det stod færdig som det slot vi kender i dag.

Det smukke slot er blevet brugt som kongebolig frem til cirka år 1710, hvor Frederik 4. opgav det til fordel for andre mere tidssvarende sommerboliger.

I dag er Rosenborg Slot hjem til et kunsthistorisk museum med nogle af Danmarks største kulturskatte. I de underjordiske skattekamrene, kan du se de danske kronjuveler og kongekroner, som består af fire smykkesæt.

En anden vigtig attraktion på Rosenborg Slot, er riddersalen med tronstolene, der bliver bevogtet af tre løver af sølv i naturtro størrelse. Rummene på slottet er velbevarede og giver et godt indblik i de kongeliges liv på det smukke slottet.

Entré: 115 kr. for voksne. 75 kr. for studerende. Gratis adgang for børn fra 0-17 år.

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Rosenborg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Nationalmuseet

Nationalmuseet ligger i Prinsens Palæ og omfatter genstande fra hele Danmarks historie, men også udenlandsk historie. Museets samlinger går tilbage til istidens rensdyrjægere, oldtiden, vikingetiden, middelalderen, kristendommens indførelse og meget mere.

Museets permanente udstillinger består bl.a. af verdens største samling af gyldne altre, skatte fra vikingernes togter, våben og smykker fra jernalderen, velbevarede moselig og Danmarks ældste mønt. Du kan også opleve verdens største samling af genstande fra Grønland, verdens ældste malerier, ægyptiske mumier, græske marmorskulpturer og meget mere.

Entré: 95 kr. for voksne. Gratis for børn under 18 år.

 

19. Christiania

Fristaden Christiania er én af de mest populære turistattraktioner i Danmark og er et grønt område, der er hjem til cirka 750 mennesker. I 1971 rykkede en gruppe slumstormere ind på den nedlagte Bådsmandstræde Kaserne og bosatte sig ulovligt i de gamle bygninger. De drømte om et liv baseret på frihed, kreativitet og fællesskab.

Siden Christianitterne bosatte sig i området, har de haft mange kontroverser med politiet, der har ført til flere voldsomme hændelser. Selvom at politiet og de gamle christianitter forsøger at bekæmpe kriminaliteten i fristaden, er der stadig et åbenlyst og omfattende hashsalg på Pusher Street.

Christiania er stadig et paradise for folk med en alternativ livsstil. Én af de sjoveste oplevelser i København er at gå rundt i de bilfri gader, der ikke minder om noget andet sted i Danmark.

Christianitterne har selv vedtaget nogle sikkerhedsmæssige regler, hvor de fraråder gæster at fotografere, løbe og tale i telefon i staden. Reglerne bør især overholdes i og omkring Pusher Street.

De 29 bedste oplevelser i København - Christiania - Rejsdiglykkelig.dk

 

20. Kastellet

Kastellet blev opført som en del af Københavns volde i 1624 og er et de bedst bevarede fæstninger i Nordeuropa. Kastellet har ikke kun været brugt som fæstning, men har også fungeret som et fængsel med fanger, der var berygtede for at være rigets værste fjender.

I dag fungerer Kastellet som en moderne arbejdsplads for flere hundrede mennesker i det danske forsvar. Kastellet formår at have flere formål og fungerer derudover som en populær turistattraktion i København med et museum omgivet af smuk natur. Det er også populært at gå eller løbe en tur på voldene omkring fæstningen.

Entré: Gratis. Du kan dog at gode grunde ikke komme ind til forsvaret.21. Marmorkirken

Marmorkirken hedder officielt Frederiks kirke og er én de mest imponerende kirker i København. Den ligger smukt placeret i en lige linje med Amalienborg Slot og Operaen i det elegante kvarter Frederiksstaden.

Den imponerende kirke med sin ikoniske kobbergrønne kuppel og flotte marmor facade er bestemt et besøg værd. Giv dig god tid til at beundre Marmorkirkens smukke ydre såvel som indre. Glem ikke at tage på en guidet tur op i kuplen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over København og Øresund.

Uden for sommerperioden finder turene op i kuplen sted hver lørdag og søndag kl. 13.00. I perioden fra den 15. juni til 31. august samt i efterårsferien, er der til gengæld ture op i tårnet hver dag kl. 13.00.

Entré: Gratis entré til Marmorkirken, men det koster 35 kr. for voksne og 20 kr. for børn under 18 år at besøge kuplen.

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Marmorkirken - Rejs Dig Lykkelig

 

22. Amager Strandpark

Amager Strandpark ligger kun 5 kilometer fra centrum og er Københavns største strand. På trods af at stranden besøges af omkring 1 million mennesker hvert år, bliver der aldrig overrendt.

Strandparken breder sig over et enormt areal med en 4,6 kilometer lang sandstrand. Derudover er der også de store grønne områder Femøren og Tiøren samt en stor lagune. Den kunstige lagune strækker sig over 2 kilometer og er perfekt til børn, fordi der er lavt og varmt vand uden bølger.

Amager Strandpark byder på mange gode udendørs faciliteter, der bruges effektivt af løbere, svømmere, dykkere, kajakroere, skatere og mange flere. Derudover er der også mange aktivitetsredskaber til fri afbenyttelse.

Du kan for eksempel finde basketballkurve, fodboldmål, beachvolleybane, dykkerbane, udspringsvipper, parkourtræningsbaner og en træningspavillion. Der er desuden et fint udvalg af strandforretninger og butikker med udlejning af tilbehør til vandsports-aktiviteter.

 

23. Christiansborg Slot

Christiansborg Slot er stedet hvor Folketinget, Højesteret og Statsministeriet holder til. Det er også her du finder De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og Absalons Ruiner.

Der er dermed ingen tvivl om, at Christiansborg Slot er én af de mest ikoniske og bedste oplevelser i København. Slottet har været centrum for magten i Danmark i 800 år, selvom det nuværende slot først blev indviet i 1928. Her er der nemlig bygget slotte ovenpå slotte samtidig med at der har boet flere danske konger gennem tiden.

Du kan enten udforske slottet på egen hånd eller deltage i en guidet rundvisning. Du kan også besøge tårnet på Christiansborg Slot, der med sine 106 meter er det højeste tårn i København. Herfra er der en enestående udsigt over hovedstaden, og så er det endda gratis.

Christiansborg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

24. Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er et skønt frirum midt i storbyen, der er blevet brugt flittigt af Københavnerne siden 1749. Den romantiske landskabshave er yderst velpasset og indbyder til hyggelige naturoplevelser i København.

Haven er fyldt med slyngende stier, hyggelige kroge, store græsarealer, idylliske søer og kanaler med mulighed for at leje robåde. Der er også et par overraskelser i haven såsom et kinesisk lysthus, et brusende vandfald og en grotte.

Når du besøger Frederiksberg Have, kan du også finde et tempel, der engang fungerede som indgangen til København Zoo. Du kan også vælge at slappe af på græsplænen og nyde udsigten til Frederiksberg Slot. Frederiksberg Have er helt klart én af de bedste gratis oplevelser i København.

 

25. Kanalrundfart

En af de bedste og mest populære oplevelser i København er at tage på en kanalrundfart. Det er især populært iblandt turister, fordi det giver en unik mulighed for at opleve København fra vandsiden. Undervejs kommer du forbi mange af de største seværdigheder i København.

En klassisk kanalrundfart varer som regel 1 time og sejler forbi Den Lille Havfrue, Langelinie, Amalienborg Slot, Operaen, Nyhavn og meget mere. Guiden på turen plejer at være god til at fortælle om de mange seværdigheder undervejs. De fleste ture er på dansk og engelsk, men der er også ture på andre sprog.

Der findes mange forskellige udbydere af Kanalrundfart i København og priserne er meget forskellige. Det plejer dog at være fornuftige priser, der begynder fra omkring 50 kr. pr. person. Jeg kan kraftigt anbefale denne kanalrundfart fra GetYourGuide (reklamelink).

Pris: Fra 50 kr. pr. person.

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Kanalrundfart - Rejs Dig Lykkelig

 

26. Bakken

Dyrehavsbakken ligger lidt nord for København og er verdens ældste forlystelsespark. Her finder du 32 sjove forlystelser til børn og voksne. Du skal dog ikke forvente at finde mange vilde forlystelser. Bakken er nemlig underlagt Dyrehavens fredning og er derfor begrænset med, hvor højt de må bygge og varigheden af sæsonen.

Begrænsninger eller ej, så er Bakken en af de absolut bedste oplevelser i København! Foruden forlystelser byder Bakken også på masser af spil og aktiviteter, restauranter, isboder og underholdning.

Hvis du er heldig, møder du måske hele Danmarks Pjerrot eller kommer en dag, hvor der er en gratis koncert med store danske kunstnere. Det er også på Bakken du finder Cirkusrevyen, der begyndte tilbage i 1935. Bemærk at Bakken kun har åben i sommerperioden samt udvalgte dage i efterårsferien og til jul.

Entré: Gratis, men du skal betale for et turbånd eller billetter til de enkelte forlystelser.

 

27. Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger for enden af Strøget – og på den modsatte side ligger det gamle havnekvarter Nyhavn. Kongens Nytorv er kendt for at være Københavns største og fornemmeste plads, der er omkranset af smukke og historiske bygninger.

De mest markante bygninger omfatter Det Kongelige Teater, Hotel D’Angleterre, den Franske Ambassade, Kunsthal Charlottenborg og Magasin du Nord. I midten af Kongens Nytorv står Rytterstatuen, som de nyudklækkede studenter danser rundt om, når de har fået deres studenterhuer.

De 29 bedste oplevelser i København - Kongens Nytorv - Rejsdiglykkelig.dk

 

28. Gefionspringvandet

Gefionspringvandet er Københavns største monument og er skabt af billedhuggeren Anders Bundgaard i 1908. Carlsbergfondet og Københavns Kommunes Kunstfond Bundgaard betalte for værket i anledningen af Carlsbergs 50-års jubilæum.

Springvandet illustrerer det oldnordiske sagn om, hvordan Sjælland blev til. Historien går på at den svenske Kong Gylfe lovede gudinden Gefion alt den svenske jord, som hun kunne nå at pløje på en dag og en nat.

Gefion forvandlede derfor sine fire sønner til okser, som trak hendes plov og pløjede så meget land ud af Sverige, at det blev til Sjælland. Det store hul der lå tilbage i Sverige blev til søen Väneren.

 

29. Rundetårn

Rundetårn blev opført af Christian 4. i 1642 og kan prale med titlen som Europas ældste fungerende observatorium. Derudover er det også en af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i København.

Rundetårn er 41,55 meter højt, men det er kun muligt at komme op til udsigtsplatformen i 34,8 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt over store dele af København. Inde i tårnet snor en lang sneglegang sig næsten hele vejen op til udsigtsplatformen imens det sidste stykke skal klares på en vindeltrappe.

Den hvidkalkede sneglegang er 268,50 meter lang i yderbanen og kun 85,50 meter lang i inderbanen ved tårnets kerne. Hvis du er modig, kan du se ned i Rundetårnets kerne ved at stå på et glasgulv, der svæver 25 meter over jorden.

Entré: 25 kr. for voksne. 5 kr. for børn fra 5-15 år. Gratis for børn under 5 år.

Rundetårn - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i København. Hvad er dine favoritoplevelser i København? Synes du, der mangler noget på listen? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra København:

… Eller læs alle artikler fra Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.