29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Nyhavn - Rejs Dig Lykkelig

29 Seværdigheder og Oplevelser i København

Leder du efter sjove ting at lave i København? Tjek denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i København.

Vores skønne hovedstad bliver igen og igen kåret til at være en af de mest attraktive og gladeste byer i verden. Det kan virke helt skørt for os danskere, at vores lille hovedstad har så store titler på verdensplan. Har dem der lavede nomineringerne da aldrig hørt om New York, London, Rom eller Barcelona?

Men hvorfor er København så populær ude i den store verden? Det skyldes til dels de helt små og simple ting, men det skyldes også de mange spændende oplevelser i København. Mange af os danskere er simpelthen for dårlige til at opleve vores egen hovedstad. Så skynd dig og pakke dine ting, for nu skal vi på rundtur i København!

Her får du en liste med nogle af de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i København. 

Seværdigheder og oplevelser i København:
1. Tivoli

Tivoli ligger centralt i København og er en berømt forlystelsespark, der blev grundlagt i 1843. Den høje alder er medvirkende til, at det er verdens næstældste forlystelsespark, kun overgået af Dyrehavsbakken. Haven er i sin tid besøgt flittigt af H.C. Andersen, Walt Disney og andre store berømtheder, der alle elskede haven. Det kan især anbefales at besøge Tivoli i december, hvor der er en eventyrlig stemning med julelys, juleunderholdning og julemarkeder.

Tivoli har et bredt udvalg af forlystelser for både børn og voksne, men der er også mange gode restauranter, teaterforestillinger og regelmæssige koncerter. Atmosfæren i Tivoli er helt fantastisk og er en af årsagerne til, at det er én af de bedste oplevelser i København. Her finder du en smuk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver med tusindvis af blomster.

Tivolis ældste forlystelse er trærutsjebanen fra 1914, der er en af verdens ældste af sin slags. Faktisk er det én ud af kun syv rutsjebaner i verden, der har en styrmand ombord til at styrer bremserne manuelt.

Entreen til Tivoli er 130-140 kr. for personer fra 8 år og opefter. Det koster 60 kr. for børn fra 3-7 år og er gratis for børn under 3 år. Se mere på Tivolis officielle hjemmeside.

 

2. Nyhavn

Nyhavn er en af de mest populære turistattraktioner i København og er selvfølgelig et absolut must-see i hovedstaden. Det ikoniske og farverige havnekvarter summer af liv og glade dage. Det er især om sommeren at Nyhavn blomstrer op og indbyder til hyggelige gåture eller kolde øl på havnekajen.

De gamle farverige huse på Nyhavn blev bygget i 1700-tallet og bliver brugt til beboelse i dag. Der er dog også restauranter, caféer og barer i størstedelen af husene.

Vores helt egen eventyrforfatter H.C. Andersen har faktisk boet på Nyhavn ad flere omgange. Han nåede at bo i fire af husene, og det var bl.a. her han skrev sine første eventyr. Hvis du er ekstra opmærksom ved nr. 67, kan du se en lille mindeplade til ære for den verdensberømte digter og forfatter.

Nyhavn - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Botanisk Have

Botanisk Have er et levende museum med Danmarks største samling af levende planter. Det er en skøn oase midt i storbyen, som du ikke bør gå glip af. Havens vigtigste opgave er at bevare adskillige sjældne plantearter til forskning, formidling og undervisning.

Hvis du er træt at det kolde vintervejr i Danmark, kan du med fordel besøge Palmehuset, der er et ud af fire store drivhuse i haven. Inde i Palmehuset er der et skønt tropisk klima. Hvis du lukker øjnene, føles det nærmest som om du befinder dig i tropiske omgivelser sydpå.

Botanisk have er en gratis oplevelse i København, men det koster dog penge at besøge Palmehuset. Her er entreen 60 kr. for voksne og 40 kr. for studerende. Det koster desuden 40. kr. for børn fra 3-17 år og er gratis for børn under 3 år. Læs mere om Botanisk Have.

 

4. Havnebadet Islands Brygge

Det er et must at besøge Havnebadet på Islands Brygge på en varm sommerdag. Stemningen er fantastisk med duften af grillmad, udsigten til solbadere og smagen af kolde dåseøl. Havnebadet består af fem bassiner, hvoraf to af dem er beregnet til børn.

Ved Havnebadet kan du også finde et udspringstårn, hvor du kan springe fra flere forskellige højder. Der er også rig mulighed for at smide strandtæppet på plænen ved siden af, hvor du kan få en god sommerkulør i den danske sommersol.

Hvis du besøger Havnebadet om vinteren, kan du ofte se vinterbadere, der springer i det iskolde og frosne vand. Du kan også selv hoppe i vandet, men du skal være opmærksom på at det kræver medlemskab. Det er gratis at besøge Havnebadet, så der er ingen forhindringer i at blive kølet lidt ned.

 

5. Amalienborg Slot

Amalienborg Slot er residens for den kongelige familie og består af fire næsten ens palæer, der indrammer Amalienborg Slotsplads. Slottet blev opført i 1700-tallet og blev oprindeligt bygget til at huse fire adelige familier. Kongefamilien boede oprindeligt på Christiansborg Slot, men efter en brand i 1794 blev Amalienborg Slot erhvervet til kongelig residens.

Dronning Margrethe bor i Christian IX’s palæ. Hvis flaget er hejst, betyder det efter sigende at hun er hjemme. Kronprinsfamilien bor i Frederik VIII’s palæ imens de sidste to palæer bruges til gæsteboliger. Du kan også besøge Amalienborg Museum, hvor du kan lære om kongefamiliens historie gennem de sidste 150 år. Museet er dog ikke gratis at besøge.

En af de helt store oplevelser ved Amalienborg er Den Kongelige Livgardes vagtskifte på slotspladsen. Livgarden marcherer dagligt fra Livgardens Kasserne ved Rosenborg Slot gennem Københavns gader inden de ender ved Amalienborg kl. 12.00. Vagtskiftet tager omkring 30 minutter, men det er selvfølgelig tilladt at gå derfra før. Læs mere om Amalienborg.

Amalienborg Slot - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Den Blå Planet

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vand og mere end 20.000 dyr fordelt på 450 arter. Her kan du dykke ned i fiskenes forunderlige univers og komme helt tæt på de mange dyr, der lever under havets overflade.

Mød de glubske piratfisk, verdens største ferskvandsfisk, farlige hajer og rokker, søde sæler, elektriske ål, krokodiller, slanger og mange andre dyr. Gå igennem den 16 meter lange tunnel, der fører gennem et akvarium med fisk, der svømmer lige foran næsen af dig. Mulighederne er uendelige og det er uden tvivl en af de bedste oplevelser i København for børnefamilier.

Entreen til Den Blå Planet er 170 kr. for voksne og 95 kr. for børn fra 3-11 år. Der er gratis entre for børn under 3 år. Læs mere på Den Blå Planets officielle hjemmeside.

 

7. Strøget

Strøget er Københavns store gågade, der strækker sig over 1,1 kilometer fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Strøget er en af de længste gågader i Europa og er det oplagte sted at besøge, hvis du er på udkig efter shopping i København.

De eksklusive designerbutikker såsom Gucci, Prada, Louis Vuitton og Hermés ligger i enden mod Kongens Nytorv. Men bare rolig, der er også mere budgetvenlige butikker. Hvis du går op af Strøget mod Rådhuspladsen, kommer du forbi butikker såsom H&M, Zara og Vero Moda.

Strøget byder selvfølgelig også på andet end butikker. Du kan også finde et utal af restauranter, caféer, museer og historiske seværdigheder. Det er heller ikke unormalt at se en gadekunstner eller to, der laver vilde tricks eller spiller på diverse instrumenter. Strøget er helt klart en af de bedste oplevelser i København for dig, der elsker at shoppe.

 

8. Rådhuspladsen

Rådhuspladsen er en af Københavns centrale pladser og er forbundet til Kongens Nytorv ved hjælp af Strøget. Det er et af de mest befærdede steder i hovedstaden og passeres af tusindvis af mennesker dagligt. De mange huse omkring pladsen rummer tilsammen Danmarks største samling af neonreklamer. Der er desuden demonstrationer, koncerter og udstillinger på Rådhuspladsen med jævne mellemrum.

Rådhuset ligger selvfølgelig på Rådhuspladsen og er en smuk og vigtig bygning, som du ikke bør gå glip af. Med en højde på cirka 105 meter er Rådhuset en af de højeste bygninger i København. Det er muligt at komme op i Rådhustårnet, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Du skal dog lige være opmærksom på at du skal bestige omkring 300 trappetrin for at komme op til toppen.

Hvis du vil besøge Rådhustårnet, er der som regel guidede rundture fra mandag til fredag kl. 11.00 og 14.00 samt lørdage kl. 12.00. Entreen til tårnet er 40 kr. pr person og turen varer cirka 30 minutter.

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Rådhuspladsen - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Kongens Have

Kongens Have er den mest populære park i København og er også en af de bedste gratis oplevelser i København. Den blev anlagt af Christian 4. i begyndelsen af 1700-tallet i forbindelse med opførelsen af Rosenborg Slot. Kongens Have er dermed den ældste kongelige have i Danmark. Haven er blevet omlagt flere gange i tidens løb, men mange af de oprindelige hovedstier er bevaret.

Den populære have i København byder på mange smukke skulpturer og et utal af flotte planter og blomster. Midt i Kongens Have ligger det fortryllende Rosenborg Slot, der bestemt også er et besøg værd. Hvis du vil opleve den klassiske københavnerstemning i Kongens Have, skal du bare sætte dig i græsset og nyde livet i de skønne omgivelser.

Det er gratis at besøge Kongens Have, men det er ikke gratis at besøge Rosenborg Slot.

 

10. Operaen

Operaen er Danmarks nationalopera og blev indviet af dronningen den 15. januar 2005. Hvis du stiller dig ved rytterstatuen af Frederik V på Amalienborg Slotsplads, vil du kunne se direkte mod Operaen på den anden side af havnen. Der bliver både opført opera, ballet og koncerter i de fornemme sale. Du skal dog være opmærksom på at det ikke ligefrem er en billig fornøjelse at overvære. Læs mere på Operaens officielle hjemmeside.11. Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek er et stort og populært kunstmuseum i København, der blev stiftet af Carlsberg grundlæggerens søn Carl Jacobsen i slutningen af 1800-tallet. Glyptotekets faste samling består af omkring 10.000 værker, der er fordelt på to hovedsamlinger – den antikke samling og den moderne samling.

Mange af kunstværkerne på museet stammer fra det gamle Egypten, Grækenland, Italien og Mellemøsten. Der er også en fransk afdeling med værker fra store franske kunstnere såsom Monet og Van Gogh. Et af museets helt store trækplastre er Vinterhaven, hvor du kan gå rundt i subtropiske omgivelser i det ellers så kolde vintervejr.

Entreen til Ny Carlsberg Glyptotek er 115 kr. for voksne og 85 kr. for unge under 27 år. Der er gratis entre for børn fra 0-17 år. Du skal dog være opmærksom på, at du kan besøge museet ganske gratis om tirsdagen. Læs mere på Glyptotekets officielle hjemmeside.

 

12. Magstræde og Snaregade

Magstræde og Snaregade er to af de ældste og smukkeste gader i København, der rummer byens ældste borgerhuse. Flere af gadernes huse overlevede og undgik de store bybrande, der hærgede i gadebilledet i 1700-tallet. Deres overlevelse har medført at størstedelen af husene er blevet fredet og står smukt bevaret i dag.

Begge gader oser af charme med deres smalle brostensbelagte gader og historiske bygninger. Når du går rundt i gaderne, går tankerne straks hen på en fjern og svunden tid. Det er nemt at forestille sig, hvordan hestevognene bumlede ned af de ujævne gader på vej til havnen i gamle dage. Den smukkeste af de to gader er nok Magstræde, som er præget af farverige huse.

Magstræde - Rejs Dig Lykkelig

 

13. København Zoo

København Zoo er en af Europas ældste zoologiske haver og er hjem til mere end 4.000 dyr fordelt på hundredevis af forskellige arter. Det er en stor zoologisk have, så husk at afsætte god tid til dit besøg. Inde i Zoo kan du komme helt tæt på populære dyr såsom isbjørne, pingviner, pandaer, løver, giraffer, kænguruer, aber, elefanter og mange andre fascinerende dyr.

Dyr er næsten altid en stor succes hos børn og derfor er der ingen tvivl om, at det er en af de bedste oplevelser i København for børnefamilier. Udover de vante dyr i Zoo, kan du også besøge børnezoo, hvor der er mulighed for at klappe geder, se en ko og meget mere. København Zoo byder desuden på flere gode legepladser og mange gode spisesteder.

Entreen til København Zoo er 195 kr. for voksne og 105 kr. for børn fra 3-11 år. Der er gratis entre for børn under 3 år. Læs mere på København Zoos officielle hjemmeside.

 

14. Vor Frelsers Kirke

Vor Frelsers Kirke er kendt for sit proptrækkerformede kirketårn, hvorfra der er en af de bedste panoramaudsigter over København fra 90 meters højde.

Turen op i tårnet kræver at du klatrer op af de 400 smalle trappetrin til toppen. Det kan være en hård tur, men du bliver til gengæld belønnet med en af de smukkeste udsigter over København. De sidste 150 trin løber på ydersiden af tårnet, så det er altså ikke en oplevelse for folk med højdeskræk.

Det er gratis at besøge Vor Frelsers Kirke, men det koster 35 kr. at besøge kirketårnet i lavsæson og 50 kr. i højsæson. Du skal være opmærksom på at tårnet er lukket hvert år fra 16. december til 22. februar. Hvis vejret er dårligt, kan der desuden være lukket af sikkerhedsmæssige årsager.  Læs mere på Vor Frelsers Kirkes officielle hjemmeside.

 

15. Den Lille Havfrue

Den Lille Havfrue et af de største vartegn i København og tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Hun sidder smukt placeret på sin sten ved langelinie og skuer håbefuld ud over havet.

Skulpturen er inspireret af H.C. Andersens eventyr om Den Lille Havfrue og var en gave til København fra bryggeren Carl Jacobsen. Han havde angiveligt været i Det Kongelige Teater for at se balletten med Den Lille Havfrue og var så rørt, at han bad billedhuggeren Edvard Eriksen om at skabe en statue. Den Lille Havfrue blev opstillet ved kajen i 1913 og har stået der lige siden. Hun var dog en smuttur i Kina til Verdensudstillingen i 2010.

Den Lille Havfrue er udført i bronze og granit, men har alligevel formået af miste hovedet af flere omgange og armen en enkelt gang. Hun har også fået hældt maling ud over sig ad flere omgange under forskellige episoder med hærværk. Den aldrende dame har været udsat for lidt af hvert, men er heldigvis blevet reddet hver gang. Hun er én af de største must-see seværdigheder i København, som du skal se mindst én gang i livet.

29 Seværdigheder og Oplevelser i København - Den Lille Havfrue - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Rosenborg Slot

Rosenborg Slot blev oprindeligt bygget som et lysthus efter ordre fra Christian 4. i 1606. Slottet har sidenhen været under mange omfattende renoveringer og udvidelse, og i 1633 stod det færdigt som det slot, vi kender i dag. Rosenborg Slot blev brugt som kongebolig frem til cirka 1710, hvor Frederik 4. opgav det til fordel for andre mere tidssvarende sommerboliger.

I dag er Rosenborg Slot hjem til et kunsthistorisk museum med nogle af Danmarks største kulturskatte. I de underjordiske skattekamrene, kan du se de danske kronjuveler og kongekroner, som består af fire smykkesæt.

En anden vigtig attraktion på Rosenborg Slot, er riddersalen med tronstolene, der bliver bevogtet af tre løver af sølv i naturtro størrelse. Rummene på slottet er velbevarede og giver et godt indblik i de kongeliges liv på det smukke slottet.

Entreen til Rosenborg Slot er 115 kr. for voksne og 75 kr. for studerende. Der er gratis adgang for børn fra 0-17 år. Læs mere om Rosenborg Slot.

 

17. Torvehallerne

Torvehallerne er Københavns lækre madmarked med cirka 60 boder, hvoraf de fleste sælger madvarer af højeste kvalitet. De fleste storbyer har oldgamle markeder med en lang historie, men Torvehallerne åbnede så sent som i 2011.

Selvom at det er et forholdsvis nyt marked, er populariteten ikke til at tage fejl af. Det besøges af mere end 115.000 mennesker hver eneste uge og er en af de mest populære oplevelser i København.

Et besøg i Torvehallerne byder på udsøgte smagsoplevelser og lækre dufte, der sætter gang i alle sanserne. Du kan finde alt fra friskbrygget kaffe, duftende te, stærke whiskyer og eksotiske krydderier til nybagt brød, friske fisk, smagfulde urter og oste. Du kan finde alverdens delikatesser til at tage med hjem eller nyde dem ved en af de små spisesteder i Torvehallerne. Læs mere på Torvehallernes officielle hjemmeside.18. Nationalmuseet

Nationalmuseet ligger i Prinsens Palæ og omfatter genstande fra hele Danmarks historie, men også udenlandsk historie. Museets samlinger går tilbage til istidens rensdyrjægere, oldtiden, vikingetiden, middelalderen, kristendommens indførelse og meget mere.

Museets permanente udstillinger består bl.a. af verdens største samling af gyldne altre, skatte fra vikingernes togter, våben og smykker fra jernalderen, velbevarede moselig og Danmarks ældste mønt. Du kan også opleve verdens største samling af genstande fra Grønland, verdens ældste malerier, ægyptiske mumier, græske marmorskulpturer og meget mere.

Entreen til Nationalmuseet er 95 kr. for voksne og gratis for børn under 18 år. Læs mere på Nationalmuseets officielle hjemmeside.

 

19. Christiania

Fristaden Christiania er en af Danmarks mest populære turistattraktioner og er et grønt område, der er hjem til cirka 750 mennesker. I 1971 rykkede en gruppe slumstormere ind på den nedlagte Bådsmandstræde Kaserne og bosatte sig ulovligt i de gamle bygninger. De drømte om et liv baseret på frihed, kreativitet og fællesskab.

Siden Christianitterne bosatte sig i området, har de haft mange kontroverser med politiet og det har ført til flere voldsomme hændelser. Selvom at politiet og de gamle christianitter forsøger at bekæmpe kriminaliteten i fristaden, er der stadig et åbenlyst og omfattende hashsalg på Pusher Street. Der skulle angiveligt være omkring 40-45 boder, hvor hver bod sælger for mellem 50.000-100.000 kr. om dagen.

Christiania er stadig et paradise for folk med en alternativ livsstil. Det er en sjov oplevelse i København at gå rundt i de bilfri gader, der ikke minder om noget andet sted i Danmark. Christianitterne har selv vedtaget nogle sikkerhedsmæssige regler, hvor de fraråder gæster at fotografere, løbe og tale i telefon i staden. Reglerne bør især overholdes i og omkring Pusher Street.

De 29 bedste oplevelser i København - Christiania - Rejsdiglykkelig.dk

 

20. Marmorkirken

Marmorkirken hedder officielt Frederiks kirke og er en de mest imponerende kirker i København. Den ligger smukt placeret i en lige linje med Amalienborg Slot og Operaen i det elegante kvarter Frederiksstaden.

Den imponerende kirke med sin ikoniske kobbergrønne kuppel og flotte marmor facade er bestemt et besøg værd. Giv dig god tid til at beundre Marmorkirkens smukke ydre såvel som indre. Glem ikke at tage på en guidet tur op i kuplen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over København og Øresund.

Det er gratis at besøge Marmorkirken, men det koster 35 kr. for voksne og 20 kr. for børn under 18 år at besøge kuplen. Uden for sommerperioden finder turene sted hver lørdag og søndag kl. 13.00. I perioden fra den 15. juni til 31. august samt i efterårsferien er der ture til tårnet hver dag kl. 13.00. Læs mere på Marmorkirkens officielle hjemmeside.

 

21. Amager Strandpark

Amager Strandpark er Københavns største strand og ligger kun 5 kilometer fra centrum. Selvom at stranden besøges af omkring 1 million mennesker hvert år, bliver der aldrig overrendt.

Amager Strandpark breder sig over et enormt areal med 4,6 kilometer sandstrand samt de store grønne områder Femøren og Tiøren og en stor lagune. Den kunstige lagune strækker sig over 2 kilometer og er perfekt til børn med sit lave og varme vand uden bølger.

Amager Strandpark byder på mange gode udendørs faciliteter, der bruges effektivt af løbere, svømmere, dykkere, kajakroere, skatere og mange flere. Derudover er der mange aktivitetsredskaber til fri afbenyttelse såsom basketballkurve, fodboldmål, beachvolleybane, dykkerbane, udspringsvipper, parkourtræningsbaner og en træningspavillion. Der er desuden et fint udvalg af strandforretninger samt butikker med udlejning af tilbehør til vandsports-aktiviteter.

 

22. Christiansborg Slot

Christiansborg Slot er stedet hvor Folketinget, Højesteret og Statsministeriet holder til. Men det er også her du finder De Kongelige Repræsentationslokaler med Riddersalen og Dronningens Gobeliner, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken, Christiansborg Slotskirke og Absalons Ruiner under slottet. Der er derfor ingen tvivl om at Christiansborg Slot er en af de mest ikoniske oplevelser i København.

Christiansborg Slot har været centrum for magten i Danmark i 800 år, men det nuværende slot blev først indviet i 1928. Her er der nemlig bygget slotte ovenpå slotte samtidig med at der har boet flere danske konger gennem tiden.

Du kan enten udforske slottet på egen hånd eller deltage i en guidet rundvisning. Der er vidt forskellige priser på oplevelserne, men du kan få et bedre indblik på Christiansborg Slots officielle hjemmeside. Du kan også besøge tårnet på Christiansborg Slot, der med sine 106 meter er det højeste tårn i København. Herfra er der en enestående udsigt over hovedstaden, og så er det endda gratis.

Christiansborg Slot - Rejs Dig Lykkelig

 

23. Kanalrundfart

En af de bedste og mest populære oplevelser i København er at tage på en kanalrundfart. Det er især populært iblandt turister, fordi det giver en unik mulighed for at opleve København fra vandsiden. Undervejs kommer du forbi mange af hovedstadens største seværdigheder.

En klassisk kanalrundfart varer som regel 1 time og sejler forbi Den Lille Havfrue, Langelinie, Amalienborg Slot, Operaen, Nyhavn og meget mere. Guiden på turen plejer at være god til at fortælle om de mange seværdigheder undervejs. De fleste ture er på dansk og engelsk, men der er også ture på tysk, spansk, fransk, italiensk osv.

Der findes mange forskellige udbydere af Kanalrundfart i København og priserne er meget forskellige. Det plejer dog at være fornuftige priser og du skal forvente at komme af med mindst 50 kr. pr. person.

 

24. Frederiksberg Have

Frederiksberg Have er et skønt frirum midt i storbyen og er blevet brugt flittigt af Københavnerne siden 1749. Den romantiske landskabshave er yderst velpasset og indbyder til hyggelige naturoplevelser i København. Haven er fuld af slyngende stier, hyggelige kroge, store græsarealer, idylliske søer og kanaler med mulighed for leje af robåde.

Haven byder også på et par overraskelser såsom et kinesisk lysthus, et brusende vandfald, en grotte og et tempel, som tidligere fungerede som en indgang til København Zoo. Du kan også vælge at slappe af på græsplænen og nyde udsigten til Frederiksberg Slot, som er opført i italiensk barokstil og stammer fra 1703.

Frederiksberg Have er en gratis oplevelse i København. Læs mere om Frederiksberg Have.

 

25. Kastellet

Kastellet blev opført som en del af Københavns volde i 1624 og er et de bedst bevarede fæstninger i Nordeuropa. Kastellet har ikke kun været brugt som fæstning, men har også fungeret som et fængsel med fanger, der var berygtede for at være rigets værste fjender.

I dag fungerer Kastellet som en moderne arbejdsplads for flere hundrede mennesker i det danske forsvar. Kastellet formår at have flere formål og fungerer derudover som en populær turistattraktion i København med et museum omgivet af smuk natur. Det er også populært at gå eller løbe en tur på voldene omkring fæstningen.

Kastellet har åben for besøgende året rundt og har gratis entre. Det er dog af gode grunde ikke muligt at komme ind til forsvaret. Læs mere på Kastellets officielle hjemmeside.

 

26. Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger for enden af Strøget og på den modsatte side ligger det gamle havnekvarter Nyhavn.  Kongens Nytorv er kendt for at være Københavns største og fornemmeste plads, og er omkranset af smukke og historiske bygninger.

De mest markante bygninger omkring pladsen omfatter Det Kongelige Teater, Hotel D’Angleterre, den Franske Ambassade, Kunsthal Charlottenborg og Magasin du Nord. I midten af Kongens Nytorv står Rytterstatuen, som de nyudklækkede studenter danser rundt om, når de har fået deres studenterhuer.

De 29 bedste oplevelser i København - Kongens Nytorv - Rejsdiglykkelig.dk

 

27. Bakken

Dyrehavsbakken ligger lidt nord for København og er kendt for at være verdens ældste forlystelsespark. Her finder du 32 sjove forlystelser til både børn og voksne. Du skal ikke forvente at finde et utal af vilde og hurtige forlystelser, men nærmere mange hyggelige af slagsen. Bakken er nemlig underlagt Dyrehavens fredning og er derfor begrænset med, hvor højt de må bygge og varigheden af sæsonen.

Begrænsninger eller ej, så er Bakken en af de absolut bedste oplevelser i København og er bestemt et besøg værd! Foruden forlystelser byder Bakken også på masser af spil og aktiviteter, restauranter, isboder og underholdning.

Hvis du er heldig, møder du måske hele Danmarks Pjerrot. Det kan også være du besøger Bakken på en dag, hvor der er en gratis koncert med store danske kunstnere. Det er også på Bakken du finder Cirkusrevyen, der begyndte tilbage i 1935.

Det er gratis at besøge Bakken, men du skal betale for et turbånd eller billetter til forlystelserne. Bemærk at Bakken kun har åben alle dage i sommerperioden. Som noget nyt er de dog begyndt at have åben på udvalgte dage i efterårsferien og til jul. Læs mere på Bakkens officielle hjemmeside.

 

28. Gefionspringvandet

Gefionspringvandet er Københavns største monument og blev skabt af billedhuggeren Anders Bundgaard i 1908. Carlsbergfondet og Københavns Kommunes Kunstfond Bundgaard betalte for værket i anledningen af Carlsbergs 50-års jubilæum.

Springvandet illustrerer det oldnordiske sagn om, hvordan Sjælland blev til. Historien går på at den svenske Kong Gylfe lovede gudinden Gefion alt den svenske jord, som hun kunne nå at pløje på en dag og en nat. Gefion forvandlede derfor sine fire sønner til okser, som trak hendes plov og pløjede så meget land ud af Sverige, at det blev til Sjælland. Det store hul der lå tilbage i Sverige blev til søen Väneren.

 

29. Rundetårn

Rundetårn er opført af Christian 4. og stod færdig i 1642. Det kan prale med titlen som Europas ældste fungerende observatorium og for at være en af de mest populære oplevelser i København. Rundetårn er 41,55 meter højt og det er muligt at komme op på udsigtsplatformen i 34,8 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt over store dele af København.

Inde i tårnet snor en lang sneglegang sig næsten hele vejen op til udsigtsplatformen imens det sidste stykke skal klares på en vindeltrappe. Den hvidkalkede sneglegang er 268,50 meter lang i yderbanen og kun 85,50 meter lang i inderbanen ved tårnets kerne. Hvis du er modig, kan du se ned i Rundetårnets kerne ved at stå på et glasgulv, der svæver 25 meter over jorden.

Entreen til Rundetårn er 25 kr. for voksne og 5 kr. for børn fra 5-15 år. Der er gratis adgang for børn under 5 år. Læs mere på Rundetårnets officielle hjemmeside.

Rundetårn - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i København. Hvad er dine favoritoplevelser i København? Synes du, der mangler noget på listen? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.


Læs alle indlæg fra Danmark

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.