14 Oplevelser i Hurghada - Marina - Rejs Dig Lykkelig

14 Seværdigheder og Oplevelser i Hurghada

Leder du efter sjove ting at lave i Hurghada? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste seværdigheder og oplevelser i Hurghada, Egypten.

Hurghada er et af de største turistmål i Egypten og tiltrækker mange turister med sine billige priser og solgaranti. Ja, faktisk er det Egyptens ældste og mest berømte feriested med de smukkeste kyststrækninger og bedste hoteller.

De fleste forlader slet ikke hotellet under deres ferie, men det er virkelig ærgerligt. Der er nemlig mange sjove og mindeværdige oplevelser i Hurghada og omegn.

Jeg må nok ærligt indrømme, at jeg ikke er den største fan af Egypten. Det er et betagende og eventyrligt land, men jeg følte mig meget utryg ved de påtrængende egyptiske mænd.

Det skal dog lige siges, at der er meget forskellige holdninger om, hvorvidt folk føler sig utrygge i Hurghada – og Egypten generelt.

Meget tyder på, at Egypten er et land som man enten hader eller elsker. Den eneste måde at finde ud af, hvordan du har det med landet, er ved at besøge Egypten og få dine egne indtryk.

Selvom at jeg ikke er den største fan af Egypten, skal du selvfølgelig ikke snydes for en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Hurghada, Egypten.

14 Oplevelser i Hurghada - Rejs Dig Lykkelig

 

Seværdigheder og Oplevelser i Hurghada:


1. El-Dahar Bazaren

El-Dahar Bazaren ligger i Hurghadas ældste bydel, som er fyldt med smalle gader, gamle bygninger og farverige butikker.

Basaren bliver vækket til live hver dag fra omkring middag til sent om aftenen. Der er altså ikke som sådan nogen fastlagte åbningstider i El-Dahar Bazaren.

Inde i basaren finder du et væld af små boder med alverdens traditionelle egyptiske varer. Her kan du købe alt fra tæpper, kjoler og krydderier til vandpiber, messing og meget mere.

Når du besøger El-Dahar Bazaren, skal du huske at forhandle om prisen. Du kan som regel komme ned på halvdelen af startprisen. Den autentiske stemning gør det til en af de bedste oplevelser i Hurghada.

 

2. Dykning og snorkling i Det Røde Hav

En af de bedste seværdigheder og oplevelser i Hurghada er at dykke eller snorkle i Det Røde Hav. Ja, faktisk er Det Røde Hav kendt for at være et af verdens bedste steder til dykning og snorkling!

Det er en helt fantastisk oplevelse, at se det smukke koralrev og de tusindvis af farverige fisk under havets overflade.

Hvis du vil nøjes med en snorkeltur, kan jeg kraftigt anbefale denne ekstremt populære heldagssnorkeltur i Det Røde Hav (reklamelink).

På turen bliver du sejlet rundt på Det Røde Hav med mulighed for at hoppe i havet flere steder undervejs. Hvis du er heldig spotter du måske endda frie delfiner, som boltrer sig i havets bølger.

Turen inkluderer desuden også et længere stop ved Giftun-øen samt en lækker frokost. Det er virkelig en god og billig udflugt, som er utroligt populær!

14 Oplevelser i Hurghada - Dykning i Det Røde Hav - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Mini Egypt

Mini Egypt er placeret lidt uden for Hurghada og er et udendørs museum med miniaturemodeller af Egyptens mest berømte bygninger og monumenter.

Her kan du lære om Egyptens spændende historie og arkitektur uden at skulle rejse hele Egypten rundt.

Når du besøger Mini Egypt, kan du se miniature modeller af mange ikoniske bygninger. Du kan for eksempel se pyramiderne i Giza, det store tempelkompleks i Luxor og meget mere.

Hvis du er interesseret i et besøg, kan du med fordel booke denne gode tur til Mini Egypt (reklamelink). Du behøver ikke tænke på transport, da det allerede er inkluderet.

 

4. Vandsportsaktiviteter

Hurghada er et utroligt populært sted til at dyrke vandsportsaktiviteter. Det Røde Hav har nemlig de bedste forudsætninger for oplevelser til vands.

På de forskellige resorts og strande i Hurghada, kan du finde alverdens vandsportsaktiviteter. Her kan du leje alt fra jetski og bananbåde til kajakker og kanoer.

Du kan også prøve parasailing, windsurfing og meget mere. At prøve nogle af de mange vandsportsaktiviteter er uden tvivl blandt de bedste oplevelser i Hurghada.

Vandsportsaktiviteter - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Sand City Hurghada

Sand City Hurghada ligger i et hotelområde lidt uden for byen og er et friluftsmuseum med et stort antal sandskulpturer. De store skulpturer er meget imponerende og er lavet af kunstnere fra flere forskellige lande.

Du kan både finde mytologiske skulpturer, Disney animerede skulpturer, superhelte og meget mere. Sand City Hurghada er en sjov seværdighed i Hurghada og er et besøg værd.

 

6. Hurghada Marina

Hurghada Marina er en smuk og moderne lystbådehavn med en skøn atmosfære. Det er en af de bedste oplevelser i Hurghada om aftenen, fordi det for alvor bliver vækket til live efter mørkets frembrud.

Langs havnepromenaden ligger der utallige gode restauranter, barer og butikker, som bare venter på at blive udforsket.

Smut en tur forbi Hurghada Marina ved solnedgang, nyd atmosfæren og det sidste af solens stråler over det egyptiske landskab. Det er virkelig smukt, når solen synker ned i Det Røde Hav!

Der er også rig mulighed for, at kigge på fine lystbåde og dyre yachts, drikke egyptisk te eller ryge vandpibe.

Marina - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Makadi Water World

Makadi Water World ligger lidt uden for Hurghada og er et af Egyptens største vandlande. Her finder du mere end 50 vandforlystelser- og aktiviteter, swimmingpools og meget mere.

Du kan også finde flere forskellige vandrutsjebaner, hvoraf én af dem har frit fald. Vandlandet byder desuden på et børnebassin med pirattema, en lazy river og meget mere.

Hvis sulten melder sig, kan du smutte forbi restauranten med fastfood, hvor maden allerede er inkluderet i entrebilletten. Makadi Water World er uden tvivl en af de sjoveste seværdigheder og oplevelser i Hurghada.

 

8. El Mina-moskeen

El Mina-moskeen ligger tæt på Hurghada Marina og er ikke bare den største, men også den smukkeste moske i Hurghada.

Den storslåede moske ligger ved havnefronten og er udsmykket med hvidt marmor og smukke arkitektoniske udskæringer. Der er også to minerater, som hver især er omkring 40 meter høje.

Hvis der ikke er bøn eller andre religiøse begivenheder, er det tilladt at træde indenfor i moskeen. Vær dog opmærksom på, at du skal være anstændigt påklædt ligesom ved de fleste andre religiøse steder.

Indvendigt er El Mina-moskeen utroligt smuk og farverig med store lysekroner, detaljerede udskæringer og islamiske vægmalerier. Det er helt klart en af de mest autentiske oplevelser i Hurghada.

14 Oplevelser i Hurghada - El Mina Moskeen - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Senzo Mall

enzo Mall er et shoppingcenter, som er beliggende omkring 10 minutters kørsel fra Hurghada. Her er der et stort udvalg af lokale og internationale butikker, restauranter og et stort supermarked.

Centret byder også på en biograf, spillemaskiner og et udmærket legeland til børnene. Hvis du leder efter shopping i Hurghada, er det helt klart her du skal tage hen!

 

10. Tag på en udbådstur

En af de mest unikke seværdigheder og oplevelser i Hurghada er, at tage på en ubådstur i Det Røde Hav. På en ferie i Hurghada er du simpelthen nødt til at opleve Det Røde Havs farverige koraler og dyreliv!

Hvis du ikke kan lide at dykke eller snorkle, er det oplagt at tage på en ubådstur. På den måde kan du opleve det fantastiske liv under havets overflade helt uden at blive våd.

Den populære ubåd i Hurghada hedder Sinbad Submarine. Den tager dig med ned i en dybde på 22 meter under havets overflade, hvor du for alvor kan opleve havets magiske verden.

Ombord på ubåden er der 18 panoramavinduer og masser af siddepladser, så du nemt kan nyde udsigten. Du kan bestille en tur med Sinbad Submarine her (reklamelink).

14 Oplevelser i Hurghada - Tag på ubådstur - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Jungle Aqua Park

Jungle Aqua Park ligger lidt uden for byen og er et af de største vandlande i Hurghada. Her er der omkring 35 vandrutsjebaner og næsten lige så mange swimmingpools.

Der hersker ingen tvivl om, at det er et vaskeægte vandparadis for hele familien. Det er også netop derfor, at det er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Hurghada på en varm solskinsdag.

De mange vandrutsjebaner i Jungle Aqua Park har forskellige adrenalingrader, så de passer til hele familien. Der er efter sigende 21 vandrutsjebaner for voksne og 14 for børn.

Udover vandrutsjebaner, er der også flere børnebassiner og mange sjove vandaktiviteter for børn. Jungle Aqua Park byder desuden på et stort udvalg af spisesteder.

 

12. Quad Bike Safari i Egyptens ørken

En af mine bedste oplevelser i Hurghada var en udflugt, hvor vi skulle køre på ATV i Egyptens ørken. Vi fik tildelt hver vores firehjulstrækker og kørte afsted i de uendelige sandklitter imens solen skinnede fra en skyfri himmel.

Det var uhyggeligt varmt, men samtidig også utroligt sjovt! Vi sørgede for at medbringe tørklæder og solbriller, så vi ikke fik sand i øjne, næse og mund.

Efter at have kørt i ørkenen i noget tid, stoppede vi ved en fattig lille landsby midt ude i ørkenen. Her fik vi lov til at ride på kameler, ryge vandpibe og drikke egyptisk te i et lille hus.

Jeg har dog virkelig fortrudt min kamelridning, da jeg er blevet meget mere bevidst om dyrevelfærd siden dengang.

Vi bestilte vores ørkentur gennem vores rejsebureau, men du kan også bestille mange billige ATV-ture fra GetYourGuide (reklamelink).

ATV i ørkenen - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Dagstur til Luxor

Luxor ligger omkring 4 timers kørsel fra Hurghada, men er ét af de steder, som du bare SKAL opleve i Egypten.

Men hvorfor, tænker du måske? Fordi Luxor er Egyptens største tempelkompleks! Ja, faktisk kaldes det ofte for verdens største frilandsmuseum.

Når du besøger Luxor, bliver du mødt af en spændende historie, smukke arkæologiske bygningsværker og gamle kongegrave.

Luxor er beliggende ved bredden af Nilen, som menes at være verdens længste flod. Det er dermed også oplagt at tage på en sejltur på Nilen.

Der findes mange forskellige udflugtsmuligheder fra Hurghada til Luxor. Jeg kan kraftigt anbefale denne populære heldagstur til Luxor (reklamelink).

 

14. Udflugt til Kairo

Kairo er Egyptens hovedstad og byder på et væld af spændende seværdigheder. De mest bemærkelsesværdige er de ældgamle og verdensberømte pyramider i Giza, som du helt sikkert allerede har hørt om.

De er et af verdens syv gamle vidundere og er et must-see i Egypten! Vær opmærksom på, at Kairo ligger langt fra Hurghada og kræver en dagstur på mere end 12 timer.

Selvom at det er en lang tur, er det stadig én af de oplevelser i Egypten, som du ikke bør gå glip af. De fleste rejsebureauer arrangerer udflugter dertil.

Du kan også bestille GetYourGuides populære heldagstur til Kairo og Giza (reklamelink).

Pyramiderne i Giza - Rejs Dig Lykkelig

 

Steder du skal undgå: En sidste bemærkning til denne artikel om de bedste oplevelser i Hurghada er, at du skal undgå at besøge Dolphin World.

Delfinerne har det ikke godt i fangenskab og lider hver eneste dag, fordi turisterne underholdes på delfinernes bekostning. Hvis du besøger Dolphin World støtter du dyremishandling, lige meget hvad sælgerne forsøger at bilde dig ind.

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Hurghada, Egypten. Hvad er dine favoritoplevelser i Hurghada? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en ferie dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Egypten:

Oplevelser i Hurghada om Aftenen

De Bedste Rejsemål i Egypten

• Find Pakkerejser til Egypten

… Eller læs alle artikler fra Egypten

Planlæg din rejse til Hurghada:

Bestil pakkerejse til Hurghada på Sunweb.dk (reklamelink)

Bestil fly til Hurghada på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil udflugter i Hurghada på GetYourGuide.dk (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer