14 Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam

Leder du efter sjove ting at lave i Rotterdam? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Rotterdam.

Rotterdam er den næststørste by i Holland og bliver ofte overset i skyggen af Amsterdam. Det er virkelig ærgerligt, for Rotterdam kan på ingen måder sammenlignes med den hollandske hovedstad.

Under 2. verdenskrig blev byen nærmest jævnet med jorden. I dag er den blevet genopbygget i en moderne banebrydende arkitektur.

Overalt bliver du mødt af kreativitet, historie, kunst og kultur. Det er også her du finder Europas største havn!

Hvis du planlægger en tur til Rotterdam, skal du blive hængende på min rejseside lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Rotterdam.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Rotterdam (reklamelink)

Bestil hotel i Rotterdam (reklamelink)

Bestil biludlejning i Rotterdam (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Rotterdam (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam:


1. Markthal

Der hersker ingen tvivl om, at Markthal er en af de største turistattraktioner i Rotterdam.

Det populære indendørs madmarked er beliggende inde i en kæmpestor imponerende hestesko-formet bygning, der også huser boliger og kontorer.

I Markthal er der mere end 100 boder, butikker, restauranter og barer, som sælger alt fra friske grøntsager til færdiglavede retter. Glem ikke at studere det høje farverige loft, der er prydet med Hollands største kunstværk!

Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam - Markthal - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Witte Huis

Witte Huis er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Rotterdam. Den ikoniske bygning blev opført i 1898 og var en af de få bygninger, der overlevede tyskernes bomberegn under 2. verdenskrig.

Med en højde på sølle 43 meter, var Witte Huis faktisk Europas første højhus. Sidenhen er det dog blevet overgået i stor stil.

I dag er det et nationalt kulturarvssted med gode spisesteder og en tagterrasse med en fantastisk panoramaudsigt over Rotterdam.

Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam - Witte Huis - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Tag på en bådtur

En storbyferie i Rotterdam er ikke komplet uden en bådtur. Ja, faktisk er det den perfekte måde at udforske byen på!

På de fleste bådture oplever du havnemiljøet samtidig med, at du kommer forbi mange af de mest ikoniske seværdigheder i Rotterdam.

Der findes mange forskellige bådture, hvor du kan sejle med alt fra dampskibe til vandtaxier. Du kan også tage på en sjov og anderledes Sightseeing Splash Tour (reklamelink). Find bådture i Rotterdam her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam - Bådture - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Museumpark

Museumpark er en offentlig bypark, som er hjem til nogle af Rotterdams bedste museer. Det er bl.a. her du finder Museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam og Natuurhistorisch Museum.

Det mest populære museum i Rotterdam er uden sammenligning Museum Boijmans Van Beuningen, som er et af landets førende kunstmuseer.

Det er dermed en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rotterdam, hvis du er kunstinteresseret.

 

5. Euromast

Hvis du leder efter den bedste udsigt over Rotterdam er det et must, at tage op i Euromast. Med en højde på 185 meter kan Euromast prale af, at være Hollands højeste observationstårn.

Tårnets observationsdæk og restaurant er placeret i cirka 100 meters højde, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over Rotterdam!

Du kan også tage den roterende elevator op til toppen af tårnet i 185 meters højde. Køb billetter til Euromast her (reklamelink).

Euromast - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Delfshaven

I modsætning til det meste af Rotterdam, overlevede Delfshaven på mirakuløsvis ødelæggelserne under 2. verdenskrig.

I dag er den historiske gamle bydel en af de allerbedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rotterdam!

Træd tilbage i tiden i Delfshaven, nyd den charmerende atmosfære, beundr den gamle arkitektur og sug stemningen til dig.

Bliv betaget af de historiske kanalhuse, sving kreditkortet i butikker eller nyd et måltid på en hyggelig restaurant.

Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam - Delfshaven - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Erasmusbrug

Et af de mest ikoniske vartegn i Rotterdam er uden tvivl Erasmusbrug, som er en stor monumental bro.

Broen krydser Nieuwe Maas-floden i centrum og byder på en god udsigt over det omkringliggende område – især om aftenen.

Med en længde på omkring 800 meter, er Erasmusbrug faktisk den næststørste bro i hele Holland! Den har fået kælenavnet ”Svanen”, fordi dens høje mast ligner halsen på en svane.

Erasmusbrug - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Witte de Withstraat

Witte de Withstraat støder op til Museumpark og er en af de cooleste gader i Rotterdam. Her er der en livlig og magisk stemning!

Overalt på gaden ligger små trendy caféer, restauranter, barer og natklubber side om side med selvstændige vintagebutikker, kunstgallerier og bygninger med gadekunst.

 

9. Europoort

Rotterdams havn dækker over halvdelen af byens samlede areal, hvoraf størstedelen er besat af Europoort.

Det enorme havneområde kaldes for porten til Europa og er ikke bare Europas største havn, men også en af de største og travleste i verden.

Det er også netop derfor, at Europoort er med på listen over de bedste seværdigheder og oplevelser i Rotterdam. Det er nemlig enormt imponerende, at udforske det kæmpestore havneområde!

Europoort - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Cube Houses

Cube Houses eller Kijk-Kubus er en af de mest ikoniske attraktioner i Rotterdam. Her bliver du mødt af moderne og nyskabende arkitektur med store gule kuber vippet i en 45-graders vinkel ovenpå en sekskantet base.

Mange turister nøjes med at se Cube Houses udefra, men det er faktisk muligt, at komme derind imod betaling på et par få euro.

De fleste huse benyttes til beboelse. Alligevel er det muligt, at komme ind i Show Cube, hvor du kan se hvordan kuberne ser ud indeni.

Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam - Cube Houses - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Tag på Shopping

Ligesom i enhver anden storby er en af de bedste oplevelser i Rotterdam selvfølgelig også at tage på shopping!

Nogle af de mest populære steder til shopping er Beurstraverse, Lijnbaan, Hoogstraat, Alexandrium og De Bijenkorf.

 

12. Oude Haven

En havneby som Rotterdam er selvfølgelig hjem til mange forskellige havne. Den ældste er Oude Haven, som er fyldt med historiske gamle både, smukke gangbroer og hyggelige restauranter.

Udover at nyde stemningen ved den skønne gamle havn, kan du også besøge det populære Maritime Museum (reklamelink).

Museet er et af verdens største af sin slags og byder på en enorm maritim samling. Glem heller ikke at besøge Harbor Museum og SS Rotterdam.

Oude Haven - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Fenix Food Factory

Hvis sulten melder sig undervejs på din sightseeing i Rotterdam er du simpelthen nødt til, at smutte en tur forbi Fenix Food Factory.

Dette populære indendørs marked er fyldt med boder, hvor der sælges alt fra velsmagende oste og slagterkød til friskbagt brød og kager.

Der er også rig mulighed for, at købe friskbrygget kaffe og hjemmebrygget øl, som smager fantastisk!

Der hersker ingen tvivl om, at Fenix Food Factory er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Rotterdam for madelskere.

Fenix Food Factory - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Kinderdijk’s vindmøller

En tur til Holland er selvfølgelig ikke fuldendt uden at se nogle af landets ikoniske vindmøller. I den charmerende lille landsby Kinderdijk, omkring 20 kilometer øst for Rotterdam, kan du se 19 imponerende vindmøller.

De gamle vindmøller er yderst velbevarede og optaget på UNESCOs verdensarvsliste. De ligger smukt placeret langs bredden af en rolig kanal i naturskønne omgivelser.

Hvis du gerne vil opleve dem, kan du med fordel købe dine billetter til Kinderdijk her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Rotterdam - Kinderdijk’s vindmøller - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Rotterdam, Holland.

Hvad er dine favoritoplevelser i Rotterdam? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Holland:

21 Must-See Seværdigheder i Amsterdam

… Eller læs alle artikler fra Rotterdam eller Holland

Planlæg din rejse til Rotterdam:

Bestil fly til Rotterdam (reklamelink)

Bestil hotel i Rotterdam (reklamelink)

Bestil biludlejning i Rotterdam (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Rotterdam (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *