Bydele i Amsterdam - Rejs Dig Lykkelig

Bydele i Amsterdam – Guide til de bedste steder at bo

Leder du efter inspiration til hvor du skal bo i Amsterdam? I denne guide får du en beskrivelse af de mange distrikter og bydele i Amsterdam, Holland.

Amsterdam er en forholdsvis lille storby med et indbyggertal på omkring 820.000 mennesker samt et lidt kompakt centrum. På trods af byens lille størrelse, kan det alligevel hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i de mange distrikter og bydele i Amsterdam.

Den hollandske hovedstad er opdelt i 26 forskellige bydele, der er spredt udover 8 forskellige distrikter med mere end 100 kvarterer med hvert sit særpræg. Hvis du mangler et overblik inden din storbyferie i Amsterdam, skal du blive hængende her på siden lidt endnu.

Herunder får du en kort beskrivelse til de mange distrikter og bydele i Amsterdam. I slutningen af artiklen, vil jeg desuden komme ind på de bedste steder at bo i Amsterdam, Holland.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Amsterdam (reklamelink)

Bestil hotel i Amsterdam (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Amsterdam (reklamelink)

Bestil biludlejning i Amsterdam (reklamelink)

Bestil oplevelser i Amsterdam (reklamelink)

 

Distrikter og Bydele i Amsterdam


1. Centrum

Amsterdam centrum er byens pulserende hjerte og mest turistede område. Det er her du finder det ældste område i Amsterdam med historiske seværdigheder, bindingsværkshuse, små broer og charmerende kanaler.

Distriktet er opdelt i to forskellige bydele, der er henholdsvis Centrum-Oost og Centrum-West. De to bydele byder hver især på mange populære kvarterer såsom Jordaan, Kanalringen, Dam Square, Plantage, Nieuwmarkt og De Wallen (Red Light District).

Centrum - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Zuid

Zuid er ét af de mest populære distrikter i Amsterdam og er endnu et turistet område i storbyen. Her finder du gamle murstenshuse, idylliske parker, spændende museer, store turistattraktioner og nogle af Amsterdams mest trendy kvarterer.

Det populære distrikt er opdelt i fem forskellige bydele, der er henholdsvis Oud-Zuid, De Pijp, Rivierenbuurt, Buitenveldert, and Zuidas. Det mest populære er dog uden tvivl De Pijp, der er et yderst farverigt og trendy kvarter.

 

3. Zuidoost

Distriktet Zuidoost bliver også kaldt for Bijlmer og er et multikulturelt område med mere end 130 forskellige nationaliteter. Det ligger lidt væk fra resten af byen, men kan nemt nås ved hjælp af offentlig transport. De mange betonbygninger leder nok tankerne hen på en ghetto, men det er altså ikke så slemt som det ser ud.

Zuidoost er opdelt i bydelene Amstel lll en ArenAPoort, Bijlmer-Centrum, Gaasperdam Driemond og Bijlmer-Oost, der yderligere er opdelt i kvarterer. Distriktet er generelt et godt sted til at finde underholdning og shopping.

 

4. Oost

Oost er et alsidigt distrikt i Amsterdam med store kontraster. Den ene ende er fyldt med moderne arkitektur samt trendy caféer og barer. Den anden ende er derimod et multikulturelt område fyldt med gamle bygninger og studerende.

Bydelene i Oost inkluderer bl.a. Indische Buurt, IJburg, Zeeburg, Oud-Oost, Watergraafsmeer og Oostelijk Havengebied. På tværs af bydelene finder du mange ikoniske bygninger og et par spændende seværdigheder.


Læs også: 21 Must-see Seværdigheder i Amsterdam

 

 

5. Noord

Noord er adskilt fra resten af byen af floden IJ, så du er nødt til at krydse floden for at komme herhen. Distriktet er mest af alt bare et beboelsesområde, men byder alligevel på nogle hyggelige grønne områder ved floden. Bydelene i Noord består af Noord-West, Noord-Ost og Oud-Noord, der hver især byder på adskillige kvarterer.

 

6. West

West er det tættest befolkede distrikt i Amsterdam og er et up coming multikulturelt område, der især er populært blandt studerende, unge iværksættere og kunstnere. Her finder du alt fra rolige og attraktive kvarterer til travle shoppinggader og grønne parker.

Distriktet består af mange forskellige beboelsesområder af forskellige størrelser med hvert deres særpræg og atmosfære. De officielle bydele i West er henholdsvis De Baarsjes, Oud-West, Westerpark og Bos en Lommer.

 

7. Nieuw-West

Som en forlængelse af distriktet West, finder du Nieuw-West, der er en forstad som blev bygget efter 2. verdenskrig. Området er især kendetegnet ved sine mange grønne områder, idylliske søer og moderne arkitektur. Nieuw-West består af bydelene De Aker, Geuzenveld, Nieuw Sloten, Osdorp, Slotermeer og Slotervaart.

 

8. Westport

Westport ligger i den nordvestlige del af Amsterdam og er det mindst befolkede distrikt i den hollandske hovedstad. Distriktet dækker over det industrielle område og hovedhavnen i byen. Det er nok ikke et sted som du kommer til at opholde dig under din storbyferie i Amsterdam.

Bydele i Amsterdam - Rejs Dig Lykkelig

 

De bedste steder at bo i Amsterdam


Når du skal besøge Amsterdam, er det altid en fordel at bo så tæt på centrum som overhovedet muligt. Det vil gøre det supernemt for dig at komme frem og tilbage til de største attraktioner i byen. Herunder får du lidt informationer om de bedste steder at bo i Amsterdam.

 

1. Centrum

Som nævnt tidligere er det absolut bedste sted at bo i Amsterdam i centrum af byen. Det er det ældste og mest populære område i byen med mange af Amsterdams største must-see seværdigheder i gåafstand. Centrum er et yderst turistet område med mange butikker, restauranter, caféer og hvad der ellers hører til en storbyferie.

 

2. Jordaan

Et andet populært område at bo i under din ferie i Amsterdam, er i Jordaan, der er et mere roligt område end centrum. Det er et hipt og trendy område med en rolig atmosfære, smalle gader, smukke kanaler og gamle huse. Der er desuden et stort antal gode restauranter og caféer samt moderne butikker.

 

3. Kanalringen

Kanalringen er en del af Amsterdam centrums gamle bydel og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Når du bevæger dig rundt i området, vil det nærmest føles som om du befinder dig i en anden tidsalder. Der er yderst charmerende og smukt!

 

4. De Pijp

De Pijp er et hipt område med en ægte bohemestemning, der er blandt de bedste steder at bo i Amsterdam. Det ligger ikke langt fra centrum og er et skønt område med mange gode restauranter, caféer, butikker og markeder.

 

5. Museumskvarteret

Museumskvarteret har en perfekt beliggenhed ved mange af byens største museer. Området er desuden proppet med gode restauranter, caféer og butikker. Det er et oplagt sted at bo i Amsterdam, hvis du har planer om at besøge mange museer eller rejser med din familie.

Bydele i Amsterdam - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt i denne guide med en kort beskrivelse af de mange distrikter og bydele i Amsterdam samt hvor du skal bo i Amsterdam. Hvad er din favoritbydel i Amsterdam? Hvor har du planer om at opholde dig, hvis du har planlagt en storbyferie i Amsterdam? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Amsterdam:

… Eller læs alle artikler fra Amsterdam eller Holland

Planlæg din rejse til Amsterdam:

Bestil fly til Amsterdam (reklamelink)

Bestil hotel i Amsterdam (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Amsterdam (reklamelink)

Bestil biludlejning i Amsterdam (reklamelink)

Bestil oplevelser i Amsterdam (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *