Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam, Holland - Rejs Dig Lykkelig

21 Must See Seværdigheder og Oplevelser i Amsterdam

Leder du efter sjove ting at lave i Amsterdam? Tjek denne liste med de allerbedste must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam, Holland.

Amsterdam er Hollands hovedstad og er en charmerende storby med et utal af kanaler og broer. De fleste forbinder fejlagtigt kun Amsterdam med de berømte coffeshops, men den pulserende storby byder på meget mere end bare det. I Amsterdam kan du nemlig også finde mange gode museer, kulturelle oplevelser og en spændende historie.

Hvis du planlægger en tur til Amsterdam, kan jeg kun anbefale at tjekke denne liste med de allerbedste seværdigheder og oplevelser i Amsterdam.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Rejs Dig Lykkelig

 

1. Anne Franks hus

Anne Franks hus er uden tvivl den mest populære seværdighed i Amsterdam og er selvfølgelig et must see i Amsterdam.

Det var lige her i dette hus, at Anne Frank og hendes familie skjulte sig for nazisterne under deres jødeudryddelse. Men familien endte desværre med at blive afsløret og blev anbragt på koncentrationslejre.

I dag fungerer Anne Franks hus som et museum, hvor du kan opleve skjulestedet, hvorfra Anne Frank skrev sin verdensberømte dagbog. I dagbogen får vi et unikt indblik i den barsk historie om livet som jøde under Anden Verdenskrig.

Hvis du gerne vil besøge Anne Franks hus, kan det være en meget god idé at booke billetterne på forhånd. Jeg kom desværre ikke selv ind og se museet alligevel, fordi køen simpelthen var uendelig lang.

 

2. Kanalrundfart

Amsterdam er især berømt for sine hundredvis af kanaler, der tilsammen udgør et enormt netværk af vandveje. De er et stort kendetegn for byen, og du kan simpelthen ikke have været i Amsterdam uden at have været på kanalrundfart.

Det er en super god måde til at få et overblik over byen og de mange oplevelser i Amsterdam. Derfor er det også en god idé at hoppe på en kanalrundfart i starten af din tur til Amsterdam.

Der findes mange forskellige kanalrundfarter, som hver især tilbyder sejlture i dagtimerne eller aftentimerne. De fleste kanalrundfarter i Amsterdam varer i omkring 1,5-2 timer og sejler forbi mange af de største seværdigheder i Amsterdam.

Jeg besøgte et billetkontor sidste gang jeg var i Amsterdam, hvor ekspedienten foreslog en sejltur med Lovers Canal Cruise. Det var en rigtig god kanalrundfart med en lydguide, som medvirkede til et meget bedre overblik over byen.

Du kan også vælge at købe en dagsbillet, som giver dig mulighed for at hoppe af og på bestemte både en hel dag.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Kanalrundfart - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Albert Cuyp Market

Albert Cuyp Market ligger i de Pijp, som er et hyggeligt område fyldt med restauranter, caféer og barer. Hver dag, undtagen om søndagen, afholdes det populære marked, som siges at være det ældste i Amsterdam.

Markedet er udendørs og består af omkring 300 boder med alverdens varer. Her kan du købe alt fra madvarer og souvenirs til tøj og tasker. Selvom at det måske er det mest populære marked i Amsterdam, vil jeg dog ikke mene at det er så godt, at du ligefrem kan bruge flere timer.

 

4. Hortus Botanicus

Hortus Botanicus er en af de to botaniske haver i Amsterdam og er et besøg værd, hvis du er interesseret i flora og fauna. Haven blev oprettet i 1638 og er dermed en af de ældste botaniske haver i verden.

Den botaniske have blev oprindeligt oprettet som urtehave til læger og apotekere, men huser i dag mere end 6.000 træer og planter. Selvom at det ikke ligefrem er verdens største af sin slags, så er det stadig en skøn oase midt i storbyen.

 

5. Red Light District

Red Light District er et meget specielt område i Amsterdam fyldt med neonlys, sexshops og prostituerede, der står og viser sig frem i vinduerne på bordellerne.

Red Light District har fået sit navn efter lysene i vinduerne, som fortæller hvorvidt en kvinde er ledig eller optaget. Hvis lyset i vinduet er grønt, er kvinden enten ledig eller bordellet er åbent. Hvis lyset i vinduet derimod er rødt, er kvinden enten optaget eller bordellet er lukket.

Selvom at det er et meget specielt område, så er det stadig en af de bedste oplevelser i Amsterdam. Der findes flere forskellige guidede rundture til Red Light District, hvoraf nogle af dem er ganske gratis.

Kvarteret byder selvfølgelig også på flere barer, restauranter og caféer, men det er måske ikke lige her du har lyst til at nyde en familiemiddag. Selvom at Red Light District kan være lidt grænseoverskidene for nogen, er det stadig et must see i Amsterdam.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Red Light District - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Cykeltur

Amsterdam er en af de mest cykelvenlige byer i verden, og der er mildt sagt cykler og cyklister alle vegne. Hvis du vil gøre som tusindvis af andre, kan du hoppe på en cykel og udforske byen på en anderledes og hyggelig måde.

Der findes et utal af forskellige steder i Amsterdam, hvor du kan leje cykler til overkommelige priser. Du skal ikke være bange for ikke at finde et sted, for der er næsten cykeludlejningsstationer på ethvert gadehjørne.

I den hollandske hovedstad gælder de samme regler for cyklister som i Danmark. Det er desuden nemt at komme rundt og der er masser af cykelstier og trafiklys henstillet til cyklister. 

7. Jordaan

Jordaan er et charmerende og eftertragtet kvarter, som er blandt de mest populære områder i Amsterdam. Den populære bydel, har tidligere været et fattigt arbejderkvarter, hvor den verdensberømte maler Rembrandt har boet.

I dag er Jordaan blomstret op til et smuk og hyggeligt kvarter med smalle gader, kanaler, caféer, kunstgallerier og specialbutikker. Det kan varmt anbefales at tage på en slentretur langs kanalerne og de gamle skæve kanalhuse, som er yderst charmerende.

 

8. Rijksmuseum

Rijksmuseum er det mest kendte museum i Amsterdam og er samtidig Hollands nationalmuseum. Dette museum siges at være et af de bedste i Europa og er dermed også en af de bedste oplevelser i Amsterdam, hvis du er interesseret i kunst.

Når du besøger det store museum med mere end 80 gallerier, kan du fordybe dig i en imponerende samling af malerier og kunstværker fra mange store kunstnere. Det absolut mest populære kunstværk på Rijksmuseum er Nattevagten, som er et maleri lavet af Rembrandt.

Museet blev renoveret i 2003, men byggeriet endte med at tage 10 år på grund af uenigheder om en cykelsti. De cykelglade hollændere vandt selvfølgelig og fik lov til at beholde cykelstien imens arkitekterne måtte tænke ud af boksen. Dette betyder også at du i dag kan se en ikonisk cykelsti, som bogstaveligt talt går ind igennem bygningen.

Rijksmuseum - Rejs Dig Lykkelig

 

9. I Am Amsterdam

En af de obligatoriske oplevelser i Amsterdam, er selvfølgelig at tage et billede foran de store I Am Amsterdam bogstaver. De store bogstaver står foran Rijksmuseum på Museumplein og er yderst populære. Men du skal være opmærksom på at der er som regel er ekstremt mange mennesker ved bogstaverne.

De populære bogstaver er faktisk blevet sådan en stor turistmagnet, at de simpelthen blev fjernet i en periode. Men i dag kan du igen besøge I Am Amsterdam bogstaverne, som er kommet tilbage på sin rette plads.

 

10. Rembrandt Museum

Rembrandt Museet er et lille museum dedikeret til den verdenskendte hollandske maler Rembrandt Harmenszoon van Rijn. Museet ligger i et gammelt hus i det centrale Amsterdam, hvor Rembrandt boede i mange år imens han malede mange af hans store værker.

Inde på Rembrandt Museet kan du selvfølgelig se en udstilling med størstedelen af hans mange værker. Men du kan også lære meget mere om Rembrandt og hans liv som kunstner. Så hvis du er interesseret i Rembrandt, bør du hvert fald ikke gå glip af dette museum.

 

11. Vondelpark

Vondelpark er den største og mest populære park i Amsterdam, og fungerer som en skøn oase midt i storbyen. Så hvis du trænger til at komme lidt væk fra storbyens travlhed, er Vondelpark uden tvivl en af de bedste oplevelser i Amsterdam.

Inde i parken er der fuld af grønne plæner, vandløb, søer, legeområder, en open-air scene og meget mere. Hvis sulten melder sig, er der også flere gode restauranter og spillesteder i parken.

Vondelpark er især fyldt med mennesker om sommeren, når turisterne og hollænderne tager til parken for at slappe af under skyggen af et træ.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Vondelpark - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Foodhallen

Når sulten melder sig under din sightseeing i Amsterdam, kan det anbefales at slå et smut forbi Foodhallen. Dette indendørsmarked minder på mange måder om Torvehallerne i København og er beliggende i et historisk gammel sporvognsdepot.

Inde i Foodhallen kan du bestille mad fra omkring 20 forskellige madboder, der serverer alt fra gastronomisk pizza til japansk sushi og indisk street food.

Hvis I er flere som rejser sammen, behøver I ikke nødvendigvis at bestille mad fra den samme bod. Der er nemlig masser af steder rundt omkring i hallen, hvor I kan sidde og nyde jeres mad sammen. Du skal dog være opmærksom på, at Foodhallen er meget populært, og at der ofte er fyldt med mennesker.

 

13. Guidet rundtur

Hvis du besøger Amsterdam for første gang, kan det være oplagt at tage på en guidet rundtur. Det er den perfekte måde til at lære mere om byen på, fordi du kommer forbi mange af de mest populære oplevelser i Amsterdam.

Der findes mange forskellige guidede rundture i Amsterdam, men det kan helt klart anbefales at deltage i én af dem, der er ganske gratis.

Jeg var selv på en gratis guidet rundtur med Sandemans New Europe, og guiden var rigtig god til at fortælle om seværdighederne i Amsterdam. På trods af at turen er fuldstændig gratis, vil de meget gerne modtage lidt drikkepenge bagefter. Men du bestemmer selvfølgelig helt selv, om det er noget du har lyst til at give.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Guidet rundtur - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Heineken Experience

Et besøg i Heineken Experience er den ultimative oplevelse i Amsterdam for alle dem, der kan lide at drikke øl. Dette museum ligger i det tidligere bryggeri i Amsterdams centrum, hvorfra Heineken blev lanceret i 1873. Sidenhen er det for længst blevet en af de mest kendte og populære øl i hele verden.

Da det oprindelige bryggeri blev flyttet i 1988, valgte de at oprette et museum til ære for Heinekens historie. I dag kan du komme på en 1,5 times guidet rundvisning i det tidligere bryggeri, der menes at have været et af de største i verden.

Under rundvisningen kan du bl.a. lære meget mere om Heinekens historie, brygningsprocessen og deres sponsorater. I slutningen af turen kan du desuden nyde to velsmagende Heineken øl, der er inkluderet i prisen. 

15. Kongeslottet

Kongeslottet ved den populære Dam-plads i Amsterdam er blot et af tre slotte, som ejes af den hollandske kongefamilie. Slottet anvendes dog ikke som residens, men bruges derimod kun til statsbesøg og kongelige ceremonier.

Som et af de eneste royale slotte i verden, har du mulighed for at komme på en rundvisning i de overdådige rum. Kongeslottet er nemlig næsten altid åben for offentligheden – medmindre kongefamilien selv benytter det.

Under rundvisningen får du en helt unik mulighed for at se rummene, hvor kongefamilien fester og spiser under statsbesøg og ceremonier. Du kan også nyde udsigten fra den balkon, hvorfra kongefamilien plejer at vinke til befolkningen.

Hvis du er interesseret i smukke slotte og kongefamilier, er Kongeslottet uden tvivl et mus see i Amsterdam. Men selvom at slottet er imponerende, skal du altså heller ikke forvente at se et af de mest storslåede slotte i Europa.

Kongeslottet - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Begijnhof

I Amsterdam er der 51 gemte idylliske gårdhaver, som også kaldes for hofjes. De er yderst populære at lede efter for turisterne, når de besøger Amsterdam.

Den absolut smukkeste og mest populære gårdhave i Amsterdam er Begijnhof, som ligger i nærheden af mange af de store seværdigheder i Amsterdam. Begijnhof er et af de ældste hofjes i byen og er godt gemt væk fra storbyens travlhed. Herinde er der en skøn og idyllisk stemning med en grøn plæne omgivet af historiske bygninger.

Nyd synet af de gamle ikoniske huse eller besøg den hemmelige kirke. Du må heller ikke glemme at se træhuset Het Houten Huys, som stammer fra 1528 og siges at være det ældste træhus i Amsterdam.

 

17. Van Gogh Museum

I Amsterdam ligger der et museum dedikeret til den storslåede hollandske maler Vincent Van Gogh. Her finder du den største samling af hans værker i verden. På trods af hans korte levetid, huser museet alligevel intet mindre end omkring 200 malerier, 400 tegninger og 700 breve, der er skabt af Van Gogh selv.

Museet består af fire etager, hvor du kan lære meget mere om de forskellige faser i Van Goghs liv. Han udtrykte ofte sine følelser igennem farver, og det er derfor ofte nemt at gennemskue på malerierne, hvorvidt han var i en god eller dårlig fase i sit liv.

Du skal være opmærksom på at Van Gogh Museet er en meget populær seværdighed i Amsterdam. Det besøges af flere millioner mennesker årligt, og det kan derfor være en god idé at bestille billetterne på forhånd.

 

18. A’DAM Lookout

Hvis du leder efter et godt udsigtspunkt i Amsterdam, kan jeg varmt anbefale at besøge A’DAM Lookout.

Træd ind i den lynhurtige elevator som fragter dig op på 20. etage på 22 sekunder, hvorefter du ankommer til udsigtspunktet i cirka 100 meters højde. Herfra får du en betagende 360 graders udsigt over Amsterdam med den travle havn og de mange kanaler.

Hvis du er meget modig og ikke lider af højdeskræk, kan du udfordre dig selv ved at prøve Over The Edge. Dette er Europas højeste gynge, som bogstaveligt talt lader dig svinge frem og tilbage over kanten af tårnet i cirka 100 meters højde!

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - A'DAM Lookout - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Bloemenmarkt

Bloemenmarkt er verdens eneste flydende blomstermarked og er en af de mest duftende og farverige oplevelser i Amsterdam. Det farverige blomstermarked har eksisteret siden 1862 og er smukt placeret på husbåde langs Singel-kanalen i byens centrum.

På blomstermarkedet kan du selvfølgelig købe et bredt udvalg af blomster efter årstiderne. Men du kan også købe andre ting såsom buketter, løg, frø, urter, potteplanter og alt hvad der ellers hører til.

Bloemenmarkt er også det perfekte sted at besøge, hvis du er på udkig efter en typisk hollandsk souvenir. Udover de mange blomster, kan du nemlig også finde et stort antal souvenirbutikker med alt fra nøgleringe til træsko og vindmøller.

Markedet er ikke specielt stort, men det er altså stadig et besøg værd. Bloemenmarkt afholdes alle ugens dage, undtagen om søndagen. 

20. Oude Kerk

Oude Kerk er en historisk gammel sognekirke som stod færdig tilbage i 1306 og dermed er den ældste bygning i Amsterdam. Kirken blev bygget ovenpå en gammel kirkegård, som bliver bekræftet af kirkens gulv, som udelukkende består af gravsten.

Den historiske kirke er meget besynderligt placeret ved siden af Red Light District, som står i stærk kontrast til kirken. Her ligger det ellers så religiøse sted side om side med røde neonlys og bordeller med prostituerede i vinduerne.

Hvis du gerne vil have en god udsigt over området, kan du klatre op i det 67 meter høje kirketårn. Men du skal være opmærksom på, at det kun er muligt at besøge tårnet på en guidet rundtur i Oude Kerk.

 

21. Nemo Science Museum

Nemo Science Museum er et populært videnskabscenter og er en perfekt oplevelse i Amsterdam, hvis du besøger Amsterdam med børn. Nemo kan prale af at være Hollands største videnskabscenter med mange fascinerende udstillinger fordelt på fire etager.

Når du besøger Nemo Science Museum, kan du glæde dig til mange timers sjov og leg for både børn og voksne. Undervejs kan du blandt andet lave enorme sæbebobler, eksperimenterer i laboratoriet, se underholdende shows og meget mere.

Nemo Science Museum - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de allerbedste must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam, Holland. Hvad er dine favoritoplevelser i Amsterdam? Hvad ser du frem til på din næste tur til Amsterdam? Du må meget gerne efterlade en kommentar længere nede på siden.

Læs flere indlæg fra Amsterdam

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.