Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam, Holland - Rejs Dig Lykkelig

21 Seværdigheder og Oplevelser i Amsterdam

Leder du efter sjove ting at lave i Amsterdam? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam.

Amsterdam er Hollands hovedstad og er en charmerende storby med et stort antal kanaler og broer.

De fleste forbinder fejlagtigt kun Amsterdam med de berømte coffeshops, men den pulserende storby byder på SÅ meget mere end bare dét.

I Amsterdam kan du også finde mange gode museer, kulturelle oplevelser og en spændende historie. Her får du en liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam.

Hvis du planlægger at opleve mange ting, kan du med fordel overveje at købe et I Amsterdam City Card (reklamelink).

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til Amsterdam (reklamelink)

Bestil hotel i Amsterdam (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Amsterdam (reklamelink)

Bestil biludlejning i Amsterdam (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Amsterdam (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Amsterdam:


1. Anne Franks hus

Anne Franks hus er uden tvivl en af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam.

Det var her Anne Frank og hendes familie skjulte sig under nazisternes jødeudryddelse. De blev dog desværre afsløret og blev herefter anbragt på koncentrationslejre.

I dag fungerer Anne Franks hus som et museum, hvor du kan opleve skjulestedet, hvorfra Anne Frank skrev sin verdensberømte dagbog. Dagbogen giver et helt unikt indblik i den barsk historie om livet som jøde under 2. Verdenskrig.

Hvis du gerne vil besøge Anne Franks hus, er det en rigtig god idé at bestille dine billetter på forhånd. Køen til museet er nemlig berygtet for at være ulidelig lang!

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Albert Cuyp Market

Albert Cuyp Market ligger i de Pijp, som er et hyggeligt område fyldt med restauranter, caféer og barer.

Hver dag, undtagen om søndagen, afholdes det populære marked, som siges at være det ældste marked i Amsterdam. Det finder sted udendørs og består af omkring 300 boder med alverdens varer.

Her kan du købe alt fra mad og souvenirs til tøj og tasker. Selvom at Albert Cuyp Market er det mest populære marked i Amsterdam, er det dog ikke ligefrem et sted du kan bruge flere timer.

Seværdigheder og Oplevelser i Amsterdam - Albert Cuyp Market - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Kanalrundfart med oplevelser i Amsterdam

Amsterdam er berømt for sine hundredvis af kanaler, som tilsammen udgør et enormt netværk af vandveje. De mange kanaler er et stort kendetegn for byen.

Ja, faktisk kan du nærmest ikke besøge Amsterdam uden at have været på en kanalrundfart. Her får du nemlig et godt overblik over de mange seværdigheder og oplevelser i Amsterdam.

Det er dermed en god idé, at tage på en kanalrundfart i starten af din ferie. Der findes mange forskellige kanalrundfarter, som enten sejler i dagtimerne eller aftentimerne.

De fleste varer i 1,5-2 timer og sejler forbi mange af de største must-see seværdigheder i Amsterdam. Du kan finde et stort udvalg af populære kanalrundfarter i Amsterdam her (reklamelink).

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Kanalrundfart - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Hortus Botanicus

Hortus Botanicus er én af de to botaniske haver i byen. Et besøg i haven er blandt de bedste oplevelser i Amsterdam for dig, som er interesseret i flora og fauna.

Den botaniske have blev oprettet i 1638 og er dermed en af verdens ældste botaniske haver. Den blev oprindeligt brugt som urtehave til læger og apotekere, men huser i dag mere end 6.000 træer og planter.

Hortus Botanicus er måske ikke verdens største af sin slags, men er alligevel en skøn oase midt i Amsterdam.

 

5. Red Light District

Red Light District er et meget specielt område i Amsterdam fyldt med neonlys, sexshops og prostituerede, som står og viser sig frem i vinduerne på bordellerne.

Området har fået sit navn efter lysene i vinduerne, som fortæller hvorvidt en kvinde er ledig eller optaget. Selvom at det er et meget specielt område, er det stadig en af de bedste oplevelser i Amsterdam.

Der findes forskellige guidede ture til Red Light District, hvoraf nogle er gratis. Du kan se et stort udvalg af rundture i Red Light District her (reklamelink).

Kvarteret byder også på et stort antal barer, restauranter og caféer. Det er dog nok ikke lige her, at du har lyst til at nyde en familiemiddag.

På trods af at Red Light District kan være grænseoverskidene for nogen, er det stadig en af de største must-see seværdigheder i Amsterdam.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Red Light District - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Cykeltur til seværdigheder i Amsterdam

Amsterdam er en af de mest cykelvenlige byer i verden – og der er cykler og cyklister alle vegne! Hvis du vil gøre som tusindvis andre, kan du hoppe på en cykel og udforske byen på en anderledes måde.

Der findes mange steder i Amsterdam, hvor du kan leje cykler til overkommelige priser. Ja, faktisk kan du nærmest finde cykeludlejningsstationer på ethvert gadehjørne.

I den hollandske hovedstad gælder de samme regler som for cyklister i Danmark. Det er desuden nemt at komme rundt, fordi der er masser af cykelstier og trafiklys til cyklister.

Du kan eventuelt bestille denne populære og topbedømte guidede cykeltur i Amsterdam (reklamelink).

Cykeltur - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Jordaan

Jordaan er et charmerende og eftertragtet kvarter, som er blandt de mest populære områder i Amsterdam. Bydelen har tidligere været et fattigt arbejderkvarter, hvor den verdensberømte maler, Rembrandt, boede.

I dag er Jordaan blomstret op til et smukt og hyggeligt kvarter med smalle gader, kanaler, caféer, kunstgallerier og specialbutikker.

Det kan varmt anbefales at tage en slentretur langs kanalerne imens du nyder synet af de charmende skæve kanalhuse.


Læs også: Bydele i Amsterdam

 

8. Rijksmuseum

Det mest populære museum i Amsterdam er Rijksmuseum, som er Hollands nationalmuseum.

Museet siges at være et af de bedste i Europa og er dermed også en af de bedste oplevelser i Amsterdam for kunstinteresserede.

Rijksmuseum består af mere end 80 gallerier, hvor du kan fordybe dig i en imponerende samling af malerier og kunstværker. Det mest populære kunstværk er Nattevagten, som er lavet af Rembrandt.

Museet skulle renoveres i 2003, men byggeriet endte med at tage 10 år pga. uenigheder om en cykelsti. De cykelglade hollændere fik selvfølgelig lov til at beholde cykelstien imens arkitekterne måtte tænke ud af boksen.

Det har resulteret i, at du i dag kan se en ikonisk cykelsti, som bogstaveligt talt går tværs gennem bygningen. Køb dine billetter til Rijksmuseum her (reklamelink).

Rijksmuseum - Rejs Dig Lykkelig

 

9. I Am Amsterdam

En af de mest obligatoriske seværdigheder og oplevelser i Amsterdam er selvfølgelig at tage et billede foran de store I Am Amsterdam-bogstaver.

Bogstaverne står foran Rijksmuseum på Museumplein og er ekstremt populære! Det har desværre resulteret i, at der som regel er rigtig mange mennesker ved bogstaverne.

De populære bogstaver er faktisk blevet så stor en turistmagnet, at de simpelthen blev fjernet i en periode. I dag er de heldigvis kommet tilbage på deres rette plads, så du igen kan tage en selfie foran dem.


Læs også: 19 Oplevelser i Amsterdam for Teenagere og Unge

Seværdigheder og Oplevelser i Amsterdam - I am Amsterdam - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Vondelpark

Vondelpark er den største park i Amsterdam og fungerer som en skøn oase midt i storbyen.

Hvis du trænger til at komme lidt væk fra storbyens travlhed, er Vondelpark en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Amsterdam. Her er der fyldt med grønne plæner, vandløb, søer, legeområder og meget mere.

Hvis sulten melder sig, er der også et par gode restauranter. Vondelpark er især fyldt med mennesker om sommeren, når turister og hollændere søger skygge under træerne.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Vondelpark - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Rembrandt Museum

Rembrandt Museum er et lille museum, som er dedikeret til den verdensberømte hollandske maler af samme navn.

Museet ligger i et gammelt hus i det centrale Amsterdam, hvor Rembrandt boede i mange år imens han skabte mange af hans største værker. På museet kan du netop se mange af Rembrandts største værker og lære om hans liv.

Det er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Amsterdam, hvis du interesserer dig for Rembrandt. Køb billetter til museet her (reklamelink).

 

12. Foodhallen: Mad oplevelser i Amsterdam

Når sulten melder sig under din sightseeing, kan du med fordel smutte en tur forbi Foodhallen. Det indendørsmarked er beliggende i et historisk gammelt sporvognsdepot og minder på mange måder om Torvehallerne i København.

Inde i Foodhallen kan du bestille mad fra omkring 20 forskellige madboder, som serverer alt fra gastronomisk pizza til japansk sushi og indisk street food.

Hvis I er flere der rejser sammen, behøver I ikke nødvendigvis bestille mad fra samme bod. Der er nemlig masser af steder, hvor I kan nyde jeres mad sammen.

Du skal dog være opmærksom på, at Foodhallen er meget populært, så der er ofte fyldt med mennesker.

Seværdigheder og Oplevelser i Amsterdam - Foodhallen - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Guidet rundtur med oplevelser i Amsterdam

Hvis du besøger Amsterdam for første gang, er det oplagt at tage på en guidet rundtur. Det er den perfekte måde at udforske byens mange attraktioner på.

Her kommer du med garanti forbi mange af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam.

Der findes mange forskellige rundture, men det kan faktisk varmt anbefales at tage på én af de gratis ture.

Jeg har selv været på en gratis guidet rundtur med Sandemans New Europe. Det var en fantastisk tur, hvor guiden var rigtig god til at fortælle om de mange seværdigheder i Amsterdam.

Turen er fuldstændig gratis, men de vil hellere end gerne modtage lidt drikkepenge bagefter. Du bestemmer selvfølgelig selv, hvorvidt det er noget du har lyst til.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - Guidet rundtur - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Heineken Experience

Heineken Experience er en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam for dig, der elsker øl!

Museet ligger i det tidligere bryggeri i Amsterdams centrum, hvorfra Heineken blev lanceret i 1873. Siden da, er Heineken blevet en af verdens mest populære øl.

Da det oprindelige bryggeri blev flyttet i 1988, valgte de at oprette et museum til ære for Heinekens historie. I dag kan du komme på en guidet rundvisning i det tidligere bryggeri, som siges at have været et af verdens største bryggerier.

På rundvisningen kan du bl.a. lære om Heinekens historie, brygningsprocessen og deres sponsorater.

I slutningen af turen kan du desuden nyde to velsmagende Heineken øl, som er inkluderet i prisen. Du kan med fordel købe disse populære billetter til Heineken Experience (reklamelink).

Heineken Experience - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Kongeslottet

På Dam-pladsen i centrum af Amsterdam, finder du Kongeslottet. Det er ét ud af tre slotte, som er ejet af den hollandske kongefamilie.

Kongeslottet anvendes ikke som residens, men benyttes kun til statsbesøg og kongelige ceremonier. Det har næsten altid åbent for offentligheden, medmindre kongefamilien selv benytter det.

Tag på en rundvisning og oplev de overdådige rum, hvor den hollandske kongefamilie fester og spiser. Glem ikke at nyde udsigten fra balkonen, hvorfra kongefamilien plejer at vinke til befolkningen.

Hvis du er interesseret i slotte og kongefamilier, er det en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Amsterdam. Du kan købe billetter til Kongeslottet her (reklamelink).

Kongeslottet - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Begijnhof: Seværdigheder i Amsterdam

I Amsterdam finder du intet mindre end 51 gemte idylliske gårdhaver, som også kaldes for ”hofjes”. Den smukkeste og mest populære gårdhave er Begijnhof, som ligger tæt på mange af de største seværdigheder i Amsterdam.

Begijnhof er ét af de ældste hofjes i byen, og er gemt godt væk fra storbyens travlhed. Her er der en skøn og idyllisk stemning med en grøn plæne omgivet af historiske bygninger.

Du kan også besøge en hemmelig kirke eller nyde synet af træhuset, Het Houten Huys. Træhuset stammer helt tilbage fra 1528 og menes at være det ældste træhus i Amsterdam.

 

17. Van Gogh Museum

Van Gogh Museum er dedikeret til den storslåede hollandske maler, Vincent Van Gogh. Her finder du verdens største samling af hans værker.

På trods af hans korte levetid, har museet alligevel omkring 200 malerier, 400 tegninger og 700 breve skabt af Van Gogh. Museet består af fire etager, hvor du kan lære om de forskellige faser i hans liv.

Van Gogh udtrykte ofte sine følelser gennem farver. Det er dermed ofte nemt at gennemskue på malerierne, hvorvidt han var i en god eller dårlig fase i sit liv.

Vær opmærksom på, at museet er en af de mest populære must-see seværdigheder i Amsterdam. Det besøges af millioner mennesker årligt. Det er dermed en god idé at forudbestille dine billetter til Van Gogh Museum (reklamelink).

Van Gogh Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

18. A’DAM Lookout

Hvis du leder efter det bedste udsigtspunkt i Amsterdam, bør du kraftigt overveje at besøge A’DAM Lookout.

Udsigtspunktet befinder sig i cirka 100 meters højde og byder på en betagende 360 graders udsigt over den hollandske hovedstad.

Hvis du er modig og ikke lider af højdeskræk, kan du evt. udfordre dig selv ved at prøve Over The Edge. Dette er Europas højeste gynge, som bogstaveligt talt svinger dig ud over kanten af tårnet i cirka 100 meters højde!

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam - A'DAM Lookout - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Bloemenmarkt

Bloemenmarkt er verdens eneste flydende blomstermarked. Det er dermed en af de mest velduftende, farverige og anderledes oplevelser i Amsterdam.

Det farverige blomstermarked har eksisteret siden 1862 og er smukt placeret på adskillige husbåde langs Singel-kanalen i byens centrum.

På blomstermarkedet kan du købe et bredt udvalg af blomster alt efter årstiderne. Du kan også købe buketter, løg, frø, urter, potteplanter og alt hvad der ellers hører til.

Bloemenmarkt er også det perfekte sted at besøge, hvis du er på udkig efter en typisk hollandsk souvenir. Her kan du købe alt fra nøgleringe til hollandske træsko og vindmøller.

Bemærk dog at markedet ikke er specielt stort. Det afholdes alle ugens dage – undtagen om søndagen.


Læs også: Amsterdam Shopping Guide

Seværdigheder og Oplevelser i Amsterdam - Bloemenmarkt - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Oude Kerk: Oplevelser i Amsterdam

Oude Kerk er en historisk gammel sognekirke, som stod færdig tilbage i 1306. Det er dermed den ældste bygning i Amsterdam.

Kirken er faktisk bygget ovenpå en gammel kirkegård. Dette bekræftes af kirkens gulv, som udelukkende består af gravsten.

Den historiske kirke er besynderligt placeret ved siden af Red Light District, som står i stor kontrast hertil. Her ligger det ellers så religiøse sted side om side med røde neonlys og bordeller med prostituerede i vinduerne.

Hvis du vil have en god udsigt over området, kan du klatre op i det 67 meter høje kirketårn. Vær dog opmærksom på, at det kun er muligt på en guidet rundtur i kirken.

 

21. Nemo Science Museum

Nemo Science Museum er et populært videnskabscenter, som er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Amsterdam for børn.

Nemo kan prale af, at være Hollands største videnskabscenter. Her er der fyldt med fascinerende udstillinger, som er spredt udover fire etager.

Når du besøger Nemo Science Museum, kan du glæde dig til mange timers sjov og leg. Du kan bl.a. lave enorme sæbebobler, eksperimenterer i laboratoriet, se underholdende shows og prøve sjove aktiviteter.

Nemo Science Museum - Rejs Dig Lykkelig

 

Ofte stillede spørgsmål:


Hvad er Amsterdam mest kendt for?

Amsterdam er Hollands hovedstad og er mest kendt for sine mange kanaler, charmerende broer og berømte coffeshops.

Derudover er Amsterdam også hjem til et stort antal trendy kvarterer, verdensberømte museer, flot arkitektur, underholdende attraktioner og historiske seværdigheder. Det er bl.a. her du finder Anne Franks hus!

Hvad skal man bare se i Amsterdam?

Der findes mange gode seværdigheder og oplevelser i Amsterdam. Alligevel er der bare nogle ting, som du virkelig ikke må gå glip af!

Top 10 seværdighederne i Amsterdam inkluderer Anne Franks hus, Rijksmuseum, Van Gogh-museet, Red Light District, Vondelpark, Kongeslottet, Heineken Experience, kanalrundfart, Nemo Science Museum og A’DAM Lookout.

Hvad skal man lave i Amsterdam med børn?

Hvis du besøger Amsterdam med børn eller unge, er der ligeledes mange sjove ting at give sig til! Den europæiske storby byder nemlig på noget til alle aldersgrupper.

Nogle af de bedste oplevelser er Madame Tussauds Amsterdam, Ripley’s Believe It or Not!, Glow MiniGolf, Amsterdam Dungeon og Escape Rooms. Du kan læse min artikel om oplevelser i Amsterdam for børn og teenagere her.

Hvor skal man bo i Amsterdam?

Amsterdam er faktisk en ret lille storby med et kompakt centrum. Alligevel kan det være utroligt svært, at finde ud af, hvor det er bedst at bo som turist.

Hvis du gerne vil være tæt på det meste, bør du kraftigt overveje at bo i centrum. Der findes dog også mange andre skønne områder, som er værd at overveje. Du kan læse min guide til de bedste steder at bo i Amsterdam her.

Must see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam, Holland - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Amsterdam, Holland.

Hvad er dine favoritoplevelser i Amsterdam? Hvad ser du frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Amsterdam:

Oplevelser i Amsterdam for Teenagere og Unge

Bydele i Amsterdam: Hvor skal man bo?

Amsterdam Shopping Guide

… Eller læs alle artikler fra Amsterdam eller Holland

Planlæg din rejse til Amsterdam:

Bestil fly til Amsterdam (reklamelink)

Bestil hotel i Amsterdam (reklamelink)

 Bestil pakkerejse til Amsterdam (reklamelink)

Bestil biludlejning i Amsterdam (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Amsterdam (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *