Guide til de Bedste Steder at bo på Kreta - Horsonissos - Rejs Dig Lykkelig

Guide til de Bedste Steder at Bo på Kreta

Har du styr på, hvor du skal bo på Kreta under din ferie? Glem ikke at tjekke denne guide til de bedste steder at bo på Kreta som turist.

Kreta er den største græske ø og den femtestørste ø i Middelhavet. Det er dermed slet ikke så svært, at forstå hvorfor det kan være så svært, at vælge mellem de mange steder at bo på Kreta.

Heldigvis, er der hjælp på vej! Jeg har nemlig lavet en guide med en liste over de bedste steder at bo på Kreta som turist.

Den kan forhåbentligt hjælpe dig med, at vælge den by på Kreta, som passer bedst til dig og dine interesser.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om de bedste oplevelser på Kreta. Den græske ø er nemlig propfyldt med spændende og mindeværdige seværdigheder.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Kreta (reklamelink)

Bestil fly til Kreta (reklamelink)

Bestil hotel på Kreta (reklamelink)

Bestil biludlejning på Kreta (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Kreta (reklamelink)

 

De Bedste Steder at Bo på Kreta:


1. Chania: For turister og førstegangsbesøgende

Den absolut mest populære ferieby på Kreta er Chania, som er den næststørste by på øen. Chania er beliggende i den nordvestlige ende af øen, og har de perfekte rammer til en uforglemmelig ferie på Kreta.

Den venetianske havn i Chania er blandt Europas smukkeste havne. Hele byen oser generelt af en charmerende græsk atmosfære.

Her er der et livligt byliv, spændende seværdigheder og kort afstand til flere af Kretas største oplevelser. De mange oplevelser dækker over alt fra storslået natur og lækre strande til ruinbyer og klostre.

Lyder Chania som noget for dig? Så kan du finde et bredt udvalg af gode rejser til Chania her (reklamelink).

Chania - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Rethymnon: For historikere og strandløver

Rethymnon er den tredjestørste by på øen, og er ligeledes et af de bedste steder at bo på Kreta som turist.

Den charmerende græske badeby byder på lidt af hvert og har bl.a. en rig historie med mange forskellige herredømme.

Selvom at byen er præget af en stor mangfoldighed og forskellige stilarter, er der alligevel en helt fantastisk græsk atmosfære. Besøg den smukke venetianske havn, udforsk byens gader eller slap af på den lange strand.

Med sin placering omtrent midtvejs mellem Chania og Heraklion, er Rethymnon desuden et godt udgangspunkt for mange spændende dagsture på Kreta. Find pakkerejser til Rethymnon her (reklamelink).

 

3. Heraklion: For kulturelle storbyelskere

Heraklion er er ikke bare Kretas hovedby, men også den største by på øen. Her kan du komme på en vaskeægte græsk storbyferie med alt, hvad der ellers hører til.

Det er dermed ikke et af de bedste steder at bo på Kreta, hvis du mest af alt længes efter en typisk badeby.

Den levende græske storby byder på en god blanding af gammel og nyt i en fantastisk sammensmeltning. Oplev historiske seværdigheder, besøg museer og nyd det rige forlystelsesliv.

Du kan også besøge nogle af de mange nærliggende arkæologiske steder såsom f.eks. ruinområdet Knossos. Du kan finde rejser til Heraklion her (reklamelink).

Guide til de Bedste Steder at bo på Kreta - Heraklion - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Hersonissos: For børnefamilier og festaber

Omkring 15 kilometer øst for Heraklion finder du Hersonissos, der er endnu et af de bedste steder at bo på Kreta. Her bliver du mødt af skønne sandstrande og en lang række autentiske tavernaer, restauranter, barer og natklubber.

Hersonissos er et af de bedste steder at bo på Kreta for børnefamilier. Den populære badeby er fyldt med børnevenlige resorts og sjove aktiviteter for børn.

Om aftenen forvandles Hersonissos til en livlig og festlig by, hvor unge mennesker fester til den lyse morgen.

Med så store kontraster mellem dag og nat, er det en god idé, at overveje dit hotelvalg nøje. Hvis du rejser med børn på Kreta, er det rigtig træls, at bo klos op ad natklubber og unge mennesker.

Du kan med fordel kigge efter pakkerejser til Hersonissos her (reklamelink).

Horsonissos - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Malia: For festlige unge

Hvis du er ung og leder efter den bedste festby på Kreta, er Malia det perfekte sted for dig! Malia er den vildeste og mest livlige festby på Kreta med et bredt udvalg af barer, pubber og natklubber.

Det er dermed slet ikke så svært at forstå, hvorfor unge mennesker fra hele Europa valfarter til byen.

Her kan du hænge ud på stranden om dagen og nyde nattelivet om aftenen. Du kan også drikke cocktails i lange baner og danse til de sene nattetimer.

Er du ikke ung, men vil du stadig gerne nyde lidt drinks i ny og næ? Så er mit bedste råd, at vælge en af de andre populære feriebyer på Kreta. Tro mig, du vil ikke fortryde det! Find rejser til Malia her (reklamelink).

 

6. Elounda: For afslappede luksusdyr

Elounda er charmerende gammel fiskerlandsby, som er blandt de bedste steder at bo på Kreta for afslappede luksusdyr.

Ja, faktisk er den idylliske og trendy fiskerlandsby endda en populær ferieby på Kreta for store berømtheder verden over.

Nyd luksuriøse og natursmukke omgivelser, slentre rundt i charmerende gader og slap af på skønne strande. Elounda byder på en autentisk græsk atmosfære samtidig med, at der er få turister sammenlignet med andre populære feriebyer på Kreta.

Du kan med fordel kigge efter rejser til Elounda her (reklamelink).

Guide til de Bedste Steder at bo på Kreta - Elounda - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Agios Nikolaos: For livsnydere

Agios Nikolaos ligger lidt syd for Elounda og er endnu en charmerende fiskerlandsby. Selvom at det er et af de mest populære steder at bo på Kreta, har byen alligevel formået at bibeholde sin autentiske græske charme.

I Agios Nikolaos kan du finde et stort og godt udvalg af gode fiskerestauranter, caféer, butikker, barer og diskoteker.

Gå en tur gennem byens stejle smalle gader og nyd synet af de mange pastelfarvede huse. Glem heller ikke at besøge byens store saltvandssø, der efter sigende er bundløs. Du kan finde rejser til Agios Nikolaos her (reklamelink).

Agios Nikolaos - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til de bedste steder at bo på Kreta, Grækenland. Hvad er dine favoritsteder på Kreta? Hvilke byer drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Kreta:

• 12 Gode Oplevelser på Kreta

De Bedste Rejsemål i Grækenland

• Find Billige Pakkerejser til Grækenland

… Eller læs alle artikler fra Kreta eller Grækenland

Planlæg din rejse til Kreta:

Bestil pakkerejse til Kreta på Sunweb.dk (reklamelink)

Bestil fly til Kreta på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil hotel på Kreta på Hotels.com (reklamelink)

Bestil biludlejning på Kreta på DiscoverCars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser på Kreta på GetYourGuide.dk (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *