Guide til de Bedste Steder at bo på Kreta - Horsonissos - Rejs Dig Lykkelig

Guide til de Bedste Steder at bo på Kreta

Har du styr på, hvor du skal bo på Kreta under din ferie? Glem ikke at tjekke denne guide til de bedste steder at bo på Kreta som turist.

Kreta er den største græske ø og den femtestørste i Middelhavet. Det er dermed slet ikke så svært at forstå, hvorfor det kan være svært at vælge mellem de mange steder at bo på Kreta.

Heldigvis er der hjælp på vej! Jeg har nemlig lavet en guide med en liste over de bedste steder at bo på Kreta som turist. Den kan forhåbentligt hjælpe dig med at vælge den by på Kreta, som passer bedst til dig og dine interesser.

Inden du fortsætter, kan jeg kraftigt anbefale at læse min artikel med de bedste oplevelser på Kreta. Den græske ø er nemlig fyldt med spændende og mindeværdige seværdigheder.

 

De bedste steder at bo på Kreta:


1. Chania: For turister og førstegangsbesøgende

Den absolut med populære ferieby på Kreta er Chania, der er den næststørste by på øen. Chania er beliggende i den nordvestlige ende af øen og har de perfekte rammer til en uforglemmelig ferie på Kreta.

Den venetianske havn i Chania er blandt Europas smukkeste havne, og hele byen oser generelt af en charmerende græsk atmosfære. Her er der et livligt byliv, spændende seværdigheder og kort afstand til flere af Kretas største oplevelser med alt fra storslået natur til lækre strande.

Find rejser til Chania (reklamelink)

Chania - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Rethymnon: For historikere og strandløver

Rethymnon er den tredjestørste by på øen og er ligeledes et af de bedste steder at bo på Kreta som turist. Den charmerende græske badeby byder på lidt af hvert og har en rig historie med mange forskellige herredømme.

Selvom at byen er præget af en stor mangfoldighed og forskellige stilarter, er der alligevel en helt fantastisk græsk atmosfære. Besøg den smukke venetianske havn, udforsk byen eller slap af på den lange strand.

Med sin placering omtrent midtvejs mellem Chania og Heraklion, er Rethymnon desuden et godt udgangspunkt for mange spændende dagsture på Kreta.

 

3. Heraklion: For kulturelle storbyelskere

Heraklion er er ikke bare Kretas hovedby, men også den største by på øen. Her kan du komme på en rigtig græsk storbyferie med alt hvad der hører til. Det er dermed ikke et af de bedste steder at bo på Kreta, hvis du længes efter en typisk badeby.

Den levende græske storby byder på en god blanding af gammel og nyt i en fantastisk sammensmeltning. Oplev historiske seværdigheder, besøg museer og nyd det rige forlystelsesliv. Du kan også besøge nærliggende arkæologiske steder som f.eks. ruinområdet Knossos.

Guide til de Bedste Steder at bo på Kreta - Heraklion - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Hersonissos: For børnefamilier og festaber

Omkring 15 kilometer øst for Heraklion finder du Hersonissos, der er endnu et af de bedste steder at bo på Kreta. Her bliver du mødt af skønne sandstrande og en lang række autentiske tavernaer, restauranter, barer og natklubber.

Hersonissos er et af de bedste steder at bo på Kreta for børnefamilier. Den populære badeby er fyldt med børnevenlige resorts og sjove aktiviteter for børn. Om aftenen forvandles Hersonissos til en livlig og festlig by, hvor unge mennesker fester til den lyse morgen.

Med så store kontraster mellem dag og nat, er det en god idé at overveje dit hotelvalg nøje. Hvis du rejser med børn på Kreta, er det rigtig træls at bo klos op ad natklubber og unge mennesker.

Horsonissos - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Malia: For festlige unge

Hvis du er ung og leder efter den perfekte festby på Kreta, er Malia det perfekte sted for dig! Malia er den vildeste og mest livlige festby på Kreta med et bredt udvalg af barer, pubber og natklubber.

Det er dermed slet ikke så svært at forstå, hvorfor unge mennesker fra hele Europa valfarter til byen. Hæng ud på stranden om dagen og nyd nattelivet om aftenen. Drik cocktails i lange baner og dans til de sene nattetimer.

Er du ikke ung, men vil du stadig gerne nyde lidt drinks i ny og næ? Så er mit bedste råd, at vælge en af de andre populære feriebyer på Kreta. Tro mig, du vil ikke fortryde det!

Find rejser til Malia (reklamelink)

 

6. Elounda: For afslappede luksusdyr

Elounda er charmerende gammel fiskerlandsby, der er blandt de bedste steder at bo på Kreta for afslappede luksusdyr. Ja, faktisk er den idylliske og trendy fiskerlandsby er endda en populær ferieby på Kreta for store berømtheder verden over.

Nyd de luksuriøse og natursmukke omgivelser, slentre rundt i de charmerende gader og slap af på de skønne strande. Elounda byder på en autentisk græsk atmosfære og få turister sammenlignet med andre populære feriebyer på Kreta.

Find rejser til Elounda (reklamelink)

Guide til de Bedste Steder at bo på Kreta - Elounda - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Agios Nikolaos: For livsnydere

Agios Nikolaos ligger lidt syd for Elounda og er endnu en charmerende fiskerlandsby. Selvom at det er et af de mest populære steder at bo på Kreta, har byen alligevel formået at bibeholde sin autentiske græske charme.

I Agios Nikolaos kan du finde et stort udvalg af gode fiskerestauranter, caféer, butikker, barer og diskoteker. Gå en tur gennem byens stejle smalle gader og nyd synet af de mange pastelfarvede huse. Glem heller ikke at besøge byens store saltvandssø, der efter sigende er bundløs.

Agios Nikolaos - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til de bedste steder at bo på Kreta, Grækenland. Hvad er dine favoritsteder på Kreta? Hvilke byer drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Kreta:

… Eller læs alle artikler fra Kreta eller Grækenland

Planlæg din rejse til Kreta:

• Bestil en pakkerejse til Kreta på Sunweb.dk (reklamelink) eller Primotours.dk (reklamelink)

• Bestil fly til Kreta på Momondo.dk (reklamelink)

• Bestil biludlejning på Kreta på Discovercars.dk (reklamelink)

• Bestil oplevelser på Kreta på Getyourguide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *