De Bedste Rejsemål i Grækenland

Planlægger du en rejse til Grækenland? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste rejsemål i Grækenland.

Grækenland er én af de mest populære rejsedestinationer i Europa om sommeren. Her finder du alt fra et behageligt klima, smukke kyststrækninger og enestående naturoplevelser til historiske seværdigheder, grønne olivenlunde og udsøgte smagsoplevelser. Grækenland byder virkelig på alt det bedste af, hvad en perfekt ferie skal indeholde.

Det kan være svært at vælge mellem de mange smukke steder i Grækenland. Det er netop derfor jeg har lavet denne liste med de bedste rejsemål i Grækenland. Her kan du læse om alt fra frodige øer i det græske øhav til antikke byer på fastlandet.

 

De Bedste Rejsemål i Grækenland:


1. Kreta

Kreta er Grækenlands største ø og er samtidig også det mest populære rejsemål i Grækenland for os danskere. Den mangfoldige ø er så stor, at den nærmest minder om et lille land med mange sjove aktiviteter og oplevelser for hele familien.

Den fantastiske græske ø byder på enestående naturoplevelser, lange strande, turkisblå laguner, charmerende byer og historiske seværdigheder. Du kan desuden også finde et stort udvalg af hoteller, restauranter, diskoteker, barer og shoppingmuligheder. Kreta er virkelig ét af de bedste rejsemål i Grækenland!


Læs også: 12 Must-See Seværdigheder på Kreta

Kreta - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Parga

Parga er beliggende i en bugt på Grækenlands vestkyst og er omgivet af havet, små grønne øer og dramatiske bjerge. Parga ligger egentligt på fastlandet, men den smukke bugt og det kuperede landskab leder straks tankerne hen på en græsk ferieø.

Den skønne badeby ligger i et kuperet terræn og er præget af en hyggelig græsk stemning. De smalle snoede gader er fyldt med farverige huse, der nærmest klamrer sig til bjergskråningerne. Der er desuden mange lækre strande samt en charmerende havn og promenade med et stort antal gode spisesteder og barer.

 

3. Santorini

Santorini er en del af øgruppen Kykladerne og er én af Grækenlands smukkeste øer. Den græske ø er er blevet et uhyre populært rejsemål i Grækenland de seneste år og er kendt som ét af de mest romantiske steder i verden.

Når du besøger Santorini, bliver du mødt af hvidkalkede huse med blå skodder, der står i stor kontrast til det dramatiske vulkanlandskab. Santorini blev dannet af et kæmpestort vulkanudbrud i oldtiden, der resulterede i det unikke landskab.

Santorini byder på det bedste fra Grækenland. Her finder du alt fra en aktiv vulkan og sorte lavastrande til gudesmukke solnedgange og idylliske hvide landsbyer. Du må ikke glemme at besøge den romantiske by Oia og den fotogene by Thira.

De Bedste Rejsemål i Grækenland - Santorini - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Kos

Kos er en del af den græske øgruppe Dodekaneserne og er en smuk lille ø, der byder på noget til enhver type rejsende. På grund af øens lille størrelse, er det oplagt at leje en bil (reklamelink) og udforske Kos på egen hånd. En anden mulighed er at cykle rundt på øen, der har mange gode cykelstier ned til havet.

Når du holder ferie på Kos, kan du bl.a. nyde smukke hvide sandstrande, tage på bådture og besøge vingårde. Der er også mange charmerende små bjerglandsbyer og historiske seværdigheder, der bare venter på at blive udforsket.



5. Zákynthos

Zákynthos er den største og sydligste af De Ioniske Øer, der er beliggende ud for Grækenlands vestkyst. Den er kendt for at være én af de smukkeste græske øer. Her finder du frodig uspoleret natur og børnevenlige gyldne sandstrande med lavvandet azurblåt hav.

Hvis du leder efter et børnevenlig rejsemål i Grækenland i smukke omgivelser med mulighed for både afslapning og sjove aktiviteter, er Zákynthos et oplagt valg. Udover at nyde strandlivet, kan du også opleve de fascinerende Blå Grotter, et forlist skib og sjældne frie havskildpadder.

Zákynthos - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Samos

Samos er beliggende lige ud for Tyrkiets kyst, og er én af de grønneste og mest frodige øer i Grækenland. Her finder du høje bjerge og dybe dale med alverdens duftende plantearter. Der er desuden mere end 300 strande, der dog udelukkende er stenstrande.

Udover at nyde naturen på Samos, kan du også besøge charmerende byer og gamle vinmarker med mulighed for vinsmagning. Samos er generelt en meget historisk græsk ø med en lang historie, der går tusindvis af år tilbage i tiden. Du kan dermed udforske flere spændende antikke seværdigheder på øen.

 

7. Rhodos

Det er nærmest umuligt at lave en liste over de bedste rejsemål i Grækenland uden at nævne Rhodos. Den græske ferieø er én af de største, mest solsikre og absolut mest populære rejsemål i Grækenland. Her bliver du mødt af gammelt og nyt i en perfekt sammensmeltning.

Rhodos byder på alt fra historiske seværdigheder og middelalderlig stemning i Rhodos by til smukke strande og den hvide by Lindos. Landskabet på den naturskønne ø er bjergrigt og frodigt med et stort antal citrustræer og olivenlunde. Der er også et rigt forlystelses- og natteliv, hvilket gør Rhodos til ét af de bedste rejsemål i Grækenland.

De Bedste Rejsemål i Grækenland - Rhodos - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Thessaloniki

Thessaloniki er den næststørste by i Grækenland og er hjem til mere end 300.000 indbyggere. Den oversete storby er fyldt med arkæologiske monumenter og seværdigheder, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Den mest populære er Det Hvide Tårn, der er byens vartegn.

Thessaloniki er desuden én af Grækenlands største universitetsbyer, hvilket er medvirkende til at der er et rigt kultur- og forlystelsesliv. Du kan finde et stort antal shopping muligheder, men også mange gode restauranter, caféer, barer og natklubber.



9. Mykonos

Mykonos er ét af de mest eksklusive rejsemål i Grækenland og ligner til forveksling Santorini med sine hvidkalkede huse med blå skodder. Den græske atmosfære er ganske enkelt ikke til at tage fejl af. Den tilbagelænede atmosfære, afløses om aftenen af et livligt natteliv, der har givet øen kælenavnet ”Grækenlands Ibiza”.

På den græske ø venter der smukke omgivelser med lækre strande og charmerende små byer med brostensgader og hvidkalkede huse. Her kan du finde alverdens restauranter, caféer, barer, natklubber og butikker. Der er desuden mange eksklusive hoteller og spisesteder på Mykonos, men du kan heldigvis også finde nogle mere prisvenlige af slagsen.

De Bedste Rejsemål i Grækenland - Mykonos - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Johnny ChenUnsplash

 

10. Skiathos

Skiathos er en del af øgruppen Sporaderne og er beliggende øst for Grækenlands fastland. Den grønne og frodige ø er fyldt med olivenlunde, duftende pinjetræer og fine strande. Ja, faktisk er der mere end 60 forskellige badestrande at vælge imellem.

Over alt på øen, finder du hyggelige græske byer med alverdens faciliteter. Den mest populære by er Skiathos by, der er en charmerende havneby med alt du behøver på ferien. Her finder du et bredt udvalg af restauranter med græske specialiteter, men også mange gode hoteller, butikker, barer og natklubber.

 

11. Korfu

Et af de mest populære rejsemål i Grækenland er Korfu, der er den nordligste af de Ioniske øer. Den mangfoldige ø er cirka på størrelse med Bornholm og er fyldt med charmerende byer, der vidner om øens turbulente fortid under flere forskellige herredømme.

Naturen på Korfu er helt fantastisk med træbeklædte bjerge og smukke strande med azurblåt hav. Korfu by er især et besøg værd, da den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her finder du en hyggelig gammel bydel med snoede gader, pastelfarvede- og gule huse samt historiske seværdigheder.

De Bedste Rejsemål i Grækenland - Korfu - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Lefkas

Lefkas er endnu én af De Ioniske Øer og ligger så tæt på den græske vestkyst, at den er forbundet til fastlandet via en lille bro. På Lefkas kan du nyde det ægte Grækenland med alt hvad det ellers indebærer. Det er bestemt ikke uden grund, at det er ét af de bedste rejsemål i Grækenland.

På Lefkas bliver du mødt af en tilbagelænet atmosfære, hyggelige tavernaer, charmerende bjerglandsbyer og dejlige strande. Øen er især kendt for sine hvide kalkstensklipper, der dramatisk skyder sig ned i havet på den sydlige del af øen.

 

13. Athen

Grækenlands hovedstad er selvfølgelig også ét af de bedste rejsemål i Grækenland. En rejse til Athen er som at rejse til to vidt forskellige verdener, hvor det antikke og det moderne mødes i en helt perfekt sammensmeltning. Her finder du alt, hvad du overhovedet har brug for til den perfekte storbyferie.

Athen er en spændende og kulturel storby, der domineres af den antikke gamle bydel Akropolis. Den græske hovedstad byder selvfølgelig også på mange andre spændene seværdigheder, som du ikke bør glip af. Du kan også finde et stort udvalg af shopping muligheder, spisesteder og natteliv.

De Bedste Rejsemål i Grækenland - Athen - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste rejsemål i Grækenland. Hvad er dit yndlingsrejsemål i Grækenland? Hvilke steder i Grækenland, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlæg din rejse til Grækenland:

Bestil fly til Grækenland på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning pi Grækenland på Discovercars.dk (reklamelink)

Bestil en pakkerejse til Grækenland på Primotours.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.