12 Oplevelser på Kreta - Rejs Dig Lykkelig

12 Seværdigheder og Oplevelser på Kreta

Planlægger du en rejse til Kreta? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Kreta, Grækenland.

Kreta er Grækenlands største ø og er samtidig den femtestørste ø i Middelhavet. Med sin smukke beliggenhed i Middelhavet, er det et af de mest populære rejsemål i Grækenland.

En ferie på Kreta byder på mange mindeværdige oplevelser. Her bliver du mødt af fantastiske strande, uspoleret natur, historiske seværdigheder og charmerende landsbyer.

Ikke nok med det, så er der også et behageligt klima og massevis af dejlige solskinstimer. Ja, faktisk har Kreta lidt af det hele!

Hvis du planlægger en ferie til Kreta, skal du blive hængende lidt endnu. Her får en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Kreta, Grækenland.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Kreta (reklamelink)

Bestil fly til Kreta (reklamelink)

Bestil hotel på Kreta (reklamelink)

Bestil biludlejning på Kreta (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Kreta (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser på Kreta:


1. Elafonissi stranden

På Kretas sydvestlige spids ligger Elafonissi stranden, der også kaldes for den lyserøde strand. Den er kendt for at være en af de smukkeste strande i Grækenland og en af de bedste strande i Europa.

Ved første øjekast, kunne stranden ligne noget fra Maldiverne. Vandet er helt krystalklart og grænser op til vandkanten, der er præget af et lyserødt skær.

Den karakteristiske lyserøde farve skyldes millionvis af små knuste muslingeskaller, der ligger overalt i sandet.

Alt dette sammen med de tropiske omgivelser, idylliske laguner og små bugter, gør Elafonissi stranden til en af de bedste oplevelser på Kreta. Det er desuden en meget børnevenlig strand, hvor du skal gå langt ud før det bliver dybt.

Elafonissi stranden - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Chania

Chania er Kretas næststørste by og er hjem til en af de smukkeste havne i Europa.

Den venetianske havn og den dertilhørende havnepromenade er præget af en skøn atmosfære med hyggelige restauranter, caféer og barer. Der er især smukt ved solnedgang, når solens sidste stråler falder ned over havnepromenaden.

Bagved havnen ligger den gamle bydel med pastelfarvede venetianske huse, snoede gader og charmerende små gårdhaver.

Du må heller ikke glemme at smutte en tur forbi den gamle markedshal i Chania. Her finder du alverdens boder, der sælges alt fra friske råvarer og krydderier til tasker, souvenirs og meget mere.

 

3. Samaria-kløften

Samaria-kløften strækker sig over cirka 16 kilometer – fra Omalós-højsletten i De Hvide Bjerge og ned til havnebyen Agía Rouméli.

Det er dermed den længste kløft i Europa og en af de største naturoplevelser på Kreta. Samaria-kløften er udnævnt som nationalpark og er et yndet udflugtsmål til vandring på Kreta.

Undervejs på vandreturen, bliver du mødt af en enestående natur med dramatiske bjerge, høje klippevægge, gamle pinjetræer, vilde orkideer, rislende floder og betagende udsigter.

Hvis du er heldig, støder du måske endda på de sjældne Kri-kri geder, der lever i bjergene. Selvom at turen gennem Samaria-kløften kan være hård, er det stadig en af de største seværdigheder på Kreta.

Det er bedst, at starte turen gennem kløften oppefra, da der er en nedstigning på cirka 1.250 meter. Forvent at bruge 6-8 timer afhængig af, hvor mange pauser du holder.

Det er desuden vigtigt at noterer, at du kun kan forlade havnebyen Agía Rouméli med en båd eller ved at gå tilbage gennem kløften. Du kan ikke købe mad på ruten, men der er flere toiletter og vandhaner langs stien.

12 Oplevelser på Kreta - Samaria-kløften - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Besøg en græsk taverna

Når du holder ferie på Kreta, kan du selvfølgelig ikke komme udenom et besøg på en ægte græsk taverna.

Der findes mange forskellige slags spisesteder i Grækenland, men ingen er så ikoniske som en taverna. Menukortet er ofte mindre end på andre restauranter, men centrer sig til gengæld omkring lækre græske retter og vine.

En af de bedste oplevelser på Kreta er, at smage græske specialiteter såsom græsk salat, tzatziki, feta, oliven eller ouzo.

Hvis du gerne vil prøve forskellige specialiteter, kan du med fordel bestille Mezé. Dette er groft sagt Grækenlands svar på tapas og giver mulighed for, at smage på mange lækre specialiteter på én gang.

 

5. Agios Nikolaos

Agios Nikolaos er en charmerende lille fiskerby på Kretas nordøstkyst. På trods af, at byen er blevet ekstremt populær, har den alligevel formået at bibeholde sin græske charme.

Her bliver du mødt af en tilbagelænet atmosfære og et roligt tempo. Den lille fiskerby er yderst charmerende med sine smalle stejle gader og pastelfarvede huse.

I byens centrum finder du et stort udvalg af gode fiskerestauranter, caféer, butikker, barer og diskoteker. Inde midt i byen ligger der desuden en dyb saltvandssø, der efter sigende skulle være bundløs.

Agios Nikolaos - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Spinalonga

Spinalonga heder officielt Kalydon, men er bedst kendt som Spinalonga eller ”De spedalskes ø”. Den forladte ø gemmer på en dyster fortid og var engang hjem til hundredvis af spedalske grækere.

De levede på øen fra 1903 til 1957, hvor de var fuldstændigt isoleret fra omverdenen af frygt for smittefare. Spinalonga var dermed en af de sidste spedalske kolonier i Europa.

De spedalske formåede, at opbygge et helt samfund på øen med huse, restauranter, forretninger, kirker, en skole og et hospital.

Spingalongas historie går imidlertid endnu længere tilbage og øen bærer præg af, at have været besat af mange forskellige folkeslag.

Når du besøger øen i dag, kan du se ruinerne af de spedalskes bygninger og et gammelt venetiansk fæstningsværk fra 1579. For at komme ud til Spinalonga, skal du tage på en halv times sejltur fra Kretas fastland.

Du kan købe billetter til en bådtur til Spinalonga her (reklamelink). Et besøg på Spingalonga er uden tvivl en af de mest rørende og tankevækkende seværdigheder og oplevelser på Kreta.

Spinalonga - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Arkadi-klostret

En af de mest populære oplevelser på Kreta er, at besøge Arkadi-klostret sydøst for Rethymnon. Dette er det mest betydningsfulde kloster på Kreta, og har spillet en stor rolle i øens historie om frihedskampen fra den tyrkiske besættelse.

I 1866 blev dele af klostret sprængt i luften, da hundredvis af oprørske soldater, religiøse kvinder og børn blev omringet af tusindvis af soldater fra den tyrkiske hær.

De ville ikke fanges af tyrkerne og valgte derfor, at sprænge sig selv i luften idet tyrkerne trængte ind. Du kan lære meget mere om historien på klostrets museum.


Læs også: De Bedste Rejsemål i Grækenland

 

 

8. Knossos

Knossos er en af de mest besøgte seværdigheder og oplevelser på Kreta. Det består af et stort ruinområde med resterne af et enormt minoisk palads.

Der er mange som anser området for, at være Europas ældste by. Udgravningerne her viser nemlig, at området var beboet 6.000 år f.Kr. fødsel.

Paladset stod dog først færdigt mange århundreder senere og er efterfølgende blevet genopbygget. I dag er det gamle palads kendt som et af de mest imponerende bygningsværker fra bronzealderen i Europa.

Knossos havde en imponerende størrelse og bestod af cirka 1.400 værelser, der kunne rumme mere end 10.000 mennesker.

Når du besøger Knossos, kan du bl.a. udforske ruinerne af kongelige gemakkerer, skattekamre, underjordiske kloaker og verdens første toilet med vandskyl. Knossos er uden tvivl en af de bedste oplevelser på Kreta for historieinteresserede.

12 Oplevelser på Kreta - Knossos - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Rethymnon

For foden af Ida-bjerget ligger Rethymnon, der er Kretas tredjestørste by og en af de mest charmerende byer på øen.

Med en mere end 3.500 år lang historie, bærer byen både præg af en venetiansk, tyrkisk og græsk arkitektur. Alsidigheden kommer for alvor til udtryk gennem imponerende hvælvinger, minareter fra moskeer og smukke fontæner.

I Rethymnon finder du desuden et stort udbud af restauranter, caféer, barer og butikker.

Byens 12 kilometer lange sandstrand, strandpromenaden og den gamle venetianske havn er yderst populære steder, at opholde sig. Husk at smutte en tur op til Fortezza borgen, der kan ses fra det meste af Rethymnon.

 

10. Balos Beach

Balos stranden er endnu en fantastisk strand på Kreta, der konkurrerer med Elafonissi stranden om titlen som Kretas smukkeste strand. Balos stranden ligger i en stor lagune med kridhvidt sand og azurblåt hav.

Her er den omgivet af rå natur med stejle bjerge og et snorkling-venligt rev. Strandens lyserøde skær, skyldes millionvis af bittesmå knuste muslingeskaller – ligesom ved Elafonissi stranden.

Lagunen er medvirkende til, at havet er roligt og lavvandet, hvilket gør det til en børnevenlig strand på Kreta.

For at nå frem til Balos stranden, skal du køre på en ujævn grusvej, hvorefter du skal gå omkring 2 kilometer på en ujævn og stejl sti. For at undgå besværet, kan det kraftigt anbefales, at tage på en bådtur til Balos stranden i stedet for.

Balos stranden - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Ano Voúves

Hvis du elsker oliventræer, er et besøg i landsbyen Ano Voúves en af de bedste seværdigheder og oplevelser på Kreta.

Der er efter sigende omkring 34 millioner oliventræer på Kreta. I området omkring Ano Voúves, der ligger vest for Chania, finder du et stort antal af øens oliventræer.

Inde i landsbyen finder du desuden verdens ældste oliventræ, der menes at være mere end 4.000 år gammelt!

Ved siden af det gamle oliventræ er der bygget et museum, som er dedikeret til oliventræer og byens olivenplantager. Så hvis du er fan af oliven, er Ano Voúves helt klart en af de bedste must-see seværdigheder på Kreta.

 

12. Preveli-klostret

Preveli-klostret er beliggende i De Hvide Bjerge og består egentligt af to klostre, som er henholdsvis Saint John the Baptist-klostret og Saint John the Theologian-klostret. Den sidstnævnte bruges stadig som et aktivt kloster i dag.

Når du besøger Preveli-klosteret, kan du nyde synet af de historiske bygninger og den smukke omkringliggende natur.

Preveli-klostret er beliggende i naturskønne omgivelser, og strækker sig dramatisk ned ad en bjergside mod Middelhavet.

Glem ikke at besøge det lille klostermuseum, hvor du kan lære om klostrets historie. Du kan med fordel også vælge, at smutte en tur ned til stranden nedenfor klostret.

12 Oplevelser på Kreta - Preveli-klostret - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Kreta. Hvad er dine favoritoplevelser på Kreta? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Kreta:

Hvor skal man bo på Kreta?

De Bedste Rejsemål i Grækenland

• Find Billige Pakkerejser til Grækenland

… Eller læs alle artikler fra Kreta eller Grækenland

Planlæg din rejse til Kreta:

Bestil pakkerejse til Kreta på Sunweb.dk (reklamelink)

Bestil fly til Kreta på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil hotel på Kreta på Hotels.com (reklamelink)

Bestil biludlejning på Kreta på DiscoverCars.dk (reklamelink)

Bestil oplevelser på Kreta på GetYourGuide.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *