Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - Rejsdiglykkelig.dk

Charmerende autentisk stemning på Lesbos

For to år siden tog min mor, lillebror og jeg på en uges ferie til Lesbos – også kendt som Lesvos – i Grækenland. Det var en ret spontan beslutning, for vi havde egentligt aldrig hørt om øen før.

Heldigvis, blev vi meget positivt overraskede. Lesbos viste sig nemlig at være en virkelig smuk ø med uberørt natur og en fantastisk autentisk græsk atmosfære.

Under vores ferie boede vi på et småt og lidt gammelt hotel i byen Petra, som ligger tæt på Molivos. Hvis du ikke kender til Lesbos eller bare gerne vil vide mere om den charmerende ø, bør du læse med herunder.

Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - I byen Petra - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvordan er Lesbos?


Du bliver mødt af en ægte græsk charme på det uspolerede rejsemål, hvor det er forbudt af bygge store hotelkomplekser. Lesbos er den tredjestørste græske ø, men har kun 90.000 indbyggere.

Øens hovederhverv er landbrug og fiskeri, hvilket giver øen en mere autentisk stemning end mange andre græske øer.

Lesbos byder på lange strande, olivenplantager, små idylliske byer, gamle borge og grønne skove. Prisniveauet på øen er lavt, da der stadig kun er få turister, der har fået øjnene op for den grønne ø.

Molivos - Rejsdiglykkelig.dk

 

Flygtningekrisen


Vi holdt ferie på Lesbos i sommeren 2015, og blev derfor ramt af flygtningekrisen på øen. Dagligt kom der flere hundred flygtige til Lesbos og naboøerne. Det tyrkiske fastland ligger nemlig så tæt på, at man faktisk kan se det fra øen.

Det var forfærdeligt, at se de mange flygtninge hoppe af bådene og ind på fastlandet. Mange af dem havde ikke penge til transport til den anden ende af øen, så de blev nødt til at gå hele vejen.

De så hærgede ud efter den lange rejse, som stadig var langt fra slut endnu. Det var virkelig hjerteskærende! Krisen forårsagede at mange turister ikke gad holde ferie på øen. Men vi blev altså overhovedet ikke generet af dem, tværtimod.

Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - Petra - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvem henvender Lesbos sig til?


Efter min mening henvender Lesbos sig mest til de lidt ældre mennesker. Men det er bestemt også et godt rejsemål for dem, er trænger til en afslappet ferie, hvor der kobles helt af i de rolige og charmerende omgivelser på øen.

Hvis du gerne vil have at der sker lidt under din ferie, vil jeg fraråde dig at vælge Lesbos. Hvis du alligevel vælger at bo på denne græske ø, er det en god idé at søge mod de lidt større byer.

Smukkeste solnedgange - Rejsdiglykkelig.dk

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *