Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - Rejsdiglykkelig.dk

Charmerende autentisk stemning på Lesbos

For to år siden tog min mor, lillebror og jeg til Lesbos i Grækenland. Det var en ret spontant beslutning, for vi havde aldrig hørt om øen før. Men vi blev meget positivt overraskede, for Lesbos er virkelig smuk med uberørt natur og en fantastisk autentisk stemning. Under vores ferie boede vi på et småt og lidt gammelt hotel i byen Petra, som ligger tæt på Molivos. Du bør læse med herunder, hvis du ikke kender Lesbos eller bare gerne vil vide mere om den charmerende ø.

Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - I byen Petra - Rejsdiglykkelig.dk


 

Hvordan er Lesbos?

Du bliver mødt af en ægte græsk charme på det uspolerede rejsemål, hvor det er forbudt af bygge store hotelkomplekser. Lesbos er den tredjestørste græske ø, men har kun 90.000 indbyggere. Øens hovederhverv er landbrug og fiskeri, hvilket giver øen en mere autentisk stemning end mange andre græske øer. Lesbos har lange strande, olivenplantager, små idylliske byer, gamle borge og grønne skove. Prisniveauet på øen er lavt, da der stadig kun er få turister, der har fået øjnene op for den grønne ø.

Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - Molivos - Rejsdiglykkelig.dk

 

Flygtningekrisen

Vi holdt ferie på Lesbos i sommeren 2015 og blev derfor ramt af flygtningekrisen på øen. Der kom dagligt flere hundrede flygtninge til Lesbos og naboøerne. Grunden skyldtes det tyrkiske fastland, som var så tæt på, at man faktisk kunne se det fra øen. Det var forfærdeligt, at se de mange flygtninge hoppe af bådene og ind på fastlandet. Mange af flygtninge havde ikke penge til at tage transport til den anden ende af øen, og blev derfor nødt til at gå hele vejen. De så hærgede ud efter den lange rejse, som var langt fra slut endnu. Det var meget hjerteskærende. Krisen forårsagede, at mange turister ikke gad holde ferie på øen. Men vi blev altså ikke generet af dem og det skulle gerne være ovre nu.

Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - Petra - Rejsdiglykkelig.dk

 

Hvem henvender Lesbos sig til?

Lesbos er efter min mening mest til de lidt ældre mennesker. Men det er bestemt også et godt rejsemål, hvis man trænger til en afslappet ferie, hvor man kobler helt af i de rolige og charmerende omgivelser på øen. Hvis du gerne vil have, at der sker lidt under din ferie, vil jeg råde dig til at bo i en af de større byer på Lesbos.

Charmerende og autentisk stemning på Lesbos - Smukkeste solnedgange - Rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.