Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon -Rejsdiglykkelig.dk

Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon

Grand Canyon er enorm og jeg havde svært ved at tro mine egne øjne, selvom at jeg allerede havde set billeder og hørt om hvor stort det skulle være. Men Grand Canyon er et af de steder på jorden, hvor billeder simpelthen ikke kan bevise hvor stort det er. Kløften er over 26 kilometer bred, 446 kilometer lang og omkring 1,6 kilometer dyb, hvilket ikke siger så lidt. De mange kilometer er svære at forstå, indtil at man selv står for foden af kløften og kigger på det smukke landskab.


 

Dagbog fra ubeskrivelige Grand Canyon

Efter fire dages road trip i USA ankom vi endelig til Grand Canyon National Park. Vi kom ind i National Parken ved Grand Canyon Village ved South Rim, hvor vi havde en overnatning på Yavapai Lodge. Efter at have passeret indgangen blev vi straks mødt af en frisk duft af fyrretræer og 3-4 elge, der stoppede hele trafikken for at passere vejen. Jeg vidste med det samme, at det her ville blive en oplevelse for livet!

Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon -Rejsdiglykkelig.dk.

Det første møde med selve Grand Canyon var helt ubeskriveligt og tog pusten fra mig for en stund. Det var så enormt og imponerende, at jeg slet ikke kunne tro mine egne øjne! Du mærker pludselig hvor lille du er i den store og fantastiske verden. Imens jeg stod og var mere eller mindre mundlam, fik jeg pludselig øje på nogle mennesker et stykke længere henne. Det var utroligt, at der gik så lang tid før jeg opdagede dem, men de var simpelthen så små i forhold til den store kløft. Jeg har tegnet en orange cirkel rundt om menneskerne på billedet nedenunder.

Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon - Kæmpestort - Rejsdiglykkelig.dk

Vi valgte at gå en aftentur langs kløften i solnedgang og kom bl.a. forbi Powell Point og Hopi Point. Vi fik også et syn af Colorado River, som har dannet det store og berømte naturfænomen. Det var et smukt syn, at se hvordan solens skær langsomt gav kløften en mere og mere orange farve. Ved alle udsigtpunkterne stod hundredevis af turister og fotografer, der alle prøvede på, at fange det perfekte billede af solnedgangen over selveste Grand Canyon. Da jeg beundrede solnedgangen, begyndte jeg langsomt at fortryde, at vi ikke tog på den hårde vandretur ned i dalen. Jeg tror virkelig, at det er endnu smukkere dernede, når du er omgivet af alle de høje klipper.

Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon - Udsigt over kløften - Rejsdiglykkelig.dk

Næste morgen stod vi meget tidligt op, for vi ville selvfølgelig også se solopgangen i Grand Canyon. Det var hundekoldt og jeg havde mest af alt lyst til, at ligge mig tilbage under min varme dyne. Men jeg vidste, at jeg ville fortryde det og det viste sig også, at solopgangen var endnu smukkere end solnedgangen. Vores receptionist fortalte os, at den smukkeste solopgang var ved Yavapai Point, så her sad vi trofaste og ventede på at solen stod op. Vi var ikke de eneste, og delte oplevelsen med masser af andre turister og fotografer. Solen tittede pludselig frem bag klipperne og så gik det ellers stærkt. Der kom lys over Grand Canyon og vi kunne endelig se ned i den enorme kløft igen.

Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon - Solopgang - Rejsdiglykkelig.dk

Efter at være kommet tilbage på motellet, tog vi en lille morgenlur, inden vi drog videre på vores road trip gennem USA. Imens vi gjorde os klar, stod der pludselig en stor elg ude foran vores værelse. Det var fascinerende, at vi kunne komme så tæt på, uden at den blev bange. Grand Canyons dyreliv og natur er mildt sagt imponerende!

Ubeskrivelige og imponerende Grand Canyon - Elg - Rejsdiglykkelig.dk

Besøget i Grand Canyon var en oplevelse for livet og jeg vil aldrig glemme, hvor enormt og smukt det var. Jeg skal med 100 procent sikkerhed tilbage, og næste gang skal det helst være med en helikoptertur over kløften. Min kæreste må simpelthen også nødt til at se Grand Canyon, for han vil ikke kunne forstå hvad jeg snakker om, før han står for foden af kløften. Grand Canyon er et naturfænomen, som at man bare SKAL se mindst en gang i livet!
Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kommentarer