Hvor skal man bo i Abu Dhabi - Al Khalidiya - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i Abu Dhabi?

Leder du efter de bedste steder at bo i Abu Dhabi som turist? Glem ikke at tjekke denne guide til, hvor man skal bo i Abu Dhabi.

Abu Dhabi bliver desværre ofte overset til fordel for glitrende og glamourøse Dubai, som er beliggende omkring 140 kilometer derfra.

Det er virkelig ærgerligt, for Abu Dhabi har også utroligt meget at byde på! Den moderne ørkenby er nemlig hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater og byder på mange spændende kontraster.

Her bliver du mødt af imponerende kulturoplevelser, storslåede moskeer, anerkendte museer, sjove forlystelsesparker, dejlige strande og gode shoppingmuligheder.

Abu Dhabi er altså helt klart et besøg værd! Hvis du drømmer om en rejse dertil, kan du læse min guide til hvor man skal bo i Abu Dhabi her på rejsebloggen.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om de bedste oplevelser i Abu Dhabi.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil hotel i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil biludlejning i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Abu Dhabi (reklamelink)

 

Generelle tips til hvor man skal bo i Abu Dhabi


Inden vi kigger nærmere på de bedste steder at bo i Abu Dhabi, er der et par vigtige ting, som du skal være opmærksom på.

Abu Dhabi er nemlig en stor by, som er opdelt i adskillige regioner, kvarterer og øer. Når du skal finde et hotel er det dermed super vigtigt, at overveje nøje, hvad du gerne vil have ud af din ferie.

Som udgangspunkt er det en rigtig god idé, at bo i nærheden af de attraktioner og ting, som du gerne vil opleve.

Selvom at der er busser i Abu Dhabi, er det offentlige transportsystem nemlig ikke så godt udviklet endnu. Derfor kommer du formentligt til, at leje en bil (reklamelink) eller tage taxi rundt i byen.

Det er heldigvis ikke så dyrt, at tage taxi i Abu Dhabi. Men hvis du skal gøre det hele tiden og køre langt hver eneste gang, kan det altså hurtigt løbe op!

Abu Dhabi er desuden en meget luksuriøs og velhavende storby, så hotelpriserne kan godt stikke lidt af. Inden du vælger det bedste område at bo i Abu Dhabi for dig, bør du dermed nøje overveje dit rejsebudget.

Hvor skal man bo i Abu Dhabi - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvor skal man bo i Abu Dhabi?


1. The Corniche: For førstegangsrejsende

Et af de bedste steder at bo i Abu Dhabi er uden tvivl ved The Corniche, som er en smuk kyststrækning i Downtown. Det er ikke kun et godt sted at bo for førstegangsrejsende, men også for familier, par og strandløver.

The Corniche er et meget smukt område, som byder på en dejlig sandstrand, turkisblåt hav og en lang strandpromenade.

Strandpromenaden strækker sig over 8 kilometer og er omgivet af palmer og frodige planter såvel som fantastiske udsigter over havet og Abu Dhabis moderne skyline i baggrunden.

Ikke nok med det, så er der også fyldt med grønne haver, kunstværker, legepladser, caféer og restauranter. Mange populære attraktioner ligger desuden i gåafstand derfra.

The Corniche er et meget eftertragtet område i Abu Dhabi, så hotellerne er ikke helt billige. Den gode placering er dog alle pengene værd, hvis du har råd til det. Find hoteller ved The Corniche her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Abu Dhabi - The Corniche - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Anshul HariUnsplash

 

2. Al Maryah Island: For shopaholics og madører

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i Abu Dhabi for at bo centralt, men samtidig undgå de værste menneskemængder? Så er Al Maryah Island et rigtig godt bud!

Al Maryah Island er en lille moderne ø, som er beliggende nordøst for Downtown. Den er forbundet til resten af byen ved hjælp af broer, således at det er nemt, at udforske resten af Abu Dhabi.

Øen er kendt som et finansielt og teknologisk centrum, der tiltrækker mange forretningsrejsende. Her er der fyldt med fine restauranter og trendy shoppingmuligheder.

Der er desværre ikke så mange overnatningsmuligheder på Al Maryah Island – udover dyre luksushoteller. Derfor vælger mange at overnatte på Al Reem Island, som ligger ved siden af og byder på et større og mere prisvenligt udvalg.

Du kan finde hoteller på Al Maryah Island her (reklamelink). Ellers kan du også kigge efter mere budgetvenlige muligheder på Al Reem Island her (reklamelink).

 

3. Yas Island: For familier

Yas Island er uden tvivl et af de bedste steder at bo i Abu Dhabi, hvis du rejser med børn. Den populære ø er beliggende lidt væk fra centrum, men byder heldigvis på endeløse underholdningsmuligheder.

Her finder du sjove aktiviteter og attraktioner i massevis med forlystelsesparker såsom Ferrari World, Warner Bros World og Yas Waterworld.

Ikke nok med det, så kan du også besøge Yas Mall, som er et kæmpestort shoppingcenter. Derudover kan du spille golf, se Formel 1, hænge ud ved marinaen, slappe af på strandene og meget mere.

Yas Island byder desuden på et bredt udvalg af faciliteter med alt fra restauranter og caféer til hoteller i alle prisklasser. Det ligger tæt på lufthavnen, så det er nemt at komme dertil.

Du kan med fordel kigge efter hoteller på Yas Island her (reklamelink). Som et resultat af områdets store popularitet er det en rigtig god idé, at bestille din overnatning i god tid på forhånd!

Yas Island - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Al Zahiyah: For lokal stemning og natteliv

Al Zahiyah er et centralt kvarter, som er beliggende mellem den nordlige ende af The Corniche og Al Maryah Island. Det er et af byens ældste kvarterer og emmer af en spændende multikulturel lokalstemning.

Her har folk fra hele verden slået sig ned, hvilket har skabt en fantastisk autentisk atmosfære samt en utroligt spændende og mangfoldig madscene.

Området var engang utroligt populært blandt turister, men i dag er det primært lokalbefolkningen, som præger gadebilledet. Alt dette er ellers til trods for den gode centrale beliggenhed!

Al Zahiyah er desuden hjem til Abu Dhabi Mall, som er et stort og populært shoppingcenter, der kan begejstre enhver shopper.

Hvis du er vild med at feste, er der også et levende og pulserende natteliv. Ja, faktisk er det et af de bedste steder til, at gå i byen i Abu Dhabi! Du kan finde hoteller i Al Zahiyah her (reklamelink).

 

5. Saadiyat Island: For luksusrejsende

Leder du efter, hvor man skal bo i Abu Dhabi som luksusrejsende? Så bør du kraftigt overveje, at finde et hotel på Saadiyat Island.

Saadiyat Island er et af de mest luksuriøse områder i byen og er fyldt med 5-stjernede hoteller, luksusvillaer, romantiske strandvillaer og eksklusive resorts med de smukkeste udsigter.

Overalt på Saadiyat Island bliver du mødt af dejlige hvide sandstrande, afslappende spacentre, verdensklasse restauranter og festlige klubber.

Derudover er der også en god golfbane og rig mulighed for, at dyrke sjove strand- og vandsportsaktiviteter.

Saadiyat Island er ikke kun et af de bedste steder at bo i Abu Dhabi for luksusrejsende og strandløver, men også for kulturinteresserede. Her er der nemlig fyldt med verdensklasse museer såsom Louvre Abu Dhabi.

Lyder den luksuriøse ferieø som det perfekte sted at bo i Abu Dhabi for dig? Så kan du finde et bredt udvalg af hoteller på Saadiyat Island her (reklamelink).

Saadiyat Island - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Ann EspinaUnsplash

 

6. Khalifa City: For budgetrejsende

Rejser du på et stramt budget, men vil du alligevel gerne besøge Abu Dhabi? Så kan du eventuelt finde et hotel i Khalifa City.

Khalifa City er en upcoming forstad, som er beliggende på fastlandet. Det er dermed et område, som ligger lidt væk fra seværdighederne i centrum. Det ligger til gengæld tæt på lufthavnen, hvilket er ret praktisk.

Hvis du vil overnatte i området i mere end et par dage, kan det være en god idé at leje en bil (reklamelink). Det offentlige transportsystem er nemlig ikke ligefrem det bedste.

Khalifa City fungerer primært som et beboelsesområde, som er hjem til mange lokale. Her er der en rolig atmosfære med flotte huse, grønne parker, supermarkeder, selvstændige forretninger og trendy restauranter.

Det er et udmærket sted at bo, hvis du er budgetrejsende og ligeglad med transporttiden til centrum. Du kan se efter hoteller i Khalifa City her (reklamelink).

 

7. Al Khalidiya: For trendy omgivelser

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i Abu Dhabi for de mest trendy omgivelser? Så bør du kraftigt overveje, at bo i Al Khalidiya eller områderne lige vest for, der strækker sig langs stranden.

Det populære og livlige område er beliggende centralt i meget kort gåafstand til både The Corniche og Downtown.

Som et resultat af den gode placering, kan du finde et bredt udvalg af faciliteter. Her er der fyldt med autentiske restauranter, trendy caféer, smagfulde madboder, alternative forretninger, kunstgallerier og meget mere.

Al Khalidiya byder generelt på en god blanding af gammelt og nyt med det bedste fra begge verdener. Her finder du alt fra moderne bygninger til traditionelle huse.

Ikke nok med det, så ligger det også tæt på mange af byens mest populære attraktioner. Find hoteller i Al Khalidiya her (reklamelink).

Hvor skal man bo i Abu Dhabi - Al Khalidiya - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Ammar El AttarUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i Abu Dhabi som turist. Den har forhåbentligt gjort dig lidt klogere på, hvilket område du skal finde et hotel i.

Har du allerede besøgt Abu Dhabi? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Abu Dhabi:

22 Gode Seværdigheder i Abu Dhabi

• 26 Must-See Seværdigheder i Dubai

… Eller læs alle artikler fra De Forenede Arabiske Emirater

Planlæg din rejse til Abu Dhabi:

Bestil fly til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil hotel i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil biludlejning i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Abu Dhabi (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *