Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Rejs Dig Lykkelig

Seværdigheder i Abu Dhabi: 22 Gode Oplevelser

Leder du efter sjove ting at lave i Abu Dhabi? Her får du en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi.

Abu Dhabi er hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater og er hjem til omkring 1,5 millioner mennesker. Byen ligger omkring 140 kilometer sydvest for Dubai og er helt klart et besøg værd!

I Abu Dhabi bliver du mødt af store kontraster. Her er der fyldt med topmoderne og funklende skyskrabere, men også autentiske og kulturelle attraktioner.

Ikke nok med det, så byder emiratet også på verdens hurtigste rutsjebane og en af verdens største moskeer. Abu Dhabi har desuden et stort udvalg af anerkendte museer, sjove temaparker og gode shoppingmuligheder.

Der er altså RIGTIG mange sjove ting at lave i Emiraternes hovedstad! Her får du en liste over de absolut bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil hotel i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil biludlejning i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Abu Dhabi (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi:


1. Sheikh Zayed Grand Mosque

Hovedattraktionen i Abu Dhabi er uden tvivl Sheikh Zayed Grand Mosque, som er en af verdens største og mest storslåede moskéer.

Ja, faktisk er det verdens tredje største moské med plads til op til 40.000 bedende på én gang! Den stod færdig i 2007 og er bygget i en moderne islamisk arkitektur med marmor, guld, krystaller og kunstfærdigt glas.

Den berømte moské består bl.a. af 4 minerater, 82 hvide marmorkupler, tusindvis af søjler samt reflekterende pools og krystallysekroner i 24 karat guld.

Sheikh Zayed Grand Mosque byder også på et enormt bedetæppe, som er verdens største håndhævede tæppe. Det er mere end 5.000 kvadratmeter stort og vejer 35 tons!

Det er gratis at besøge Sheikh Zayed-moskéen, men du skal registrere dig på forhånd.

Bemærk, at både mænd og kvinder SKAL være ordentligt påklædt. De er meget strikse – især med kvinder. Vi måtte købe ekstra påklædning derhenne, fordi min lange kjole ikke var lukket nok i bunden. Se påklædningsreglerne her.

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Sheikh Zayed Grand Mosque - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Wahat Al Karama

Hvis du vil have en god udsigt til Sheikh Zayed Grand Mosque på afstand, kan du med fordel smutte forbi Wahat Al Karama.

Det ligger på den modsatte side af vejen og byder på en god udsigt over den verdensberømte moské! Det gælder især sidst på eftermiddagen, hvor moskéen spejler sig smukt i vandet.

Wahat Al Karama fungerer som et mindesmærke til ære for de mange UAE-helte, der er blevet dræbt under deres pligt. Det er dermed vigtigt, at være respektfuld på pladsen!

 

3. The Corniche

The Corniche er en dejlig strandvej, som strækker sig over 8 kilometer langs kysten. Her er der en lang strandpromenade, som er omgivet af palmer, frodige træer og det smaragdgrønne hav.

Langs strandpromenaden er der fyldt med hvide sandstrande, grønne haver, kunstinstallationer, legepladser, caféer og restauranter.

Ikke nok med det, så byder promenaden også på fantastiske udsigter over havet og Abu Dhabis skyline. Der er især smukt ved solnedgang, når himlen bliver helt orange!

The Corniche vækkes for alvor til live om aftenen, når de lokale familier hænger ud i de kølige omgivelser. Du kan dermed sagtens tage på en hyggelig gåtur her om aftenen – også med børn.

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - The Corniche - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Qasr Al Hosn

Qasr Al Hosn er en af de lidt mere oversete seværdigheder i Abu Dhabi, selvom at den ikke burde være det! Qasr Al Hosn er nemlig et historisk vartegn og byens ældste stenbygning.

Det gamle ørkenfort blev bygget i 1700-tallet og har både fungeret som hjem til de regerende familier og Emiratets oprindelige regeringssæde.

I dag fungerer Qasr Al Hosn som et museum, hvor du kan lære om Abu Dhabis historie og kultur. Foran fortet er der en stor plads, hvorfra du kan nyde en kontrastfyldt udsigt til byens moderne skyskrabere.

 

5. Louvre Abu Dhabi

En af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi er uden tvivl Louvre Abu Dhabi.

Her kan du besøge det største og mest anerkendte kunstmuseum på den arabiske halvø. Det er lavet i samarbejde med dets verdensberømte søstermuseum i Paris og udstiller kunst fra hele verden.

Det moderne museum har 12 permanente gallerier med kunst fra forskellige tidsperioder. Der er også adskillige midlertidige udstillinger med lånte kunstværker fra Frankrig.

Udover kunst, byder Louvre Abu Dhabi også på en enestående arkitektur, som kan begejstre de fleste! Hvis du gerne vil besøge det anerkendte museum, kan du købe billetter til Louvre Abu Dhabi her (reklamelink).

Louvre - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Umm Al Emarat Park

Umm Al Emarat Park er en stor bypark i Abu Dhabi med et bredt udvalg af faciliteter og attraktioner. Her finder du mange sjove ting at lave for børn såvel som voksne.

Parken byder på alt fra grønne plæner og frodige træer til botaniske haver og sprudlende springvand. Der er også et amfiteater samt et udendørs fitnessområde og en løbebane.

Hvis du besøger Umm Al Emarat Park i Abu Dhabi med børn, kan du også finde adskillige legepladser. Ikke nok med det, så er der også et park-tog og et hoppende springvand, som børnene kan plaske rundt i.

 

7. Warner Bros World

Warner Bros World i Abu Dhabi er verdens største indendørs forlystelsespark og er opdelt i flere forskellige temalande.

Her kan du prøve alverdens sjove attraktioner og forlystelser for både børn og voksne. Du kan også hilse på ikoniske tegneserie- og filmfigurer såsom Scooby-Doo, Batman, Snurre Snup og mange andre.

Den populære forlystelsespark er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi for børnefamilier. Du kan købe billetter til Warner Bros World her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Warner Bros World - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Shopping i Abu Dhabi

Abu Dhabi byder selvfølgelig også på mange gode shoppingmuligheder, selvom at den ikke helt kan hamle op med shopping i Dubai.

Det mest populære sted til shopping er i Yas Mall, som er byens største shoppingcenter. Her finder du mere end 400 butikker og spisesteder. Foran centret kan du desuden opleve det dansende springvand, The Fountains.

Af andre populære shoppingcentre i Abu Dhabi, kan der også nævnes Marina Mall, Abu Dhabi Mall, Al Wahda Mall og Dalma Mall.

Hvis du hellere vil besøge markeder og basarer, kan du bl.a. smutte forbi World Trade Center Souk, Gold Souk Abu Dhabi, The Souk Qaryat Al Beri og Old Souk.

 

9. The Founder’s Memorial

The Founder’s Memorial er et vigtigt kulturelt vartegn, som hylder afdøde Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. Han er kendt som grundlæggeren af UAE og den første præsident, hvorfor han også kaldes for nationens fader.

Mindesmærket byder på flotte haver, et besøgscenter og et monumentalt kunstværk med et tredimensionelt portræt af Sheikh Zayed.

The Founder’s Memorial er ikke et sted, som kræver helt vildt lang tid at besøge. Det er dog et fint kulturelt sted at lægge vejen forbi, hvis du alligevel er i nærheden.

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Founders Memorial - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Joana AbreuUnsplash

 

10. Hop-on Hop-off bustur

Vil du gerne på sightseeing og samtidig komme nemt rundt i byen? Så kan du med fordel overveje, at køre med de ikoniske hop-on hop-off busser.

Her kommer du med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi!

Du kan med fordel købe billetter til hop-on hop-off busture her (reklamelink). Billetterne gælder i en given tidsperiode, hvor du kan hoppe på og af lige så mange gange, som du har lyst til.

 

11. Emirates Palace

Emirates Palace er et ikonisk og verdensberømt 5-stjernet luksushotel, der er beliggende i smukke og ekstravagante omgivelser.

Hotellet har efter sigende kostet $3 billion USD at bygge. Det er dermed det tredjedyreste hotel, der nogensinde er blevet bygget! Derfor er det bestemt ikke billigt, at overnatte på Emirates Palace (reklamelink)!

Hvis du ikke svømmer i penge, er det heldigvis tilladt, at besøge grunden foran hotellet og tage lidt billeder.

Der er desuden flere restauranter og caféer derinde, som har åbent for offentligheden. Du skal dog forvente, at priserne er skyhøje.

Emirates Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Ørkensafari

Der hersker ingen tvivl om, at en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi er, at tage på en ørkensafari!

Her kan du tage på et spændende eventyr i den magiske ørken og komme tæt på landets kulturelle arv. Undervejs på turen er der rigtig mange sjove aktiviteter og ting at lave.

De mange ørkensafarier inkluderer alt fra ATV-kørsel, dune-bashing, sandboarding og buggy-kørsel til et besøg i en beduinlejr. Her kan du spise en grillmiddag med traditionelle arabiske retter og se forskellige shows.

Hvis du gerne vil på eventyr i den arabiske ørken, kan du finde gode ørkensafarier fra Abu Dhabi her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Ørkensafari - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Yas Marina Circuit

Yas Marina Circuit er et motorsportsanlæg, der er hjem til en af verdens mest avancerede Formel 1-racerløbsbaner. Her afholdes Abu Dhabi Grand Prix hvert år i november.

Når der ikke afholdes racerløb i Yas Marina Circuit, er er der heldigvis stadig masser af underholdende ting at give sig til. Du kan bl.a. tage på en guidet rundvisning og få en actionfyldt køreoplevelse i en sportsbil.

Du kan også få adrenalinen op og pumpe på Yas Kartzone-banen, hvor du kan køre i gokart. Find oplevelser i Yas Marina Circuit her (reklamelink).

 

14. Etihad Towers

Etihad Towers er et ultramoderne kompleks i Abu Dhabi, som består af fem tårnhøje skyskrabere. Komplekset er et stort vartegn for byen og består af en god blanding af kontorer, lejligheder og hoteller.

Den helst store turistattraktion i Etihad Towers er Observation Deck at 300, der er byens højeste observationsdæk.

Observationsdækket er beliggende på 74. etage i 300 meters højde. Her bliver du mødt af fantastiske panoramaudsigter over Abu Dhabi fra oven!

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Etihad Towers - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Qasr Al Watan

Qasr Al Watan er et fungerende præsidentpalads, som åbnede dørene for offentligheden i 2019. Det er dermed endnu et af de steder, som du ikke bør gå glip af i Abu Dhabi!

Her bliver du mødt af en flot blanding af moderne og traditionel arabisk arkitektur. Paladset er virkelig storslået med sine smukt dekorerede lofter og vægge, hvide kupler, marmor, guld og mosaikker.

Ikke nok med det, så byder Qasr Al Watan også på frodige haver og udstillinger, der giver et unikt indblik i den arabiske kultur samt UAE’s traditioner og værdier.

Hvis du vil besøge det storslåede palads, skal du købe en billet på forhånd eller ved indgangen. Herefter kører en bus dig fra indgangen til paladset.

 

16. Ferrari World

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi uden at nævne Ferrari World!

Ferrari World er beliggende på Yas Island og er en stor forlystelsespark med Ferrari-inspirerede forlystelser og attraktioner. Her kan du testkøre en Ferrari, se luksusbiler, suse afsted i rutsjebaner og prøve simulatorer.

Det helt store trækplaster er Formula Rossa, der er verdens hurtigste rutsjebane! Den når op i en tophastighed på 240 km/t på blot 4,9 sekunder!

Hvis du gerne vil besøge den verdensberømte forlystelsespark, kan du med fordel købe billetter til Ferrari World her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Ferrari World - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Eastern Mangrove National Park

På trods af at Abu Dhabi er en ørkenby, er det faktisk muligt, at besøge frodige grønne områder. Et af disse er Eastern Mangrove National Park, som er et beskyttet økosystem.

Her bliver du mødt af naturskønne omgivelser med vilde mangroveskove, saltmarker og vandveje. Der er også et rigt dyreliv med mulighed for, at spotte utallige fugle- og fiskearter, skildpadder og endda delfiner.

Hvis du gerne vil nyde den rolige natur, kan du eventuelt tage på en kajaktur i mangroven. Du kan også blot tage på en mangrove-vandring på en gangbro over vandet.

En anden mulighed er, at besøge Jubail Mangrove Park. Her bliver du ligeledes mødt af en beskyttet mangrovepark med gangbroer over vandet.

 

18. Strande i Abu Dhabi

Abu Dhabi byder på rigtig mange gode sandstrande. Her kan du dase i solens varme stråler, ligge under et palmetræ og hoppe i havets blå bølger.

Nogle af de bedste og mest populære strande i Abu Dhabi inkluderer Corniche Beach, Saadiyat Beach, Al Bateen Beach, Yas Beach, Kai Beach, Al Hudayriat Beach og Soul Beach.

Der findes desuden også mange gode beach clubs og private strande, som du kan betale for at besøge. Det er dog som regel ikke helt billigt, at få adgang til dem.

Strande - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Alzacar JadjuliUnsplash

 

19. Heritage Village

Heritage Village er en rekonstruktion af en traditionel ørkenlandsby. Her kan du rejse tilbage i tiden og lære om, hvordan livet var i De Forenede Arabiske Emirater inden olieindtægterne gav landet uendelig rigdom.

Når du besøger Heritage Village, bliver du mødt af rekonstruktioner af traditionelle arabiske huse, stenstier og autentiske værksteder, hvor håndværkere udfører deres arbejde.

Det levende museum giver altså et helt unikt indblik i arabiske traditioner og værdier. Selvom at det blot er en turistattraktion, er den lille landsby meget virkelighedstro.

 

20. Bådture

En af de bedste seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi er at tage på en bådtur! Her kan du nyde lidt vind i håret imens du har udsigt til havets blå bølger og byens imponerende skyline.

Bådture er faktisk en lidt overset aktivitet i Abu Dhabi. Det betyder desværre også, at der ikke findes så mange forskellige valgmuligheder.

Det er dog alligevel muligt, at finde lidt forskellige bådture i Abu Dhabi her (reklamelink). Det er helt klart mest populært, at tage på denne topbedømte sightseeingtur i en speedbåd (reklamelink).

Bådture - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Yas Waterworld

Yas Waterworld er et populært vandland i Abu Dhabi, som både henvender sig til børn og voksne. Det kæmpestore vandland er ekstremt gennemført og menes at være blandt verdens bedste!

Her kan du prøve mere end 40 attraktioner og forlystelser, som spænder over alt fra vandrutsjebaner til VR-oplevelser.

Der er selvfølgelig også adskillige pools, et bølgebassin, en lazy river og vandlegepladser til børnene. Du kan også prøve at surfe, tage i en 5D-biograf, suse afsted i en rigtig rutsjebane og meget mere.

Yas Waterworld er uden tvivl en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi for hele familien! Du kan købe billetter til Yas Waterworld her (reklamelink).

 

22. Udflugter fra Abu Dhabi

Abu Dhabi er en dejlig by, men der findes også mange gode steder at besøge i nærheden. Du kan f.eks. tage på en dagstur til skønne Dubai, som er must at besøge! Læs min artikel om oplevelser i Dubai her.

Derudover er det også populært, at tage på en dagstur til ørkenbyen Al Ain. Byen er beliggende tæt på grænsen til Oman, og skulle efter sigende være meget smuk!

Af andre gode udflugter fra Abu Dhabi, kan der også nævnes Al Wathba Salt Lake, Fossil Dunes, Masdar City, Al Wathba Wetland Reserve og Last Exit DXB Bound.

Du kan finde lidt dagsture fra Abu Dhabi til Dubai her (reklamelink). Hvis du hellere vil udforske området på egen hånd, kan du også leje en bil (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Abu Dhabi - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Abu Dhabi. Hvad er dine favoritoplevelser i Abu Dhabi? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse dertil?

Læs flere artikler fra Abu Dhabi:

• Hvor skal man bo i Abu Dhabi?

… Eller læs alle artikler fra De Forenede Arabiske Emirater

Planlæg din rejse til Abu Dhabi:

Bestil fly til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil hotel i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil biludlejning i Abu Dhabi (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Abu Dhabi (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *