Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Prøv en junglegynge - Rejs Dig Lykkelig (2)

25 af de Største Seværdigheder og Oplevelser på Bali

Leder du efter mindeværdige ting at lave på Bali? Glem ikke at tjekke denne liste over de største seværdigheder og oplevelser på Bali, Indonesien.

Hvad skal man se på Bali? Det er et af de helt store spørgsmål inden rejsen går til den smukke og eksotiske indonesiske ø, som er blandt verdens mest populære rejsemål.

Heldigvis, er der masser af ting at give sig til. Ja, faktisk er det umuligt at komme til at kede sig! Overalt på øen bliver du mødt af frodige jungle, idylliske strande, brusende vandfald, majestætiske templer, grønne rismarker og meget mere.

Bali har virkelig det hele – og mere til! Når først du er på øen, er det slet ikke så svært at forstå, hvorfor den er med på adskillige lister over verdens bedste rejsemål.

Hvis du planlægger en rejse Bali, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Bali, Indonesien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Vigtigt tip: Offentlig transport på Bali er nærmest ikke eksisterende. Derfor er det en god idé at leje en cykel, scooter eller bil med privatchauffør, når du skal udforske øen.

Jeg kan især anbefale denne topbedømte billeje med chauffør (reklamelink). Det er supernemt og overraskende billigt!

 

Seværdigheder og Oplevelser på Bali:


1. Tegallalang Rice Terraces

Bali er især kendt for sine mange smukke risterrasser, som ligger spredt udover hele øen. Den mest populære er Tegallalang Rice Terraces omkring 20 minutters kørsel nord for Ubud.

Ved Tegallalang Rice Terraces bliver du mødt af en flot og frodig grøn dal med rismarker. De ligger i en slags trappetrin og er omgivet af hundredvis af palmer og andre tropiske planter.

Snyd ikke dig selv for en gåtur på stierne, der fører ned imellem rismarkerne. Her kan du hilse på de lokale bønder og få et unikt indblik i risproduktionen.

Tegallalang Rice Terraces er en af de mest populære seværdigheder og oplevelser på Bali, så forbered dig på mange mennesker. Hvis du vil undgå menneskemængderne, kan du eventuelt besøge Jatiluwih Rice Terrace i stedet for.

Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Tegallalang Rice Terraces - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Snorkling og Dykning

Er du vild med snorkling og dykning? Eller drømmer du måske om at prøve det for første gang? Så er der heldigvis rig mulighed for at prøve det på Bali og de omkringliggende øer.

Der findes et hav af forskellige muligheder, når det kommer til snorkling og dykning. Hvis du er nybegynder, bør du dog kraftigt overveje én af disse topbedømte dykkeroplevelser på Bali (reklamelink).

 

3. Tanah Lot

Bali bliver ofte kaldt for ”øen med de tusind templer”, men i virkeligheden er der ikke bare tusind, men over 20.000 templer på øen! Det mest fotograferede af disse er Tanah Lot, som er en attraktion man bare SKAL se på Bali.

Tanah Lot er et smukt hinduistisk havtempel, som er beliggende på en klippeformation ud for kysten. Det er omgivet af havets dramatiske blå bølger, hvilket skaber en perfekt kulisse til et feriebillede.

Ved lavvande er det muligt at gå ud til templet, men der er ingen adgang for turister i tempelbygningerne. Det er især populært at besøge Tanah Lot ved solnedgang, men forbered dig på store menneskemængder.

Tanah Lot - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Hidden Canyon Beji Guwang

Omtrent midtvejs mellem Ubud og Sanur, finder du Hidden Canyon Beji Guwang, som er en naturskøn skjult kløft. Selvom at kløften indbyder til eventyr i naturen, er det stadig en forholdsvis uopdaget perle på Bali.

Kløften er skabt gennem tusindvis af år og er i dag et helligt sted. Den strækker sig langs en rolig flod med vandløb, pools og små vandfald, der er omgivet af dramatiske klippevægge. Der er virkelig smukt!

Når du besøger Hidden Canyon Beji Guwang, skal du forberede dig på at vandre, klatre og svømme. Det kan være farligt, så overvej at følges med en guide i Beji Guwang (reklamelink).

Undgå desuden at tage derhen i regntiden, da vandmasserne kan stige til farlige niveauer. Hvis det er meget slemt, plejer Hidden Canyon Beji Guwang dog at have lukket.


Læs også: Rejseguide til Bali

 

5. Lær at surfe

Bali er et vaskeægte mekka for surfere! Overalt på øen bliver du mødt af surferspots i verdensklasse. Ja, faktisk tiltrækker de perfekte surferforhold nybegyndere såvel som professionelle fra hele verden.

Det er muligt at surfe overalt på øen, men nybegyndere foretrækker som regel at tage leksikoner i Kuta eller Canggu. Du kan med fordel forudbestille dine surferleksikoner på Bali her (reklamelink).

Prøv surfing - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Uluwatu-templet

Uluwatu-templet er et hinduistisk havtempel, som menes at beskytte Bali mod onde havånder. Det er beliggende på toppen af en 70 meter høj klippe, hvorfra der er en imponerende panoramaudsigt over havet.

Om dagen kan du nyde udsigterne, udforske templet og hilse på frie makakaber i de omkringliggende skove. Vær dog opmærksom på, at aberne kan være meget frække. Pas på dine ting og hold afstand til dem.

Hvis du besøger Uluwatu-templet om aftenen (reklamelink), kan du opleve en af Balis mest berømte solnedgange. Herefter kan du imod betaling overvære en forestilling med en traditionel balinesisk kecak dans.


Læs også: Hvor skal man bo på Bali?

 

7. Udforsk vandfald

En af de største oplevelser på Bali, er at tage ud i naturen og udforske nogle af øens gudesmukke vandfald. Der er virkelig mange at vælge imellem, så det er svært kun at udvælge et par stykker.

Vandfaldene er spredt ud over hele øen, men størstedelen er placeret i den centrale og nordlige del af øen. Nogle af de flotteste er Banyumala-vandfaldet, Sekumpul-vandfaldene, Gitgit-vandfaldet og Aling-Aling-vandfaldet.

Det mest populære vandfald på Bali er uden sammenligning Tegenungan-vandfaldet i nærheden af Ubud. Det er da et flot vandfald, men det er også ekstremt turistpræget og er ofte propfyldt med mennesker.

Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Vandfald - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Tag på øhop

Hvis du trænger til at slippe lidt væk fra kulturen og junglelivet på Bali, kan du med fordel tage på et øhop til naboøerne mod øst. Tættest på er Nusa Lembongan og Nusa Penida, hvoraf sidstnævnte er den mest populære.

Du kan finde mange gode bådture og udflugter til Nusa Penida her (reklamelink). Derudover sælges der lidt ture til Nusa Lembongan her (reklamelink).

En anden mulighed er at besøge Gili-øerne, som ligger en del længere væk. De tre små øer i øgruppen hedder henholdsvis Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air. Du kan finde bådture til Gili-øerne her (reklamelink).

Fælles for alle de nævnte øer er, at de byder på langt bedre strande og snorkelmuligheder end på Bali. Her kan du glæde dig til strandparadiser og badeeventyr!

Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Nusa Penida - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Banjar Hot Spring

Bali kan prale af, at være hjem til adskillige naturlige varme kilder. Den mest populære er Banjar Hot Spring, som er beliggende i junglen tæt på Lovina Beach i den nordlige ende af øen.

Her kan du slappe af i tre hellige kilder med varmt vand af vulkansk oprindelse. Det svovlholdige og varme vand, siges at have en terapeutisk effekt og kan efter sigende kurrer alverdens hudsygdomme og gigtlidelser.

 

10. Abeskoven i Ubud

I hjertet af Ubud finder du Abeskoven, som er en af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser på Bali. Den frodige skov er hjem til omkring 700 makakaber, som kan forlade skoven når det passer dem.

Det er dermed ikke unormalt, at du møder frie aber på de nærliggende gader og bygninger. Aberne er så vant til mennesker, at de kan være meget nærgående – især hvis du medbringer mad, skinnende genstande og plastikposer.

Husk endelig at tømme lommerne og efterlad dine værdigenstande på hotellet, så aberne ikke stjæler dem. De kan være meget drilske, men også utroligt underholdende. Det er nemt at bruge timevis, bare på at kigge på dem.


Læs også: 16 Gode Oplevelser i Ubud

Abeskoven - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Kør ATV i junglen

Er det ved at blive lidt for afslappende at holde ferie på Bali? Så kan du med fordel få adrenalinen op på en ATV-køretur i junglen.

Du kan f.eks. tage på dette populære ATV-eventyr på Bali (reklamelink). Her kan du køre på øens første og eneste specialbyggede ATV-bane. Den er beliggende i junglen og byder på en intens, spændende og udfordrende oplevelse.

Det er en sjov tur, som kan klares af de fleste voksne – uanset erfaring med ATV-kørsel. Og der er endda frokost inkluderet i prisen! Husk skiftetøj, da du med stor sandsynlighed bliver meget støvet og beskidt.

 

12. Oplev en balinesisk danseforestilling

Hvis du gerne vil blive klogere på den balinesiske kultur, bør du kraftigt overveje at opleve en traditionel balinesisk danseforestilling. For balineserne er det ikke bare forestillinger, men også en vigtig del af deres kultur og historie.

Der findes mange forskellige traditionelle danse på Bali, men de mest populære er Kecak-dansen, Legong-dansen og Barong-dansen. Danseforestillingerne afholdes overalt på øen, hvoraf de fleste foregår under åben himmel.

Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Se en balinesisk danseforestilling - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Tag et madlavningskursus

En af de sjoveste aktiviteter på Bali for enhver madelsker, er at deltage i et madlavningskursus. Her lærer du at lave velsmagende balinesiske og indonesiske retter samtidig med at du får en bedre indsigt i kulturen.

Der findes en lang række madlavningskurser på Bali. De fleste kurser starter med indkøb på det lokale marked, hvorefter man i fællesskab laver traditionelle balinesiske retter.

Til sidst nydes de (forhåbentligt) velsmagende retter sammen med de øvrige deltagere på kurset. Hvis det lyder som noget for dig, kan du finde flere forskellige madlavningskurser på Bali her (reklamelink).

 

14. Ulun Danu Beratan-templet

Det er umuligt at lave en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Bali, uden at nævne Ulun Danu Beratan-templet.

Templet er smukt beliggende ved bredden af ​​Bratan-søen i bjergene omtrent midtvejs mellem Ubud og Lovina. Det er dermed et oplagt sted at udforske, hvis du alligevel er på vej op til den nordlige del af øen.

Hele området omkring det lille ikoniske tempel emmer af en fredfyldt atmosfære. Her er der billedskønne udsigter og en flot arkitektur, som gør Ulun Danu Beratan-templet til en af Balis top turistattraktioner.

Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Ulun Danu Beratan-templet - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Riverrafting på Ayung-floden

Trænger du til fart og spænding? Så er riverrafting på Ayung-floden en af de sjoveste oplevelser og aktiviteter på Bali for adrenalin-junkier.

Ayung-floden er Balis længste flod og er omgivet af et frodigt landskab med eksotiske planter, vandfald og et rigt dyreliv. Riverrafting kan til tider være nervepirrende, men heldigvis kan selv nybegyndere være med på Ayung-floden.

Her er der garanti for en våd og sjov oplevelse, som du vil huske på i mange år! Husk at forudbestille din tur. Du kan f.eks. tage på denne topbedømte og ekstremt populære riverraftingtur på Ayung-floden (reklamelink).

 

16. Handara Gate

Du har garanteret allerede set billeder af Handara Gate eller lignende traditionelle balinesiske porte. De er nemlig efterhånden blevet nogle af de mest instagrammede steder på Bali.

En af de smukkeste af disse porte er Handara Gate. Her kan du tage et billede, hvor du går hen imod porten med udsigten til imponerende bjerge i baggrunden.

Handara Gate er egentligt indgangen til et golfresort. Alligevel er den værd at smutte en tur forbi, hvis du alligevel er på vej nordpå. En anden populær port er Gate of Heaven ved Lempuyang-templet.

Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Handara Gate - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Dyrk yoga

Bali bliver kaldt for Gudernes ø og er kendt som et af de bedste steder i verden til at finde sindsro. Det er også netop derfor, at turister fra hele verden flokkes til Bali for at meditere, dyrke yoga og finde sig selv.

Der er rigtig mange gode yogastudioer rundt omkring på Bali ligesom flere hoteller også tilbyder yogaklasser. Det mest populære sted at dyrke yoga er i The Yoga Barn i Ubud, som er Balis spirituelle centrum.

Udover det Yoga Barn, findes der selvfølgelig også enormt mange andre yogastudioer i Ubud. En anden by med gode yogastudioer er Canggu, hvor du bl.a. finder Desa Seni og The Practice.

Dyrk yoga - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Besakih-templet

En anden af de største seværdigheder og oplevelser på Bali er Besakih-templet. Det kaldes også for modertemplet og er ikke bare det helligste hinduistiske tempel på øen, men også et af de største, ældste og vigtigste.

Besakih-templet er placeret på en billedskøn bjergskråning af det hellige vulkanbjerg Agung i cirka 1.000 meters højde. Herfra er der fantastiske udsigter over det omkringliggende område!

Templet er egentligt et kæmpestor tempelkompleks med en lang række individuelle templer, hvoraf Pura Penataran Agung Besakih er det vigtigste.

Hvis du gerne vil besøge det hellige tempelkompleks, kan det sagtens gøre på egen hånd. Men der er også mulighed for f.eks. at tage på denne populære dagstur til Besakih-templet og Lempuyang-templet (reklamelink).

 

19. Prøv vandsportsaktiviteter

På en rejse til Bali, er det oplagt at prøve alverdens sjove vandsportsaktiviteter. Surfing, dykning og snorkling er allerede nævnt længere oppe på listen over de bedste seværdigheder og oplevelser på Bali, men der er SÅ meget mere end bare dét.

Der er også rig mulighed for at prøve jetski, vandski, parasailing, flyboarding og meget mere. Du kan f.eks. købe denne pakke med både jetski, parasailing og donut-bådtur (reklamelink).

Vandsportsaktiviteter - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Få en massage

Som en af de mest populære wellness- og spadestinationer i verden, er der rig mulighed for at få en god omgang massage på Bali. Ja, faktisk kan du nærmest finde massage- og spasaloner alle vegne.

Hvad enten du drømmer om en traditionel balinesisk massage, ansigtsmassage, fodmassage eller noget helt fjerde, kan du finde det hele på Bali.

Bemærk at prisen og kvaliteten svinger rigtig meget. Det er derfor en god idé at undersøge stederne på forhånd. Du kan sagtens finde billige massager til 30 kr., men det kan ofte betale sig at vælge de ”dyre” massager til cirka 50 kr.


Læs også: De Bedste Rejsemål i Indonesien

 

21. Penglipuran Village

Penglipuran Village er en gammel traditionel landsby i Balis smukke højland. Her kan du udforske en landsby med en cool atmosfære, flotte traditionelle huse, velplejede haver, pæne stenveje og små templer.

I modsætning til de fleste andre steder på Bali, er landsbyen utroligt ren! Ja, faktisk er den ligefrem blevet kåret til at være en af verdens reneste landsbyer.

Befolkningen er rigtig gode til at vedligeholde byen samtidig med at køretøjer er forbudt.

Imod betaling kan du få et indblik i kulturen i Penglipuran Village, beundre de flotte omgivelser og snakke med de lokale. Du kan også besøge den nærliggende bambusskov og landbrugsområde.

Penglipuran Village - Rejs Dig Lykkelig

 

22. Solopgangstur til Baturvulkanen

Solopgangsture til Baturvulkanen er uden tvivl en af de bedste og mest populære must-see seværdigheder og oplevelser på Bali!

Baturvulkanen eller Mount Batur er en aktiv vulkan, som byder på fantastiske udsigter samt Balis smukkeste solopgange. Her kan du vandre op til toppen af vulkanen og gå en tur rundt om krateret, som sidst var i udbrud i år 2000.

Der findes mange forskellige udflugter til Baturvulkanen. Nogle af de mest populære er denne solopgangstur med varme kilder (reklamelink) og denne solopgangstur med morgenmad (reklamelink).

 

23. Prøv en junglegynge

Du har garanteret allerede set en snesevis af billeder af turister, som prøver junglegynger på Bali. Det er efterhånden blevet så stor en ting, at det nærmest er et must på alle rejser til Bali.

Junglegyngerne er spredt udover hele øen, men den originale af dem alle er Bali Swing lidt uden for Ubud. Her er der ikke bare én, men flere gynger, hvor du kan tage gode billeder imens du gynger højt over junglen.

Overvej eventuelt at tage på en af disse topbedømte ture til Bali Swing (reklamelink). Turene er hver især kombineret med andre sjove oplevelser på øen.

Seværdigheder og Oplevelser på Bali - Prøv en junglegynge - Rejs Dig Lykkelig (2)
Foto af Christopher AlvarengaUnsplash

 

 

24. Spis på en lokal warung

Hvis du vil lære om den kulinariske kultur på Bali, er det et must at besøge nogle af øens mange warungs. En warung er en slags lille lokal-ejet restaurant, hvor der serveres traditionelle balinesiske og indonesiske retter.

Maden på warungs smager som regel helt fantastisk! Det er desuden ofte langt billigere end på de store turistrestauranter rundt omkring på øen. Det er altså en ren win-win!

For en god ordens skyld, er det en god idé, at sikre dig at personalet kan engelsk. Det gælder især, hvis du ikke bare lige spiser hvad som helst. Det kan nemlig til tider være nogle ret usædvanlige ting de lokale spiser.

 

25. Køl ned i infinity pools

Bali er et ekstremt billigt rejseland! Her er det muligt at leve i luksus til overkommelige priser, som er til at betale for helt almindelige lønmodtagere. Og findes der næsten noget mere luksus end infinity pools?

Heldigvis, er Bali hjem til en lang række infinity pools i alle prisklasser. Ja, faktisk kan du ligefrem finde nogle af verdens bedste på Bali!

Den mest populære er nok Hanging Gardens of Bali, men det er altså også et hundedyrt overnatningssted. En billigere løsning er at prøve infinity poolen ved Oneeighty Dayclub, hvor du kan nøjes med at købe et dagspas.

Af andre gode og populære infinity pools på Bali, kan der bl.a. også nævnes Munduk Moding Plantation, Alila Ubud og Jungle Fish Pool Bar.

Infinity Pools - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser på Bali, Indonesien. Hvad er dine favoritoplevelser på Bali? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler:

• Rejseguide til Bali

• Hvor skal man bo på Bali?

• 16 Must-See Seværdigheder i Ubud

• De Bedste Rejsemål i Indonesien

… Eller læs alle artikler fra Bali eller Indonesien

Planlæg din rejse til Bali:

Bestil fly til Bali (reklamelink)

Bestil hotel på Bali (reklamelink)

Bestil aktiviteter på Bali (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *