De Bedste Rejsemål i Indonesien - Bintan Island - Rejs Dig Lykkelig

De Bedste Rejsemål i Indonesien

Planlægger du en rejse til Indonesien? Så må du ikke glemme at tjekke denne liste over de absolut bedste rejsemål i Indonesien.

Indonesien er et skønt sydøstasiatisk land, der er kendt som verdens største ørige. Ja, faktisk består landet af mere end 17.000 øer, hvoraf det ”kun” er omkring 6.000 af dem, der er beboede.

På de mange eksotiske tropeøer bliver du mødt af dejlige sandstrande, frodige regnskove, boblende vulkaner og grønne rismarker.

Ikke nok med det, så byder Indonesien også på majestætiske templer, åndelig kultur, farvestrålende koralrev og et rigt dyreliv. Der er desuden dejligt varmt hele året rundt, men husk at være opmærksom på regnsæsonen om vinteren!

Har du svært ved at vælge, hvor du skal rejse hen i Indonesien? Så skal du blive hængende her på rejsebloggen lidt endnu. Her får du en liste over de bedste rejsemål i Indonesien.

Hvis du overvejer at besøge andre steder i Asien, kan du med fordel også læse min populære artikel om de bedste rejsemål i Asien.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Indonesien (reklamelink)

Bestil hotel i Indonesien (reklamelink)

Bestil oplevelser i Indonesien (reklamelink)

 

 

De Bedste Rejsemål i Indonesien:


1. Bali

Der hersker slet ingen tvivl om, at Bali er et af de bedste rejsemål i Indonesien såvel som i resten af Asien. Den frodige grønne vulkanø er for længst blevet så populær, at turister fra hele verden valfarter dertil.

Bali kaldes også ofte for Gudernes ø og øen med de 1000 templer. I modsætning til resten af Indonesien, er størstedelen af balineserne nemlig hinduistiske i stedet for overvejende muslimske.

På Bali kan du se frem til en spirituel og kulturel rejse med store naturoplevelser. Her er der fyldt med frodige bjerge, grønne rismarker, brusende vandfald, flotte templer og landsbyer.

Der er også adskillige vulkaner og mange skønne sandstrande, som dog findes bedre andre steder i Indonesien.

Glem ikke at besøge Ubud, som er Balis kulturelle centrum. Her kan du bl.a. dyrke yoga, shoppe kunst, hilse på frie aber og udforske spændende steder i nærområdet. Måske er der endda en religiøs ceremoni imens du er i byen.

Hvis Gudernes ø lyder som det perfekte ferieparadis for dig, kan du finde mange gode hoteller på Bali her (reklamelink).


Læs også: 25 Fantastiske Oplevelser på Bali

Bali - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Nusa Penida

Nusa Penida er en smuk og naturskøn lille ø, der er beliggende sydøst for Bali. Den uspolerede ø er især kendt for sine kæmpestore klippeformationer, som du garanteret allerede har set på Instagram.

Udover de ikoniske klippeformationer, er Nusa Penida også kendt for sine smukke strande, krystalklare hav og farverige koralrev med snorkle- og dykkermuligheder i verdensklasse.

Den indonesiske ø byder desuden også på en spændende historie og et utal af gode udsigter over det naturskønne landskab.

Du kan sagtens nøjes med en dagstur fra Bali til Nusa Penida, men øen opleves bedst ved at overnatte på den. Hvis du har god tid, kan du eventuelt også besøge de to små naboøer, Nusa Lembongan og Nusa Ceningan.

Hvis du gerne vil overnatte på den smukke ø, kan du med fordel kigge efter hoteller på Nusa Penida her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Indonesien - Nusa Penida - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Komodo-øerne

Komodo-øerne dækker over øerne Komodo, Rinca og Padar såvel som 26 mindre øer, der alle er en del af Komodo National Park.

Området minder mest af alt om noget fra Jurassic Park med sine betagende og kuperede landskaber. Her bliver du mødt af en rå, frodig og vild natur, fantastiske udsigter og azurblåt hav.

Komodo-øerne byder desuden på et farverigt koralrev med et rigt dyreliv, som egner sig særdeles godt til snorkling og dykning!

Det helt store trækplaster er dog de enorme komodovaraner, som bor på Komodo og er verdens største nulevende øgleart. De bliver som regel 2-3 meter lange og vejer ca. 70 kg.

Komodovaranerne er både fascinerende og frygtindgydende på én og samme tid! De går frit rundt og er som regel ganske fredelige. Men undgå at gå for tæt på dem, da deres giftige bid kan dræbe mennesker.

Hvis du gerne vil udforske Komodo National Park, kan du bo på den store ø, Flores. Herfra kan du nemt sejle frem og tilbage til Komodo-øerne. Find hoteller her (reklamelink).

Komodo-øerne - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Sumba

På trods af sin store størrelse, er Sumba et af de mere oversete rejsemål i Indonesien. Som et resultat heraf, kan du opleve et uberørt og autentisk område med få turister.

En rejse til Sumba byder på en stærk kulturel oplevelse med en hjertevarm lokalbefolkning, gamle stammekulturer, usædvanlige ceremonier og meget mere.

Sumba byder også på en alsidig natur med alt fra frodige bjerge og vilde jungle til imponerende vandfald og rolige laguner. Derudover er der også massevis af strande, grønne sletter og dybe kløfter.

Ikke nok med det, så byder Sumba også på mange autentiske små landsbyer og huse med mystiske tage, der til forveksling ligner heksehatte.

Lyder den oversete ø som noget for dig? Så kan jeg varmt anbefale, at lede efter hoteller på Sumba her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Indonesien - Sumba - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Delphine FantUnsplash

 

5. Gili-øerne

Gili-øerne er en indonesisk øgruppe bestående af de tre små øer, som er henholdsvis Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air.

De tre populære koraløer er flade og byder faktisk ikke på så meget andet end hvide sandstrande, svajende palmer og azurblåt hav. Det er dermed et af de bedste rejsemål i Indonesien, hvis du gerne vil nyde livet på en tropeø.

Her kan du slappe af på stranden i skyggen af et palmetræ, svømme i havets blå bølger og udforske det omkringliggende koralrev.

I det smukke koralrev er der fyldt med flotte koraler, farverige fisk og rigtig mange havskildpadder. Alt dette kan udforskes ved, at snorkle eller dykke direkte fra stranden!

Gili-øerne er bilfri, så det er en god idé, at leje en cykel til at komme rundt. Den største og mest turistede af øerne er Gili Trawangan. Den roligste af øerne er Gili Meno imens Gili Air er lidt af en blanding af de to andre øer.

Hvis du gerne vil nyde det rolige øliv, kan du finde mange skønne hoteller på Gili-øerne her (reklamelink).

Gili-øerne - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Lombok

Lombok er en dejlig indonesisk ø, som er beliggende lige ved siden af Gili-øerne. Den ligger desuden så tæt på Bali, at du nemt kan kombinere øerne med hinanden.

Mange kalder Lombok for Balis lillebror, fordi øen på mange måder minder om fortidens Bali. På trods af den korte afstand mellem øerne, er der nemlig stadig forholdsvist uturistet på Lombok.

Øen er slet ikke lige så veludviklet endnu og bevarer i høj grad traditionerne. En af de helt store forskelle på øerne er dog, at størstedelen af befolkning på Lombok er muslimske imens de hovedsageligt er hinduistiske på Bali.

På Lombok bliver du ligeledes mødt af en betagende natur med grønne rismarker, frodige regnskove, brusende vandfald, vulkanske kratere og varme kilder.

Der er også fyldt med uberørte strande, hvor du kan surfe, dykke eller bare nyde den tilbagelænede stemning på øen. Lombok er desuden hjem til autentiske landsbyer, religiøse templer og en stor aktiv vulkan.

Lyder Balis lillebror som et af de bedste rejsemål i Indonesien for dig? Så kan du med fordel kigge efter hoteller på Lombok her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Indonesien - Lombok - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Sumatra

Sumatra er en kæmpestor indonesisk ø, som faktisk er blandt verdens største øer! Den ligger så tæt på Singapore og Kuala Lumpur, at mange vælger, at kombinerer Sumatra med en storbyferie i en af byerne.

På en rejse til Sumatra, kan du se frem til eventyrlige oplevelser. Den frodige grønne ø er beliggende lige på ækvator og er både vild, barsk og fascinerende på én og samme tid.

Her er der en enestående natur med frodige jungle, tropiske regnskove, gamle urskove, brusende vandfald, rislende floder og aktive vulkaner.

Derudover byder Sumatra også på øde sandstrande, grønklædte bjerge, spændende byer og stammefolk. Det bedste af det hele er dog det unikke plante- og dyreliv, som du især kan opleve i junglen.

Her kan du nemlig møde orangutanger, som kun lever frit på Sumatra og Borneo! Du kan også møde frie elefanter, næsehorn, malajbjørne, Sumatra-tigre og mange andre dyrearter.

Hvis du drømmer om eventyr på Sumatra, kan du finde et bredt udvalg af hoteller på Sumatra her (reklamelink).

De Bedste Rejsemål i Indonesien - Sumatra - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Java

Et andet af de bedste rejsemål i Indonesien er Java, som er landets hovedø. Her finder du bl.a. hovedstaden, Jakarta, som bestemt er et besøg værd!

Med et befolkningstal på omkring 120 millioner mennesker, er Java verdens mest befolkede ø. Selvom at øen ”kun” er ca. tre gange større end Danmark, er der dog heldigvis ikke så tætbefolket uden for byerne.

Udover Indonesiens spændende hovedstad, byder Java også på en grøn og frodig natur. Her er der nærmest grønne rismarker og dramatiske vulkaner alle vegne!

På Java finder du også frodige regnskove, grønne kaffeplantager, tørre savanner, smukke kratersøer, uberørte strande og små idylliske landsbyer.

Ikke nok med det, så er Java et kulturelt knudepunkt med en spændende historie. Her er der nemlig også fyldt med storslåede templer, kirker og moskeer, hinduistiske monumenter, gamle kolonitidsbyer og meget mere.

Der hersker altså slet ingen tvivl om, at Java er et spændende og alsidigt rejsemål i Indonesien! Du kan finde hoteller på Java her (reklamelink).

Java - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Bintan Island

Bintan Island er en smuk paradisø, som er blevet uhyre populær de seneste år! Øen ligger under 1 times sejlads fra Singapore, så mange vælger at kombinerer de to destinationer på samme rejse.

Den smukke indonesiske ø er et oplagt sted at besøge, hvis du er på udkig efter en badeferie i afslappende og rolige omgivelser.

Her bliver du nemlig mødt af lange hvide sandstrande, høje palmer og azurblåt hav med gode muligheder for dykning og snorkling. Der er også rig mulighed for, at prøve alverdens vandsportsaktiviteter langs kysten.

På Bintan Island kan du desuden prøve mange sjove adventureoplevelser og spille golf. Du kan også besøge en lille ørken, en mangroveskov og et kæmpestort tempel.

Du kan med fordel kigge efter hoteller på Bintan Island her (reklamelink). De seneste år er der blevet bygget mange lækre og moderne strandresorts på øen.

De Bedste Rejsemål i Indonesien - Bintan Island - Rejs Dig Lykkelig
Foto af CHUTTERSNAPUnsplash

Det var alt på denne liste over de bedste rejsemål i Indonesien. Hvad er dine favorit rejsemål i Indonesien? Hvilke steder drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs alle artikler fra Indonesien

Planlæg din rejse til Indonesien:

Bestil fly til Indonesien (reklamelink)

Bestil hotel i Indonesien (reklamelink)

Bestil oplevelser i Indonesien (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

kommentarer